- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılÇünkü kadın yapı gereği evinde olmak, çocuk bakmak ve ev işleriyle meşgul olmak istiyor. Kötü alışkanlıkları olmayan bir kadının sorumluluğunu alabilecek işinde gücünde bir erkek bulup evlenip rahat rahat cinselliğe başlamak ve kocasının parasını yemek (hakkıdır) istiyor. Elbette çalışmak isteyen kendi paramı kendim kazanmak istiyorum diyen kadınlarda var fakat onlarda evlilik istiyor çünkü kadın fıtrat gereği başını yaslayacak bit erkeğe ihtiyaç duyar. Sonra gene cinsel ilişki ihtiyacı ve bebek sahibi olmak istiyor. Babasız bebek olmaz o yüzden evlilik istiyorlar ki en doğal haklarıdır.
Okul, iş, uğraş gibi her hangi bir vakit geçirmek için aktivitesi olmayan tek amacı bir an önce koca bulup evlenme derdinde olan kızları kastediyorsan bu kızlar ev işi, yemek ve bir erkeğin sorumluluğunu alacak bilgi birikime sahip değilse uzak durmak lazım.
Evliliği evcilik oyunu gibi görüyor demektir ve mutsuz olmak kaçınılmaz oluyor. Son olarak kafa dengi birini bulunca evlilik iyidir.
23 Yorumla- 1 yıl
her kadın öyle değil çok far bir kafa. doğum oranlarının düşmesinden anlayabilirsin. kadınlar yemek temizlik ve çocukla uğraşmak istemiyor. kimse bir erkeğin kahrını çekmeye meraklı değil
- 1 yıl
@mantıseverik Siz Sokak anketi mi yaptınız nereden biliyorsunuz bunları :)
- 1 yıl
@mantıseverik Kötü alışkanlıkları olmayan bir kadının sorumluluğunu alabilecek diye özellikle belirttim. Elbette kimse kimsenin kahrını çekmek istemiyor. Doğum oranları düştü çünkü siz kadınlar gibi biz erkeklerde çocuk sahibi olmak istemiyoruz. Evlilik tam oturup eşler bir birini Tam olarak tanıyıp bir birinin huyunu suyunu almadan çocuk yapmıyor çünkü boşanma olursa çocuğa yazık oluyor.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılBu devirde erkek kahri cekmek zor. Yakin bir kiz arkadasimla bir duzen kurduk. Şükür iyi de gidiyoruz. Ikimizde calisiyoruz ayni is yerindeyiz zaten. Beraber cok sey yaptik. Gezdik, yedik, hayati paylastik, paylasiyoruz. Tek fark erkek degil ve cinsellik yok. Ama erkekle isler daha zor. Arkadasimla her seyi paylasiyoruz mesela. 1 hafta tum isleri birimiz yapiyor. Diger hafta digerimiz. 1 hafta boyunca yemegi, temizligi, her seyi ben hallediyorum (camasir gibi ozel seyler haric) digeri oturuyor, diger haftada ben oturuyor, keyfime bakip onume gelen hazir yemegi falan yiyorum. Ilk basta da bir gun o bir gun ben yapiyorduk sirayla. Sonra 1 haftaya cikardik.
Bir erkekle su duzeni kurmak o kadar zor ki. Erkekler ev arkadasim benim pismi, kirimi, daginikligimi toplamak zoeunda degil derken, esinden hic utanmiyor mesela. Toplayacak bosa mi evlendik oluyor. Kadin calissa da ayni manzara. Cocuklar olunca yine kadinda. Benim arkadasimla birbirimize saygi duydugumuz seyleri evlilikte bulmak cok zor. Mesela arkadasim bana dis fircalarin yeri surasi olsun, buraya koyma olur mu diyorsa tamamdir. Saygi duyarim ve yaparim.
Ama erkege 50 yil da su corabini kirliye at desen atmaz. Esine saygi duymaz. Beraber yasamak ortaklik, sorumluluk gerektirir. Erkekler evlenince sorumluluklarin %90 inini kadina yikip devam ediyor hayatina. Bu kadinda calisti yoruldu, eve geldi, ben nasil dinlenmek istiyorsam o da istiyor diye bir empati ve merhamet etmiyor. Hayatim otur beraber hallederiz, beraber yemek yapariz. Saat 7 ye kadar dinlenelim beraber hallederiz kac erkek der? Ya da hayatim sen cocuklara bak, onlarla alakadar ol ben yemek yemekleri yaparim, temizligi hallederim diyen kac erkek olur?
Erkekler evlenince kadini hizmetcisi, mali gibi görüyor. Yorulmuş mu, bunalmis mi, molaya ihtiyaci var mi dusunmuyor. Ev arkadasina duyacagi saygiyi karisina göstermiyor.
Ben ev arkadasimla masraflari, hayati, sorumluluklari paylaşıyorum. Beraber de egleniyoruz, plan program yapiyoruz. Bir erkekle evet masraflari paylasiriz. Eve giren para ortak olur, erkeklerde bunu istiyor zaten. Kadinin parasi da olsun ve ortak olsun ama gerisi? Ben maddi destek sunacagim bir erkege ve daha fazlasini, sadece maddi degil bircik sey sunacagim belki. Ama o bana ne saglayacak? Ben Şu an ev arkadasimla kurdugum duzenin ne kadarini onunla kurabilecegim? Ev arkadasimla anlastigim gibi ne duzeyde anlasacagim.
burada soru sormustum. Calisan kadinim evlensem esimle bir gun bir gun ben isleri halletsek kabul eder mi tarzi bir soruydu. Cogu erkek o ne oyle, ev arkadasi miyiz demisti. Iyi de es dedigimiz sey zaten en iyi hayat yoldasin, en iyi arkadasin olmasi gerekmez mi? Ustune cullanmak mi gerekir? Erkeklerin evlilikten ve evde kadin olmasindan anladigi bu mu? En cok esine hurmet etmen, saygi duyman gerekir zaten.
Niye bir erkekle evlenip ev arkadasi gibi olamiyoruz, ev arkadasi gibi hayati paylasamiyoruz mesela? Ben evlenince niye cogu sey ustume yikilacak? Kadinim diye niye bir erkekle parami paylastigim gibi sorumluluk paylasamiyorum. Niye ev arkadasimda rahat ettigim gibi erkegimin yaninda rahat edemiyorum? Niye ev arkadasimda falan kafam rahatken erkegimde kafa rahatligi yasayamiyorum.(ornegin xxx camasirlari asmistir, utuyu yapmistir vs gibi)
Zaten artik calisan kadinlar eve ortak oluyor. Hesap bir havuzda toplaniyor. Erkek kadinin parasini da yiyor, hizmetini de. Ben ev arkadasimla yaptigim paylasimi bir erkekle yapmak, heleki turk erkegiyle yapmak o kadar zor ki. Benim gibi bircok kiz evlenmek istemiyor. Cinsellik falan da biz kizlar icin ilk sirada zaten degil. Evlenecek sebep kalmiyor. Erkekler para disinda ortaya bir sey koymayinca, parasi olan kadin icin bir ok sey bosa cikiyor
411 Yorumla
Soran1 yılNe dolmuşun be abla😂😂😂
- 1 yıl
Ya ne güzel anlasacagın düzgün birini bulmussun herkese güven olmuyo. Banada oyle bir arkadas olsa birlikte kalmak cok isterdim tel basına masraf aşıyo baya aile evine geri dönmek zorunda kaldım. denk gelmedi öyle düzgün güvenebileceğim biri olsa beraber yasardım ama yok mecbur aile evinde yasamaya calısıyorum. Evlilikte korkutuyor düzgün erkekte kalmadı sürekli bos laf yalan dolan ve dedigin gibi ev islerini kadına yüklüyolar. Evlenmeninde mantıgı yok aile evimde cok sıkıntılı ne yaparım bilmiyorum zor bir durum.
- 1 yıl
Cihazınızın tamamını okumadım ama her erkek öyle yok çorabını kirliye atması Yok onu yapmaz bunu yapmaz değil yani siz erkeklerden Bayağı soğumuş düşman olmuş gibisiniz maşallah :) kötü tecrübeler yaşamış olabilirsiniz ama bunu tüm evrene mal etmek de doğru bir şey değil Siz kendi tercihinizi yaşıyorsunuz. Allah daha çok mutlu etsin kız arkadaşınızla. ama karşı cinsle aşk sevgi çok daha farklı bir duygudur..
- 1 yıl
- 1 yıl
- 1 yıl
- 1 yıl
çok haklısın. bir embesilin arkasını toplayacağıma kankimle hayatımı yaşarım.
- 1 yıl
Valla helal olsun saygıyla eğildim yorumunu okurken. O kadar haklı o kadar mantıklı bir yorum ki. A dan Z ye herşeye bu kadar mantıklı bu kadar açıklayıcı bir şekilde değinmek muazzam bir şey. Bir erkek olarak yorumu okuyunca size sonuna kadar hak verdim 👏👏
- 1 yıl
@xgökkuşağıx hiçbir kadın hizmetçi değil. Kendinize hizmetçi edinin.
- 11 ay
@xgökkuşağıx Eleştiri herkesin hakkıdır fakat gözle görünen bir şeyi söylemekten kaçınamazdim. Sanki farklı bir dünya yaşıyormuş gibi erkeklerden ne çektin gibi bir şey yazmıssın. Haberleri oku ve kadınlar erkeklerden neler çekmiş görürsün. Aynı zamanda bahsettiği erkeklerden değilsen kendini korumaya geçmene gerek yok ha eğer bahsettiği erkeklerdensen o zaman tam da dediğim gibi doğru olduğu için korumaya geçmişsindir. Açıklama bu kadar basit aslında
1 yılYanlış tutumlardan ötürü kadınlar şuursuzca evlenmek istiyor, listede o tiki atmak için, yeter ki evleneyim gerisi mühim değil düşüncesi var. Herkese evlilik mutlu bir son gibi gösterildiği için, halbuki bu bir son değil bir başlangıç, işte korkular vb. derken lüzumsuz bir hengamenin içerisinde kafesteki hamster gibi koşturuyor insanlar, kendilerine ait olmayan dilekler için. Genel manada tutumlar harici kadınlar hep yuva kurmak ister doğası gereği bu sebepten ötürü sevdiği insanla evlenmek istemeleri normal bir durum. İki insan birbirini sevdiği ve mutluluğa mutluluk katacakları için evlenmeli, güçlerini birleştirmek için. Sırf evlenmek için evlenenlerde, içsel boşluk dolsun diye evlenenlerde eninde sonunda tatminsizlik başlıyor. Önemli olan insanların önce kendi içinde bir şeyi çözmesi sonra ilişkiler veya evlilik neyse atlamaları. Yani uzun lafın kısası, merak doğası gereği normal bir durum. Fakat pek çok kadında istemiyor meraklı değil, kendi kazanıyor kendi kendini idame ettiriyor başka birine enerji harcamak ve hizmet etmek istemiyor onun yerine kendi halinde yaşıyor herkes meraklı değil
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayKadınların evliliğe meraklı görünmesinin birçok kültürel, psikolojik ve toplumsal nedeni var — ama bu durum her kadın için geçerli değil. Toplumun özellikle geleneksel yapısında, kadınlar küçük yaşlardan itibaren “iyi bir eş ve anne” olma rolüne doğru yönlendirilmiş oluyor. Masallardan dizilere kadar uzanan bu etki, kadınların bilinçaltına evliliğin bir başarı veya tamamlanma biçimi olduğu fikrini yerleştirebiliyor.
Bir diğer önemli faktör ise güvenlik ve aidiyet duygusu. Evlilik, birçok kadın için sadece romantik bir birliktelik değil, aynı zamanda duygusal, sosyal ve bazen ekonomik bir güvence anlamına geliyor. Sevdiği biriyle bir hayat kurmak, destek görmek, birlikte bir gelecek planlamak birçok kişi için değerli bir şey. Ayrıca toplumda evli olmanın hâlâ “daha saygın” kabul edilmesi de kadınların (ve bazen onların ailesinin) evliliğe daha sıcak bakmasına neden olabiliyor.
Ama şunu da unutmamak gerek: Günümüzde birçok kadın artık bireysel özgürlüğünü ve kariyerini öne alıyor. Evliliği bir zorunluluk değil, doğru kişiyle olursa anlamlı bir yol olarak görüyor. Yani artık kadınlar “herkes evleniyor diye” değil, gerçekten isterse evleniyor.
Senin gözlemlediğin özel bir durum mu var? Merak ediyorsan birlikte daha derin de konuşabiliriz.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Evlilik her insan için farklı anlamlar taşıyabilir. 😊 Kadınlar bazen toplumsal beklentilerden, bazen de duygusal ihtiyaçlardan dolayı evliliğe yöneliyor olabilir. Kimi için güvende hissetmek, kimisi için ise sevgi dolu bir yuva kurma hayali ön planda olabilir. Ancak unutulmamalı ki, evlilik bir seçimdir ve herkes kendi mutluluğunu en iyi şekilde yaşayacak yolu tercih etmeli. Bekar yaşamayı tercih edenler de olabilir, önemli olan kişinin kendini huzurlu hissetmesi. 💖 Yani her şey bireysel tercih meselesi!
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
Gizli Üye(36-45)1 yılTürkiye'deki kadınların evlilik mersklisi olma sebebi cinselliği yasamamktan kaynaklı. Şimdi bakirelik dikimi yapiliyor evlenmek istemeyen kadın çoğaldı cunki kimseye anlatacak zoraki tehlikeli bir durum kalmadi. Ayrıca kadın duygusal gorunsede öyle değildir tam evlilik için bir çok sebebi tipli sizlerde olduğu gibi misal sizler yuzlyillardir türk kadının evde hizmetçi olarak kullandiniz halada var. Henüz tam kurtamadilar ne zaman çoğu kendi evine yerlesir o zman evlenem olayı avrupada olduğu gibi kalkalar malum yuvayı dişi kuş yapar burada kuslarimiz sadece kedbi yuvalarini yapiyorlar canları. İstediği zaman erkek alıyorlar sonrası kapıya. Kimseye hizmet etmeyeceklerini anlamış bir kadın toplumu zaten aşılandı Türkiye'ye. Evlilik muessesi zaten çok darbe aldı. Evlenen kadına iyi bakılmıyor turkkyede. Sizlerde zaten baslamissiniz evlilik meraklısı diye bu söylemler. Kadınları uzaklastiraxak zaten başlamış dalga gevenelr çoğunlukta bencede her kadın kedbi yuvasını tek başına kurmalı bir eekege ihtiyaç duymamali ailsinde babası ve abileri yeter kocadan zarar goruyor kadınlar. Bunu fark ettiler zaten sevgili yapmak bir zaman sonra yeterli olacaktır cunki Türkiye'nin evlilik normları değişmeye başladı çoktan.
117 Yorumla- 1 yıl
Aynen eskiden evlenince bir iyi bakılma durumu vardı kadınların. Şimdi erkekler eşlerine bakmak istemiyor ki, sadece eşinin kendisine bakmasını istiyor. E bu durum karşılıklı olunca güzel. Karşılıklı olmadığında istemiyoruz biz de..
Soran1 yıl@scorpiongirl429 orhan gencebayın bir şarkısı var ya, bence sende haklısın diye😂
- 1 yıl
Haklıyım.
- 1 yıl
@Aslanın1i bu saçma düşünce nereden geliyor?
Soran1 yılSen bence bi kafanı kaldır duruma bak, masal anlatıyorsun, şurda yazanları okuyup anlasan durumun daha da vahim olduğunu görürsün
- 1 yıl
@Aslanın1i kadınlarda cinsellik olmaz ve sadece çocuk için yaşarlar saçma bir düşünce. Ayrıca komik ve senin çocuklukta kaldığını düşündürdü. Birileri sana aşılamış bu düşünceleri ve sonra gerçekleri ogrenememissin. Veya gerçekleri öğrenmek işine gelmemiş. Soran sen kime diyorsun anlamadım bana mı diyorsun?
- 1 yıl
Kadınlarda cinsellik olmuyorsa erkekler kiminle cinsellik yaşıyor? 😆 Yani zaten sana göre belki de cinsellik yaşadığın şanssız bir kadın varsa onu kadın olarak görmüyorsundur büyük ihtimalle. Sadece vajina ve duyguları hisleri olmayan bir varlık gibidir senin için. Senin gibi düşünen erkekler için kadına her şey yasak. Cinsellik sadece evlenince yaşayabilir, o da bazıları için ilk gün cinsellik yaşanması bile ayıpmis. Hemen hamile kalmak bile ayıpmis bazı kültürlerde. Bugün bir video izledim kadın 2 yıllık sevgilisi tarafından tecavüz ediliyor, kadın benim ölme hakkımı bile elimden aldınız diyor. Çünkü intihar ettiği zaman cinsel tacize uğramış mı diye otopsi yapılırken bakılıyormuş ve sırf bu yüzden intihar etmek istememiş. Annesi bile tecavüze uğradığını bilmiyormuş. Yani bu tür bir zihniyete göre kadının zaten ne yaşama ne ölme hakkı ne isteklerini ifade etme hakki var... Cinsel değil demen de tamamen yanlış çünkü cinsellikle dünyaya geldik ve cinselliğimiz dış görünüşümüzden davranışlarımıza göre her şeyi şekillendiriyor. O yüzden hepimiz cinsel varlıklarız aslında, dünyadaki bütün diğer canlılar gibi..
- 1 yıl
Yazık ya senin gibi insanlara acıyorum. Bu sitede son zamanlarda çok olmaya başladı. Beni çekmeyince hemen hakarete varan şeyler... Siz gidin reels kaydırmaya devam edin bence
Soran1 yıl@Aslanın1i arkadaşlar lütfen özele gidin sıkıldım bildşrimden
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. - Toplum baskısı
- Evlenince daha mutlu. olurum yanılgısı
- Evde mutsuzsa kaçış. olarak bakması.
- Anne olmak isteği vs vs
- İsteyen erkek de var sadece kadın değil
- Aklı başında geliri olan kadın kolay kolay düşünmez evlilik özgürlüğüne duskunse
71 Yorumla- 1 yıl
@Nökjjjjhhhbb erkeklerde her boku yiyip temiz kız istiyor iyi ki bakireyim diye yutturuyorlar bakire arayan temiz olmayan erkeklere😄😄
Gizli Üye(36-45)1 yılYalnızlıktan korkuyoruz. Gerçekten sırf ski olmadığı için kadınlara zimmetli işleri anlatamam. Alt tarafı et parçası yani. Kızım var evlenme desem olmaz evlen desem olmaz gerçekten çok zor. Ben prime timeim geçtiğinde benimle manevi olarak ilgilenecek kimseyi bulamam diye evlendim şimdi yerden çöp ve çorap topluyorum ve haftada 4 makine çamaşır yıkıyorum. Ödenebilir bir bedel gibi ama kafana yatmayınca sinirleniyosun. Eşimle benim aramdaki tek fark s. k, aynı insanız ama görev bende
418 Yorumla
Soran1 yılSen de taktın s. k e ablacım😂
Cevap sahibi1 yılTaktım ya. Aq et parçası ya. İtten hallice tipler kendinde ondan var diye hizmetçi beğenmiyo
Soran1 yılSen de hizmetçi olma, bu senin tercihin sonuçta
Cevap sahibi1 yılDeğilim zaten hizmetçi geliyo da evliliğin doğası böyle. Benim kocam yere çöp atıyo çünkü kendi karısı değilse bile başka bir karı gelir toplar
Soran1 yılSenşn kocan da sorun var bence
Cevap sahibi1 yılBence de var. Yapacak bişey yok aldık artık
Soran1 yılAldığın yere iade et ama kırkuyorsun😂😂
Cevap sahibi1 yılİade etmem, başkasıyla evlensem olurdu da çocuğum gerçekten harika bir çocuk olarak doğdu o nedenle öyle düşünmeye de hak görmüyorum kendimde. İkimizden harika bir çocuk çıktı. Ben doğmasaydım keşke, sefil oldum baya, gerçi kızım doğmazdı yine o zaman. Mecbur 50 sene daha çekcem nasibim bu kadarmış
Cevap sahibi1 yılBir de ben erkek sevmiyorum. Gerçekten yapabiliyor olsam lezbiyen olurdum. Erkek denen canlıyı bütünüyle sevmiyorum ben, katlanamıyorum
Soran1 yıl😂😂😂
Soran1 yılAblacım madem lezbiyensşn niye evlenip çocuk yapıyorsun😂
Cevap sahibi1 yılDeğilim lezbiyen. Arada bir erkekle sevişmek gerekiyo yoksa sinirlerim bozuluyo. Sonra su içilip bırakılmış onlarca bardak, çöp, bardağa tıkıştırılmış çikolata paketi, ıslatılıp tezgaha yapışmış peçete falan topluyorum.
Soran1 yılSen lezbiyen değilsin canım temekten keyif aldıpına göre, ama hizmetçilik kusmı kötğymüş
Cevap sahibi1 yılSeks de bazen iyi bazen kötü, onun da standardı yok. Çöp topladıktan sonra. olmuyo istesen de, tatilde güzel oluyo. Bence sorun para. Hiç çalışman gerekmeyecek kadar paran olunca sk mk hiçbir önemi kalmıyor, alt sınıfa kaydıkça kıymeti gittikçe şişirilen bir organ o. İnş piyango falan çıkar kızım hiç farkı öğrenmez stresliyim valla. El bebek gül bebek büyütüyorum sıkıştırılmış çikolata paketini damadın popon tıkıştırırım ben, hakaret çünkü bu
Soran1 yılmaalesef onun gelir seviyesiyle ilgisi yok, bu bir ihtiyaç
- 1 yıl
Bence bu bakış açısıyla hayatı kendine zehir ediyorsun. Aslında düşündüğün kadar kötü bir durum yok. Yerden çorap toplamak büyük bir olay değil. Dahası çorapların atılması için bir yer belirleyip oraya koyulmasını istersen sorun çözülür. Hayatındaki adam eşek değilse kendisine gösterilen yere çorabını koyar. Eşekse de bu olay onda et parçası olması sende de eksik olmasından kaynaklanmıyor. Senin kötü bir tercih yapmış olmandan kaynaklanıyor.
Bir başka mesele de ev hanımı olup olmadığın. Eğer ev hanımıysan, eskiden gerçekten ev hanımlarının yaptığı bir çok işi artık makinalara yaptırıyorsun demektir. Geriye kalan işleri de üstlenmen son derece normal. Çalışan adamın gün boyunca kimlere, nelere boyun eğerek çalıştığını düşün.
Eğer sen de çalışıyorsan ve bütün ev işlerini yine de sen yapıyorsan sömürülüyorsun demektir. Yok öyle kadın hem dışarıda çalışsın hem gelsin ve işi yapsın. - 1 yıl
Kocanın yere çöp atıyor olmasının sebebi
1-anası
2-siz.
Cevap sahibi1 yılAnası evet. Ben kendi kısmım için söylenip tartışıyorum zaten, bunun için boşayacak değilim en fazla eziyet ediyorum
- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
1 yılben evlilik severim. evlilik bana göre bir şey. öncelikle bağlanmayı severim. tek eşli yapıdayım. fazla insan sevmem etrafımda zaten. çok sosyal değilim. evim, işim, çocuklarım, az sayıda arkadaşım... bu kadar hepsi.. yeter artar. Allah bereket versin. yapı ve yetiştirilme meselesi sanırım. hayatıma tek bir erkek girdi onunla da evlendim. yani bir organım gibi oldu benim bir parçam haline geldi. dini inançlarım, kişilik yapım evliliği gerekli kılıyor. zaman zaman çok büyük kavgalar ettik zaman zaman çok kırdık birbirimizi... ama evliliği temelinden sarsacak bir durum olmadı çok şükür.
30 Yorumla
1 yılKarşılıklı sevgi saygı sevmek sevilmek ve bunların verdiği o güzel huzuru yaşamak ve bunu tattığında böyle devam ettirmek istemek sıcak yuva kurmak güvende hissetmek çok güzel şeyler ha evlenince de güvensizlik olur mu bazen olabilir ama işte hayat öyle yaşasan bir türlü böyle yaşasan başka türlü yalnızlık da çok zordur hani çoluk çocuk evine neşe huzur lazım çocuğunu kendin yetiştireceksin büyütüp besleyeceksin ailene yön vereceksin eşinle tatlı huzurlu yaşayıp gezeceksin yiyip içeceksin uyuyacaksınız bunların içinde aşk olursa zaten müthiş bir huzur olur sanırım birçok problem kavga huzursuzluk anlaşmazlık ekonomiyle ilgili oluyor evlilik ortak paylaşım alanıdır bu tür şeylerde iletişim çok önemlidir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 328 cevap paylaştı.
1 yılÇünkü zengin, güçlü ve uzun boylu bir erkekle evlendikleri vakit kendilerini korumaya almış oluyorlar, arkalarını sağlam bir kayaya dayamış oluyorlar. Bir kadın zengin, güçlü ve uzun boylu bir erkekle sevgiliyken, o erkekten kendilerine son model Iphone gibi güzel hediyeler aldırıyorlar, o erkekle evlenecekleri zaman da en az 200 bin lira tutarında mehir istiyorlar. Daha sonra düğün, ev satın alma ve eşya dizme parasının çoğunu erkeğin ödemesini sağlıyorlar. Yani kızlar zengin bir erkekle evlenerek arkalarını ekonomil olarak sağlama alıyorlar. O erkek fiziksel olarak güçlü ve uzun boylu olduğu için de, kızlar kendilerini fiziksel olarak koruyacak birisini de elde etmiş oluyorlar. Bir de bir kızın cinsel isteği yüksekse eğer, bir erkekle evlenip özgürce cinsel isteğini giderme hakkına sahip oluyor. O yüzden kızların çoğu, güçlü, zengin ve cinsel yeteneği iyi olan erkeklerle evlenmeye çok meraklı oluyorlar 😄 Hiçbir kız böyle bir erkekle evlenmeye hayır demez.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSana şöyle söyleyeyim. Boşanmış ve çocuklu bir beyefendi ile birlikteyim. İlişkinin başında evlilik ile ilgili fikrin nedir diye sordu: “evlenmeyi düşünmüyorum “ dedim. Dolu dolu 1. yılı geçirdik, yine sordu aynı cevabı verdim. Şu an 2.5 yılı geçti, bu süreçte 3 farklı zamanda sordu, aynı cevabı verdim. Geçen hafta da babası ne hikmetse öğrenmiş ilişkisini. Şimdi de ben aileme karşı utanırım diyip ordan yürüyor. 2 yıldır ailesi ile sıfır iletişimi olan adam..
demem o ki, aklınıza yatan ve başkası ile olmasına katlanamadığınız kadını bulunca, çeyiz toplayan kızlardan betersiniz.
benim fikrim hala aynı, onu çok seviyorum ama çocuklu adamla olmaz. İlk evliliğinde dikiş tutturamadığı ailesine kadar yansıyan adamla olmaz. İkinci gelin hep ilk gelinin ismi ile yaşar. Olmaz yani. Tekrar ısrar ederse beni kaybetmesine şu kadar kaldı, gerçekten erkekler kafaya koyunca evliliğe daha meraklı.
14 Yorumla
Cevap sahibi1 yılHa bir de , erkeklerin de dönemleri var.
Sadakat yemini edip senin tamamen sadık olmanı bir şart gibi bekleyip kendileri dışarıda sürekli flört halinde. Evli tüm kadınların boynuzları olduğunu düşünürsek , manevi anlamda en mantıksız yatırım. Sonuç, yorgunluj , kalp kırıklığı, yıpranmış bir beden. İnan değmez.
Soran1 yılSenin adam öyle çıkmış😂😂😂bi daha seçerken iyice karıştır, iyisinden çek😂😂
- 1 yıl
Valla helal olsun. Aklı başında yorumları uzun uzun okudum. Kadın dediğin de senin gibi olmalı açık sözlü ve net.
Cevap sahibi11 ayBöbürlenmek ya da sıkmak için demiyorum. İlk defa başıma gelmiyor. Karşı taraf size çok uyumluysa ve evlilik lafı ile alakalı en ufak bir konu açmıyorsa , direkt ısrar edesiniz geliyor. Bir önceki sevgilim de asla evlilik düşünmüyordu. Kabul etmedim diye değersiz görüyor oldum, kalbi kırılmış oldu. Kabalaştı ve ayrıldık @Soran
Gizli Üye(25-29)1 yılBen anne olmak istiyorum. Yani bir çocuk dünyaya getireceksem de bu kesinlikle bir evliliğin içinde dogmalı. Dindar olmamdan ötürü evlilik dışı seks yapmıyorum. Artık hormonlar da zorluyor yapmadığım için. Onun için de lazım. Bir de bir erkekle romantik anlamda bağ kurup onunla bütünleşmek istiyorum.
61 Yorumla- 1 yıl
😉😉😉👍🏻👍🏻👍🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Erkeklerde evlilik istiyor hemde kadınlardan daha fazla kadınlar annelik iç güdüsü ile dünyaya gelirler, çocukken bile bebekle oynamalarının sebebi bu.
Bu fıtrattan gelen bişey ve Allahın izniyle böyle devam edicek. Fıtratın bozulmasını da ancak şeytan ister:)
51 Yorumla- 1 yıl
Şeytanları sevecek hale gelecek dünya.
Ciddennnn ya hani evlenmek istemek falan normal fakat öyle bir merakları oluyor ki sanki hayatta tek yapmak istedikleri şey evlilikmiş gibi davranıyorlar ki zaten bu derece meraklı olan biri bunu bir başarı olarak görür ve ben böyle kızlardan tiksiiiniyorum bana eski cahil teyzeleri andırıyorlar.
11 Yorumla- 4 ay
Eski teyzeler evlilik meraklısı değildi, hatta o zamanlar kanunlar hep erkekten yana olduğu için evlilik kadınlar için eziyet gibiydi. Şimdi ise erkekler için eziyet ve kanunlar/haklar kadından yana oldu.
Gizli Üye(25-29)1 yılEşim olmayan kadın yatırım yapmak istemem. Yanım da durucak kadar ilgi veririm. Evim de kalmasına o iş olucak mı sorusuyla isterim olmucaksa kalmasın da... En önemlisi eşim dediğim insana o titreme devamlı bir öpüp sevme duygusu oluşamaz. O yüzden evlenmek erkek için de her ne kadar reddedseler de kadınlar için de önemli çünkü dışar da FB ancak bir süre takılabilirsin. Rezil olup escort damgası yemek de ayrı bir sorun... karşı komşuna ciddi düşündüğün adam gelse sorsa bu nasıl biridir her hafta dört zamanlı motor gibi işliyo derse iş yaş...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılBiz de ömür boyu herhangi birine bakmak istemeyiz. Gerçekten sevdiğimiz saydığımız birisi olmalı. Evliliğe ben hiç meraklı değilim çünkü elalemin ne düşündüğünü umursamayan biriyim, kendimce güzel bir hayat kurduğumu da düşünüyorum. Yetiyorum kendime. Diğer kızlar çok istiyorsa bu çevre baskısındandir bence..
15 Yorumla
Soran1 yılGüzel yazmışsın normalde makara yapacaktım vazgeçtim😂
- 1 yıl
Hshah fazla mı ciddiye aldım 😄
Soran1 yılSanki öyle olmuş, içinde bilinçaltında vardır bişiler ama hadi sesimi çıkarmiim
- 1 yıl
Seni ciddiye alanda kabahat 😆
Soran1 yılKüserim sebahat😂
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Ben 26 yaşına girdim ve yeni yeni evlilik düşünmeye başladım. Hatta çeyiz düşünmüyordum, bir anda tesadüfen mağazadan beğendiğim ürünleri almak istedim, hiç aklımda yokken çeyiz aldım. 18-25 yaş arası kızların evlilik meraklısı olmasına karşıyım. Ancak benim yaşım da geldi artık. 😂 26-30 yaş arası için gayet normal.
13 Yorumla
Soran1 yılHükümet gibi kadınsın seni akan direk başbakan gibi hisseder kendini😉
Soran1 yılEnginlere sığmam taşarım, hangi çılgın bana alyans takacak şaşarım😂
1 yılBen hiç meraklı değilim, yiyip içip keyfıme bakayım.
421 Yorumla
Soran1 yılTren kaçmış ablam yaş 32😂😂bak sen
Soran1 yıl@melisa2a2 yok işte nasip😂😂😂😂
- 1 yıl
O trende olmaya meraklı olmadım hiç, iyi ki evlenmemişim diyorum. d
- 1 yıl
ben ömrümün sonuna kadar kimseye hizmet edemem
Soran1 yılEtme tabi😂dere kenarındaki fırın duruyor mu
- 1 yıl
Ne fırını ben fırıncı mıyım. d
Soran1 yılBu cevapla fırın küreği olduğuna karar verdim😂
- 1 yıl
zerre bısey anlamadım. d
Soran1 yılYalova dere kenarında ptt ye yakın bir poğaça fırını vardı taşındımı diye sordum
- 1 yıl
He ben yalovalı değilim ondan dıyorum bu adam ne diyo
- 1 yıl
salladım o ili
Soran1 yılYalıva yazıyor profilde
Soran1 yıl😂😂😂
- 1 yıl
yazar abi e devlet değil ki burası, amerıka bıle yazar.
Soran1 yıl😂😂😂yalancı şaziment😂😂
- 1 yıl
Yalancılık değil bu hani türkiyenin her karış toprağı bizimdi. d
- 1 yıl
illa orada yaşamış olmam ya da doğmam gerekmıyo. d
Soran1 yılİkametin olacak😂
- 1 yıl
belki ilerde o da olur taşınırım. d
Soran1 yıl😂😂kısmet
1 yılBir kız olarak sana hak veriyorum😆
Vallahi çekilecek çile değil
Kadınların evlilik merakına gelince21 Yorumla
Soran1 yılİşte dürüst bir kadın
Kadınların dürtüsel olarak içten gelen özellikle şu yaşlarda kendimden biliyorum 18-25 yaş aralığında evde kaldım evlenmem lazım evimin hanımı olmM lazım. Sonrada çocuğum olsun. Bıcır bıcır bir hayatım olur. Kendi düzenim olur falan. Ve özellikle ailesinde sıkıntılar da varsa gerçekten evliliği bir Kurtuluş çıkış yolu olarak gorebilirler. Sakın böyle şeyler düşünüp mantıksız hareketler yapmayın kızlar. Yazık olur size.
021 Yorumla
Soran1 yılTren kaçarsa ne olacak 30 u geçip?
Soran1 yılSen öyle dedikten sonra bize laf düşmez, saygılarımla özgüvenli teyze
Soran1 yılNe demek tryzem ellerinden öperim
Soran1 yılAhahaha abartmayalım senden büyüğüm bayramda gel elimi öp😉
Soran1 yıl200tl nı ayırdım😂
Soran1 yılArtık bi kısmını saklarsın hepsini bi kere de yeme
Soran1 yılNe güzel abi diyorsun sen, o gün de bi 50 lik daha çalışır, hadi iyisin😂
Soran1 yılSoyucan mı kızım beni yeter 300 son, bayramda gel bekliyorum, elin boş gelmezsin herhalde, bi baklava yaotır karaköy güllüoğlundan, öptüm
Soran1 yıl🤛
Soran1 yıl😂😂😂 yapmiim yapmiim diyorum engel olamıyorum içimdeki çocua
Soran1 yılKahrol düşman emi😂😂😂😂diye bi repliği var zeki dürenin o geldi aklıma😂
- Aile & Toplum konusunda 915 cevap paylaştı.
1 yılAynen kanka para çok bolmuş gibi masraflarına rağmen ve boşanma oranlarının yüksekliğine rağmen tek isteğim evlenmek. Sonra da benim de para kazandığım yetmiyormuş gibi tüm ev işlerinin de bana kilitlenmesini ve bir de çocuk yaparak vücuduma geri döndürülemez bir tahrip yaşattıktan sonra bu yetmezmiş gibi çocuk bakımının da bana itelenmesini istiyorum bir taraftan çalışmam gerekirken evet tabii en büyük hayalim bu aynen… Çağ değişti ayıktırayım dedim.
02 Yorumla
Soran1 yılAyıkacak bir durum yok, ben genelin tercihini sordum, şstisnalar kaşdeyi bozmaz
- 1 yıl
Geçenlerde sorduğumda erkekler kadınlardan çok 'evlenmek isterdim'i seçti, önceki soruşumda da sonuç aynıydı. Yani bunu ortaya böyle ayrımcı ve saçma bir şekilde koymaktansa amacın analiz yapmak olsaydı belki o zaman hak verebilirdim ama bu durumda sadece kendi fikrini söylemişsin, gerçekleri değil.
1 yılDoğurganlık azalıyor ya bilinçaltında bu var bide toplum baskısı yaşıtların evleniyor olması gibi şeyler ama şu anki hayatımdan oldukça memnunum beni daha üst seviyeye çıkarmayacaksa kimse hayatıma girmesin
322 Yorumla- 1 yıl
27 yaşında görürürüm seni 😂
- 1 yıl
Neden 27
- 1 yıl
Genel olarak 27, 28, 29 yaşları geç kalınmış hissi veriyor. Doğurganlık olarak sanırım
- 1 yıl
Olumsuz tepki vermeden önce düşün sadece
- 1 yıl
Olumsuz tepki vermedim sadece sordum
- 1 yıl
@NickBırakmadınız 35e kadar kadın doğurur kimse 27 28 yaşında geç kaldım demiyor erkekler baskı yapıyor
- 1 yıl
@Tink genelde hakaret ediyorlar, o yüzden dedim
- 1 yıl
@Kalplivceld sen öyle san, buradaki soruları da mı görmüyorsun sen
- 1 yıl
@NickBırakmadınız onlar hep pembe hesaba giren kadınları aşağılayan hemcinslerin
- 1 yıl
@Kalplivceld kızları tanımasam onlarla konuşmasam sana inanacam
- 1 yıl
Tink diye bana mi dediğin puhahsja niye hakaret edeyim normal bı yorum relax
- 1 yıl
Aynen bütün cinsellik sorularını soranlar da cevap verenlerin hepsi de sahte pembeli erkek aynen
- 1 yıl
@NickBırakmadınız öyle zaten sizde biliyorsunuz bunu
- 1 yıl
@Tink üşendim ya kusura bakma jdjd. Yav ben relaxım da senin hemcinsin çok hakaret ediyor 😂
- 1 yıl
Yaşında 30muş hiç şaşırtmadı genç erkek olsa böyle saçmalıklar yazmaz
- 1 yıl
@Kalplivceld yazık kafana
- 1 yıl
@NickBırakmadınız hakaret mi ediyorum? Nerede hakaret ediyorsun etmişim iftiracı!
- 1 yıl
Ay yeter özelden tartışın bildirim gelip duruyor
- 1 yıl
@NickBırakmadınız asıl sana yazık 30 yaşında yetersizlik hissiyle kendinden küçük kızlara sallıyorsun
- 1 yıl
Ne tartışacağım bu 30luk yaşlı erkek müsveddesiyle terbiysizin teki
- 1 yıl
Yav sana bişey demiyorum, ne üzerine alınıyorsun erkek düşmanı. Dediklerine de alınmıyorum rahatsız etme @tink arkadaşı da
- 1 yıl
@NickBırakmadınız yo erkek düşmanı değilim seni kadın düşmanı kaybol şurdan
Gizli Üye(25-29)1 yılben de evlilik düşünmüyorum ama hemcinslerimi anlıyorum. kadınlar sevilmek, değer görmek istiyor. birinin prensesi olmak istiyor. erkekler maalesef daha düz canlılar. istediğini alana kadar kırk takla atıp sonra içinden deccali çıkarıyor. napalım doğa işte. erkekler kandırmak, kadınlar da kanmak için yaratılmış. kanmayın kızlarım.
38 Yorumla
Soran1 yılKonuyu nerden nereye getirdin deccal😂😂
Cevap sahibi1 yılbir yere getirmedim konunun tam içindeyim. kadınlar erkeklerin o tiyatro gösterisinin hep süreceğini sandığı için evlenmek istiyor. oysa kulisi bir görseler. kapkara. bomboş. yalan söylemeyeyim kızıyorum çok sinir oluyorum hem kadınlara hem erkeklere ama doğamız bu maalesef. ve siz bunu çok iyi kullanıyorsunuz. biz duygusal canlılar ömür boyu mutlu mesut peri masalı hayal ederken erkekler içinden gelir gider hesabı yapıyor. ya kadına inek muamelesi yapan gördüm be. madem ev işi yapmıyorsun, şunu yapmıyorsun bunu yapmıyorsun niye böyle bir ineği besleyeyim diyen vardı. kalbiniz yok yemin ediyorum. sevmeyi bilmiyorsunuz. annelerinizi seviyorsunuz neyseki.
Soran1 yılSeviyoruz da kaprislerinizden bıkıyoruz. Kapris kapris sevgiyi bitiriyorsunuz. Sanıyorsunuz ki ne isteseniz olacak, akıllı kadın seviyoruz
Cevap sahibi1 yılşımarmak istiyor ya kadınlar sevdiğine. abartıyoruz bazen. ama sevdiğimizden. mesela bir tarafın hep veren olmasına ben de karşıyım. el ver dengesi olmalı her ilişkide. iki tarafta anlayışlı olmalı birbirine. zaten genelde bundan bitiyor. bir yerde erkek bıkıyor kadın da daha fazlasını isteyip boğuyor ilişkiyi. ya da tersi de oluyor da daha nadir. kısaca erkek severse ilişki kolay bitmiyor. dikkat ettim erkekler kendileri için ölüp biteni değil daha cool takılanı seviyorlar. kız olsa da olur olmasa da olur kafasında erkek gözünün içine bakıyor yanından ayrılmıyor vs. denge :D
Cevap sahibi1 yılel ver ne ya :D al ver yazacaktım.
Soran1 yılAkıllı kadın olacak, aptalı çekilmiyor
Cevap sahibi1 yılaptalın kadını da erkeği de sevilmez zaten
Soran1 yılOlay da bu işte😂
Ne yalan söyleyeyim hiç çeyizim yok evliliğime aylar kala çeyiz dizmeyi düşünüyorum annemin arkadaşlarından birtek çeyiz geliyor orası ayrı namazlık olsun baş örtüsü olsun geliyor ama şu an için evlilik düşünmüyorum nasip kısmet bu işler tabi ileri de bilemiyorum ya annem ise benim gibi düşünmüyor tanışalım söz keselim nişan yapalım mutlu bir yuvan olsun kafasında
10 Yorumlaİnsanın doğasında cinsellik yaşama isteği olur. Erkek yaşarsa hamilelik gibi bir durum olmuyor. Kadın yaşarsa hamilelik, doğum süreci, çocuğun soy bagı, babanin kabul etmemesi durumuyla uğraşması vs vsss. Yani evlenmeden cinsellik yaşamak istememek çok normal. Çünkü kadınlar düşünmeden zevkine göre hareket ederse bedeli ağır olabilir. Buna evlilik meraki dememeliyiz yani. Bir ilişki varsa ve cinsellik beklentisi oluşuyorsa nikah kıyılmalı ki kadın kendini güvende hissetsin.
10 YorumlaEvliliğe merak birazcık aile kurmaktan kaynaklanıyor ya bilmiyorum benim içimde her zaman şöyle bir şey var benim kendi ailem bana annelik babalık yapmadı pek ama ben çocuğuma güzel bir hayat sunup ona çok güzel bir annelik yapabilirim. Yani güzel bir aile olabiliriz Bir de ben her zaman sorumluluk almaya bayılıyorum ya özellikle bir insan üzerinde o yüzden anne olmayı çok istiyorum
10 Yorumla
1 yılKendini bilen kadın evlenmek için bin dereden su getirir. Bir kere cinsiyet eşitsizliği var. Evlendikten sonra bir kadının boşanması bile olay. Kadınlar bizden zekiler deniyorlar bizi. Tepki ölçüyor. Sende zannediyorsun hepsi evlilik meraklısı. Halbuki tam tersi.
10 YorumlaArşivlerde keşfetmişler ki Atatürk bir kitap okurken altını çizdiği bir söz var Sözde şöyle bir toplumda aile güçlüyse toplum güçlü olur minvalinde bir söz hiç kimse aile olabilmek için sorumluluk almazsa ki Kadınlar alıyor görüyorum ama erkeklerde pek bu yok o zaman aile olamıyorsunuz aile olamayınca toplum daha çabuk çöküşe geçiyor zaten sosyal bir çürüme var ve o zaman kendi elinize memleketinizi başkalarına vermiş oluyorsunuz farkında bile olmadan hem de ama lafa gelince vatan millet sakarya diyor Tabii herkes O da ayrı bir şey
00 Yorumla
1 yılKadınların hayattan beklenti mantığına göre değişir. 30 yaşından önce düğün mantıklı, olmazsa olmazdı. Şimdi o kadar saçma boşuna verilmiş para olarak geliyor ki. Fikirler zamanla değişir. Evlilik aslında çevresel etki ile farklılık gösteriyor. Evli olmayan da herseyi rahat bi şekilde yapiyorm o yüzden evlenmenin ne gereği var? Kafasında ve son derece kendince haklı. Benim sadece izdivaç için düşündüğüm özel bi sebep yok. O yüzden izdivaç saçma geliyor
00 Yorumla
1 yılGenel ve temel olarak bir kısmı hariç kadınlar erkekler gibi çapkın olmadığı için hayatlarını bir kişiyle geçirmek, yanlarinda güvenebilecekleri güçlü, sevebilecekleri biri olsun istiyorlar. Bu yüzden erkeklerden daha çok istekli olmaları normal. Tabii burada kadın olmanın ve toplumdaki bazı dayatmaların da verdiği zorluklar var maalesef..
00 YorumlaBence de neden ömür boyu kölelik yapıp annesi olayın ve karşılığında hic bir şey almayayım?
Karılaar, erkolar hakkında fav sözüm Cher ablamız 1996 yılında yaptığı o röportajda şunları dedi
"bir erkek bir zorunluluk değil, bir lükstür. Bir tatlı gibi. Tatlıya bayılıyorum. Erkekleri seviyorum. Bence erkekler en havalıları ama yaşamak için onlara gerçekten ihtiyacınız yok."00 YorumlaÇünkü kadın baba evinden kaçmak için erkeği kullanır. Çocuk yapar, bir kadının en önemli hedefi erkeğin spermidir, evlilik kadınlar arasında bir statü gostergesidir.
Bir de kadınlar hep mantıksız davranırlar. Bu yüzden şiddet görüp ölürler, onları sevmeyeni severler, kaprislidirler, normal konuşamaz ima eder, her şeyin kendisi için yapilmasini ister.
Onlarla yaşanacak maksimum ilişki cinsellik, sonrası mümkün değil
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılBir yaştan sonra biyolojik saatleri geliyor acilen çocuk doğurmaları gerektiğini fark ediyorlar ve ek olarak baskıcı ailelerin kızları evliliği bir kurtuluş olarak görür ve kiminle evlendiğinin pek önemi olmadan evlenip kurtulmak ister.
10 Yorumla
1 yılŞahsen çeyizle düğünle hiç ilgisi yok. Hayatımda biri olsa kafa dengi, iyi anlaştığım birisi mesela.
Onunla aynı evi ayni haatı paylaşma şansım varken neden anne babamla sıkıcı hayatımı yaşamaya devam etme isteyeyim ki, gençliğimi yasamak isterim hem de en güzelinden eşimle yaşamak isterim
20 YorumlaBu nasıl bir kafa seninki? Evlilik en çok erkeğin işine yarıyor meraklı falan değiliz artık kadınlar kendi parasinida kazaniyor zaten tam olarak siz işin neresindesiniz de meraklı olacağız evliliğe by komik
14 Yorumla
Soran1 yılKafa bu😂sen yorumları oku önce hepsi meraklıyız diyır, senin tren kaçmış tabş bize jızıyorsun bayan komik😂
Soran1 yılKaderin için bana kızmaya hakkın yok
Gizli Üye(18-24)1 yılGencken evlilige merakli degiller secenekleri cok eglenmek guzel geliyor.
Ama senin durumu şoyle tahmin ediyorumki buyuk ihtimalle de boyle, sana denk gelenler 30 yasini gecmis ve artik secenekleri azalmis kadinlar , evlenecek erkek bulamadiklari icin bir erkege kapak atmak istiyorlar ama asla kabul etme , ha şoyle olur , o kadina gencligindeki gibi obje olarak kullanip atabilirsin , cunku asilliğini ve endamini kaybetmis kadin evlenemez, evlensede mutlu olamaz.
10 YorumlaSevmek aşık olmak ve anlaşmak varken bekarlığı tercih etmem aksi durumda bekar kalmayı tercih ederim
20 Yorumla
1 yılAllah'ın emri aile birliği sevgi saygı birlik dirlik soy nesil temiz bı hayat ilişki düzen birinden kuvvet bulma bı çok sebebiyle evlilik güzel doğru kişi olursa tabi
214 Yorumla
Soran1 yılAbla niye evlenmedin o zanan, Allaha karşı mı çıkıyorsun😂😂😂
- 1 yıl
Evlenip ayrıldım kalanlara sınavda başarılar
Soran1 yılOlur böyle şeyler, takma kafana
- 1 yıl
Senin yaş kaç
Soran1 yılBana mı yürrüyorsun😂
- 1 yıl
Hayır merak ettim akıl veriyosun ya
Soran1 yıl51 canım
- 1 yıl
Bence yalancısın konuşma şeklin ergene benziyor niye yalan yakışır mı delikanlı adam a
Soran1 yılGizliyim neden yalan söyleteyim. İddiaya girebiliriz gözün kesiyorsa, sen koy neye gireceğimize
- 1 yıl
İddia mi 😂 benle iddiaya girip de kazanan kim olmuş
- 1 yıl
Ben kazanmayacağım iddiaya girmem buna da girmem niye tanımadığım biriyle bu riske gireyim hayır.
Soran1 yılİddia sahibi sensin artı olarak beni bşraz tanıyorsun sorularıma grlip yorum yapıyorsun çoğu zaman ama bugün gizli takılıyorum
- 1 yıl
Kimsin
Soran1 yılKendini methettiğin soruda dalga geçen kişiyim😂
Gizli Üye(30-35)1 yılDüşünsene sorumluluklarının hepsini ya da çoğunu senin üstüden alan biri var. Yetmiyor bu bi de toplumsal baskı olarak erkek çalışıp evine bakmak zorunda düşüncesinin altına sığınacaksın ve kadın olarak hayatın güvence altına alınacak. Böyle bir durumda kim evlilik istemez
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılDiğer ülkeleri bilmem ama türkiyedeki kadınların çoğunun zengin koca para için evlendiğine yemin edebilirim ama kanıtlayamam en azından namuslu olmayan. Çoğu durumda nafaka ödenmese evlenmezler ölene kadar kesin. Zengin koca bul sonra boşan ölene kadar nafaka al istediğin ile gez toz yat kalk. bknz. şeyma subaşı.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 401 cevap paylaştı.
1 yılSizin kadın merakınızdan daha kötü değildir. En azından biz bir kişi ile yaşlanmanın hayalini kuruyoruz çoklu kişilerin altında ezilenlerin değil !
31 Yorumla- 1 yıl
Haklısın
1 yılEvliliğe tabi ki meraklı değiliz ama kızlar olarak yeni şeyler almasını da çok severiz bu çeyiz olayını ona bağlıyorum ben
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 6b cevap paylaştı. Güzel birsey. Sevdiğim birisi ile bir. ömür yaşamak isterim
21 Yorumla- 4 ay
Zaten kadın ya da erkek farketmez evlilik toplumun ferdinden herkesin hayali olmalı. Zina edip onunla bununla birlikte olacağına evlensin zaten a. yav en güzeli bu.
Aile & Toplum konusunda 585 cevap paylaştı. İnsta'da yeni akım çıkmış
"Bekleyelim de geçsin yıllar çoğalsın saçımızda kırlar"
Böyle böyle Evlilik için körükleniyorlar.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 453 cevap paylaştı.
1 yılhayatında kaç tane kadın oldu sanki wknsodnspkw ayrıca sen kimseye ömür boyu bakmak istemiyorsan bakma kardesim kadınlar seninle evlenmek için sıraya düzülmedi 😊😊
06 Yorumla
Soran1 yılSaldırmak yerine fikrini beyan etmen yeterli, sakin ol önce, bir fikrin varsa paylaş, tartışma mıdunda değilim, huzur kaçurma
- 1 yıl
saldırmak olarak algıladıgına göre sen bi psikologa görün tavsiyemce. burada saldırganlık yok bir görüş var. seninle aynı fikirde olmayan saldırganlık değildir ki ayrıca senin soruna karşılık nasıl bir cevap bekliyorsun onu da anlamis degilim. kadınlar evlenme meraklısı diye soru başlığı açacaksan bir veriye ya da "tecrubelerinle" yazabilirdin ben de sana soruyorum hayatında kaç tane kadın seninle evlenmek istemiş olabilir ki
Soran1 yılSanane benim hayatımdaki kadınlardan, sadece soruya odaklan, bana değil...
Soran1 yılKişisel algılama soruyu, benimle peşrevi bırak
- 1 yıl
soruya bakınca anlasiliyorsun rahatına bak sen. topluca kadınlar böyle derken iyi aman neyse
Soran1 yılHala benimle uğraşıyor hasta ya
Aile baskısından dolayı evlenmek istiyorda olabilir
31 Yorumla
Soran1 yılOlasılıktır
Kardeşim sen evliliği çok yanlış anlamışsın ve sana çok yanlış anlatmışlar
Evlilik dinin yarısıdır30 YorumlaDoğada da böyle yuvayı hep dişi kuş yapıyor erkekler de keyfine bakıyor kimle yatıp kalkarsa kafasına giriyor.
şu an için evlenmeyi düşünmüyorum tercihen yaşı büyük biriyle de evlenmem çünkü oldukça çocuksu biriyim gerek yüz hatlarım gerek davranışlarım anlaşabileceğimi düşünmüyorum o yüzden olgunlaşana kadar evlilik yok 😀14 Yorumla
Soran1 yılİlgilenmiyorum ve soruma gelme bir daha
Soran1 yılGeçende saygusuz konuşmalar yapıp seviyeni velli ettin, yzayınız
- Aile & Toplum konusunda 656 cevap paylaştı.
1 yılBen evliliğe meraklı değilim aslında... Evlilik belirli şartlar sağlanırsa cennet olur. Öbür türlüsü sıkıntı... Yaşayacaksam en güzel şartlarda yaşayayım.
10 Yorumla Tamam sen bekar bekar tek tabanca öl
Millet seni ırgalamasın zira milletin vereceği hiçbir cevap seni istemediğin evliliğe itemez
15 Yorumla
Soran1 yılSağol canım
Soran1 yılSağol nerimanım
Soran1 yılTamam yogi
Bazen tersi oluyir benim sevgilim evlilik meraklısı
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 821 cevap paylaştı. Sen nadir örneksin aslında. Erkeklerde evlenmek ister.
22 Yorumla
Soran1 yıl😂 çok nadir değilim bence
Toplumsal baskı yoksa hiçbir kadın hiçbir Zeki kadın evlenmez
21 Yorumla
Soran1 yılZiyaaaaa😂😂
- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 11 aykişinin kendi düzenini kurması, sevdiği adamla aynı evi paylaşmayı istemesi kadar doğal bir şey yok. Ha sen düşünmezsin olur biter kimse de kimseyi zorla evlendirmiyor :)
00 Yorumla Ahlak olmayan toplumda ne evliliği ne mahrem var ne edep gelemem öyle şeylere kimin kimi takip ettiği belli değil mesajlar desen öyle yılda örnek verirsek 100 kişi. Evlense 150 kişi boşanıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılEvlilik nedir ki? Erkeğin hizmetçisi olcan üstüne çalışıyosan yerden erkeğin kirli çoraplarını toplarsın erkek gelir işten yorulur yatar sen bulaşık yıkarsın (çocuk koca falan derken nüfus çoğalıyo tabi iş de çoğalıyo) evlilik erkeğin işine gelir
015 Yorumla
Soran1 yılYani?
Cevap sahibi1 yılne yani? Niye evlenip rahatımı bozuyım meraklı olmak saçmalık🤣 çoğu arkım da öyle düşünüyoe
Soran1 yılYaw he he😂😂seni çeyiz alırken görmüşler anne arkadaşşaklarım görmesin diyormuşsun😂
Cevap sahibi1 yılSu an kendi evime alıyorum xaten herseyı😘😘
Soran1 yılAha itiraf ettin😂
Soran1 yıl😘
Cevap sahibi1 yılKanka kendi evim var dedim? Ne kadar boş kafasın sen ya
Cevap sahibi1 yılBi bok biliyormus gibi🤣
Soran1 yılHerşeyi biliyoruz biz😂😂tüm mahalledeki kocakarılara yalvarıyormuşsun bana kıca bulun diye😂😂
Cevap sahibi1 yıltamam en komik sensin🤣evde kalan kadınlarla bozmussun kafayı akıl sağlığın iyi değil zaten seni engellemişim ben neden engellediğim belli🤣🤣sende evde kalmıssın belli
Soran1 yıl1. Beni engellediğini nerden biliyorsun, gizliyim
2. Benim durumumu merak ediyorsan kibarca sormalısın,
3. Bırak biraz gülelim çok ciddiye alma hayatı
Cevap sahibi1 yıl1 gizli olsan da engellediğiniz üye diye gözüküyor tıklayınca açılıyor gizlisin çünkü
2 sana kibarlık borcum yok koca karılara yalvarıyorsun diyen kimdi hatırlatıyım
3 ben zaten ciddiye almıyorum benden daha çok koca diye tutturmuşsun evde kaldın diyip duruyosun
Soran1 yıl😂😂😂nasıl anlıyorsan öyle olsun
Cevap sahibi1 yılDeğişiksin hala üste çıkıyor hshshs
Soran1 yılZeytinyağıyım ben😂
- Aile & Toplum konusunda 11b cevap paylaştı.
1 yılBu doğal bir istek. İçgüdüsel. Canlılar mutlu olmalılar. Tek başlarına değil bir çift olarak sosyalleşerek olurlar. Maddi ve manevi her şey tamam ise evlilik güzeldir
00 Yorumla
11 ayboş konuşmuşşsun erkekler aciz olduğu için evlilikten kaçıyor önce erkek olacaksın
11 Yorumla
Soran11 ayAciz okan sizsiniz, biz almayınca evde kalıyorsunuz😂😂
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılYaş 37. Bekarım.
Evlenmem.
Evlilik meraklısı kadınların düşüneceği başka hiçbir şeyleri yok.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılMeraklı değilim, evlilik saçma geliyor bana. Ve sıkıcı, çabuk sıkılırım 😕
122 Yorumla
Soran1 yılEvlenmezsin o zaman
- 1 yıl
Evlenicem demedim de zaten 😀
Soran1 yılEvlenirsen düğününde itirazı olan vrsa şimdi konussun dedikleri zaman orada olacağım😂
- 1 yıl
Evlenmeyecem de demedim zaten 😄
Soran1 yılSen de dansöz gibisin kıvırıp duruyorsun😂
- 1 yıl
Hayatımın aşkııı iştee budur be dediğim, karakterinden çok emin olduğum, beni el üstünde tutacak bebeği gibi davranacak bir erkeği bulursam sence kaçırır mıyımm bee 😂
Soran1 yılSıkılırsın😂😂
- 1 yıl
Dansöz sen olursun anca bos yapma
- 1 yıl
Sıkılmam o zaman
Soran1 yılEvet isabeli de yazın bu da meraklı ama biraz çakal😂😂😂
- 1 yıl
Anlamadım?
Soran1 yılİstemem yan cebime koy olayı var sende diyorum😂
- 1 yıl
Sana laf anlatmakla uğraşamam, aynen ondan
Soran1 yılBen anladım zaten anlamayan sensin😂😂😂
- 1 yıl
Bu anlamış halin mi? 😄
Soran1 yılProfilden bak daha rahat idrak edersin😂😂
- 1 yıl
Ne kadar inanarak boş yapıyorsun 🤣
Soran1 yılİnanmak işin yarısı tatlım, dolu veya bosch😉
- 1 yıl
Keşke insan kendisini kandırmasa 😕
Soran1 yılE baksana önce sıkılırım evlenmem deyip sonra istediğim beyaz atlı prens gelirse koşa koşa giderim diye bizi kandıranlara ne diyorsun😂😂😂
- 1 yıl
Ya o kafanın içindeki jöle çalışmıyor mu senin? Ben şimdiki durumumu söyledim ki sıkılırım gibi geliyor ama senin deyiminle "Beyaz atlı prensim" diyeceğim türden birisiyle karşılaşırsam fikrim değişir belki demek istedim alla alla illa yazalım bu kadar
Soran1 yılAynısını yazdım niye agresiflik ypıyorsun😊
Gizli Üye(25-29)1 yılEvlenmeyip de ortalık malı mı olsunlar, erkeklerden de evlenmek isteyen çok var, evlilik düzgün insanların isteyeceği bi şey zaten sen boş ver, bu arada evlilik meraklısı biri değilim ama genellemelere dayanamıyorum
14 Yorumla
Cevap sahibi1 yılGerçi bekar düzgün insanlar da var onları da es geçmeyelim, evlenmemelerinin tek sebebi de kafa dengi insan bulamamaları
Cevap sahibi1 yılEvli misin sen
Gizli Üye(25-29)1 yılCanım kızçelerim gizlenmiş ben dahil. Aile içi huzursuzluk ve kaçış ayrıca başarı olarak gören kızçelerim heveslidir bu doğrudur.
113 Yorumla- 1 yıl
Bazı senaryolarda yağmurdan kaçıp doluya tutulmak oluyor, dikkat edin
Cevap sahibi1 yıl@NickBırakmadınız zaten yüzde sekseni öyle oluyor maalesef.
- 1 yıl
Evet öyle de değiyor mu
Cevap sahibi1 yıl@NickBırakmadınız bazı kızçelerim için değiyor. Kötünün iyisi gibi düşünebilirsin.
- 1 yıl
Evet de aceleye getirmemek gerekir, çünkü mutluluk zaman alıyor. Balkanlı mısın Trakyalı mısın anlamadım da orası ayrı
Cevap sahibi1 yıl@NickBırakmadınız acele veya değil kaçış kaçıştır, aileler sorumlu en başta anne ve baba. Hiçbiriyim ama burada çok kullanılıyor bende kullanayım dedim hemcinslerime dfghsgd
- 1 yıl
Kaçış dedin de aklıma Labirent serisi geldi ne filmdi bee. Balkanlılar kızgın jfjr
Cevap sahibi1 yıl@NickBırakmadınız hee öyleydi valla harika filmdi evlenmeyin film izleyin mesajı verelim son olarak fsgdhsj
- 1 yıl
Bu mesajı beğenmedim. Size değer verenle oturun labirenti serisini izleyin fjjf
Cevap sahibi1 yıl@NickBırakmadınız öylede olur sjshsuwh
- 1 yıl
Böyle daha güzel olur, romantizm de şart. Neyse soru sahibi dellenmeden gidiyorum ben
Cevap sahibi1 yıl@NickBırakmadınız aynen bilincli kullanıcı 😂 iyi günler kdjahd
- 1 yıl
İyi günler 😅
cinsellik, çocuk ve çoğunlukla maddi rahata etmek için olması lazım
Türkiye gercekleri göz önüne alınınca bu böyle sanki11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılDüzen ve düzgün bir hayat istiyorlar bazısı da bunu amaç olarak görüyor bazısı da sadece millet için işte öyle kafalar var
10 Yorumla- Devamını Gör (116)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat