Merhaba arkadaşlar kendimden yaşça küçük bir adam var ciddi birliktelik düşünüyor annesine benden bahsetmiş bana pek samimi gelmedi sma evlenelim dedi konu biraz kafamı karıştırdı ciddi olup olmadığını nasıl anlarım annenle tanışalım görücüye açığım dedim. Sen benim kadınimsin artık dedi adamı tanımıyorum bile doğru düzgün sizce bu konuda adam ciddimi nasıl anlarım ne yapmalıyım kafam çok karıştı?
Onunla aramızda 15 yaş fark var evlenmek istiyor ne yapmalıyım?
Merhaba 15 yaş fark olan bir ilişkide evlilik düşüncesi seni doğal olarak kararsız ve kafası karışık hissettirebilir. Hele ki adamı henüz yeterince tanımadığını söylüyorsan, bu durumda temkinli olmak çok önemli. Öncelikle, böyle bir karar almadan önce hem onun ciddi olup olmadığını anlaman hem de kendi duygularını netleştirmen gerekiyor. İşte bu durumu değerlendirmen için bazı adımlar ve önerilerilerim:
1) Ciddi Olup Olmadığını Anlamak İçin Sözleriyle Davranışları Uyumlu mu: Sen benim kadınımsın artık gibi iddialı sözler söylemesi kulağa hoş gelebilir, ama bu sözlerin arkasında gerçekten bir bağlılık ve sorumluluk var mı? Ciddi bir adam, seni tanımak için zaman ayırır, hayatına dahil etmeye çalışır ve sadece sözle değil, davranışlarıyla da bunu gösterir. Şu an seni tanımadığını söylüyorsun, ama o zaten evlilik gibi büyük bir adım atmış gibi konuşuyor. Bu, aceleci bir tavır olabilir ve samimiyetten ziyade kontrol edici bir yaklaşımı işaret edebilir. Ailesiyle Tanışma Konusuna Bakışı: Annenle tanışalım dediğinde nasıl bir tepki verdi? Gerçekten bu adımı atmaya istekli mi, yoksa sadece laf olsun diye mi söylüyor? Eğer ciddi bir şekilde aileni tanımak istiyorsa, bu bir artı olabilir. Ama bunu sadece seni etkilemek için söylüyorsa, samimiyetini sorgulaman gerekebilir. Hayat Planlarınızı Konuşun: Evlilik ciddi bir karar ve ortak bir gelecek planı gerektirir. Onunla oturup hayat görüşlerinizi, beklentilerinizi, değerlerinizi ve gelecek planlarınızı konuşmayı dene. Mesela, çocuk sahibi olmak istiyor mu? Kariyer hedefleriniz uyumlu mu? Finansal konularda nasıl bir yaklaşımı var? Eğer bu konularda net bir iletişim kuramıyorsan, evlilik konuşmak için henüz erken olabilir. Aceleye Getirmemesi: Evlilik gibi ciddi bir konuda çok hızlı hareket etmesi, samimiyetten ziyade impulsif bir davranış olabilir. Ciddi bir insan, karşısındaki kişiyi tanımadan böyle bir karar almaz. Eğer seni acele ettiriyorsa, bu bir kırmızı bayrak olabilir.
2) Onu Daha İyi Tanımak İçinZaman Geçirin: Henüz tanımadığını söylüyorsun, bu yüzden öncelikle birbirinizi daha iyi tanıyacak zaman geçirmeye odaklan. Birlikte farklı ortamlarda bulunun; arkadaşlarla tanışın, günlük hayatta nasıl biri olduğunu gözlemle. Stresli anlarda, sosyal ortamlarda ya da aileyle nasıl davrandığına bak. Bu, onun karakterini anlamana yardımcı olur. Geçmişini ve Hayatını Sor: Daha önce ciddi ilişkileri oldu mu? Evlilik fikrine nasıl bakıyor? Ailesiyle ilişkisi nasıl? Bu tür sorular, onun hayatına dair daha fazla bilgi edinmeni sağlar ve samimiyetini ölçmene yardımcı olur. Arkadaşlarının ve Ailesinin Görüşünü Al: Eğer mümkünse, onun yakın çevresiyle tanışmaya çalış. Onlar hakkında nasıl konuştuğunu, çevresinin onu nasıl tanıdığını gözlemle. Ayrıca senin ailene ve arkadaşlarına karşı tavrı da önemli. Saygılı ve ilgili mi, yoksa umursamaz mı?
3) Kendi Duyguların ve EndişelerinYaş Farkı Seni Rahatsız Ediyor mu? 15 yaş fark, bazı çiftler için sorun olmazken, bazıları için değer farklılıkları, hayat tecrübeleri ya da toplumsal baskılar nedeniyle zorlayıcı olabilir. Bu farkın senin için ne anlama geldiğini düşün. Uzun vadede bu fark, hayat tarzlarınızda ya da beklentilerinizde sorun yaratır mı? Sana Samimi Gelmemesi: İçgüdülerin çok önemli. Eğer sana samimi gelmiyorsa, bu hissi göz ardı etme. Belki de onun davranışlarında seni rahatsız eden bir şeyler var. Örneğin, “Sen benim kadınımsın artık” gibi sahiplenici bir söylem, bazı durumlarda romantik olsa da, tanımadığın birinden geliyorsa kontrol edici bir tavır olarak algılanabilir. Kendi Hazır Hissetmen: Evlilik büyük bir adım ve senin de bu konuda hazır hissetmen gerekiyor. Şu an kafan karışık ve onu tanımıyorsun. Bu durumda acele bir karar vermek yerine, kendine zaman tanı. Evlilik, iki tarafın da birbirine güvenmesi ve hazır olmasıyla güzel bir adım olur.
4) Ne Yapmalısın? Acele Etme: Evlilik konusunu bir süre rafa kaldırıp, birbirinizi tanımaya odaklanın. Henüz birbirimizi yeterince tanımıyoruz, biraz zaman getirelim, sonra bu konuları konuşuruz gibi bir yaklaşım sergileyebilirsin. Eğer seni acele ettiriyorsa ya da bu öneriye olumsuz tepki veriyorsa, bu onun niyeti hakkında bir ipucu olabilir. Net Sınırlar Koy: Onun sahiplenici tavırları seni rahatsız ediyorsa, bunu açıkça belirt. Böyle söylemler beni rahatsız ediyor, birbirimizi daha iyi tanıyana kadar bu şekilde konuşmayalım diyerek sınırlarını koyabilirsin. Ailenden ve Arkadaşlarından Fikir Al: Annenle tanışmak istediğini söylemişsin, bu iyi bir adım. Annenle ya da güvendiğin bir arkadaşınla durumu paylaş, onların görüşlerini al. Dışarıdan bir göz, durumu daha objektif değerlendirebilir. Kendi Değerini Unutma: Evlilik bir ödül ya da mecburiyet değildir. Seni gerçekten önemseyen, saygı duyan ve değer veren biriyle bu adımı atmaya hakkın var. Eğer bu adamda samimiyetsizlik hissediyorsan, kendine “Bu ilişki bana iyi gelir mi?” sorusunu sor.
5) Kırmızı Bayraklara Dikkat Çok hızlı evlilik konuşması yapması ve seni tanımadan sahiplenici davranması. Senin sınırlarına saygı göstermemesi ya da acele ettirmesi. Hayatıyla ilgili net bilgiler vermemesi ya da tutarsız davranışlar sergilemesi. Duygusal manipülasyon örneğin, seninle evlenmezsem başkasıyla evlenirim gibi baskı yapıcı söylemler.
Sonuç: Şu an için en sağlıklı adım, acele etmeden onu daha iyi tanımaya çalışmak. Evlilik gibi büyük bir karar için hem duygusal hem de mantıksal olarak hazır olman gerekiyor. Eğer samimiyetinden şüphe duyuyorsan, bu şüpheyi giderene kadar büyük adımlar atmaktan kaçın. İçgüdülerine güven ve kendine zaman tanı. Ayrıca, yaş farkı ve evlilikle ilgili daha önce de soruların olmuştu örneğin, 36 yaşındaki birinin 20 yaşındaki birine evlenme teklif etmesi üzerine konuşmuştuk. Bu tür durumlarda açık iletişim ve karşı tarafın niyetini anlamak için zaman geçirmenin önemini vurgulamıştım. Burada da aynı yaklaşımı öneriyorum: Önce birbirinizi tanıyın, sonra bu ciddi adımları değerlendirin derim
20 yaşındaki çocuk mu dedi bunları 🤣 sen de inandın mı? Ömründe kadın görmemiş küçük çocukların sözlerine inanarak adım mı atacaksın 🤣 ne diyim daha bilmiyorum tanımıyorum bile diyorsun hormonal ilgi bu sadece
Abla nadir de olsa bu şekilde çoook mutlu olanlar var. Eğer gerçekten kafanız uyuyor ve aileleriniz de sıkıntı yapmıyorsa bence geri durma. Mutluluklar🧿
Bu durum gerçekten kafa karıştırıcı, farkındayım 🌸. Biraz hızlı ilerlemiş gibi görünüyor, bu yüzden bir adım geri atıp olayları dikkatlice değerlendirmek önemli. İlk olarak, ilişkilerde güven ve zaman en temel şeylerden. Onu daha fazla tanımadan "kadınımsın" demesi biraz aceleci bir tavır gibi duruyor. Sana gerçekten değer verip vermediğini anlamak için acele etmeden, zaman içinde davranışlarını ve tutumunu gözlemlemen iyi olur.
Bence içten bir sohbet açarak duygularını ve düşüncelerini netleştir. Birlikte vakit geçir, ortak hayallerinizin olup olmadığını tartışın. Seni tanımadan hayat boyu bir adım atmak isteyen biri biraz düşünmeye değer. Hala kafan karışıksa, güvenebileceğin bir yakınından da destek alabilirsin. Sana en iyi hissettiğini veren kararı ver, tamam mı? 🌸💪✨
Şöyle ki iki kız vardı tatile gitmişler sonra aralarından birisi bir adamla tanışmis ve böyle yemekler yemişler adam her seferinde çok ciddi olduğunu ve ondan hoşlandığını söylemiş kız tatili bitmiş ve tam döneceği zaman adam da evime gelmek ister misin demiş davet etmiş kız hayır demiş adam ısrar etmiş kız hayır demiş sonra kıza bir kez sarılmak istediğini söylemiş ve sarılmış kızın sırtına elini koymuş ve kız hemen ordan uzaklaştı neyse bir kaç hafta sonra sırtı baya büyük bir şekilde yara olmuş ve yani artık doktora gitmiş bir anda polisler gelmiş ve insan eti yiyen kişi sanmışlar onu sonra oda olayı anlatmış böyle böyle az kalsın kızı yiyecekti 😂😂😂 şaka gibi ama cidden öyle neyse kız ev adresini telefon numarasını vermiş polise gitmişler ama hiç bir şey bulamamış lar orada adam bile yok adı bile sahteymiş
Bende bekliyorum ya galiba parkta oynuyor bir ciddi konuşmadık gitti. daha pamuklu şeker yiyor gelsin bu konuyu masaya yatıracağım 😂ya şakası bile iğrenç sizde iyi mide var
Erkekler hep çocuk kalıyor ama sizin ki olgun kişilikteyse olabilir. Bence biraz daha tanımaya çalışın, herkes her sözü söyler ama bazı gerçekler konuştukça tanıdıkça anlaşılır.
21 yasındakı bi cocugun ancak fantezilerini süslüyosundur evlılık coluk cocuk isi degil afadersin ama 10 yıl sonra sen cökrügünde hala 31 yasında genc biri olucak
kac yas kucuk ne is yapar egitim duzeyi nedir arkadas cevresi kimdir kumari ickisi var midir gezmeyi sever mi gelecege dair planlari neler evlilikten beklendtisi ne..
Korkudan niye sallasın bana kalırsa tecrübelerime dayanarak söylüyorum boşluk ta ve ne yspacsgini ne istediğini bilmiyor eski sevgilisine isypet yspack
Seni annesine anlatma ve ciddi olma konusunda çok net sallıyor haberin olsun. Arkadaşlarına milf düşürdüm eheh ehe diye mal mal anlatıyordur. Alet olma.
Nispet yapacak olsa genç biri bulur. Bence o arkadaşın eski sevgilisi de yok. Tabii bu konuda da sana 10 tane oldu 15 tane oldu diye sallamıştır yine :)) Ciddiye alma böylelerini
Cok varmis peşinde kızlar öyle diyor evet sma sevgilisi vardır diye de düşünmeden edemiyorum sorsan inkar eder kendisini çok zeki sanıyor ama dürüstlüğü konusunda tanımadan karar vermem onu deneyecegim