- Evet, mümkün. Olasılık olarak herkes için mümkün, benim için kesin sayılır.
- Evet, mantıklı. Bir ilişkinin bitmesi, o ilişkinin "başarısız" olduğu anlamına gelmez. Bir işe girersin, ulaşabileceğin en üst konuma gelirsin ve işten alabildiğini alıp çıkarsın. Bir ilişkide, öğrenim yaşamında ya da işte amacına ulaşmışsan; bu, "başarı"dır, bence. Sonsuza dek süreceğini düşünerek başladığın bir ilişkiyi 20 yıl sürdürebilmek değil 1 yıl ömür verdiğin bir ilişkiye bitecek diye korkmadan başlayıp o süreyi yaşayabilmek beklediğin gibi 1 yıl sonunda da ilişkinin bitmesi "başarı"dır, diye düşünüyorum ben. Elektrik mühendisi olacağım diye çıktığın yoldan pazarlamacı olarak dönmek değil 14 yaşında elektrik mühendisliği bölümünde okuyamayacağını bilip ona göre yol çizip elektrik teknisyenliği için lisede meslek lisesine gitmeyi akıl edebilmek "başarı" bence. Ayrıca, başarılı olmak da yaşam amacı olmamalı gibi geliyor bana; gereksiz bir yük. Yolun sonunda olmak istediğin yerdeysen, nerede başarısız olduğunun önemi var mı? Başarısızlığa uğramadan başarılı olmak da pek olası değil de yenilgiler ağır olmasın. Sevgili kalamamanın nedeni, çok iyi arkadaş olmak da olabilir. Böyle de düşünmeli.
- Evet, kalabilirim. İlişkim bitmişse yalnızca insan olarak sevgisi kalır bende. O tutku söndükten sonra; birbirine gidip gelmek, yeni tanıştıklarından konuşmak onun yaşadığı yerde bi işin olduğunda onun evinde kalabilecek yakınlıkta olmak önceden tutkuyla bağlı olduğunla, ilişki bittiğinde de arkadaşça yaşayabilmek bana çok iyi hissettiriyor, eski anıları yeni bir parlatıcıyla parlatmak iyi geliyor. Aynı evrende yeni bir film gibi, boyut değiştirmişiz de yeniden tanışmışız gibi... Doğa için geri dönüşüm iyidir. Ruhlarımız ve bedenlerimiz için de öyle, bence.
sevgili olmayı başaramamak değil bu. anlaşamayabilirsin, ayrılırsın ve sonrasında arkadaş da kalabilirsin. onun senin hayatındaki yeri sadece bundan ibaret miydi ki bir anda silip atasın. zaten onunla birlikteyken hem sevgili, hem arkadaş, sırdaş, dost olamadıysan o sevgi değildir.
Ben kalırım aslında. Lisedeki o işi düşünce arayan ama asla arkadaş işlevi görmeyen insanlar gibi olur büyük ihtimal 😂 Yoksa sürekli buluşup arkadaş niyeti güdemem. Ansızın öpesim gelir arkadaşlıktan çıkar yok yok bu işi beceremem en iyisi engelleyip hayatından çıkarmak 😂
Çok zor. Kolay olsa da doğru değil. Bitmiş gitmiş bir ilişkiyi arkadaşça sürdürmeye devam etmenin lüzumu yok. O kadar şey yaşanmış. Onları hiç yaşanmamış sayıp arkadaşça bir araya gelmenin mantıksız olduğunu düşünüyorum.
Olmaz bro o seviye bir kere aşıldıysa asla sıfıra inmiyor. cinsel çekim olur, herhangi bir duygu olur 0a çok yaklaşsa bile mutlak sıfır olmaz. Bir taraftan bir tarafta olmaz en azından.
Arkadaş kalmak derken düşman gibi olmam ama samimi de olmayız. Basına bi iş gelse belki yine ilk koşan olurum ama onun dışında diğerlerinden farkı kalmaz. Karşılaşırsak belki selam veririm o kadar..
Kaldık ama 3 gün falan çıktık 5 yıl kadar arkadaş kalınca normalleşti şimdi 6 aydır beraberiz ama birdaha ayrılınca arkadaş kalmayı kabul etmedim paşa paşa döndü
1 senelik İlişkinin ardından arkadaş gibi kaldık gibi Zor değil aslında, beklenti içinde olmadıktan sonra kalınabilir. Ama şimdiye kadar bu ilk🤣🤣🤣 o istemese yine kalmazdım
Aradan yaklaşık 1 sene geçmeli. Kötü anılarınız ayyuka çıkmışsa ve onu suçlayacak bir sebebiniz yoksa kalırsınız bence manita kesme seviyesine gelmeden tabi 🤗