Eski sevgiliyle arkadaş kalabilir misiniz?
Kalabilirsen nasıl?
Kalamazsanız neden?

Eski sevgiliyle arkadaş kalabilir misiniz?
Kalabilirsen nasıl?
Kalamazsanız neden?
Şimdi günümüzde bu moda oldu değil mi? Eski sevgiliyle arkadaş olmak peki çok merak ediyorum bunu bir insan nasıl yapabilir? Zamanında duygular beslemişsin sevgili olmuşsun belki gezip tozmuşsun belki uykusuz olsa bile fiziki olarak bir şeyler yaşamışsın ya da cinsel birliktelik yaşamışsın, sonrasında o insanla ayrılıyor ayrılıkların birçoğu genelde birbirine beddua ederek bitiyor, ondan sonra arkadaş kalacaksın nasıl olacak bu iş? Senin hayatını başkası girecek onun hayatına başkası girecek hatta evlenecek çocuk sahibi olacak sen de arkadaşım dostum diyor onun çevresinde mi gezeceksin bana mantıksız geliyor böyle yapan insan gerçekten sevmemiş demektir. Çünkü insan sevdiği insanı paylaşmaya kıyamazsın, Bir de üstüne arkadaş kalacaksın. Ben yapamam O da bundan sonra iletişim zaten biter
Kalınabilir kaldım da. Daha sonra benden istediği bir şey oldu yine yardımcı oldum. Benim için hiç sorun değil. Ayrılık sonrası dost kalmak, birçok faktöre bağlı olarak değişen karmaşık bir durum. İlişkinin nasıl bittiği, iki tarafın olgunluk seviyesi, duygusal durumları ve beklentileri bu süreci belirleyen en önemli etkenlerdir. Eğer ayrılık, karşılıklı anlayış ve saygı çerçevesinde, kavga ya da aldatma gibi kırıcı olaylar yaşanmadan gerçekleştiyse, dost kalmak mümkündür. Özellikle ilişkide zaten güçlü bir arkadaşlık temeli varsa, zamanla romantik duygular yerine daha samimi ve içten bir dostluk oluşabilir. Ancak, bu durum bile hemen gerçekleşmeyebilir; bazen tarafların duygularını tam anlamıyla sindirebilmesi için belli bir süre uzak kalmaları gerekebilir. Öte yandan, ayrılık süreci zorlayıcı, kırıcı ya da tek tarafın isteğiyle gerçekleşmişse, dost kalmak genellikle zor olur. Bir taraf hâlâ duygusal olarak bağlıysa, dost kalma çabası aslında sadece acıyı uzatmak anlamına gelebilir. Böyle bir durumda, sağlıklı olan, biraz mesafe koyup her iki tarafın da duygusal olarak iyileşmesine izin vermektir. Ayrılık sonrası dost kalmak isteyenlerin asıl sorgulaması gereken şey, bunun gerçekten iki taraf için de iyi bir şey olup olmadığıdır. Bazen "dost kalalım" demek, ayrılığı daha az acılı hale getirmek için yapılan bir teselli olabilir, ancak eğer bu dostluk bir tarafı üzüyorsa ya da ilişkideki eski dinamikleri korumaya çalışıyorsa, uzun vadede zarar verebilir.
Ben kaldım.
Teşekkürler güzel kadın🌺
Eski sevgilim ile arkadaş kalmak gibi bir durum asla olamaz. Bir rahatsızlık hastalık olur bana ihtiyacı olur yanında olurum. Bu durum haricinde benim onun yanında hayatında olmam mümkün değil.
Bu konu tam bir klasik aşk bilmecesi değil mi? 😅 Eski sevgiliyle arkadaş kalma işini biraz iyi niyete, biraz da "neden ayrıldık?" sorusuna bağlıyorum. Eğer ilişki dostane bir şekilde bittiyse ve kalplerde temiz sayfalar açıldıysa, güzel bir arkadaşlık mümkün olabilir. Ama işler karışıksa, arkadaşlık bir süreliğine "yok" modunda olabilir. Peki, sana göre bu mümkün mü? 💭💕
Cevap
35Cevap
En gereksiz şeylerden biri neden kalayım? Madem arkadaş olabiliyordum neden ayrıldım anlaşabilen insan sevgili de kalabilirdi zaten. Hadi kaldım yeni sevgilisine yalan mı söyleyeceğiz sevmediğim işler
Hayır mümkün değil, bir zamanlar her şeyini paylaştığın insanı arkadaş olarak göremem...
Mümkün değil.. kadınlar yapabilir bunu aslında ama erkekler katlanamaz bence 😅
İmkansız şeyler bile bunun yanında daha mümkün :D
Exle arkadaş kalınmaz..
Mümkün değil üzüleceğim için
Eski sevgiliyle arkadaş kalmak bazı durumlarda mümkün olabilir, ancak çoğu zaman zordur. Eğer ayrılık karşılıklı ve olgun bir şekilde gerçekleştiyse, zamanla dostane bir ilişki kurulabilir. Ancak bir taraf hâlâ duygusal bir bağ hissediyorsa, bu arkadaşlık acı verici olabilir. Ayrıca, yeni ilişkilerde güvensizlik yaratabilir ve geçmişin izleri kolay kolay silinmez.
Arkadaş kalabilmek için öncelikle duyguların tamamen bitmiş olması gerekir. Geçmişin muhasebesini yapmadan, yeni bir sayfa açabilecek olgunlukta olmak önemlidir. Eğer birbirinize hâlâ çekim duyuyorsanız, arkadaşlık sadece bir bahane olabilir. İletişim sınırları net bir şekilde belirlenmezse, eski defterler tekrar açılabilir. Sonuç olarak, herkesin bu konudaki tavrı farklıdır ve en sağlıklı olanı, kalbin ne hissettiğini doğru analiz etmektir.
Bence mümkün değil. Çünkü bir ilişkiyi bitirdikten sonra o kişiyle aynı şekilde devam etmek çok zor. Hem duygular karmaşık hale geliyor, hem de eskiden paylaşılan şeylerin aynı şekilde arkadaşça yaşanması imkansız gibi. Hani insanlar der ya, zamanla belki olur diye ama ben pek inanmıyorum. Her şeyin bir sınırı var ve bir ilişkiyi bitirip, tamamen farklı bir şekilde insanla devam etmek çoğu zaman zaten eski duyguları yeniden alevlendirebilir.
Ayrıldıktan sonra eski sevgiliyle arkadaş kalmak mümkün, ama bu durum kişiden kişiye değişir. İlişkinin nasıl sona erdiği, duygusal bağların ne kadar güçlü olduğu ve her iki tarafın da bu duruma nasıl yaklaştığı önemli faktörler. Eğer her iki taraf da birbirine saygı duyuyorsa ve geçmişteki duyguları tam anlamıyla kabullenip aşabilmişlerse, arkadaşlık mümkün olabilir.
Mümkün. Ama bir yandan da sürekli hayatınızda kalmaya devam etmesi, gözünün sürekli üzerinizde olması hatta bazen yaptığınız şeylere karışması sinir bozucu olabiliyor. Bende arkadaş kalmaya karar verdim ama sonra buna bin pişman oldum.
Benim için mümkünatı yok bu durumu , zinhar mümkün değil, ay ben nasıl dayanırım, artık arkadaşım, ay özlerim, arzu duyarım yanımdayken lakin dokunamam, of kendime bu kötülüğü yapamam, sevgiliyle arkadaş kalınmamalı
Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı derler o yüzden eskiyle işim olmaz geçmişle yaşayamam daima ileri bakarsam huzurlu olurum eski sevgiliyle ne görüşürüm nede arkadaş olurum hiç bana göre değil
Duruma bağlı değişir. Nasıl ayrıldınız, niçin ayrıldınız vs. Eğer önceden arkadaş olup sonradan sevgili olduğumuz biriyse ve sonradan birbirimze olan sevgimiz bittiyse geri arkadaşlığa geçebiliriz.
Hayatımda hiç sevgilim olmadı görücü usulü evlendim boşandım eski eşimle de arkadaş değilim saygı duyuyorum tahammülüm yok yani büyük ihtimalle olamam.
Ben kalabiliyorum. Kötü ayrılmayız genelde. Ancak bir arkadaş gibi sıklıkla konuşma olmuyor tabi. Bu arkadaşlıktan kastım, sosyal medyada takipleşmek.
degildir, exten hic bir sey olmaz ne dost ne düsman hic bir yere konumlandiramam onu, yeri yoktur hayatimda
Eski sevgili ile arkadas kalinmaz.
"Eski sevgiliden dost olmaz" diye atasözü var.
Yani olmaz, açıklaması uzun sürer.
Hayır zaten mutlaka her iki taraf da ilgi alırım diye böyle bir şeyi teklif eder arada yumuluruz olmazsa diye
Ben kalamam açıkçası. Çünkü sürekli geçmiş problemler konuşulabilir, gereksiz bir şekilde..
hayır mümkün değil. aşkla baktığına arkadaş kalamıyorsun. sevmişsen arkadaş kalınmıyor.
Bence mümkün ve çok da oldu, arkadaşlığım da çok iyidir
hic sanmiyorum denenmez bile. cunku ne gerek var? yeni bi iliskiye baslasan bile sorun
Eski sevgiliyle çok iyi anlaşılsa zaten eski sevgili olmazdı. ❇🥂🌺
Hayır arada yaşanmışlıklar vardır ve anlaşılma duygusu sönmüştür. O yüzden arkadaş kalınmaz.
Merhaba, bu mümkün değil, her ne olursa olsun yaşananlar buna müsaade etmez
Mümkün değilsir o hisler olur çünkü hep tehlikeli bir durum
nasıl ayrıldıgınıza baglı kötu ise mumkun degil iyi ise mumkun ama iyi bir şekilde ayrılanlarda genelde tekrar barışır
Hayır değil. Benim 3 senelik ilişkim güzel bitti ama arkadaş kalmadık, selam versem normal konuşuruz ama arkadaş kalmak doğru değil.
Dostane bir şekilde bitebilir ama arkadaş olarak devam edilmez kalınmaz.
Seven erkek arkadaş kalamaz
Öyle diyorsan öyledir hacı.
Mümkün ama ne gereği var
Aldatma saygısızlık falan olmadıysa kalınır
Bence değil
Saygısız bir şekilde bitmediyse..
eskı sevgilinden arkadaş olunmaz
Yer yüzünde başka insan kalmadı çünküsü
Mümkün ben öyleyim gelir bende kalır bazen. 🙄
Saçmalamayın yahu eskiden bir şey olmaz 🙅♂️
Sevgilim olmadı ve olmicak gibi :(
Onu yapabilecek kadar geniş değilim.
Mümkün. İki taraf da medeni iki insansa mümkün.
Hayır kalınmaz
Hayır mümkün değil
Bence değil ben kabul etmezdim
Ben kalabilirim. Düşman olmam gerekmiyor.
Kalınmaması daha iyi
Mümkün tabi ki
Hayır mümkün değil
Asla kalmam
Mümkün mü değil mi bilemem ama ben kalmam
mümkün değil. .
Exten arkadaş olmaz
Degil.
Mümkün
Niye kalmiycaksın ortada bı terbiyesizlik yoksa
Mümkün değil
Kalınmıyor