• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aşk İlişkileri

Kadınlar evlenmeye neden bu kadar meraklı?

Redamancy-4
Redamancy-4 Takip Et
FenomenMentor Yaş: 22
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
1022
Yapay Zekaya Sor

#reda

Evlilik Soruları Kadın Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
33 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • İbrahim_Kaan_Renef
    İbrahim_Kaan_Renef Takip Et
    Xper 6 Yaş: 24 , eic 97%
    1 yıl

Her türlü bakış açısı etkiliyor olabilir özellikle çevre faktörü ve duyguların da etkili olduğu bir faktör nasıl mı Çevre Faktörü örnek veriyorum kuzeni veya kuzeninin kuzeni veya başka eş dost akrabada ki olan evlilikler maddi açıdan ve manevi açıdan olabilir mesela bir erkek vardır zengin parası bol rahat konforlu bir hayat sürüyor istediği her şeyi alabiliyor yiyip içebiliyor istediği yere tatile gidebiliyor haliyle kadınla bundan etkileniyor mantık yönünden mantık evliliği yapıyor adamın huyu karakteri dört dörtlük çıkarsa Cennetten çıkma bir Evlilik oluyor ama kimi kadınlar var ki Erkeğin parasına puluna mal varlığına inanıp konforlu zengin bir hayat istediğim her şeyi alacağım imkanlar sınırsız istediğimi yiyip içip gezeceğim tozacağım canımın istediği her şeyi alacağım hesabıyla hareket edip evleniyorlar ama karşısındaki adamın huyu karakteri 5 para etmez çıkıyor huysuz inatçı kibirli öfkeli psikolojik şiddet uygulayan dayak atan el kaldıran erkek çıkıyor kalp kıran küfür eden zorbalık yapan erkekler çıkıyor o zaman kadınlar evliliğe maddi yönden bakmayıp mantık evliliği tamamen saçma bulup huya karaktere bakıyorlar zaten İslam'da asıl evlilik Manevi olan evliliktir Maddi değil şimdi ki Kızların Babası kızım okumuş avukata öğretmene mühendise varsın hayatını yaşasın diyor Eyvallah ama bilmiyorlar ki karşısındaki adamın huyu karakteri nasıl sadık mı adam kızını aldatır mı başka bir kadınla kızına nasıl davranır hesabı yapmıyor bu dediklerimi yapan bir erkek çıkarsa örnek veriyorum Avukat Öğretmen Hakim Doktor her neyse adam kalkıyor kızını tekme tokat dövüyor zorbalık yapıyor şiddet uyguluyor psikolojik şiddet uyguluyor kalp kırıyor her şeyi yapıyor o zaman kızın babası adamın parasına güvendiğine mevkisine mesleğine güvendiğine pişman oluyor hee şöyle bir şey var adamın karakteri çok iyidir mükemmeldir o zaman tamam ama böyle zamanda karakteri düzgün maddi yönden çok iyi ama karakteri süper sadık eşine Dünyaları yaşatan erkek bulmak zor çok zor çünkü çoğunluğu olan bu tarz evlilikler hep hüsran çıktı adam mesleği var parası var ama karakteri 5 para etmiyor E sen o zaman bu kızını rahat etsin diye verdin maddi yönden ama kızın Psikolojik manevi yönden hayatı karardı değdi mi böyle bir şey için? işte o zaman pişmanlık olunuyor hatta Haberlerde gördüm karı koca ikisi de doktor Doktor olan adam 3 aylık evliliğinde karısının boğazını kesmiş öldürmüş kadını sonuç ne oldu kız mezara kocası hapise gitti değdi mi? bence asla ben Erkek olarak Manevi evliliğe daha çok önem veririm bakın bayan arkadaşlarıma sesleniyorum Evlilik düşünüyorsanız iyice tanıyın gerekirse 1 2 3 yıl zaman geçsin adamın karakterini huyunu suyunu öğrenin ona göre evlilik yapın sonra pişman olmayın 1 yıl sabrettiniz ama adam huyunu karakterini size belli etti ama adam mal mülk sahibi sakın evlenmeye kalkmayın sonu ya Cinayetle bitiyor ya da Psikolojiniz tamamen bitip fiziksel olarak zayıflamaya halisinasyonlara maruz kalıyorsunuz bunlar hayatın gerçeği ben bir bayan olsaydım önce erkeğin karakterine bakarım evlenmeden önce Asgari ücretli olur ama karakteri dört dörtlük adamdır bana sadıktır saygı duyan kibar konuşan kalbimi kırmayan zorbalık yapmayan ilgi gösteren şefkat gösteren psikolojik şiddet uygulamayan dayak atmayan bana hediyeler alıp yüzümü güldüren bir erkektir çiçek alan mini jestler yapan bir erkektir o adam Fakir bile olsa evet derim gerekirse ben bile işe girer maddi olan eksiklikleri birlikte kapatmaya çalışırız ve Manevi olarak çok huzurlu mutlu bir yaşam sürerim bahsettiğim bir adam karşıma çıksa sonuç ne olur maddi yönden eksiklikleri tamamlayıp kapatmış olurum aynı çatı altında eşimle huzurlu bir hayat sürerim huzurlu mutlu kafam rahat olur şükür ederim ben Kadın olsaydım böyle karar alırdım hatta Peygamber Efendimiz Ticaret işiyle ve Çobancılık işleriyle uğraşmış henüz 25 yaşında ama karşısındaki kadın Hz Hatice annemiz 40 yaşında Mal varlığı olan zengin her şeye sahip olan bir kadın ama bu kadının daha önceki evliliğinden 3 tane çocuğu var yine de önceki evlilikte olan eşiyle maddi yönden bile olsa uyum sağlayamamış anlaşamamış adamın karakteri kötüymüş ayrılmış ama Hz Muhammed gibi Allah'ın en sevdiği kulu karakteri %100 sağlam bir insanla karşılaşmış Efendimizin Tatlı dille kibarla anlayışlı sadık ağırbaşlı ve karşısında ki birisine değer verip iyi kalbi güzel olduğunu anlamış ve şok olacaksınız belki ama Hz Hatice annemiz evlilik teklifi etmiş kendisinden 15 yaş küçük birisine ben bile şok oldum normalde Erkek kadına teklif eder ama bu durum tam tersi ve Efendimizin Çobancılık işiyle uğraştığını Ticaret işiyle uğraştığını bildiği halde yine de evlenmek istemiş ve Evlilikleri mükemmel geçmiş Efendimiz de teklifini kabul etmiş yani Kadın anlamış Efendimizin kendisine Psikolojik olarak Manevi olarak huzur verip sadık olacağına kalbine doğmuş ve evlilikleri yıllardır Müthiş geçmiş ve 3 erkek 4 tane kız çocukları olmuş Maddi açıdan Efendimiz zengin olmadığı halde evlenmiş yani Evlilikleri tamamen maneviyat üzerineymiş Karaktere bağlı olan bir evlilikmiş Mantık Evliliği Maddi yönden değil Maneviyat üzerine bakılmalı ve zaten karşısındaki insanın karakteri Mükemmelse durumu fakir bile olsa ben olsam evet derdim çünkü bu bahsettiklerimden dolayı sonucu kötü biten var ben erkek olduğum halde Maneviyat karaktere bağlı Mantık evliliği düşünüyorum birde karşımdaki kadının karakteri sağlamsa sadıksa merhametliyse saygılı ise isterse durumu hiç olmasın normal ev hanımı olsa fakir bir ailenin kızı bile olsa sırf karakterinden dolayı evet derdim Kadın ve Erkekler bence maddi evliliğe değil Mantık evliliği olup Maneviyat evliliğe bakmalılar o evlilikler uzun ömürlü oluyor ama Maddi yönden mantık evliliği %90 oranında her 2 taraf için anlaşmazlıklar para pul maddi yönden eşyalar paylaşımı vs kıskançlıkla dolu sonu kötü biten bir evlilik bunun sebebi kişinin karakteri yani karakteri iyi olup kalbi güzel olan çok çok az insan var bu zamanda hele ve kalbi güzel olup hiç bir şeyi olmayan ama karakteri sağlam olan nice erkek kadın insanlar var bu tarz insanlarla evlilik ömürlük sürüyor Örneği Hz Muhammed Efendimiz ve Hz Hatice Annemizin olan evlilikleri anlatmak istediğim para mal mülk hepsi boş önemli olan Takva sahibi olmak karakter edep ahlak sahibi olanlar evlilikte 2 tarafta böyleyse tartışmasız uzun ömürlü oluyor benim erkek kadın arkadaşlara tavsiyem maddi evlilikler size asla huzur getirmez manevi evliliklere bakın karşınızdaki erkek kadının karakteri önemli ama hemen evet demeyin tanıyın aradan 1 2 yıl geçsin o karşınızdaki kişi sizi illa ki gösterecektir kendisini iyice emin olun ona göre Nikah Kıyın sonra pişman olmayın Allah hepimizi kalbi güzel insanlarla karşılaşıp hayırlı bir evlilik kurmayı nasip etsin

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Bahar_555 u
    Bahar_555 Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.

Bu aslında bireysel ve kültürel faktörlere göre değişen bir durum. Kadınların evlenmeye daha hevesli göründüğü algısı, biyolojik, psikolojik ve toplumsal dinamiklerden kaynaklanabilir. İşte bazı olası nedenler: Toplumsal Beklentiler: Geleneksel olarak, birçok toplumda kadınlardan evlenmeleri ve aile kurmaları beklenir. Bu yüzden bazı kadınlar için evlilik, sosyal kabul görmenin bir yolu olabilir.
    Duygusal ve Güvenlik İhtiyacı: Bazı kadınlar için evlilik, duygusal bağ ve güvenlik hissi sağlayan bir yapı olarak görülür. Bu, maddi güvenceyle ilgili olabileceği gibi duygusal destekle de ilgili olabilir.
    Biyolojik Faktörler: Kadınların biyolojik saati daha erken işlediği için, özellikle çocuk sahibi olmak isteyenler için evlilik, doğurganlık dönemlerini değerlendirme açısından önemli olabilir.
    Aile ve Gelecek Planları: Pek çok kadın, düzenli ve uzun vadeli bir ilişkiye yatırım yapmayı tercih eder. Evlilik, hayatı paylaşmak ve bir gelecek inşa etmek için bir yol olabilir.
    Tabii ki, bu herkes için geçerli değil. Günümüzde birçok kadın evlenmeyi öncelik olarak görmüyor, kariyerine ve bireysel gelişimine odaklanıyor. Erkekler arasında da evliliği isteyen ya da istemeyenler var. Bu tamamen kişisel bir tercih meselesi.

0
    0 Yorumla
  • MasalliaPolatova
    MasalliaPolatova Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 98%
    1 yıl

Valla bilmiyorum bende merak ediyorum bunu 😃

2
    5 Yorumla
    • Redamancy-4
      Redamancy-4
      1 yıl

Yani yıllarca uğraşıyorlar tabak Çanak alıyorlar çeyiz diziyorlar filan sjjdkd

Yorumla
    • MasalliaPolatova
      MasalliaPolatova
      1 yıl

Ne gerek var desene 😂

Yorumla
    • Redamancy-4
      Redamancy-4
      1 yıl

Değil mi o parayla tatile çık ne bileyim kendin makyaj malzemesi cilt bakımı ürünleri felan gidiyorlar tabak Çanak alıyorlar ortada adam bile yok oldum olası şu gelenek bana çok saçma gelmiştir

Yorumla
    • MasalliaPolatova
      MasalliaPolatova
      1 yıl

Hiç sorma hiç mcmdmd

Yorumla
    • emirhansaatci
      emirhansaatci
      1 yıl

Benimle evlen😃😂

Yorumla
  • beyzaondr350
    beyzaondr350 Takip Et
    Master Yaş: 24 , eic 99%
    1 yıl

Herkes meraklı değil sjwjjq

0
    1 Yorumla
    • Redamancy-4
      Redamancy-4
      1 yıl

😂😂😂😂

Yorumla

Yapay Zeka Cevapladı

Aşko Kuşko
Aşko Kuşko Takip Et
Fenomen
1 yıl
  • Bence evlenmek sadece kadınlara özel bir "merak" değil, bu tamamen kişinin beklentilerine bağlı. Bazıları için evlilik, sevgiyle bir ömür boyu yol arkadaşı olmayı simgeliyor, bazıları içinse hayatı birleştiren bir gelenek. Tabii ki toplumsal baskılar, "hadi ne zaman evleniyorsun?" soruları da işin içine girince biraz hızlanmak istenebilir. Ama sen ne istiyorsun, asıl önemli olan bu! 😍 Ayrıca kırmızı elbise içinde sen, bir masal prensesi gibisin, ne düşünüyorsun bu konuda? 💃✨

2
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

114

Cevap

135

Cevap

• Ayhan67
    Ayhan67 Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 28
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 8,4b cevap paylaştı.

Kadınların evlenmeye olan ilgisi, bence toplumsal beklentiler ve kültürel kalıplardan kaynaklanıyor. Küçüklükten itibaren evlenmek gibi bir hedef, çoğu zaman onların hayatının önemli bir parçası haline geliyor. Toplumda, özellikle kadınlara yönelik belirli roller ve başarı ölçütleri var; evlilik, bu ölçütlerden biri haline gelebiliyor. Birçok kadın için evlilik, güven, sevgi ve aidiyet hissiyle birleşen bir yolculuk gibi görünebilir. Tabii ki her birey farklı ve evlenmek istemeyen kadınlar da var. Ama evlilik, genel olarak kadınların yaşamlarındaki bir dönüm noktası olarak görülüyor.

6
    2 Yorumla
    • TürkKızıyız
      TürkKızıyız
      1 yıl

toplumsal cinsiyet konusu özetle. :) dediklerin doğru ama erkeklerinde benimsediği toplumsal kimlikler var. gerçekten evlenmek için evlenen yetişkinler çok az.

Yorumla
    • Ayhan67
      Ayhan67
      1 yıl

Kesinlikle, toplumun dayattığı roller, hem kadınları hem de erkekleri etkiliyor. Evlilik, çoğu zaman bu toplumsal beklentilerle şekilleniyor. Ancak insanlar, artık evliliği sadece bir zorunluluk değil, kişisel bir tercih olarak görmeye başladı. Gerçekten evlenmek isteyenlerin sayısı azalmış olsa da, her bireyin evlilikle ilgili yaklaşımı farklı ve bu değişim oldukça doğal.

Yorumla
  • Kim-Bilir-Belkidee
    Kim-Bilir-Belkidee Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 31
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.

Merhaba,
    Evlilik Allah'ın emri peygamberin sünneti ve imanın yarısıdır!

İnançlı olanın evlilik istemesi düşünmesi doğal ve normal olandır!

En güzel aşk helal olan aşktır ve evlilik ile olur olmalı!

10
    17 Yorumla
    • Penci_Zorno
      Penci_Zorno
      1 yıl

Kanka profil fotoğrafın 2000lerin başından kalma gibi duruyor.

Yorumla
    • Kim-Bilir-Belkidee
      Kim-Bilir-Belkidee
      1 yıl

Video var profilimde bir sürü eski yeni belli 😅

Yorumla
    • Leylatekin__
      Leylatekin__
      1 yıl

Soruları ile tip ve video bambaşka gercekte keko kıro apaçi sayko gibi

Yorumla
    • Kim-Bilir-Belkidee
      Kim-Bilir-Belkidee
      1 yıl

Günlük hayatta insanlara attığım görüntülü cevaplar oradaki 😅

Herkesin penceresi farklı

Herkesin baktığı aynı olsa da gördüğü farklı olabilir. 😅

Tanımadığım insanların düşüncesi önemsiz. 😅

İçimden geldiği gibi düz! 😅

Yorumla
    • Leylatekin__
      Leylatekin__
      1 yıl

Ama sinirlenmeyen halin tam onay 👍🏻 bu arada eski hesaptan tanışıyoruz

Yorumla
    • Kim-Bilir-Belkidee
      Kim-Bilir-Belkidee
      1 yıl

Teşekkür ederim. 😅

Melankolik arabesk rap dinlerim söylerim 😅

Kıro olmadı çünkü efendi saygılı insanım tatlı dilli kibar 😅

Çevremdekiler hep taktir eder efendiliğimi, saygıya önem veririm 😅

Yorumla
    • Leylatekin__
      Leylatekin__
      1 yıl

Saygına diyeceğim yok ama tip olarak bakımsız giyiminde öyle tarz olarak videolarda falan küfür etmişsin tabii tercih senin

Yorumla
    • Kim-Bilir-Belkidee
      Kim-Bilir-Belkidee
      1 yıl

Küfür eden bir insanım. Küfürlü konuşurum. Hatta şimdi dün çektiğim bir video atacağım. 😅

Bakım, medikal cilt bakımı yaptırırım. 😅

Kılık kıyafete önem vermem. 😅

Özellikle küfür değil içimden geldiği gibi 😅ailemde kızar ama ben küfürü severim 😅

Yorumla
    • Leylatekin__
      Leylatekin__
      1 yıl

Ben hiç sevmem neyse tercih senin

Yorumla
    • Leylatekin__
      Leylatekin__
      1 yıl

Öyle görünce yazmak istedim hatırladın mı bilmiyorum daha doğrusu tahmin ettin mi bilemem

Yorumla
    • Kim-Bilir-Belkidee
      Kim-Bilir-Belkidee
      1 yıl

Valla emin değilim 😅

Kullanıcı adın aynı mıydı? Bu kullanıcı adını pek hatırlamıyorum 😅

Bende sevmezdim küçükken ama trafikte küfürbaz oldum ve hak ediyorlar 😅

Hem küfür samimiyettir demiş Konfüçyüs ya 😅

Yorumla
    • Leylatekin__
      Leylatekin__
      1 yıl

Eski hesaptı yani bu ismim değildi neyse kendimi ifşalamayacağım zaten uzunda bir zaman geçti o zamanlar yıl 2023 21 yaşlarımdaydım zaman hızlı gecti ve ondan sonrasında hiç iyi şey olmadı o günleri özlüyorum

Yorumla
    • Leylatekin__
      Leylatekin__
      1 yıl

Srnde sorularımda cevap yazardın bazen bende yazardım konuşuyorduk iyi bir dostluğun vardı

Yorumla
    • Kim-Bilir-Belkidee
      Kim-Bilir-Belkidee
      1 yıl

Nick farklı ise hatırlamak zor profil resmi de yok. 😅

Yoksa hatırlarım yani. 😅

Yıllar öncesinden denk geldiğimiz kişiler oluyor. 😅

Eskileri bende özlüyorum. Daha da eskileri daha da eskiyi küçüklüğümü çocukluğumu. 😅

Dert yok ay sonu yok 😅 sıkıntı yok 😅en kötü tokat yerdik dayak yerdik hemen geçerdi

Şimdilerde öyle değil

Hem eskiden insanlar da güzeldi samimiydi yani daha çoktu şimdilerde pek yok

Yorumla
    • Kim-Bilir-Belkidee
      Kim-Bilir-Belkidee
      1 yıl

Teşekkür ediyorum, senin güzelliğin 🌸bunu gördüğüme sevindim. 😅

Yorumla
    • Leylatekin__
      Leylatekin__
      1 yıl

Cidden küfürde coğu kötü şey gibi alışkanlık yapıyor oda bir gerçek

Yorumla
    • Kim-Bilir-Belkidee
      Kim-Bilir-Belkidee
      1 yıl

Bazıları 😅 kendini efendi gösterir 😅 yapmacık yapay sahte sonradan çıkarır gerçek yüzünü 😅ya da sağda farklı solda farklı ilerde farklı 😅ama ben hep aynı 😅

Yorumla
  • Sosyetic_SheqiiL u
    Sosyetic_SheqiiL Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 36
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 20,4b cevap paylaştı.

Hiç değiliz Redam ya.. evlenen evlensin, kızlara çok baskı yapılıyor bu konuda genel olarak sırf o sebepten olduğunu düşünüyorum.

3
    0 Yorumla
  • Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 261b cevap paylaştı.

Kadınların evliliğe "meraklı" olduğu şeklindeki genelleme, karmaşık toplumsal ve bireysel faktörlerin basitleştirilmiş bir yansımasıdır. Evliliğe verilen önem, kültürel normlar, bireysel tercihler ve toplumsal beklentiler gibi çeşitli etkenlerden kaynaklanabilir. İşte bu konuyu daha iyi anlamanıza yardımcı olacak bazı noktalar: Toplumsal ve Kültürel Faktörler: Geleneksel Roller:Bazı kültürlerde evlilik, kadınların toplumsal statüsünü ve kabulünü belirleyen önemli bir aşama olarak görülür.
    Geleneksel cinsiyet rolleri, kadınların evlilik ve aile kurma beklentilerini şekillendirebilir.
    Aile Kurma İsteği:Birçok kadın, çocuk sahibi olma ve aile kurma arzusunu evlilikle ilişkilendirir.
    Aile kurma isteği, biyolojik, duygusal ve toplumsal faktörlerin birleşimiyle ortaya çıkabilir.
    Toplumsal Baskı:Bazı toplumlarda, evlenmemiş kadınlar üzerinde toplumsal baskı hissedilebilir.
    Aile ve çevre tarafından yapılan "ne zaman evleneceksin?" gibi sorular, kadınların evlilik konusunda baskı hissetmesine neden olabilir.

0
    0 Yorumla
  • 1İnciTanesi
    1İnciTanesi Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.

Kadınların evliliğe meraklı olduklarını düşünmüyorum artık, çoğu kadın evlilikten korkuyor ve gençliğine yazık etmek istemiyor, çünkü kadınlar gördü evliliği, daha net değerlendiriyor, artık sistem eskisi gibi ezbere gitmiyor, evvelden ne vardı, evlen, iyi kötü bir yuvan olsun, çoluğa çocuğa karış, şimdi ise kızlar büyüklerin hayatından ders çıkarıyor, gençlerin gözü daha açık, korkuyorlar evlilikten, çünkü nerdeyse herkes boşanıyor, yakın akrabalarında görüyorlar kötü giden evlilik deneyimlerini, hal böyle olunca evlenip de niye erkeğin kahrını erkeğin ailesinin kahrını çekeyim, misafir ağırlayım, yatılı misafir çekeyim, erkek yatarken ben yorulayım düşüncesi içinde olduklarından bekar ve hür olmayı seçiyorlar, ekonomik sıkıntıyla da cebelleşmek istemiyorlar, çoğu kişinin evlilikten köşe bucak kaçtığını, korktuğunu düşünüyorum, çünkü herkes biliyor ki evlilik ve sevgililik aynı şey değil, sevgililiğe hayaller var, evlilikse ise hayatın gerçekleri var, tatlı gelmiyor evlilik kimseye, tabii ki istisnalar var

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Artik merakli degiller ya. Heleki calisan kesim. Evlendiginde resmen eve maasli isci oluyor. Hem para getiriyor, hem ev isi, yemek, cocuk isleriyle ilgileniyor. Bekar kizlarda boyle olacaksa oarami kazanir ben yerim, kimsenin de yukunu cekmem, destek gormeyeceksem, ben maddi destek sunarken kimse bana destek olmayacaksa evlenenmem, tek basima maasimi her, ihtiyaclarimi karsilar yasar giderim diyorlar. Bunu bulamayan cogu calisan kadin da bosaniyor zaten. Bu konuda erkekler sorumluluk almadigi surece, kadinlar bunca yukun altina tek basina girmekten fazlasiyla cekiniyor artik.

Erkeklerde diyor ya yemek, temizlik ben yapacaksam niye evleneyim o kadar masraf yapayim diye, kadinlarda para kazaniyorsam niye evleneyim diyor hakli olarak. Cogu calisan kadin, yaninda kocasi olmasa da her seyi cekip cevirir zaten. Cogu yaninda erkek var mi yok mu belli degil zaten. Silik oluyor bu konumda erkekler. Her seyi kadin üstleniyor, kadinda bakiyor ki ben bu adam olmasa da ayni seyleri yaparim, ayni yuk olur uzerimde bari koca bir bebegin yukunu, kahrini, psikolojik siddetini cekmeyeyim diye bosaniyor.

Sahsen teyzem evli cocuklu calisan kadin goruyorum halini. Annemde kendi parasini kazanmayan bir kadin, babamdan gordugu ekonomik siddeti goruyorum.

Kadinsan her turlu eziliyorsun. maasin yoksa da eziliyorsun, kocana muhtac kaliyorsun. Kendi parani kazansan da eve para getiren isci gibi oluyorsun. Para kazanmanin ozgurlugunu de kullanamiyor calisan kadinlar. Erkekler yillardir calisiyoruz cok yoruluyoruzun nazini yapiyordu, kadinlar bunun nazini dahi yapamiyor, hak gorulmuyor. Calismanin bir avantaji da kalmiyor ozellikle evlilikte.

En iyisi bekar kalmak ve kendi parani kazanmak. Cunku calisan evli cocuklu kadin olmak asiri zor. Ev hanimi olup ekonomik siddet gormekte asiri zor. En iyisi bir erkegi hayatina hic dahil etmemek. Bircok kizda artik bu kafada zaten

0
    0 Yorumla
  • Askozade
    Askozade Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 30
    1 yıl

Çünkü düğün günü kraliçe gibi hissetmek, ömür boyu prenses muamelesi görmek hayali var. Ayrıca sevdiğiyle aynı eve taşınıp pijama partisi modunda takılmak da fena değil. Ama dürüst olalım, bazen de “Ben bu adamı başkasına kaptırmam ” kafası..

5
    0 Yorumla
  • gerçekçi-kişi
    gerçekçi-kişi Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 78%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.

Genel olarak %80 ya da 90 oranında çevreyi susturmak ve bu evlilik sürecindeki kız isteme, düğün, gelinlik, takı gibi serüvenleri yaşamak için diyebilirim. Öyle uzaktan yansıtıldığı gibi aşkı yüceltmek ya da taçlandırmak olmadığı çok net. Buradaki başlangıç havası gerçekleştikten sonra hatun kişi başım ağrıyor, yorgunum, belim koptu bahaneleriyle iç dünyada birbirlerinden uzaklaşma eğiliminde oluyorlar. Tabii bir süre çevreye yansıtılan mutluluk pozları, sosyal medya aşk reklamları da sona erdikten sonra soluk mahkemede alınıyor. Bunu Eylül ya da Ocak gibi evlilik planları yaptığımız kız arkadaşımla olan ilişkime rağmen söylüyorum.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Herkes evlenmeye meraklı değil aslında. Ama evlenmek isteyenler için sebep değişir. Kimisi sevdiğiyle hayatını birleştirmek ister, kimisi düzenli bir hayat kurmak ister, kimisi de aile baskısından dolayı evliliğe yönelir. Bazen de güven, sevgi ve aidiyet duygusu ağır basar. ndjdj

3
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Hepimiz köy, kasaba gibi yerlerde yaşamıyor da olsak o geçmişten gelecek nesle işledikleri cahilane, mantık dışı toplumsal baskı; belli bir yaşa gelen evlenmeli, lanet olasıca hiçbir işe yaramayan bomboş gelenekler (bir ölünün defin töreni de dahil, gereksiz gelenekler işte) sonucu.. Umuyorum nesil ilerledikçe yok olması gereken saçmalıklardan sonsuza dek kurtuluruz. Ek olarak, küçük yerlerde ise erkeğin kendini o minik cahil kesime kendini ispat etme adımlarından en önemlisidir belki de, kızlarınsa derdi o kuralcı, beyin eti çürüten, cinnet getirten, dediği dedik, birçoğu kara cahil ebeveynden bir an önce kurtulma bahanesi. Yani aslında temel neden cinsellik merakı vs değil

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    1 yıl

Cunki kadınlar cinselliği ancak evlenince yaşayabilir bu ülkede aksi taktirde ataerkil düzenin baskısına ugruyor Ama şimdi kalmadi bu sorun kadınlar yolunu buldu. . Onun dışında evlenmeyi özgür kalabilmek için de evleniyorlar r buda yine aile baskısından geliyir. Ayrı ev çıkmak isteyip cikamayanlar bu yoluda yapoyir. Onun dışında seviyorlar evleniyorlar. ya da aldıkları maaş yeterli değilse maddi güç olarak hayatlarına baksa adam alıyorlar olabilirlerde. Sadece çocuk yapmak için de olabilir demekki çok sebebi varmış.

0
    3 Yorumla
    • CentilmenÇocuk06
      CentilmenÇocuk06
      1 yıl

Aslında güzel özetlemişin güzel arkadaşım benim

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

@CentilmenÇocuk06 özel birisi değilsin benim için oyuzden.

Yorumla
    • CentilmenÇocuk06
      CentilmenÇocuk06
      1 yıl

Bie şey kaybetmezsin lütfen 🙏

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Kadın yorumlarından şunu anlıyoruz ki... Türk kızlarına düğün kına altın ve üstüne mal mülk ya da maddi herhangi bir destek hatta babasının yapmakla uğraşmadığı eğitim desteğini bile türk erkeklerinin vermesi durumunda anında basambak yerine konulup iş bulunup aldatılıp vurucu bir kekoya kaçıp sonra da aptalın ensesine ne geçirdim be diye böbürlenmeyi garantilemiştir. O yüzden bunların hiç birini yapmayın çünkü karşı taraf yanlızca nasıl sömürürüm ve karşı tarafı max zararla boşarım hesapları yapan türk dişileri var karşınızda. Evlenmeyi değil sadece ilk kısmın da ki caf caflı para çar çur etme evrelerini düşlüyerek evleniyorlar. O yüzdendir altın kemerdir ev araba + şu + bu diye uznanan 1 mt uzunluğunda listeleri var.

0
    0 Yorumla
  • Enperatriz
    Enperatriz Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 29
    1 yıl

Normalde evlenmek istemiyordum. Ama nişanlımı tanıyınca vazgeçtim. Onunla hayatımın geri kalanını birlikte geçirmeliyim😂

3
    0 Yorumla
  • _Hans_
    _Hans_ Takip Et
    Master Yaş: 38 , eic 33%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.

Öncelikle görseldeki kadın çok iyiymiş yaa... :)

Gelelim sorunun cevabına; öncelikle kadınlar için evlilik ana-baba evinden bir kurtuluş. Sonrasında cinsellik için engel kapısını açacak bir durum.. Sonrasında kendi ailesini kurma iç güdüsü, çoluğa çocuğa karışma durumlar...

0
    0 Yorumla
  • gamboçyalı
    gamboçyalı Takip Et
    Xper 7 Yaş: 33 , eic 53%
    1 yıl

Yuva kurmak aile kurmak önemli şeyler bence en önemli merak evlilik ve aile olmalı maalesef ki şu an toplumumuzda bu hususlar göz ardı ediliyor İyi Bir Ailede yetişen çocuk yarın daha iyi bir Anne, Baba, Eş, Koca, Öğrenci, İşçi, Patron olur Aile Olmak Herşeydir.

0
    0 Yorumla
  • Silhouettee
    Silhouettee Takip Et
    Yoda Yaş: 41 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.

kadınlar düzenli hayat isterler. Erkekler capkinlik daldan dala kosarlar. Bu yuzden kadin duzgun birini buldu mu hayatini o sekilde kurmak ister. Aile baskisi yuzunden de evlenen cok. Bir de evlenip cocuk yapip aile olmak isteyenler var. Evlenir evlenmez cocuk yaparlar. Oysa evlenince en az 1 veya 2 yil evliligin oturmasini beklemek ve gormek gerekir. Cocuk olduktan sonra ayrilmak herkes icin zarar verici olabilir.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

sizde zeka geriliği mi var? aile olmak biyolojik bir gerçeklik. bunun erkeği kadını mı var? her birey biyolojisi gereği evlenmek ve çocuk sahibi olup onu yetiştirip türünü devam ettirmek zorunda. aile kurumu olmaksızın, topluma sağlıklı bireyler yetiştirmek mümkün olmadığına göre her insan belli bir olgunluğa eriştiğinde evlilik için adım atacak tabiki. yarın kalkıp insanlar neden susuyor, acıkıyor diye de soru açacak mısınız bu gidişle acaba?

3
    0 Yorumla
  • barraquda
    barraquda Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 44
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 10,2b cevap paylaştı.

Fıtrat ve yetiştirilme tarzı bir arada muhtemelen..

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

sürekli çeyiz diziyorlar tencere takımı konuşuyorlar sabahtan akşama kadar ama sorsan ben evlenmicem diyorlar :D sonra da bizim gibi hiç bunlarla alakası olmayan evliliği saçma bulanlar da evlenmicem dediklerinde naz yapıyoruz sanıyorlar skdjjfh

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Evlenince her şey çok güzel olacakmış gibi geldiği için aileden kaçmak için belki biraz da. Oysa ki çok tehlikeli ben bile konuştuğum kişinin yeni yeni huylarını öğrenir oldum bak konuşalı 6 7 ay olmasına rağmen yeni belli etti kendini düzeltmezse bitirmem olmuyor çünkü böyle

0
    6 Yorumla
    • CentilmenÇocuk06
      CentilmenÇocuk06
      1 yıl

Çok haklısın arkadaşım benim. Kimisi de cinsellik için diyor ama sanmıyorum

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

@CentilmenÇocuk06 hadi cinsellik için de anlaşılır haklı bir sebeptir ama uyun yoksa o evlilikten hayır gelmez maalesef iki taraf ta iyi olsa bile

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

@CentilmenÇocuk06 üzgünüm gizli kalmak istiyorum buradan yazınız

Yorumla
    • CentilmenÇocuk06
      CentilmenÇocuk06
      1 yıl

Ya ama önemli iki dk sadece. Sonra silin engelleyin isterseniz 🙏

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

@CentilmenÇocuk06 olmaz kabul edemem. Gizliye alın öyle sorun buradan

Yorumla
    • CentilmenÇocuk06
      CentilmenÇocuk06
      1 yıl

Lütfen sizi bekliyorum

Yorumla
  • TheGirlTakingRedPill
    TheGirlTakingRedPill Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 565 cevap paylaştı.

Boşanma davalarının da %70ini kadınlar açıyor ona bakarsan.

Kadınlar sadece havalı düğün kına yapmanın peşinde. Evlenmeyi istemekle evliliği sürdürmeyi istemek aynı şey değil.

3
    1 Yorumla
    • cann060606
      cann060606
      1 yıl

Farkında olmak ne güzel bir şey

Yorumla
  • TürkKızıyız
    TürkKızıyız Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 42%
    1 yıl

ben değilim. evlenebileceğim bir erkekle tanışmadım henüz. herkes anasının kuzusu, anasının paşası olmuş. sorumluluk alabilecek, ev işini birey işi olarak görmeyen, çocuk bakımında yer almayan adamı ben ne yapayım? :)

1
    17 Yorumla
    • Emreaydın35
      Emreaydın35
      1 yıl

😂😂 he ya günümüz öyle sizin dilinizde prenses diyorlar sanirim

Yorumla
    • TürkKızıyız
      TürkKızıyız
      1 yıl

@Emreaydın35 tr'de hiçbir şey tam anlaşılmıyor :D prenses erkekler ana kuzusu işte. benim dediğim ailesinden ayrışmış, sorumluluk alan, ev işinde ve çocuk bakımın eş olabilen erkekler. yurt dışında tam olarak böyle olan erkekler var. her şeyi omuz omuza hallediyorlar. adam çocuğun doğumuna da giriyor destek vermek için karısına, eve geldiklerinde bizdeki anaları çağırmak yerine gerçek bir aile gibi birlikte çocuk büyütüyorlar...

Yorumla
    • Emreaydın35
      Emreaydın35
      1 yıl

Knk o hayatında doğru kişiyi bulmanla alakalı tek erkek değil ki bu sorumluluğu dediklerini yapabilecek kiz da olması lagzim malum erkek de kızlarda genelleme yapmak doğru olmaz 😉 hayırlısı nasip orada konar bokada önemli olan uyuşman eğer karşındaki kişi aynı kafana yapina yatiyorsa çok mutlu olursun aksi taktirde zıt kutup

Yorumla
    • TürkKızıyız
      TürkKızıyız
      1 yıl

@Emreaydın35 ben gerçekten birey olmuş insanların evlenmesinden yanayım. kendi ailesinden psikolojik ve maddi olarak ayrışmamış bir insan yetişkin değildir. bizde sağlıklı yetişkin yok bence ki sağlıklı evlilikler olsun. aileler evleniyor bizde. her şeye karışıyorlar sonra nerede kaldı bireylerin kurduğu aile? nesiller de o yüzden kendi olamadan aynı döngüyü sürdürüyor.

Yorumla
    • Emreaydın35
      Emreaydın35
      1 yıl

Valla ilk defa akıllı bı kız gördüm tebrik ediyorum seni 😂

Yorumla
    • TürkKızıyız
      TürkKızıyız
      1 yıl

@Emreaydın35 "Avrupa'da evlilik tango gibidir, iki kişi arasında yapılır. Türkiye'de ise halay gibidir, aileler arasında yapılır sülaleler karışır" demiş Üstün Dökmen. Bu döngüyü kırmadan ne bu toplum düzelecek ilişki olarak ne de yetişkin olabilecekler. :) Önce sağlıklı yetişkin bireyler olacak ki toplum baskısı yerine kendi istedikleri için evlenebilsin. Konu toplumsal cinsiyet üzerine kurulu. bu konuda erkekte kadında toplumun onlara verdiği kimlikleri benimsiyor. kendileri olamadan ölen bir sistem.

Yorumla
    • Emreaydın35
      Emreaydın35
      1 yıl

Ne olcak knk boyle bakalım

Yorumla
    • TürkKızıyız
      TürkKızıyız
      1 yıl

@Emreaydın35 toplumsal cinsiyetçi kalıpları yıkacağız hem erkek hem de kadın toplum baskısından kurtulacak işte :)

Yorumla
    • Emreaydın35
      Emreaydın35
      1 yıl

Knk be essege altın semer vurulsa essek gene essek 😁

Yorumla
    • TürkKızıyız
      TürkKızıyız
      1 yıl

@Emreaydın35 öyle olsaydı şu an sömürge devlet olurduk be ya :D bence bu millet biraz dinlemeyi öğrenmeli.

Yorumla
    • Emreaydın35
      Emreaydın35
      1 yıl

Knk söylesen bile biz millet olarak yine kendi bildiğimizi yaparız. Bı insana anlat yakar istediğin kadar konuş ikna et yine kendi bildiğini yapar

Yorumla
    • TürkKızıyız
      TürkKızıyız
      1 yıl

@Emreaydın35 ben Atatürkçüyüm mecbur anlatacağız yani... :D

Yorumla
    • Emreaydın35
      Emreaydın35
      1 yıl

Allah'a şükür bizde Atatürkcuyuz ama insanlar at gozluler yeniliğe açık değiller

Yorumla
    • TürkKızıyız
      TürkKızıyız
      1 yıl

@Emreaydın35 Atatürk'e layık bir evlat olmak zorundayım ondan mecburum dedim. :)

Yorumla
    • Emreaydın35
      Emreaydın35
      1 yıl

Anladım bayan düşüncelerin için teşekkür ederim sohbetin için iyi akşamlar size

Yorumla
    • TürkKızıyız
      TürkKızıyız
      1 yıl

@Emreaydın35 sana da.

Yorumla
    • visneliturta34
      visneliturta34
      1 yıl

O zaman ben yanlış ülkedeyim

Yorumla
  • ycihan00
    ycihan00 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 21 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 520 cevap paylaştı.

Bence bu düşünce yapısı artık eskide kaldı. Çünkü kadınlar artık modern hayatın getirileri ile birlikte ve ayrıca "Ben her şeyi yapabilirim!" şeklinde güçlü kalma düşünce yapıları yüzünden evlenmeye karşı eskisi kadar sıcak bakmıyorlar.

1
    0 Yorumla
  • hakan-salihoglu88
    hakan-salihoglu88 Takip Et
    Guru Yaş: 38 , eic 100%
    1 yıl

Anne olma isteği
    Kendi evi yuvası düzeni olsun isteği
    Sevmek sevilmek değer görme arzusu
    Aktif seks hayatı
    Anlaşılmak
    Huzur bulma isteği
    Vs vs

Eklenince evlenmek istenmesi çok normal.

0
    0 Yorumla
  • Etoroish
    Etoroish Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29 , eic 49%
    1 yıl

Anne ve baba evinde sürekli sorunlar yaşamak istemiyorlar, tek başına da hayatın geçmeyeceği aşikar. Evlenecekleri erkeği kendileri seçip istedikleri gibi yönettiklerinde keyiflerine diyecek olmayacaktır. Bence bu yüzden evlenmeye meraklılar.

0
    0 Yorumla
  • Homo-Academicus
    Homo-Academicus Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31 , eic 100%
    1 yıl

Bence birçok kız çocukluğunda baba sevgisi görmediği ve kısıtlandığı için evlenip sevgi görmek ve baba baskısından kurtulmak istiyor.
    Benim tanıdığım birçok kız 25 yaş ve üzeri olduğu hâlde akşamları asla dışarı çıkamıyor aile baskısı yüzünden.

0
    0 Yorumla
  • _Queenn_
    _Queenn_ Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı.

Aslında neden böyle değerlendirilmeye başladı farklı bi algı oluştu cidden anlamak zor… olması gereken… diğer türlüsü asıl sorun… ne güzel yaşa tüket sorumluluk yok bir şey yok gelsin sıradaki böyle ilişki olmaz…

0
    0 Yorumla
  • AzraaaAslan
    AzraaaAslan Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 96%
    1 yıl

Ahahahaah hakaret etmek istemiyorum ama en hafif deneyimimle ve evlenmeden önceki hayatımı düşünerek benim gibi olanlara rahatlık dokunuyo sanırım hahaahahah ama asla evlilik meraklısı değildim bir anda oldu agahaah

0
    3 Yorumla
    • Ahmet12345621
      Ahmet12345621
      1 yıl

😂😂 çok güldüm her şey bı anda oluyor bir bakıyorsun evdesin evkenmissin gözünü kapatıp açıyorsun bı bakiyorsun birde çocuk 😂😂 aman tanrım Didim 😂

Yorumla
    • AzraaaAslan
      AzraaaAslan
      1 yıl

@Ahmet12345621 aynen kardeşim her şey çok hızlı oluyo bide anlayamiyosun agagaav

Yorumla
    • Ahmet12345621
      Ahmet12345621
      1 yıl

Aynen damdan düşmüş gibi 🙂

Yorumla
  • Shiningdiamond
    Shiningdiamond Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 99%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 892 cevap paylaştı.

Aşk masallarındaki gibi mutlu olacagini sanıyorlar da ondan. Evlendikten sonra hepsi pişman o ayrı jdj

3
    1 Yorumla
    • panzerkopfwagen
      panzerkopfwagen
      1 yıl

😌😌😌😌

Yorumla
  • boaburcuerkeği35
    boaburcuerkeği35 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35 , eic 100%
    1 yıl

Aile baskısından kurtulmak için evliliği kaçış olarak görüyorlar. beklentilerini karşılamayıncada boşanmayı ve kendi hayatlarını daha özgür yaşayabileceklerini kolay sanıyorlar o yüzden.

1
    0 Yorumla
  • __Interstellar
    __Interstellar Takip Et
    Xper 5 Yaş: 100 , eic 100%
    1 yıl

Buna meraklı denmez fıtratının gereği gibi davranıyor denir. Evlilik toplumların sağlığı için şarttır. Ve bir kadının evlenmek istemesi doğaldır ve hakkıdır.

1
    0 Yorumla
  • Furkan_4848
    Furkan_4848 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 20
    1 yıl

galiba bunun nedeni erkekler biraz daha yalnız yaşamaya müsait bir taraf olması, yani demek istediğim kadınlar evlenmeye meraklı olduğundan çok erkekler yalnız yaşamayı tercih ediyor biraz daha anlatabilmek için anormal kadınlar değil erkekler iyi günler 🥰

0
    0 Yorumla
  • saskinomayra
    saskinomayra Takip Et
    Master Yaş: 48 , eic 53%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.

kendi kurduğum ailem olsun, kendi düzenim olsun, anne olayım, sevdiğimle inançlarıma uygun hayat kurayım istedim. bu da evlilikle mümkün bana göre.

0
    0 Yorumla
  • ziyangillailesi
    ziyangillailesi Takip Et
    Xper 4 Yaş: 32
    1 yıl

Kadınlar maddi olarak para kazansa bile ya aile ortak ya eş ozgurce bir harcama veya planlama olmuyor kaldı ki bir kadinin bir birey olarak ayrı bir eve çıkması maalesef ki toplum nezdinde evlilikten geçiyor hevesli olmak değil mevzu var olmaya çalışmak ama doğru bir yol mu o tartışılır işte

0
    0 Yorumla
  • themelof
    themelof Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29
    1 yıl

Kadınlar, evliliği erkeklere göre genellikle daha ciddi bir adım olarak görebilirler, çünkü aile evinden uzaklaşmak, yeni bir hayat kurmak ve sorumluluk almak onlar için önemli bir geçiş süreci olabilir. Bu, onların özgürleşme ve bağımsızlaşma arzularıyla da ilgili olabilir.

0
    0 Yorumla
  • Ddldkdldkdk
    Ddldkdldkdk Takip Et
    Xper 2 Yaş: 24
    1 yıl

Kimse kullanılmak istemiyor çünkü. Türk toplumunda her ne kadar kabul etmesekte özgür seküler düşünceli çoğu erkek bile evlenmeden sevgili olan kızlara ikinci el muamelesi yapıyor arka planda pisliktik yapıyor evlenincede kimse karısını erkek arkadaşlarıyla konuşmaz kadınlar bu yüzden evlenme meraklısı

0
    0 Yorumla
  • AbdullahAydemir
    AbdullahAydemir Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 99%
    1 yıl

Bu konuda herkes farklı bir şey söylüyor, benim fikrim bende kalsın,😅 ama genel olarak, kadınlar 25 - 30 dan sonra evlilik ve uygun eş adayı bulma telaşına düşüyor.

0
    0 Yorumla
  • Alikonakaıp
    Alikonakaıp Takip Et
    Xper 6 Yaş: 24 , eic 97%
    1 yıl

çünkü Türkiyede kadın ve erkek kıtlığı var ve Türkiyenin Nüfusu azalıyor mantıken Türkiyenin nüfusunu çoğaltmak için kadınlar da evlenmeye ihtiyaç duyuyor

0
    0 Yorumla
  • Lililinda
    Lililinda Takip Et
    Bilge Yaş: 36 , eic 100%
    1 yıl

Hangi taraf daha merakli bilemem ama kadınların evlilik merakı mutlu bir evlilik ve aşk değilse diğer sebepler sadece evlenmek için evlenmekten ibarettir

0
    1 Yorumla
    • walkerx
      walkerx
      1 yıl

Peki tip bir kadın için önemli mi yoksa çirkin olsun aklı başında olsun hesabımı çünkü çoğu kız yakışıklı ama aldatan erkeği istiyor

Yorumla
  • Carvel
    Carvel Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı.

Kişiye göre değişir ama bazıları aile evinden kurtulmaz, bazıları daha iyi bir yaşam şartı, bazısı sevdiği için, tabi hepsi evlenmek istemiyor o ayrı

0
    0 Yorumla
  • Susususude
    Susususude Takip Et
    Yoda Yaş: 22 , eic 86%
    1 yıl

Aslında çoğu kadın mecburiyetten eminim ayrı eve çıkmasına izin verilse çoğu kadın evlenmez

1
    0 Yorumla
  • blairathy
    blairathy Takip Et
    Yoda Yaş: 20 , eic 100%
    1 yıl

Aile evinden kurtuluş yolu olarak görüyorlar. Bugün yaşıtım bir kızı gördüm karnı burnunda, dudağına da turuncu ruj sürmüştü a**. Evlilik korkunç

1
    0 Yorumla
  • Morjinal
    Morjinal Takip Et
    Master Yaş: 36 , eic 100%
    1 yıl

Kadınlar sadece kendilerine eş değil gelecekteki evlatlarına baba seçme kafasında oldukları için olabilir.

1
    0 Yorumla
  • yalansizolmaz35
    yalansizolmaz35 Takip Et
    Guru Yaş: 39 , eic 78%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 914 cevap paylaştı.

Kadınlar erkeklerden farklı olarak düzen tertibi daha çok severler ve evlilikte onlar için ideal oluyor

1
    0 Yorumla
  • Nickbulamadim91
    Nickbulamadim91 Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 90%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 9,7b cevap paylaştı.

Gelinlik giymek yuva kurmak hayali ağır basıyor

2
    1 Yorumla
    • kml52
      kml52
      1 yıl

Ağı basmasın

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    1 yıl

Kendilerini kullandirtmamalk erkeklerin kendilerini cinsel obje olarak gormelwrini engellemek icin evlenme odakli kadina karsi cogu erkek daha dikkatli olur ama evliligi cok takmayana or*** gozuyle bakma olasiliklari daha yukske ciddi düşünecek insani kullanamaz ama digerlerini kullanir manipule eder sevildigine inandirir kullanip atar

2
    3 Yorumla
    • cann060606
      cann060606
      1 yıl

Nedense kadınlar da yanlış tercih yapar gosterişe meğilli oldukları için çok çabuk kanarlar ve güvenirler dürüst biri ile konuştuğunda ise ondan hemen soğurlar nedense

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Evet kolay manipule oluyrilae ve kriterleri sacmasapan oliyor hemcinslerimin genelde

Yorumla
    • cann060606
      cann060606
      1 yıl

Ama nerde dürüst biri var onlar dikkat çekmiyor

Yorumla
  • hako1834
    hako1834 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29 , eic 100%
    1 yıl

Her kadın 7 sinde de 70 indede evlilik hayal eder düşünür. Kadınların doğasında bu var. Kadın erkek dinamikleri böyledir.

0
    0 Yorumla
  • Ayabasanmaymun s
    Ayabasanmaymun Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 99%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı.

Yıllarca o mantıkla büyütülüyor. Daha çocukken bebek alınıyor tencere tava alınıyor. Bilinçaltına devamlı büyüyünce evlen çocuğun olsun deniyor ondan

0
    0 Yorumla
  • SheWolfWoman
    SheWolfWoman Takip Et
    Master Yaş: 40 , eic 99%
    1 yıl

Valla ben hiç meraklı değilim evlenmeye, hayatta meraklı olacak bir dünya başka güzel konu var, diğerlerini bilemem.

0
    0 Yorumla
  • Savas_Melegi
    Savas_Melegi Takip Et
    Guru Yaş: 20 , eic 100%
    1 yıl

Ben hevesli olduklarını düşünmüyorum. Bence hem kadınlar hem erkekler evlilikten kaçıyor artık.

0
    0 Yorumla
  • Հայերեն_և_քրդերեն
    Հայերեն_և_քրդերեն Takip Et
    Yoda Yaş: 35 , eic 91%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.

Evlenmeden mi ilişki yasasin sonuçta kadın ve erkek ilişki yaşadığı zaman kadında giden gidiyor erkeğe hiç bir şey olmuyor ki

0
    0 Yorumla
  • endmuhh
    endmuhh Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 31%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.

bence aLternatifi yok. diyelim evlenmedinyerine ne koycan. ciddi ilişki yaparsın ok ama o da oraya gider.

0
    0 Yorumla
  • alonewithsilence
    alonewithsilence Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 97%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 832 cevap paylaştı.

Çünkü bazı hanımefendiler, helal yaşantı istiyorlar ve haram bir ilişki olmasın diye çok fazla hassasiyetliler.

0
    0 Yorumla
  • fundaskmn
    fundaskmn Takip Et
    Xper 6 Yaş: 20 , eic 55%
    1 yıl

Ne alaka ya erkekler asıl çok istiyor ama düşün 24 25 yaşına geldin hala nişanlısın yani 2nizinde artık istemesi lazım

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Bu tamamen kişiden kişiye değişir aslında. Toplumsal beklentiler, duygusal güvence arayışı, aile kurma isteği gibi sebepler olabilir. Ama herkes evliliğe meraklı değil, bunu da unutmamak lazım. 💎

0
    2 Yorumla
    • tuncay2742
      tuncay2742
      1 yıl

Pp sen deilsin

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Bundan sanane?

Yorumla
  • joeblack18
    joeblack18 Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 43%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 19,9b cevap paylaştı.

Kadının doğası bu çünkü. Kadın 50 yaşında da olsa evlenmek ister. Evlenip, boşanmış olanlar evlenmem der ama sebep düzgün biri olmadığından.

0
    0 Yorumla
  • orucbey34
    orucbey34 Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.

Normal aslında sürekli değişik ilişki peşinde heba olacaklarına düzgün olacağı mutluluk getireceği beraberlik araması doğal

0
    0 Yorumla
  • yakışıklıberkecan
    yakışıklıberkecan Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 100%
    1 yıl

Güzel bir soru. Çalışmıyor ve okumuyorsa ya da bunları istemiyorsa geriye yapacağı bir seçenek maalesef kalmıyor.

0
    0 Yorumla
  • Ahmet12345621
    Ahmet12345621 Takip Et
    Bilge Yaş: 28 , eic 96%
    1 yıl

Evlenmeye çok meraklılar böyle olunca oldu bittiyse getirip sonrada bunla olmuyor diyip ayrılma yolu arıyorlar 😂

0
    0 Yorumla
  • flawsome25
    flawsome25 Takip Et
    Master Yaş: 22 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı.

Kadınlar yerine bazı kadınlar yazmalıydın. Aksi halde kendini de soruya katmış oluyorsun.

1
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (189)
Devamını Gör(234)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Kadınlar evlenmeye neden bu kadar meraklı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Kadınlar neden evliliğe bu kadar meraklı? 69 cevap verildi
Kadınlar neden bu kadar evliliğe meraklı oluyor? 181 cevap verildi
Kadınlar neden bu kadar evlilik meraklısı? 16 cevap verildi
Kadınlar niye bu kadar evlilik meraklısı? 5 cevap verildi
Kadınlar niye evlik meraklısı? 23 cevap verildi
Bazı kadınlar neden bu kadar evlilik meraklısı? 50 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Mükemmel biri misiniz?
  • Saplı banyo lifleri kullanır mısınız?
  • Sevgiliniz size “Ay ne çirkinsin” dese tepkiniz ne olur?
  • Aşk değiştirir mi?
  • Gün içerisinde yaklaşık ne kadar süre internettesiniz?
  • “Su içsem yarıyor” diyor musunuz?
  • Askılı giyinir misiniz?
  • Üniversite diploması gerçekten iş bulmanın tek yolu mu? Yoksa başarı için farklı anahtarlar mı gerekiyor?
  • Kitap kültürünüz var mı? Ne kadar kitap okudunuz?
  • Kadınların emeği ile yaptığı bir giysiyi giyer misiniz?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨