Yeterince paranızın olduğunu düşünün, her istediğinizi alacak ve size ömür boyu kafanızdaki hayatı sunacak, bu koşul altında çalışan bir eş mi tercih edersiniz yoksa çalışmayan mı? (hayat amacı olup olmaması değil soru, hayat amacı patronun birine para kazandırmak olmamalı zaten birinin, eğer yeterince geliri var ise)
Not:soru iki cinsiyet için de geçerlidir sonuçta kadın erkek eşit değil mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
eşimin kendi kararıdır ama çalışması daha iyi olur
İleride eşimin çalışmasına gerek olmayacak ama madem o kadar okumuş meslek edinmişse ve istiyorsa çalışabilir tabii ki
Başka bir hayat amacı olamaz mı mesela?
olabilir niye olmasın
Çalışmak bi ihtiyaçtır. Normalde mesleği olan birini evde oturtmak sıkıntıdır. Olmaz yani
Yazmışım açıklamaya, çalışmamak alternatifi niye evde boş oturmak acaba size göre
Çalışmıyorsa bi insan napacak ya? Evde oturacak işte. Gezsin nereye kadar gezecek kişisel gelişim yapsın nereye kadar yapacak. İş bir rutindir ve gereklidir.
Klasik Türk insanı kısıtlı bakış açısı
Sınırsız maddi kaynak şartı verdim hayal kuramıyorsunuz, hiç mi kendini gerçekleştirme amacın yok
Düşünebildiğim hiç bi zenginliğin içinde işe yarama bir şey üretme ihtiyacı geçmez bu yğzden insan dediğin çalışmalı
O senin bakış açın işte bu ülkede böyle kısıtlı bakış açısı var oysa bir çok şey var, sanata ister resim ister müzik prof seviyeye kadar kendini eğitebilirsin... Spor bir dövüş dojosu açabilirsin grand master olabilirsin, ben gibi tarihe merakın yüksek ise kadim uygarlıkların dünyadadaki izini bir güney Amerika bir mısır bir uzak Asya da süre sürebilirsin, extreme sporlar yapabilirsin, siysasete yeteneğin var ve karakterin uygun olabilir buna girişebilirsin... Maddi durumu olmayan bir insan için bunlar elbet saçma ama yeterince yüksek miktar paran var şartından sonra bunlara benzer bir şey akla gelmiyorsa amaçsız bir hayatınız vardır
Tamam hemen hemeb aynı şeyi söylüyoruz bende a101 de çalışmaktan bahsetmiyorum ama insan çalışmalı bseyle meşgul olmalı
Ona ben de katıldım, meşguliyet diye zaten belirttim ama bu çalışma ihtiyacı değiidir çalışma ihtiyacı yeterli paranız olmadıkça mevcuttur, benim bahsettiğim kendini gerçekleştirme ihtiyacı, Maslow un ihtiyaçlar hiyerarşi piramidine göz atın lütfen
Tamam ben ona çalışma ihtiyacı işe yarama dürtüsü diyorum sen maslov diyorsun aynı kapı. Ben öğrencilerimi görmezsem bsey öğretemezsem mutlu olmam mesela ya da plates zumbr eğitmenlipi yaptığım yerde kadknların kendilerini geliştirdiklerini görmezsem mutlu olmam
Evet ama şuna dönebilir mesela paran olursa kendin bunu açıp kızlara gönüllü maddi durumu olmayan kadınlara verebilirsin, benzerini eşime sorduğum da benzer bir durumda bir kaç hobinin yanında genç maddi durumu olmayan kızlara kung fu öğretecek bir dojo da alabileceğini söylemişti
Sonuçta benim dediğime geliyoruz çalışmadan olmaz
Yani kavramı yanlış kullandığınız için kastettiğinize geliyoruz evet ben de onu dedim zaten
Ve tartışma biter. Bu arada leşke herkesin ufku açık olsa hayat daha güzel olurdu toplum için
Kesinlikle öyle daha iyi seçimler (hem siyasi hem hayat) yapabilir, daha düzgün doğru şekilde çocuklar yetiştirebilirlerdi, zaten batı ile (günümüzde uzak Asya da dahil) toplumların doğulu (ortadoğu ve orta Asya, Balkanlar ve uzak doğunun yine yarısı) önünde olma nedeni bunla ilgili aslında diğer her şey bahane
Evet çalışsın