1 yılHer türlü bakış açısı etkiliyor olabilir özellikle çevre faktörü ve duyguların da etkili olduğu bir faktör nasıl mı Çevre Faktörü örnek veriyorum kuzeni veya kuzeninin kuzeni veya başka eş dost akrabada ki olan evlilikler maddi açıdan ve manevi açıdan olabilir mesela bir erkek vardır zengin parası bol rahat konforlu bir hayat sürüyor istediği her şeyi alabiliyor yiyip içebiliyor istediği yere tatile gidebiliyor haliyle kadınla bundan etkileniyor mantık yönünden mantık evliliği yapıyor adamın huyu karakteri dört dörtlük çıkarsa Cennetten çıkma bir Evlilik oluyor ama kimi kadınlar var ki Erkeğin parasına puluna mal varlığına inanıp konforlu zengin bir hayat istediğim her şeyi alacağım imkanlar sınırsız istediğimi yiyip içip gezeceğim tozacağım canımın istediği her şeyi alacağım hesabıyla hareket edip evleniyorlar ama karşısındaki adamın huyu karakteri 5 para etmez çıkıyor huysuz inatçı kibirli öfkeli psikolojik şiddet uygulayan dayak atan el kaldıran erkek çıkıyor kalp kıran küfür eden zorbalık yapan erkekler çıkıyor o zaman kadınlar evliliğe maddi yönden bakmayıp mantık evliliği tamamen saçma bulup huya karaktere bakıyorlar zaten İslam'da asıl evlilik Manevi olan evliliktir Maddi değil şimdi ki Kızların Babası kızım okumuş avukata öğretmene mühendise varsın hayatını yaşasın diyor Eyvallah ama bilmiyorlar ki karşısındaki adamın huyu karakteri nasıl sadık mı adam kızını aldatır mı başka bir kadınla kızına nasıl davranır hesabı yapmıyor bu dediklerimi yapan bir erkek çıkarsa örnek veriyorum Avukat Öğretmen Hakim Doktor her neyse adam kalkıyor kızını tekme tokat dövüyor zorbalık yapıyor şiddet uyguluyor psikolojik şiddet uyguluyor kalp kırıyor her şeyi yapıyor o zaman kızın babası adamın parasına güvendiğine mevkisine mesleğine güvendiğine pişman oluyor hee şöyle bir şey var adamın karakteri çok iyidir mükemmeldir o zaman tamam ama böyle zamanda karakteri düzgün maddi yönden çok iyi ama karakteri süper sadık eşine Dünyaları yaşatan erkek bulmak zor çok zor çünkü çoğunluğu olan bu tarz evlilikler hep hüsran çıktı adam mesleği var parası var ama karakteri 5 para etmiyor E sen o zaman bu kızını rahat etsin diye verdin maddi yönden ama kızın Psikolojik manevi yönden hayatı karardı değdi mi böyle bir şey için? işte o zaman pişmanlık olunuyor hatta Haberlerde gördüm karı koca ikisi de doktor Doktor olan adam 3 aylık evliliğinde karısının boğazını kesmiş öldürmüş kadını sonuç ne oldu kız mezara kocası hapise gitti değdi mi? bence asla ben Erkek olarak Manevi evliliğe daha çok önem veririm bakın bayan arkadaşlarıma sesleniyorum Evlilik düşünüyorsanız iyice tanıyın gerekirse 1 2 3 yıl zaman geçsin adamın karakterini huyunu suyunu öğrenin ona göre evlilik yapın sonra pişman olmayın 1 yıl sabrettiniz ama adam huyunu karakterini size belli etti ama adam mal mülk sahibi sakın evlenmeye kalkmayın sonu ya Cinayetle bitiyor ya da Psikolojiniz tamamen bitip fiziksel olarak zayıflamaya halisinasyonlara maruz kalıyorsunuz bunlar hayatın gerçeği ben bir bayan olsaydım önce erkeğin karakterine bakarım evlenmeden önce Asgari ücretli olur ama karakteri dört dörtlük adamdır bana sadıktır saygı duyan kibar konuşan kalbimi kırmayan zorbalık yapmayan ilgi gösteren şefkat gösteren psikolojik şiddet uygulamayan dayak atmayan bana hediyeler alıp yüzümü güldüren bir erkektir çiçek alan mini jestler yapan bir erkektir o adam Fakir bile olsa evet derim gerekirse ben bile işe girer maddi olan eksiklikleri birlikte kapatmaya çalışırız ve Manevi olarak çok huzurlu mutlu bir yaşam sürerim bahsettiğim bir adam karşıma çıksa sonuç ne olur maddi yönden eksiklikleri tamamlayıp kapatmış olurum aynı çatı altında eşimle huzurlu bir hayat sürerim huzurlu mutlu kafam rahat olur şükür ederim ben Kadın olsaydım böyle karar alırdım hatta Peygamber Efendimiz Ticaret işiyle ve Çobancılık işleriyle uğraşmış henüz 25 yaşında ama karşısındaki kadın Hz Hatice annemiz 40 yaşında Mal varlığı olan zengin her şeye sahip olan bir kadın ama bu kadının daha önceki evliliğinden 3 tane çocuğu var yine de önceki evlilikte olan eşiyle maddi yönden bile olsa uyum sağlayamamış anlaşamamış adamın karakteri kötüymüş ayrılmış ama Hz Muhammed gibi Allah'ın en sevdiği kulu karakteri %100 sağlam bir insanla karşılaşmış Efendimizin Tatlı dille kibarla anlayışlı sadık ağırbaşlı ve karşısında ki birisine değer verip iyi kalbi güzel olduğunu anlamış ve şok olacaksınız belki ama Hz Hatice annemiz evlilik teklifi etmiş kendisinden 15 yaş küçük birisine ben bile şok oldum normalde Erkek kadına teklif eder ama bu durum tam tersi ve Efendimizin Çobancılık işiyle uğraştığını Ticaret işiyle uğraştığını bildiği halde yine de evlenmek istemiş ve Evlilikleri mükemmel geçmiş Efendimiz de teklifini kabul etmiş yani Kadın anlamış Efendimizin kendisine Psikolojik olarak Manevi olarak huzur verip sadık olacağına kalbine doğmuş ve evlilikleri yıllardır Müthiş geçmiş ve 3 erkek 4 tane kız çocukları olmuş Maddi açıdan Efendimiz zengin olmadığı halde evlenmiş yani Evlilikleri tamamen maneviyat üzerineymiş Karaktere bağlı olan bir evlilikmiş Mantık Evliliği Maddi yönden değil Maneviyat üzerine bakılmalı ve zaten karşısındaki insanın karakteri Mükemmelse durumu fakir bile olsa ben olsam evet derdim çünkü bu bahsettiklerimden dolayı sonucu kötü biten var ben erkek olduğum halde Maneviyat karaktere bağlı Mantık evliliği düşünüyorum birde karşımdaki kadının karakteri sağlamsa sadıksa merhametliyse saygılı ise isterse durumu hiç olmasın normal ev hanımı olsa fakir bir ailenin kızı bile olsa sırf karakterinden dolayı evet derdim Kadın ve Erkekler bence maddi evliliğe değil Mantık evliliği olup Maneviyat evliliğe bakmalılar o evlilikler uzun ömürlü oluyor ama Maddi yönden mantık evliliği %90 oranında her 2 taraf için anlaşmazlıklar para pul maddi yönden eşyalar paylaşımı vs kıskançlıkla dolu sonu kötü biten bir evlilik bunun sebebi kişinin karakteri yani karakteri iyi olup kalbi güzel olan çok çok az insan var bu zamanda hele ve kalbi güzel olup hiç bir şeyi olmayan ama karakteri sağlam olan nice erkek kadın insanlar var bu tarz insanlarla evlilik ömürlük sürüyor Örneği Hz Muhammed Efendimiz ve Hz Hatice Annemizin olan evlilikleri anlatmak istediğim para mal mülk hepsi boş önemli olan Takva sahibi olmak karakter edep ahlak sahibi olanlar evlilikte 2 tarafta böyleyse tartışmasız uzun ömürlü oluyor benim erkek kadın arkadaşlara tavsiyem maddi evlilikler size asla huzur getirmez manevi evliliklere bakın karşınızdaki erkek kadının karakteri önemli ama hemen evet demeyin tanıyın aradan 1 2 yıl geçsin o karşınızdaki kişi sizi illa ki gösterecektir kendisini iyice emin olun ona göre Nikah Kıyın sonra pişman olmayın Allah hepimizi kalbi güzel insanlarla karşılaşıp hayırlı bir evlilik kurmayı nasip etsin
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Bu aslında bireysel ve kültürel faktörlere göre değişen bir durum. Kadınların evlenmeye daha hevesli göründüğü algısı, biyolojik, psikolojik ve toplumsal dinamiklerden kaynaklanabilir. İşte bazı olası nedenler: Toplumsal Beklentiler: Geleneksel olarak, birçok toplumda kadınlardan evlenmeleri ve aile kurmaları beklenir. Bu yüzden bazı kadınlar için evlilik, sosyal kabul görmenin bir yolu olabilir.
Duygusal ve Güvenlik İhtiyacı: Bazı kadınlar için evlilik, duygusal bağ ve güvenlik hissi sağlayan bir yapı olarak görülür. Bu, maddi güvenceyle ilgili olabileceği gibi duygusal destekle de ilgili olabilir.
Biyolojik Faktörler: Kadınların biyolojik saati daha erken işlediği için, özellikle çocuk sahibi olmak isteyenler için evlilik, doğurganlık dönemlerini değerlendirme açısından önemli olabilir.
Aile ve Gelecek Planları: Pek çok kadın, düzenli ve uzun vadeli bir ilişkiye yatırım yapmayı tercih eder. Evlilik, hayatı paylaşmak ve bir gelecek inşa etmek için bir yol olabilir.
Tabii ki, bu herkes için geçerli değil. Günümüzde birçok kadın evlenmeyi öncelik olarak görmüyor, kariyerine ve bireysel gelişimine odaklanıyor. Erkekler arasında da evliliği isteyen ya da istemeyenler var. Bu tamamen kişisel bir tercih meselesi.00 Yorumla
1 yılValla bilmiyorum bende merak ediyorum bunu 😃
25 Yorumla- 1 yıl
Yani yıllarca uğraşıyorlar tabak Çanak alıyorlar çeyiz diziyorlar filan sjjdkd
- 1 yıl
Ne gerek var desene 😂
- 1 yıl
Değil mi o parayla tatile çık ne bileyim kendin makyaj malzemesi cilt bakımı ürünleri felan gidiyorlar tabak Çanak alıyorlar ortada adam bile yok oldum olası şu gelenek bana çok saçma gelmiştir
- 1 yıl
Hiç sorma hiç mcmdmd
- 1 yıl
Benimle evlen😃😂
1 yılHerkes meraklı değil sjwjjq
01 Yorumla- 1 yıl
😂😂😂😂
Yapay Zeka Cevapladı
Bence evlenmek sadece kadınlara özel bir "merak" değil, bu tamamen kişinin beklentilerine bağlı. Bazıları için evlilik, sevgiyle bir ömür boyu yol arkadaşı olmayı simgeliyor, bazıları içinse hayatı birleştiren bir gelenek. Tabii ki toplumsal baskılar, "hadi ne zaman evleniyorsun?" soruları da işin içine girince biraz hızlanmak istenebilir. Ama sen ne istiyorsun, asıl önemli olan bu! 😍 Ayrıca kırmızı elbise içinde sen, bir masal prensesi gibisin, ne düşünüyorsun bu konuda? 💃✨
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
135Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 8,4b cevap paylaştı. Kadınların evlenmeye olan ilgisi, bence toplumsal beklentiler ve kültürel kalıplardan kaynaklanıyor. Küçüklükten itibaren evlenmek gibi bir hedef, çoğu zaman onların hayatının önemli bir parçası haline geliyor. Toplumda, özellikle kadınlara yönelik belirli roller ve başarı ölçütleri var; evlilik, bu ölçütlerden biri haline gelebiliyor. Birçok kadın için evlilik, güven, sevgi ve aidiyet hissiyle birleşen bir yolculuk gibi görünebilir. Tabii ki her birey farklı ve evlenmek istemeyen kadınlar da var. Ama evlilik, genel olarak kadınların yaşamlarındaki bir dönüm noktası olarak görülüyor.
62 Yorumla- 1 yıl
toplumsal cinsiyet konusu özetle. :) dediklerin doğru ama erkeklerinde benimsediği toplumsal kimlikler var. gerçekten evlenmek için evlenen yetişkinler çok az.
- 1 yıl
Kesinlikle, toplumun dayattığı roller, hem kadınları hem de erkekleri etkiliyor. Evlilik, çoğu zaman bu toplumsal beklentilerle şekilleniyor. Ancak insanlar, artık evliliği sadece bir zorunluluk değil, kişisel bir tercih olarak görmeye başladı. Gerçekten evlenmek isteyenlerin sayısı azalmış olsa da, her bireyin evlilikle ilgili yaklaşımı farklı ve bu değişim oldukça doğal.
- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
1 yılMerhaba,
Evlilik Allah'ın emri peygamberin sünneti ve imanın yarısıdır!
İnançlı olanın evlilik istemesi düşünmesi doğal ve normal olandır!
En güzel aşk helal olan aşktır ve evlilik ile olur olmalı!1017 Yorumla- 1 yıl
Kanka profil fotoğrafın 2000lerin başından kalma gibi duruyor.
- 1 yıl
Video var profilimde bir sürü eski yeni belli 😅
- 1 yıl
Soruları ile tip ve video bambaşka gercekte keko kıro apaçi sayko gibi
- 1 yıl
Günlük hayatta insanlara attığım görüntülü cevaplar oradaki 😅
Herkesin penceresi farklı
Herkesin baktığı aynı olsa da gördüğü farklı olabilir. 😅
Tanımadığım insanların düşüncesi önemsiz. 😅
İçimden geldiği gibi düz! 😅
- 1 yıl
Ama sinirlenmeyen halin tam onay 👍🏻 bu arada eski hesaptan tanışıyoruz
- 1 yıl
Teşekkür ederim. 😅
Melankolik arabesk rap dinlerim söylerim 😅
Kıro olmadı çünkü efendi saygılı insanım tatlı dilli kibar 😅
Çevremdekiler hep taktir eder efendiliğimi, saygıya önem veririm 😅 - 1 yıl
Saygına diyeceğim yok ama tip olarak bakımsız giyiminde öyle tarz olarak videolarda falan küfür etmişsin tabii tercih senin
- 1 yıl
Küfür eden bir insanım. Küfürlü konuşurum. Hatta şimdi dün çektiğim bir video atacağım. 😅
Bakım, medikal cilt bakımı yaptırırım. 😅
Kılık kıyafete önem vermem. 😅
Özellikle küfür değil içimden geldiği gibi 😅ailemde kızar ama ben küfürü severim 😅 - 1 yıl
Ben hiç sevmem neyse tercih senin
- 1 yıl
Öyle görünce yazmak istedim hatırladın mı bilmiyorum daha doğrusu tahmin ettin mi bilemem
- 1 yıl
Valla emin değilim 😅
Kullanıcı adın aynı mıydı? Bu kullanıcı adını pek hatırlamıyorum 😅
Bende sevmezdim küçükken ama trafikte küfürbaz oldum ve hak ediyorlar 😅
Hem küfür samimiyettir demiş Konfüçyüs ya 😅 - 1 yıl
Eski hesaptı yani bu ismim değildi neyse kendimi ifşalamayacağım zaten uzunda bir zaman geçti o zamanlar yıl 2023 21 yaşlarımdaydım zaman hızlı gecti ve ondan sonrasında hiç iyi şey olmadı o günleri özlüyorum
- 1 yıl
Srnde sorularımda cevap yazardın bazen bende yazardım konuşuyorduk iyi bir dostluğun vardı
- 1 yıl
Nick farklı ise hatırlamak zor profil resmi de yok. 😅
Yoksa hatırlarım yani. 😅
Yıllar öncesinden denk geldiğimiz kişiler oluyor. 😅
Eskileri bende özlüyorum. Daha da eskileri daha da eskiyi küçüklüğümü çocukluğumu. 😅
Dert yok ay sonu yok 😅 sıkıntı yok 😅en kötü tokat yerdik dayak yerdik hemen geçerdi
Şimdilerde öyle değil
Hem eskiden insanlar da güzeldi samimiydi yani daha çoktu şimdilerde pek yok
- 1 yıl
Teşekkür ediyorum, senin güzelliğin 🌸bunu gördüğüme sevindim. 😅
- 1 yıl
Cidden küfürde coğu kötü şey gibi alışkanlık yapıyor oda bir gerçek
- 1 yıl
Bazıları 😅 kendini efendi gösterir 😅 yapmacık yapay sahte sonradan çıkarır gerçek yüzünü 😅ya da sağda farklı solda farklı ilerde farklı 😅ama ben hep aynı 😅
- Aşk İlişkileri konusunda 20,4b cevap paylaştı.
u 1 yılHiç değiliz Redam ya.. evlenen evlensin, kızlara çok baskı yapılıyor bu konuda genel olarak sırf o sebepten olduğunu düşünüyorum.
30 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 261b cevap paylaştı.
u 1 yılKadınların evliliğe "meraklı" olduğu şeklindeki genelleme, karmaşık toplumsal ve bireysel faktörlerin basitleştirilmiş bir yansımasıdır. Evliliğe verilen önem, kültürel normlar, bireysel tercihler ve toplumsal beklentiler gibi çeşitli etkenlerden kaynaklanabilir. İşte bu konuyu daha iyi anlamanıza yardımcı olacak bazı noktalar: Toplumsal ve Kültürel Faktörler: Geleneksel Roller:Bazı kültürlerde evlilik, kadınların toplumsal statüsünü ve kabulünü belirleyen önemli bir aşama olarak görülür.
Geleneksel cinsiyet rolleri, kadınların evlilik ve aile kurma beklentilerini şekillendirebilir.
Aile Kurma İsteği:Birçok kadın, çocuk sahibi olma ve aile kurma arzusunu evlilikle ilişkilendirir.
Aile kurma isteği, biyolojik, duygusal ve toplumsal faktörlerin birleşimiyle ortaya çıkabilir.
Toplumsal Baskı:Bazı toplumlarda, evlenmemiş kadınlar üzerinde toplumsal baskı hissedilebilir.
Aile ve çevre tarafından yapılan "ne zaman evleneceksin?" gibi sorular, kadınların evlilik konusunda baskı hissetmesine neden olabilir.00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
1 yılKadınların evliliğe meraklı olduklarını düşünmüyorum artık, çoğu kadın evlilikten korkuyor ve gençliğine yazık etmek istemiyor, çünkü kadınlar gördü evliliği, daha net değerlendiriyor, artık sistem eskisi gibi ezbere gitmiyor, evvelden ne vardı, evlen, iyi kötü bir yuvan olsun, çoluğa çocuğa karış, şimdi ise kızlar büyüklerin hayatından ders çıkarıyor, gençlerin gözü daha açık, korkuyorlar evlilikten, çünkü nerdeyse herkes boşanıyor, yakın akrabalarında görüyorlar kötü giden evlilik deneyimlerini, hal böyle olunca evlenip de niye erkeğin kahrını erkeğin ailesinin kahrını çekeyim, misafir ağırlayım, yatılı misafir çekeyim, erkek yatarken ben yorulayım düşüncesi içinde olduklarından bekar ve hür olmayı seçiyorlar, ekonomik sıkıntıyla da cebelleşmek istemiyorlar, çoğu kişinin evlilikten köşe bucak kaçtığını, korktuğunu düşünüyorum, çünkü herkes biliyor ki evlilik ve sevgililik aynı şey değil, sevgililiğe hayaller var, evlilikse ise hayatın gerçekleri var, tatlı gelmiyor evlilik kimseye, tabii ki istisnalar var
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılArtik merakli degiller ya. Heleki calisan kesim. Evlendiginde resmen eve maasli isci oluyor. Hem para getiriyor, hem ev isi, yemek, cocuk isleriyle ilgileniyor. Bekar kizlarda boyle olacaksa oarami kazanir ben yerim, kimsenin de yukunu cekmem, destek gormeyeceksem, ben maddi destek sunarken kimse bana destek olmayacaksa evlenenmem, tek basima maasimi her, ihtiyaclarimi karsilar yasar giderim diyorlar. Bunu bulamayan cogu calisan kadin da bosaniyor zaten. Bu konuda erkekler sorumluluk almadigi surece, kadinlar bunca yukun altina tek basina girmekten fazlasiyla cekiniyor artik.
Erkeklerde diyor ya yemek, temizlik ben yapacaksam niye evleneyim o kadar masraf yapayim diye, kadinlarda para kazaniyorsam niye evleneyim diyor hakli olarak. Cogu calisan kadin, yaninda kocasi olmasa da her seyi cekip cevirir zaten. Cogu yaninda erkek var mi yok mu belli degil zaten. Silik oluyor bu konumda erkekler. Her seyi kadin üstleniyor, kadinda bakiyor ki ben bu adam olmasa da ayni seyleri yaparim, ayni yuk olur uzerimde bari koca bir bebegin yukunu, kahrini, psikolojik siddetini cekmeyeyim diye bosaniyor.
Sahsen teyzem evli cocuklu calisan kadin goruyorum halini. Annemde kendi parasini kazanmayan bir kadin, babamdan gordugu ekonomik siddeti goruyorum.
Kadinsan her turlu eziliyorsun. maasin yoksa da eziliyorsun, kocana muhtac kaliyorsun. Kendi parani kazansan da eve para getiren isci gibi oluyorsun. Para kazanmanin ozgurlugunu de kullanamiyor calisan kadinlar. Erkekler yillardir calisiyoruz cok yoruluyoruzun nazini yapiyordu, kadinlar bunun nazini dahi yapamiyor, hak gorulmuyor. Calismanin bir avantaji da kalmiyor ozellikle evlilikte.
En iyisi bekar kalmak ve kendi parani kazanmak. Cunku calisan evli cocuklu kadin olmak asiri zor. Ev hanimi olup ekonomik siddet gormekte asiri zor. En iyisi bir erkegi hayatina hic dahil etmemek. Bircok kizda artik bu kafada zaten
00 YorumlaÇünkü düğün günü kraliçe gibi hissetmek, ömür boyu prenses muamelesi görmek hayali var. Ayrıca sevdiğiyle aynı eve taşınıp pijama partisi modunda takılmak da fena değil. Ama dürüst olalım, bazen de “Ben bu adamı başkasına kaptırmam ” kafası..
50 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılGenel olarak %80 ya da 90 oranında çevreyi susturmak ve bu evlilik sürecindeki kız isteme, düğün, gelinlik, takı gibi serüvenleri yaşamak için diyebilirim. Öyle uzaktan yansıtıldığı gibi aşkı yüceltmek ya da taçlandırmak olmadığı çok net. Buradaki başlangıç havası gerçekleştikten sonra hatun kişi başım ağrıyor, yorgunum, belim koptu bahaneleriyle iç dünyada birbirlerinden uzaklaşma eğiliminde oluyorlar. Tabii bir süre çevreye yansıtılan mutluluk pozları, sosyal medya aşk reklamları da sona erdikten sonra soluk mahkemede alınıyor. Bunu Eylül ya da Ocak gibi evlilik planları yaptığımız kız arkadaşımla olan ilişkime rağmen söylüyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHerkes evlenmeye meraklı değil aslında. Ama evlenmek isteyenler için sebep değişir. Kimisi sevdiğiyle hayatını birleştirmek ister, kimisi düzenli bir hayat kurmak ister, kimisi de aile baskısından dolayı evliliğe yönelir. Bazen de güven, sevgi ve aidiyet duygusu ağır basar. ndjdj
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHepimiz köy, kasaba gibi yerlerde yaşamıyor da olsak o geçmişten gelecek nesle işledikleri cahilane, mantık dışı toplumsal baskı; belli bir yaşa gelen evlenmeli, lanet olasıca hiçbir işe yaramayan bomboş gelenekler (bir ölünün defin töreni de dahil, gereksiz gelenekler işte) sonucu.. Umuyorum nesil ilerledikçe yok olması gereken saçmalıklardan sonsuza dek kurtuluruz. Ek olarak, küçük yerlerde ise erkeğin kendini o minik cahil kesime kendini ispat etme adımlarından en önemlisidir belki de, kızlarınsa derdi o kuralcı, beyin eti çürüten, cinnet getirten, dediği dedik, birçoğu kara cahil ebeveynden bir an önce kurtulma bahanesi. Yani aslında temel neden cinsellik merakı vs değil
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılCunki kadınlar cinselliği ancak evlenince yaşayabilir bu ülkede aksi taktirde ataerkil düzenin baskısına ugruyor Ama şimdi kalmadi bu sorun kadınlar yolunu buldu. . Onun dışında evlenmeyi özgür kalabilmek için de evleniyorlar r buda yine aile baskısından geliyir. Ayrı ev çıkmak isteyip cikamayanlar bu yoluda yapoyir. Onun dışında seviyorlar evleniyorlar. ya da aldıkları maaş yeterli değilse maddi güç olarak hayatlarına baksa adam alıyorlar olabilirlerde. Sadece çocuk yapmak için de olabilir demekki çok sebebi varmış.
03 Yorumla- 1 yıl
Aslında güzel özetlemişin güzel arkadaşım benim
Cevap sahibi1 yıl@CentilmenÇocuk06 özel birisi değilsin benim için oyuzden.
- 1 yıl
Bie şey kaybetmezsin lütfen 🙏
Gizli Üye(25-29)1 yılKadın yorumlarından şunu anlıyoruz ki... Türk kızlarına düğün kına altın ve üstüne mal mülk ya da maddi herhangi bir destek hatta babasının yapmakla uğraşmadığı eğitim desteğini bile türk erkeklerinin vermesi durumunda anında basambak yerine konulup iş bulunup aldatılıp vurucu bir kekoya kaçıp sonra da aptalın ensesine ne geçirdim be diye böbürlenmeyi garantilemiştir. O yüzden bunların hiç birini yapmayın çünkü karşı taraf yanlızca nasıl sömürürüm ve karşı tarafı max zararla boşarım hesapları yapan türk dişileri var karşınızda. Evlenmeyi değil sadece ilk kısmın da ki caf caflı para çar çur etme evrelerini düşlüyerek evleniyorlar. O yüzdendir altın kemerdir ev araba + şu + bu diye uznanan 1 mt uzunluğunda listeleri var.
00 Yorumla
1 yılNormalde evlenmek istemiyordum. Ama nişanlımı tanıyınca vazgeçtim. Onunla hayatımın geri kalanını birlikte geçirmeliyim😂
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Öncelikle görseldeki kadın çok iyiymiş yaa... :)
Gelelim sorunun cevabına; öncelikle kadınlar için evlilik ana-baba evinden bir kurtuluş. Sonrasında cinsellik için engel kapısını açacak bir durum.. Sonrasında kendi ailesini kurma iç güdüsü, çoluğa çocuğa karışma durumlar...
00 Yorumla
1 yılYuva kurmak aile kurmak önemli şeyler bence en önemli merak evlilik ve aile olmalı maalesef ki şu an toplumumuzda bu hususlar göz ardı ediliyor İyi Bir Ailede yetişen çocuk yarın daha iyi bir Anne, Baba, Eş, Koca, Öğrenci, İşçi, Patron olur Aile Olmak Herşeydir.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılkadınlar düzenli hayat isterler. Erkekler capkinlik daldan dala kosarlar. Bu yuzden kadin duzgun birini buldu mu hayatini o sekilde kurmak ister. Aile baskisi yuzunden de evlenen cok. Bir de evlenip cocuk yapip aile olmak isteyenler var. Evlenir evlenmez cocuk yaparlar. Oysa evlenince en az 1 veya 2 yil evliligin oturmasini beklemek ve gormek gerekir. Cocuk olduktan sonra ayrilmak herkes icin zarar verici olabilir.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılsizde zeka geriliği mi var? aile olmak biyolojik bir gerçeklik. bunun erkeği kadını mı var? her birey biyolojisi gereği evlenmek ve çocuk sahibi olup onu yetiştirip türünü devam ettirmek zorunda. aile kurumu olmaksızın, topluma sağlıklı bireyler yetiştirmek mümkün olmadığına göre her insan belli bir olgunluğa eriştiğinde evlilik için adım atacak tabiki. yarın kalkıp insanlar neden susuyor, acıkıyor diye de soru açacak mısınız bu gidişle acaba?
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 10,2b cevap paylaştı. Fıtrat ve yetiştirilme tarzı bir arada muhtemelen..
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılsürekli çeyiz diziyorlar tencere takımı konuşuyorlar sabahtan akşama kadar ama sorsan ben evlenmicem diyorlar :D sonra da bizim gibi hiç bunlarla alakası olmayan evliliği saçma bulanlar da evlenmicem dediklerinde naz yapıyoruz sanıyorlar skdjjfh
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEvlenince her şey çok güzel olacakmış gibi geldiği için aileden kaçmak için belki biraz da. Oysa ki çok tehlikeli ben bile konuştuğum kişinin yeni yeni huylarını öğrenir oldum bak konuşalı 6 7 ay olmasına rağmen yeni belli etti kendini düzeltmezse bitirmem olmuyor çünkü böyle
06 Yorumla- 1 yıl
Çok haklısın arkadaşım benim. Kimisi de cinsellik için diyor ama sanmıyorum
Cevap sahibi1 yıl@CentilmenÇocuk06 hadi cinsellik için de anlaşılır haklı bir sebeptir ama uyun yoksa o evlilikten hayır gelmez maalesef iki taraf ta iyi olsa bile
Cevap sahibi1 yıl@CentilmenÇocuk06 üzgünüm gizli kalmak istiyorum buradan yazınız
- 1 yıl
Ya ama önemli iki dk sadece. Sonra silin engelleyin isterseniz 🙏
Cevap sahibi1 yıl@CentilmenÇocuk06 olmaz kabul edemem. Gizliye alın öyle sorun buradan
- 1 yıl
Lütfen sizi bekliyorum
- Aşk İlişkileri konusunda 565 cevap paylaştı.
1 yılBoşanma davalarının da %70ini kadınlar açıyor ona bakarsan.
Kadınlar sadece havalı düğün kına yapmanın peşinde. Evlenmeyi istemekle evliliği sürdürmeyi istemek aynı şey değil.
31 Yorumla- 1 yıl
Farkında olmak ne güzel bir şey
1 yılben değilim. evlenebileceğim bir erkekle tanışmadım henüz. herkes anasının kuzusu, anasının paşası olmuş. sorumluluk alabilecek, ev işini birey işi olarak görmeyen, çocuk bakımında yer almayan adamı ben ne yapayım? :)
117 Yorumla- 1 yıl
😂😂 he ya günümüz öyle sizin dilinizde prenses diyorlar sanirim
- 1 yıl
@Emreaydın35 tr'de hiçbir şey tam anlaşılmıyor :D prenses erkekler ana kuzusu işte. benim dediğim ailesinden ayrışmış, sorumluluk alan, ev işinde ve çocuk bakımın eş olabilen erkekler. yurt dışında tam olarak böyle olan erkekler var. her şeyi omuz omuza hallediyorlar. adam çocuğun doğumuna da giriyor destek vermek için karısına, eve geldiklerinde bizdeki anaları çağırmak yerine gerçek bir aile gibi birlikte çocuk büyütüyorlar...
- 1 yıl
Knk o hayatında doğru kişiyi bulmanla alakalı tek erkek değil ki bu sorumluluğu dediklerini yapabilecek kiz da olması lagzim malum erkek de kızlarda genelleme yapmak doğru olmaz 😉 hayırlısı nasip orada konar bokada önemli olan uyuşman eğer karşındaki kişi aynı kafana yapina yatiyorsa çok mutlu olursun aksi taktirde zıt kutup
- 1 yıl
@Emreaydın35 ben gerçekten birey olmuş insanların evlenmesinden yanayım. kendi ailesinden psikolojik ve maddi olarak ayrışmamış bir insan yetişkin değildir. bizde sağlıklı yetişkin yok bence ki sağlıklı evlilikler olsun. aileler evleniyor bizde. her şeye karışıyorlar sonra nerede kaldı bireylerin kurduğu aile? nesiller de o yüzden kendi olamadan aynı döngüyü sürdürüyor.
- 1 yıl
Valla ilk defa akıllı bı kız gördüm tebrik ediyorum seni 😂
- 1 yıl
@Emreaydın35 "Avrupa'da evlilik tango gibidir, iki kişi arasında yapılır. Türkiye'de ise halay gibidir, aileler arasında yapılır sülaleler karışır" demiş Üstün Dökmen. Bu döngüyü kırmadan ne bu toplum düzelecek ilişki olarak ne de yetişkin olabilecekler. :) Önce sağlıklı yetişkin bireyler olacak ki toplum baskısı yerine kendi istedikleri için evlenebilsin. Konu toplumsal cinsiyet üzerine kurulu. bu konuda erkekte kadında toplumun onlara verdiği kimlikleri benimsiyor. kendileri olamadan ölen bir sistem.
- 1 yıl
Ne olcak knk boyle bakalım
- 1 yıl
@Emreaydın35 toplumsal cinsiyetçi kalıpları yıkacağız hem erkek hem de kadın toplum baskısından kurtulacak işte :)
- 1 yıl
Knk be essege altın semer vurulsa essek gene essek 😁
- 1 yıl
@Emreaydın35 öyle olsaydı şu an sömürge devlet olurduk be ya :D bence bu millet biraz dinlemeyi öğrenmeli.
- 1 yıl
Knk söylesen bile biz millet olarak yine kendi bildiğimizi yaparız. Bı insana anlat yakar istediğin kadar konuş ikna et yine kendi bildiğini yapar
- 1 yıl
@Emreaydın35 ben Atatürkçüyüm mecbur anlatacağız yani... :D
- 1 yıl
Allah'a şükür bizde Atatürkcuyuz ama insanlar at gozluler yeniliğe açık değiller
- 1 yıl
@Emreaydın35 Atatürk'e layık bir evlat olmak zorundayım ondan mecburum dedim. :)
- 1 yıl
Anladım bayan düşüncelerin için teşekkür ederim sohbetin için iyi akşamlar size
- 1 yıl
@Emreaydın35 sana da.
- 1 yıl
O zaman ben yanlış ülkedeyim
Aşk İlişkileri konusunda 520 cevap paylaştı. Bence bu düşünce yapısı artık eskide kaldı. Çünkü kadınlar artık modern hayatın getirileri ile birlikte ve ayrıca "Ben her şeyi yapabilirim!" şeklinde güçlü kalma düşünce yapıları yüzünden evlenmeye karşı eskisi kadar sıcak bakmıyorlar.
10 Yorumla
1 yılAnne olma isteği
Kendi evi yuvası düzeni olsun isteği
Sevmek sevilmek değer görme arzusu
Aktif seks hayatı
Anlaşılmak
Huzur bulma isteği
Vs vs
Eklenince evlenmek istenmesi çok normal.00 YorumlaAnne ve baba evinde sürekli sorunlar yaşamak istemiyorlar, tek başına da hayatın geçmeyeceği aşikar. Evlenecekleri erkeği kendileri seçip istedikleri gibi yönettiklerinde keyiflerine diyecek olmayacaktır. Bence bu yüzden evlenmeye meraklılar.
00 Yorumla
1 yılBence birçok kız çocukluğunda baba sevgisi görmediği ve kısıtlandığı için evlenip sevgi görmek ve baba baskısından kurtulmak istiyor.
Benim tanıdığım birçok kız 25 yaş ve üzeri olduğu hâlde akşamları asla dışarı çıkamıyor aile baskısı yüzünden.00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı. Aslında neden böyle değerlendirilmeye başladı farklı bi algı oluştu cidden anlamak zor… olması gereken… diğer türlüsü asıl sorun… ne güzel yaşa tüket sorumluluk yok bir şey yok gelsin sıradaki böyle ilişki olmaz…
00 Yorumla
1 yılAhahahaah hakaret etmek istemiyorum ama en hafif deneyimimle ve evlenmeden önceki hayatımı düşünerek benim gibi olanlara rahatlık dokunuyo sanırım hahaahahah ama asla evlilik meraklısı değildim bir anda oldu agahaah
03 Yorumla- 1 yıl
😂😂 çok güldüm her şey bı anda oluyor bir bakıyorsun evdesin evkenmissin gözünü kapatıp açıyorsun bı bakiyorsun birde çocuk 😂😂 aman tanrım Didim 😂
- 1 yıl
@Ahmet12345621 aynen kardeşim her şey çok hızlı oluyo bide anlayamiyosun agagaav
- 1 yıl
Aynen damdan düşmüş gibi 🙂
- Aşk İlişkileri konusunda 892 cevap paylaştı.
1 yılAşk masallarındaki gibi mutlu olacagini sanıyorlar da ondan. Evlendikten sonra hepsi pişman o ayrı jdj
31 Yorumla- 1 yıl
😌😌😌😌
1 yılAile baskısından kurtulmak için evliliği kaçış olarak görüyorlar. beklentilerini karşılamayıncada boşanmayı ve kendi hayatlarını daha özgür yaşayabileceklerini kolay sanıyorlar o yüzden.
10 Yorumla
1 yılBuna meraklı denmez fıtratının gereği gibi davranıyor denir. Evlilik toplumların sağlığı için şarttır. Ve bir kadının evlenmek istemesi doğaldır ve hakkıdır.
10 Yorumla
1 yılgaliba bunun nedeni erkekler biraz daha yalnız yaşamaya müsait bir taraf olması, yani demek istediğim kadınlar evlenmeye meraklı olduğundan çok erkekler yalnız yaşamayı tercih ediyor biraz daha anlatabilmek için anormal kadınlar değil erkekler iyi günler 🥰
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
1 yılkendi kurduğum ailem olsun, kendi düzenim olsun, anne olayım, sevdiğimle inançlarıma uygun hayat kurayım istedim. bu da evlilikle mümkün bana göre.
00 Yorumla
1 yılKadınlar maddi olarak para kazansa bile ya aile ortak ya eş ozgurce bir harcama veya planlama olmuyor kaldı ki bir kadinin bir birey olarak ayrı bir eve çıkması maalesef ki toplum nezdinde evlilikten geçiyor hevesli olmak değil mevzu var olmaya çalışmak ama doğru bir yol mu o tartışılır işte
00 YorumlaKadınlar, evliliği erkeklere göre genellikle daha ciddi bir adım olarak görebilirler, çünkü aile evinden uzaklaşmak, yeni bir hayat kurmak ve sorumluluk almak onlar için önemli bir geçiş süreci olabilir. Bu, onların özgürleşme ve bağımsızlaşma arzularıyla da ilgili olabilir.
00 Yorumla
1 yılKimse kullanılmak istemiyor çünkü. Türk toplumunda her ne kadar kabul etmesekte özgür seküler düşünceli çoğu erkek bile evlenmeden sevgili olan kızlara ikinci el muamelesi yapıyor arka planda pisliktik yapıyor evlenincede kimse karısını erkek arkadaşlarıyla konuşmaz kadınlar bu yüzden evlenme meraklısı
00 Yorumla
1 yılBu konuda herkes farklı bir şey söylüyor, benim fikrim bende kalsın,😅 ama genel olarak, kadınlar 25 - 30 dan sonra evlilik ve uygun eş adayı bulma telaşına düşüyor.
00 Yorumla
1 yılçünkü Türkiyede kadın ve erkek kıtlığı var ve Türkiyenin Nüfusu azalıyor mantıken Türkiyenin nüfusunu çoğaltmak için kadınlar da evlenmeye ihtiyaç duyuyor
00 YorumlaHangi taraf daha merakli bilemem ama kadınların evlilik merakı mutlu bir evlilik ve aşk değilse diğer sebepler sadece evlenmek için evlenmekten ibarettir
01 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı. Kişiye göre değişir ama bazıları aile evinden kurtulmaz, bazıları daha iyi bir yaşam şartı, bazısı sevdiği için, tabi hepsi evlenmek istemiyor o ayrı
00 Yorumla
1 yılAslında çoğu kadın mecburiyetten eminim ayrı eve çıkmasına izin verilse çoğu kadın evlenmez
10 YorumlaAile evinden kurtuluş yolu olarak görüyorlar. Bugün yaşıtım bir kızı gördüm karnı burnunda, dudağına da turuncu ruj sürmüştü a**. Evlilik korkunç
10 YorumlaKadınlar sadece kendilerine eş değil gelecekteki evlatlarına baba seçme kafasında oldukları için olabilir.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 914 cevap paylaştı.
1 yılKadınlar erkeklerden farklı olarak düzen tertibi daha çok severler ve evlilikte onlar için ideal oluyor
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 9,7b cevap paylaştı.
1 yılGelinlik giymek yuva kurmak hayali ağır basıyor
21 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılKendilerini kullandirtmamalk erkeklerin kendilerini cinsel obje olarak gormelwrini engellemek icin evlenme odakli kadina karsi cogu erkek daha dikkatli olur ama evliligi cok takmayana or*** gozuyle bakma olasiliklari daha yukske ciddi düşünecek insani kullanamaz ama digerlerini kullanir manipule eder sevildigine inandirir kullanip atar
23 Yorumla- 1 yıl
Nedense kadınlar da yanlış tercih yapar gosterişe meğilli oldukları için çok çabuk kanarlar ve güvenirler dürüst biri ile konuştuğunda ise ondan hemen soğurlar nedense
Cevap sahibi1 yılEvet kolay manipule oluyrilae ve kriterleri sacmasapan oliyor hemcinslerimin genelde
- 1 yıl
Ama nerde dürüst biri var onlar dikkat çekmiyor
Her kadın 7 sinde de 70 indede evlilik hayal eder düşünür. Kadınların doğasında bu var. Kadın erkek dinamikleri böyledir.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı.
s 1 yılYıllarca o mantıkla büyütülüyor. Daha çocukken bebek alınıyor tencere tava alınıyor. Bilinçaltına devamlı büyüyünce evlen çocuğun olsun deniyor ondan
00 Yorumla
1 yılValla ben hiç meraklı değilim evlenmeye, hayatta meraklı olacak bir dünya başka güzel konu var, diğerlerini bilemem.
00 Yorumla
1 yılBen hevesli olduklarını düşünmüyorum. Bence hem kadınlar hem erkekler evlilikten kaçıyor artık.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılEvlenmeden mi ilişki yasasin sonuçta kadın ve erkek ilişki yaşadığı zaman kadında giden gidiyor erkeğe hiç bir şey olmuyor ki
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. bence aLternatifi yok. diyelim evlenmedinyerine ne koycan. ciddi ilişki yaparsın ok ama o da oraya gider.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 832 cevap paylaştı.
1 yılÇünkü bazı hanımefendiler, helal yaşantı istiyorlar ve haram bir ilişki olmasın diye çok fazla hassasiyetliler.
00 Yorumla Ne alaka ya erkekler asıl çok istiyor ama düşün 24 25 yaşına geldin hala nişanlısın yani 2nizinde artık istemesi lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBu tamamen kişiden kişiye değişir aslında. Toplumsal beklentiler, duygusal güvence arayışı, aile kurma isteği gibi sebepler olabilir. Ama herkes evliliğe meraklı değil, bunu da unutmamak lazım. 💎
02 Yorumla- 1 yıl
Pp sen deilsin
Cevap sahibi1 yılBundan sanane?
- Aşk İlişkileri konusunda 19,9b cevap paylaştı.
1 yılKadının doğası bu çünkü. Kadın 50 yaşında da olsa evlenmek ister. Evlenip, boşanmış olanlar evlenmem der ama sebep düzgün biri olmadığından.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı. Normal aslında sürekli değişik ilişki peşinde heba olacaklarına düzgün olacağı mutluluk getireceği beraberlik araması doğal
00 Yorumla
1 yılGüzel bir soru. Çalışmıyor ve okumuyorsa ya da bunları istemiyorsa geriye yapacağı bir seçenek maalesef kalmıyor.
00 Yorumla
1 yılEvlenmeye çok meraklılar böyle olunca oldu bittiyse getirip sonrada bunla olmuyor diyip ayrılma yolu arıyorlar 😂
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı.
1 yılKadınlar yerine bazı kadınlar yazmalıydın. Aksi halde kendini de soruya katmış oluyorsun.
10 Yorumla - Devamını Gör (189)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat