Benim eşim öyle biri evleneceğiz yakında ben çalışmayı düşünmüyorum iş hayatında kadınların yıprandığını düşünüyorum ayrıca binbir türlü insan var
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılBu tamamen eşimin tavırlarına bagli. Calistigimda maddiyati paylastigimiz gibi ev islerini, cocuklarin sorumlulugunu vs paylasacaksak calisirim. Kocam isterse 100-150 bin kazansin. Ben 50 bin kazanayim calisirdim.
Ama ev islerine vs dahil olmuyor, tek aldigi sorunluluk işe gidip gelmekse orada calisirsam da kazancimi vermem kendim icin calisir yerim ya da calismam oturur parasini keyifle yerim.
Kadin icin is, ev, cocuk hayatinin tum yukunun omzunda olmasi gercekten yipratici. Bunu erkeklerde soyluyor. Bir erkek arkadasim kadinlar iş hayatinda daha fazla yipraniyor yillar icinde bunu gozlemledim dedi. Hakli. Burdaki bazi erkeklerin yorumlarinda da goruyorum buna benzer yorumlar.
Evde oturdugumda da boş durmam ama. Ilerinin ne olacagi belli olmaz. Gelecege yonelik birikimler yapilabilir. Evden belki beni cok yormayacak işler yapabilirim olursa.
kocamin haberi olmasa da olur evdeki yaptigim isten. Maksat kendini garantiye almak. Birden bosanma olur vs sudan cikmis baliga donmemek, kucakta cocukla kalmamak adina bir seyler yapilmali ev hanimi da olunsa. Oh ev hanimiyim, kocam kazansin ben yiyeyim diye refaha kapilmamak gerek. Bir anda dunyanin en yabanci insani olabiliyor o kisi ve yaptiklarini, parasini burnundan getirebiliyor. O yuzden kendi kafamda ev hanimi olup calismasam da kotu bir sey oldugunda senin parana mi kaldim, benim param var rahatligi olmasi lazim.
Kocamin geliri iyiyse belki calismam, yipratmamak icin vs ama kendimle ilgili maddiyati da tamamen onun ellerine birakmak istemem. Dedigim gibi eger kocam iyi sorumluluk alan biriyse calismak daha iyi olur benim icin. Bir havam degisir, sosyal hayata karışırım, az ya da cok parami kazanmis olurum.
Ama hayat bu oldu ki calismadim, rahatsizligim oldu, hamilelik cocuklar derken calismadim. Dedigim gibi erkege de kocam da olsa tamamen maddiyati birakamam.
Yani ne yapabilirim evde? Evden girisimci olan bir suru kadin var onu deneyebilirim. Evden cagri merkezi calismasi gibi seyler var onu yapabilirim. Resim bolumu mezunuyum iki bölümümden biri, ozel ders veriyorum, kurslarda da calistim. Evliyken birkac ogrenciyi alip yine guzel sanatlara, liseye universiteye yetistirebilirim oyle kendime para kazanabilirim vs.
Tum bu kazandigimda kotu gun icin kendime. Kendime birikim, belki emeklilik primi vs yatirabilirim bu sekilde vs. Ev hanimi da olsam bu devrin prenses erkeklerine guven olmaz. Bosanmalarda nasil cirkinlestiklerini akliniz almaz. Calismiyor da olsaniz kenara kocanizin, cocuklarinizin dahi haberinin olmadigi para koymaniz gerekli diye dusunuyorum.
Kenarda paraniz, altininiz olsun. Faiz falan haram hassasiyetiniz yoksa ordan bir gelir vs olabilir maas gibi. Yine baska yatirimlarla cogaltilabilir eldeki miktar. Calismasaniz da kocamin kazanci var diye ona guvenmek olmaz.
Bende dedigim gibi. Eger saglikliysam calisirim bana sosyallik olur, kazanc kapisi olur. bir kronik rahatsizligim var, hayatta zorluyor beni biraz ama daha rahat mesleklerde belki çalışabilirim o yuzden de resim okudum sonradan. Ogretmen vs olursam durumum geregi belki daha rahat ederim diye. Yoksa ilk meslegim hemsirelik. Su durumda hemsireligin yogun temposunu, nobetini falan cekebilecek durumda degilim, yoksa simdiye atanmistim.
Saglikliysam, her sey yolundaysa, esim destek oluyor sorumluluk aliyorsa calisirim diye dusunuyorum. Ev hanimiysam da orada da bir yastik alti, pasif gelir vs olusturmak gerekli diye dusunuyorum.
Nafakaya, tazminata falanda hic guven olmaz. Nafaka cok dusuk miktarlarda veriliyor zaten. Eger evleneceginiz kisi medya patronu, is insani vs degilse alacaginiz nafaka faturalarinizi odemeye dahi yetmez. Kadin olarak ne yapin edin eseginizi saglam kaziga baglayin.
225 Yorumla- 1 yıl
Bir kadının çalışmayı geleceğini garantiye almak sanması garip. Tamam önemli tamam faydası var ama ayrılık boşanma şu bu öyle yıpratıcı öyle zor ki isterse eşinin ölümü olsun etkisi olur ama kendini garantiye almak sanıyorlar ya bunun ne kadar boş olduğunu anlamadıklarını düşünüyorum.
Cevap sahibi1 yıl@Zamanın_izinde biraz daha acarsaniz dediginizi daha iyi cevap verebilirim
- 1 yıl
Peki nazik yorumunuz için teşekkür ederim. Açmaya çalışacağım. Şöyle ki. Evet yani kadının maddi olarak kendine yetmesinin yeride gelebilir bu hayatta. Geliyor da. Ben işim gereği de bunun çok örneğini görüyorum. Ama ben kadınların bir yanlışa çok kapıldığını düşünüyorum. Maddiyatla geleceğini garantiye almayı aynı şey sanıyorlar. O yüzden çalışmaya ve para kazanmaya kitlenmiş gibiler. Erkeğe güven olmaz onun eline bakılmaz vs vs yaklaşımındalar. İyide kadın fıtratı gereği sevgiye çok muhtaç ilgiye çok muhtaç veya ev işi olsun çocukların anne ile kurduğu bağ olsun çok özel ve çok yorucu. Birde iş yükü vs. Bence ıskaladıkları yer burası. Çoğu kadın işiyle evli gibi. Yani işim varsa param varsa sorun yok gibi. Öyle şey olur mu hiç? Annelik seni çok yıpratıyor. İş seni çok yıpratıyor. Esas bu süreçte yanına bir EŞ lazım. Yaş ilerledikçe bunu daha iyi fark ediyor kadınlar bence. Ama özellikle genç olanlar iş var mı? Kendimi garantiye aldım mis. Maaşım vs gibi çok sığ bakıyorlar bence hayata ve evliliğe:
Cevap sahibi1 yıl@Zamanın_izinde buna katiliyorum. burada erkegin destegi her anlamda cok onemli. Kadini acta acikta birakmamasi, ekonomik siddet uygulamamasi con onemli. Kadinlarin cogu annelerimiz cok ekonomik siddet gormus, aldiklarinin hesabini vermis ya da hic alamamislar kendi paramla istedigim gibi harcar, hesap vermem kafasina giriyor. Bu dusunceleri zamanla kadinlarda olusturan erkeklerin ta kendisi aslinda.
Onun disinda bosanmalarda kadinin meslegi yoksa cok daha fazla yipraniyor. Dayimin evliligi bitti. Simdi garsonluk yapiyor. Genelde boyle islerde calisti, dogru duzgun bir işi meslegi yoktu. 4 cocukla bosandilar. Bu adam zaten ne kadar nafaka verebilir, verdigi bu krizde neye yetebilir?
En büyük iki cocukta mecbur calisiyor simdi. Hem okuyup hem calisiyorlar. Yengem temizlik, bakicilik gibi isler aliyor. Dayimin ne evi var, ne arabasi. Kadin kira da. Simdi bu kadinin maasi olsa, aylik en dusuk memur maasi da alsa kendi rahat ettirirdi. Kadinlar bu noktaya gelince keske okusaydim, calissaydim durumuna geliyorlar. Cunku kadini koruyan bir sosyal devlet yok. Devletin verdigi bazi ayliklar var ama neye yeter yine? Cocuklar sadece okuyacagi yerde calisiyor. Yengem gelmis 40 li yaslara. Bir yere girip calismak istese yasindan dolayi m, is tecrubesi olmadigi icin is vermezler zaten. Bosanmada erkeklerde evi ben aldim vermeyeyim, nafaka tazminat vermeyeyim diye bir taraflarini yirtiyorlar. Gercekten tek kr vermeyen de var. Kadin artik hicbir sey verme ama bosanalim, kurtulayim da kafasina giriyor. Erkekte bunu istiyor zaten. Hicbir sey vermeden bosanmak, cocuklari bile gozu gormuyor bu noktada.
Cevap sahibi1 yıl@Zamanın_izinde kendini garantiye almak biraz bu. Erkekler zamaninda o kadar ekonomik siddet uyguladi ki, kadinlar kendine hicbir sey alamadi, varlik icinde yokluk yasayip karin tokluguna calistilar. Aldıklarının hesabini verdiler. Simdi o yuzden calisip kendi kazanip ozgurce harcamak istiyorlar. Yoksa esi tarafindan bu konularda comert karsilanan kadinlar zaten cokta calismiyor. Kocam ailesine bana bakiyor, harcadigim tek kr hesabina dusmez, helali hos olsun der gecer diyen kadinlar zaten mutlu, evinde yuvasinda. Ya da bosanirken evi, tazminati vs cocuklarinin annesine ve cocuklarina hakkidir, bu kadin ne yapacak yoksa, nerede kalacak diye dusunen erkekler yine hayati kolaylastiriyor biraz daha. Ama her erkek boyle de degil iste. Parasini harcamasini istemeyen dolu erkek var. Kadinin calisip calismamasi da burada erkege de bagli biraz. Kadinlarda artik bu riski alamiyor. Ya evlenince 5 kr kara vermezse ortada kalirsam, bosanirken sıkıntı ve soeluk yasarsam, en bastan sifirdan kendime maasimda yokken nasil hayat kurabilirimin endisesini tasiyorlar o yuzden. Yoksa kadinlar kendileri de farkinsa is hayatinin kadin icin, kadin fitrati icin, kadin psikolojisi icin agir oldugunu. Allah erkege vermis bu disari islerini. Allah yarattigi kulu bilmez mi? Allah regl doneminde, hamile, lohusalik gibi donemlerde dahi kadina zulum olmasin diye gucten dusmesin diye muaf etmis. Ama gunumuzde kadinlar o halde calisiyor,2 can tasiyarak calisiyor. Buna da sebep erkekler oldu biraz
- 1 yıl
Yani sende haklısın ama dört çocukla boşanan kadının işi olursa sadece para kaygısı çekmez ya gerisi? Şimdi sende beni anlıyor musun? O nedenle tamam işi olsun okusun becerikli uyanık olsun vs vs ama hayatta ve evlilikte çok daha ötesine ihtiyacı olduğu anlayacak kadar zeki bir kadın olsun. Ayrıca sen evli misin? Ve ne iş yapıyorsun?
- 1 yıl
Seni çok iyi anlıyorum haklı olduğun da çok yer var. Yorumun içinde teşekkür ederim.
Cevap sahibi1 yıl@Zamanın_izinde yoksa mesela sen olsan evdeki biraz rahatligi birakir da gider calisir misin? Sabahin korunde ve sabahin sogugunda işe mi gitmek istersin yoksa sicacik dogalgaz yanan evinde uyumaya devam mi etmek istersin? Kadinlar bu rahatligi mecbur birakmak zorunda kaldi. Bununda sebebi erkeklerin gorevini, erkekligini yapmamasi oldu. Kadina bosanirken ne devlet yardim ediyor, ne eski eşi yardim ediyor. Bu kadinlarin maasi, kazanci olmasinda ne yapsin? 15 yil evli kalip is tecrübesi olmadan 40 li yaslarda işte bulamazsin. Üni mezunu bekar genc arkadaslarimiza iş vermiyorlar. Kac tasina gelmis, hayatinda hic calismamis kadina iş mi verirler?
- 1 yıl
Ama bu saydığına karşı benim esas demek istediğim şey bu emekleri sonunda bile yine yeteri kadar mutlu huzurlu vs değiller yine bir çok şey eksik. Erkeğin yaptığı yanlışı kadın işiyle kapatamaz. Denize düşen yılana sarılır ama işte denizde kalmaya da devam ediyorlar 😞
Cevap sahibi1 yıl@Zamanın_izinde dediklerinize katılıyorum ama kadinlar şartlar geregi, erkeklerin tavri geregi bu durumlara sekillenmek zorunda kaldi.
Hatta sunu da diyebilirim ki kadinin parasi da erkegin iyi oldugu yerde gecerlidir. Yani mesela erkek bosanmada kadini caniyla, cocuklariyla tehdit ediyorsa o kadinin aylik 200 bin lira maasi olsun, yine parasi olsa da kolay kolay gidemez. Bu ulkede maas karti eline gecmeyen, kocasi el koymuş kadinlar var. Para sahibi olmak tam anlamiyla ozgurlukte degil. burada yine erkegin tavri, medeni ahlakli olmasi onemli. Eger erkek adamsa medenice bosanir o kadin ve parasini kullanabilir. Yine erkek adamsa kadin o kazandigi parayi kendisine kullanabilir. Erkek el falan koyuyorsa yine ozgur degil. Kadinin bu dunyada rahat etmesi, kazandigi parayi dahi kullanabilmesi, calismasi ya da calismamasi tamamen erkege bagli. Kadin erkegin iyi oldugu yerde boşanabilir, kadin erkegin iyi oldugu yerde calismasa da evde mis gibi yasar, kadin erkegin iyi oldugu yerde mutlu olur. Kadin erkegin iyi oldugu yerde kazanir ve kazandigini doyasiya harcar. Cok yok ama biraz eski erkekkerde var galiba. Benim tanidigim kadin 40 li yaslarda erkek 50. Kocasi kadinin parasina dokunmazmis. Sen kazaniyorsun sen harca dermis. Ustune bazen para da verirmis. Bak burada da yine erkegin iyi oldugu yerde kadin kendi kazancini ozgurce kullanabiliyor. Paraya el koyan, gel sende ev gecindireceksin ortak olacaksın diyen erkekte kadin yine kendi parasini istedigi gibi kullanamiyor. Iste hep erkekte bitiyor aslinda. Kadinin yipranmasi, calismasi ya da calisip evde ev isleri yapmasi, cocuklara annelik yapmasi vs tamamen erkege erkegin destegine de bagli. Her turlu yol yine erkege cikiyor. Kadinlar da bu noktaya erkek kaynakli geldiler
Cevap sahibi1 yıl@Zamanın_izinde "bu emekleri sonunda bile yine yeteri kadar mutlu huzurlu vs değiller yine bir çok şey eksik. Erkeğin yaptığı yanlışı kadın işiyle kapatamaz."
Size şunu sormak istiyorum. Kadinlar sizce nasil mutlu ve huzurlu olabilirler. Kadin neyi saglarsa mutlu huzurlu olabilir ya da erkek ne saglarsa kadin icin iyi olur? Bu konudaki fikrinizi merak ediyorum. Insallah sorumu gorur cevaplarsiniz
Cevap sahibi1 yıl@Zamanın_izinde bircok sey eksik dediginiz seyler neler ve bunlari kim saglayabilir, o eksikligi kapatabilir?
- 1 yıl
Peki sen benim dediklerimi duyuyor musun?
- 1 yıl
Tamam ben cevaplarım ama
- 1 yıl
Anlatmak konuşmak istediğim daha bir çok şey var anlamında veya sorularda sordum ama hep es geçtin
- 1 yıl
?
Cevap sahibi1 yıl@Zamanın_izinde öncelikle bazi dediklerini anlamayabilirim. Oructan dolayi kafam durgun olabiliyor. Eger anlaşilmazlik olursa simdiden kusura bakmayın.
Evli degilim. Şu an aktif olarak calismiyorum. Yorumda yazdigim gibi 2. bolum olarak resim okudum. Onunla ilgili eger denk gelirse özel ders veriyorum suanda- 1 yıl
Şimdi toplantıya gireceğim. Bunun için kusura bakma. Direk konuşmayı çok isterim.
Cevap sahibi1 yıl@Zamanın_izinde önemli degil. Size kolay gelsin
- 1 yıl
Çok teşekkür ederim. Bak gerçekten konuşmak istiyorum sizle. Yazma fırsatı verirseniz eğer.
- 1 yıl
Görünce yaz muhakkak olur mu?
- 1 yıl
Olumlu ya da olumsuz bir cevap verir misin?
- 1 yıl
bunun tamamını okuyan olduysa helal olsun
Cevap sahibi1 yıl@Zamanın_izinde yeni gördüm yorumlarinizi kusura bakmayin. Is guc misafir derken siteye anca girebildim.
Ozel olarak kimseyle gorusmuyorum sanal alemde. Eger yorumlarda fikir belirtecekseniz oyle olabilir. Onun disinda özelden olmaz.- 1 yıl
Beni çok üzdü bu cevabın
En İyi Cevaplar
Ben çalışırdım ya çalışmayı seviyorum. Zaman daha iyi geçiyor, yorulmak daha güzel hissettiriyor, kendimi geliştirebiliyorum farklı şeyler öğrenip deneyim ediniyorum ve bu döngü sonsuz, öğrenebileceğimiz şeylerin sonu yok her ne konumda olursak olalım. Ayrıca eşim kazansın olsun farketmez, kendi paranı kazanıp kendin için harcamak veya kendi paranla ona hediye almanın ayrı bir mutluluğu olur. Ben o yüzden çalışmak isterdim
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 407 cevap paylaştı.
1 yılÇalışmak isteseydin elbette çalışırdın ama bana kalırsa ev kadınlığı yapamam gelecek senin için garanti ise sıkıntı yok.
Ama yine bir meşguliyet için internet üstünden olabilir bir işte çalışmanı tavsiye ederim kazanç amaçlı değil uğraş amaçlı bakarsın ileride belli bir sisteme oturtursun iyi paralar kazanırsın evden rahat bir şekilde00 Yorumla
1 yılMaddi durumum ne kadar iyi olursa olsun, herhangi bir anlaşmazlık durumunda ne olacak. Belki benim işlerim kötü gitti işten kovuldum ya da kendi işim battım. Ne olacak? O yüzden iki tarafında maddi durumu ne kadar iyi olursa olsun çalışması gerekiyor. Hele ki günümüz Türkiyesinde yaşıyorsak.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
101
Cevap
51Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 262b cevap paylaştı.
u 1 yılben çalışırım tabi ki de eşimde çalışabilir evet
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
1 yılKocam beni rahat yaşatırsa çalışmam diyen kadınlar bu ülkenin kanserli dokusu... Benden uzak olsunlar. Sakın ola ki Batı ülkelerinde yaşayan kadınların haklarından istemeyin, hakkınız yok çünkü... Seni rahat yaşatan kocanın her türlü b.. kuna katlanmak zorunda olacaksın... Kırdığı cevizleri görmezden geleceksin, neden? Çünkü para akıyor kocadan... Köle olmayı kabul ediyorsanız önden buyurun... Bir yanda kocasının kısıtlı gelirine destek olmak için çalışan kadınlar, bir yanda kocasının geliri rahat yaşamaya yettiği halde ekonomik özgürlüğünden vazgeçmek istemediği, kocasına bağımlı olmak istemediği için çalışan meslek sahibi kadınlar, bir yanda da zengin koca bulup gününü gün eden asalak kadınlar... Bu üç grup kadının en alt seviyesinde senin kafada olanlar var...
105 Yorumla- 1 yıl
Beğenen olmuş... Teşekkürler @gunesligunler92
- 1 yıl
Teşekkürler
@ceren_yaren
@snowcat
@lavinya08 - 1 yıl
Teşekkürler
@Suuuuuuuuuuuuuu
@coraline-0
@ArzuHannn - 1 yıl
Teşekkürler
@finanscikizzz
@abdullahaydemir - 1 yıl
Teşekkürler @djduydh
Aşk İlişkileri konusunda 8,9b cevap paylaştı. Evet, kesinlikle çalışırdım. Maddi rahatlık güzel bir şey ama sadece para için çalışmak değil, üretken olmak, bir şeyler başarmak, kendi ayaklarımın üzerinde durmak benim için önemli. Evin, arabanın olması güzel ama hayatı sadece bunlarla sınırlamak istemem. Kendi kazandığım paranın, emeğimin tadı başka olur. Ayrıca çalışmak sadece maddi bir şey değil, sosyal bir çevre, disiplin ve bir amaç da kazandırıyor. Tüm gün boş oturmak ya da sadece evle ilgilenmek bana göre olmazdı, mutlaka bir şeyler yapmaya devam ederdim.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı.
s 1 yılBir erkek isterse dünyanın en zengini olsun, yine de calısmak ZORUNDASINIZ. Çalışıp çalışmamak karşındaki insanın maddiyatına bağlı değil. Okuyun emek verin mesleğinizi edinin. Çalışmaktan kastım garsonluk falan değil bunları kimse yapmak istemez, kendinizi garantiye alacağınız mesleğinizden bahsediyorum. Erkeklerin cogu aranız iyiyken size melektir. Yarın öbür gün hayatınızdaki insanın size kazık atmayacagı ne malum? Kimseye sakın güvenmeyin, mesleğinizi bırakmayın.
60 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEşim kızımı da beni de terk etti... Ama arkamda dağ gibi bir babam var benim ve her ihtiyacımızı karşılıyor. Ben yine de çalışmak zorundayım. Şikayet etmiyorum asla. Daha ne kadar babama yük olacağım ki. Keşke bize sahip çıksaydın be adam keşke bu çocuk senin fotoğrafını cebinde taşıyor çıkarıpbakıp öpüyor haberin var mı senin ya çok üzülüyorum çok canım yanıyor güzel kızım ben böyle olsun istemezdim özür dilerim sana iyi bir baba seçmediğim için affet beni annem meleğim benim o kadar çok seviyorum ki Allah seni benden almasın nolur 😔🥺
14 Yorumla
Cevap sahibi1 yılİyiyim
- 1 yıl
Çok üzüldüm
Ya sizi kim yetiştiriyor Allah aşkına ne yiyip ne içiyorsunuz merak ediyorum çalışınca bir yerin mi eksilir doğum yaparsın bir kaç tane senin evin olacak çocuklar nerede kalacak sokakta mi calisirsan onlara da ev alırsınız fazla mal göz çıkarmaz evde ne yapılır ki sabah gündüz kuşağı programı izleyip bazen de yine kendin gibi boşta olan arkadaşların kısır partisi mi vereceksin aman sakın calisma bir ise yatarsın🤣
33 Yorumla- 1 yıl
parayı yesen doymazsın sen
- 1 yıl
@Sivaslisivasli5858 hayat gerçekleri bu benim annem yatmadı çalıştı 3 tane ev aldılar annesi yatan arkadaslarim kirada sürünüyor
1 yılKadının çok iyi bir mesleği yoksa çalışması saçma zaten.
Yani bir avukat, mühendis, memur ya da öğretmen falansa çalışmalı. Kariyerini mesleğini çöpe atması hiç akıllıca olmaz.
Yok tezgahtar, garson, sekreter, işci vs ise evlenince çalışması uygun olmaz. Ev işi çocuk vs yürütemez yani. Bakıcı temizlikçi kadar bile maaş alamayacağindan işi bırakıp ailesine vaktini ayırması daha uygun olur. Ama tabi o erkek ilerde kızı mağdur eder mi o da bir nevi kumar
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı. Az çalışırdım, komple boş durmak sıkıcı olur ve çalışmak insana hayat dersi veriyor ve evde can sıkıntısından patlayan Kadinlar genelde Eşe fazla sarıyor sonrası bunalma. Çocuk sonrası da evden kisa da olsa çıkmak Anneleri reșarj ediyor o yüzden azda olsa çalışmak mantıklı. Hem ilerisi için güvence olur Dünyanın binbir türlü hali var.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 644 cevap paylaştı. Eşimin durumu ne kadar iyi olursa olsun çalışmaya devam ederdim. Evet yorucu evet iş dünyasında birçok çeşit insan var ama bu benim ekonomik özgürlüğüm demek. Kendi ayaklarımın üzerinde durmak , kendi kazancımı harcamak , harcarken hesap vermemek bunlar bambaşka güzellikler.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılisterse dünyanın en zengin adamı olsun bir erkeğin eline bakma düşüncesi beni çok ürpertiyor, hayatın ne getireceği belli olmaz kendimi, geleceğimi garanti altına almak isterim. ve evdeki işler hiç bitmez, en azından çalışınca sosyal çevren oluyor, kafan dağılıyor
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
1 yılEşin için değil kendin için çalışmalısın.
Dünyanın halinin ne olacağı belli değil. Eşinden bunlar var diye sana pay vereceği anlamına gelmez.
En iyisi kendi birikimin ve çabanla bişeyler yapman.32 Yorumla- 1 yıl
Katılıyorum abla 👍 bekar insan için de geçerli bence bu
- 1 yıl
Aynen öyle güzel kardeşim. :)
Gizli Üye(25-29)1 yılBekarım sevdiğim iş olmadıktan sonra çalışmak saçma geliyor şahsen bana ekonomik özgürlük diyorlar ama asla değil asıl özgürlük sevdiğin şeyleri yapmaktır sevmediğim bir fabrika veya markete girmek ise bu özgürlük değil okul öncesi öğretmenliği mezunuyum bu arada iş bulamıyorum lanet torpil yüzünden
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBende çalışmak zorunda kaldım. Ev aldık borçlar var, aileme giderken bisey alsam göze batiyordu 😒 para yok diyor yasa sürat asardı. Bende bundan biktigim için çalışıyorum… birkaç saatliğine gidiyorum ve evin iside bana bakıyor. Şu an cocuk yok geç evlendik biz ozaman nasıl olur bilmiyorum 😒 insan annesine giderken bisey alamazmi? şimdi istediğim gibi harciyoeil alıyorum Buddy diyemiyor
00 Yorumla
1 yılerkek evliliği için mi çalışıyor? evlenmeyip çocuk yapmayacak olan erkek çalışmayı mı bırakıyor? erkeğe bağımlı olmakla bir problemin yoksa çalışma tabii ki.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 364 cevap paylaştı. Evet sizin gibi düşünüyorum. Kadının yeri evi. Durumum olsa evde işimi yapar çocuğumla ilgilneirimm ama maalesef kapitalist sistem beni 7de uyandırıyor. Herkesin istediği hayatı yaşaması dileğiyle...
11 Yorumla- 1 yıl
Ne iş yapıyorsun?
Çalışırım. Arkadaş neden karşı tarafa güvenip çalışıyorsunuz ki. Dünya hali bu..
41 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 914 cevap paylaştı.
1 yılYarın o parasına pusula güvendiğin adam el olursa o yaştan sonra nasıl çalışacam derdine düşünce anlarsın bir kadının neden kendi ayakları üzerinde durması gerektigini
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 10,1b cevap paylaştı.
1 yılÇalışmak her zaman için iyi bir şey dır
Her ay iyi bir gelirin olur
İstediklerini alın ya da biriktirin
Evde yatarak bir şey olmaz
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılŞartları daha iyi hale getirmek istiyorsanız çalışabilirsiniz. Yani evde boş boş oturmaktansa yaşam şartlarınızı daha kaliteli hale getirebilirsiniz. Bu şekilde Eşinize de destek olmuş olursunuz.
00 Yorumla
1 yılMaddi durumum iyi olduğu zaman eşimin çalışmasını istemem. Çocuğumuza ebeveynlik yapsın, temizlik yapsın, yemekleri yapsın arada arkadaşlarıyla buluşup dedikodu yapar, fazlasına gerek yok.
10 Yorumla
1 yılTabii ki de çalışırım ve çalışıyorum. Dünya hali bilemezsiniz ne olacağını ileride. Ve de kendi çalıştığım paranın hazzini hiç bişey vermez. Nerede birinden para istemek para beklemek. Kardeş kimseye bir şey sormadan kendin dilediğince harcamak. O YÜZDEN LÜTFEN KADINLAR GÜÇLÜ OLAN AYAKTA DURUN BUNLARI SORGULAMAK BİLE YANLIŞ BANA GÖRE. Yine de sen bilirsin. Umarım pişman olmazsın
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 408 cevap paylaştı. Eğer iki taraf da duruma tamam ise neden olmasın? Çalışmak illaha iş yerine gitmekle olmuyor ki. Siz de evde çalışabilirsiniz.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,4b cevap paylaştı.
s 1 yılEşimin durumu fena değil, evimiz ve arabamız var ve çalışıyorum. Elimiz ayağımız tutuyorsa çalışmalıyız
20 Yorumla
1 yılEşimin maddi durumy iyi, evimizde var arabamızda. Ama hiçbiri benim değil kocam tekmeyi vursa sıfırım o yüzden çalışmak zorundayız
21 Yorumla- 1 yıl
Ne iş yapıyorsun?
- Aşk İlişkileri konusunda 7,9b cevap paylaştı.
1 yılEvim var. Arabam var. Madii durumumda çok şükür yerinde. Eşimi para olarak, gelir yeri olarak görmüyorum. Sabah akşam evde oturmak, çalışmamak bana uzak şeyler.
00 Yorumla
1 yılbu resmen hazıra konmak gibi bir şey, eşin o kadar çalışıp ev araba alıyor, hayatını kuruyor, sonra birisi gelip üzerine konuyor gibi bir şey, ama iyi yanı şu ki ileride olurda boşanırsanız eşinin ne evini talep edebilirsin ne de arabasını, çünkü ikisinde de emeğin yok ve siz evliyken alınmamış, bu eşin açısından avantajlı bir şey.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.
1 yılBende eşimi çalıstırma taraftarı değilim. Fakat iş hayatında kjadınlar yıpranıyor ne alaka :D İlla o cinsiyetçi şeyi belirteceksiniz oraya...
01 Yorumla
Soran1 yılAhahauaua😅😅😅
1 yılGerçekten bazen kosturmacali hayat insanı okdr yıpratıyor ki fiziksel anlamda. Bugün bayıldım
06 Yorumla
Soran1 yılVallahi gerçekten öyle ben çocuklarıma çok zaman ayırmak istiyorum onları kendim büyütmek sevgini vermek istiyorum en basitinden ben küçükken annem çalışıyordu ve ondan çok ayrı büyüdüm şimdi yeni yeni mesela aramızda bağ olmadığını hissediyorum
- 1 yıl
Evet öyle oluyor
- 1 yıl
Bn çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum kocam eve gelince ona hazırlanmak istiyorum
Soran1 yılAhah😅😅😅
- 1 yıl
Sonuçta bn bebek olarak evdeyım ikicniue ne gerek var bnle ilgilensin çocuk noo
- 1 yıl
Ne iş yapıyorsun?
1 yılHerkes kendi ayakları üzerinde durmalı ayrıca bir işe de yaramalı
30 YorumlaEvet çalışmak özgürlük demektir. Ne olursa olsun bir mesleğin olmalı..
30 Yorumla
1 yılBen kadının çalışması gerektiğini düşünüyorum. Bir kadın bir erkeğe muhtaç olmamalı, kendi ayakları üzerinde durmasını bilmelidir...
10 Yorumla
1 yılEvet çalışırdım, eşim milyoner olmadığı sürece tek kişinin çalışması ile konforlu bir hayat yaşayacağımı sanmıyorum.
10 YorumlaBen koca cebine bakmak için okumadım hayat bu ileride ne olacağı da hiç belli olmaz o yüzden çalışırım.
10 Yorumla
1 yılTabi ki çalışma. Evin duvarlarını ve arabanın tamponunu kemirirsiniz.
12 Yorumla
Soran1 yılAslında ben çalışıyorum ama evden çalışıyorum sadece fazla kazanmıyorum mesela dışarıda bir işe girsem çok daha fazla kazanırım o yüzden böyle bir soru sordum ama hata bende detay belirtmemişim
- 1 yıl
Fazla kazanmıyorsan Evin duvarlarını ana menü yaparken ortaya bir mevsim salatası koyabilirsiniz.
- Aşk İlişkileri konusunda 595 cevap paylaştı.
1 yılAtanıp işimi seversem eşimin parasının bir önemi yok
14 Yorumla
Soran1 yılYa açıkçası ben de öyle düşünüyordum ama sonra üniversiteyi yarıda bırakmak durumunda kaldım zaten oradan bir yıl sonra eşimle tanıştım zaman öyle geçti açıkçası zaten öğretmen olsan da atamalar çok kötü kaldı ki öğretmenin veliler meliler uğraşasım yok
- 1 yıl
Hayat senin elbette hakkın var bunu yaşamaya 🥹 bazıları da okuyunca hayalini kuruyor sonra işin içine girince de stresi asla sona ermiyor
Soran1 yılYa gerçekten öyle okumadım da değil hani kendini geliştirmemiş biri de olmadım eğitimler aldığım farklı konulardan eğitim aldım mesela astroloji ile ilgileniyorum felsefe ile sosyoloji ile edebiyatla ama bunları evde kendim yaparım mesela yazar olmak istiyorum düşün de beni destekliyor kaldı ki ben zor bir hayat yaşadım geçmişte sanki bunların ödülü gibi geliyor bana şu an yaşadıklarım özellikle bir 22 yaşından sonra hayatım düzelmeye başladı
- 1 yıl
Zaten ev hanımlığı gelişime, öğrenmeye kendini kapatmak değildir. Çocuğun olmadan önce kendine katacağın bir sürü şey de olur. Kendine kattığın her şeyi bu millete hayırlı bir evlat yetiştirmek için harcayacaksın. Ben bu isteğini abes görmedim gayet hak verdim.
- Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
1 yılEvet çalışıyorum. Eşim iyi bir insan ama maddi konuda bağımsız olmak bana daha iyi geliyor.
20 Yorumla
1 yılSizin canınız çalışmak istemiyor zaten boşversene
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılEvet çalışırdım. zaten de öyle eşimin maddiyati iyi evimiz de var arabanızda herkes evli olsada herkesin kendi özel bireysel hayatida vardır ne yapacağım çalışmayıip bana şunu alsanami diyeceğim peh.
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılKadın aslında bir erkeğin yaninda calismayinca yıpranır gerçekten bu ülkenin kadınları eğitim almadan evlenmemeli
1 yılÇalışırdım ben mesleğime aşık bir insanım bunun parayla eşle bir alakası yok tamamen sevdiğimden ve milletime yararlı olmak istememden
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 543 cevap paylaştı.
1 yılÖyle bir durumdaysan başka işte çalışırsan yıpranırsın. Ama kendi işini kur dükkan falan açmak gibi. Kendi işini yap en azından.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı. İhtiyaç varsa çalışmak iyi bir şey. İhtiyaç derken sadece maddi değil, kafa dağıtmak, birşeylerle uğraşmak
00 YorumlaBenimde evim ve arabam var eşimin çalışmasını isterim, bende çalışırım. Maddi bağımsızlık önemli bence ya bu zamanda
00 Yorumla
1 yılBu kafayla giderseniz bir noktaya varamazsınız hani ben evde duracağım çalışmayacağım işte yıpranıyorum vesaire falan böyle olmaz hapis hayatı
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 395 cevap paylaştı.
1 yılYani mesleğin olsun ama eşinin durumu iyiyse çalışmasan daha iyi. Ailene hobilerine falan zamanını ayırırsın
00 Yorumla
1 yılAkşam gelip bulaşıkları yıkayıp, yerleri de temizlerse mis valla.
02 Yorumla
Soran1 yıl🧐🧐😅
- 1 yıl
Siz aynısını yapıyorsunuz sankide karşı tarafan beklentiye bak
1 yılÇalışırım çünkü birlikte olduğum kişiye kendimi ekonomik olarak tamamen bağlayıp onun eline bakamam.
10 YorumlaEvet çalışırım.
Para harcamayı çok seviyorm bn çalışmaya devam ederdm10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 526 cevap paylaştı. Kendime saygımdan , kendi parami kazanmak istediğimden çalışırdım
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılEşimin kazancı ne olursa olsun ben herzaman çalışmayı tercih ederim
10 Yorumla evet hayattaki tek amacim ekonomik ozgurluk az da olsa cok da olsa bu
10 Yorumla
1 yılÇalışırım boşuna okumadım evde kafayı yer insan 4 duvar arasında
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılGeleceğimi asla bir erkeğin vicdanına bırakmam.
010 Yorumla- 1 yıl
@parçaçı10 her kadın gibi.
- 1 yıl
@parçaçı10 Nedenmiş o? :)
- 1 yıl
@parçaçı10 ne yazık ki…
- 1 yıl
@parçaçı10 kıstasım sadece burası değil. Gün içinde maruz kaldığımız birçok kişi de etkiliyor 😅
- 1 yıl
@parçaçı10 güçlü olmak zorunda bırakıldığımız için bir şey diyemiyorum
1 yılÇalışırım ya evde oturmak bana göre değil ne zaman hamile kalırım o zaman bırakırım büyük ihtimalle
00 Yorumla
1 yılBen hamilelik dönemi haricinde seve seve çalışırım milyarder bile olsam.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBu da yeni çıktı iş hayatında kadınların yıprandığını düşünmek. Kolaya kaçıp para yiyip konfor alanından çıkmamak için daha nasıl kılıflar uyduracaksınız allah bilir
00 Yorumla
1 yılÇalışırdım ya çocuk olana kadar, evde oturamam ben sürekli gezmekte bayıyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılböyle bir hayat standardında eşim de çalışmamı tercih etmiyorsa ki etmemesi gerekiyor. çalışmazdım. kendi işimi falan kurardım yani gidip başkasının işinde çalışmazdım.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 781 cevap paylaştı.
1 yılHayır. Ben anne olmayı, çocuk bakmayı tercih ederdim. İhtiyacım yoksa neden kendimi yıpratayım.
02 Yorumla- 1 yıl
Anlamadığına şaşırmadım.
- Aşk İlişkileri konusunda 4,9b cevap paylaştı.
1 yılErkek olarak çalışmaya her zaman mahkumuz 😂 şaka bir tarafa evet. Ne olursa olsun çalışırdım.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılEşine güveniyorsan çalışma. Erkekler biraz sorumluluk alsın artık. Her şeyi kadınlar yapmaya başladı zaten. Erkeğin varlığının ne anlamı kaldı, anlamış değilim.
00 Yorumla- Devamını Gör (92)
Devamını Gör(137)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Eşinizin maddi durumu iyi diyelim. Eviniz ve arabanız var, yine de çalışır mıydınız?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler