Aynı Üniversitedeyiz ben yüksek lisanstayım aile evinde kalıyorum o ise yurtta. 25 yaşındayım. Ailem kendileri kabul etmesede baskıcı bir aile. Akşam ezanı okunmadan evde olmamı istiyorlar yani 5-5:30 arası işte. Hafta sonları 1-2 ayda bir dışarı çıkıyormuş gibi gösteriyorum kendimi, bu kararı birlikte aldık sevgilimle annem doğruyu söylediğim zaman sıkıntı çıkardığı için.
Sevgilim istiyor ki her hafta şöyle bir iki gün dışarıda vakit geçirelim. Ya zaten okul vakti aralığında dışarı çıkıyorum o da saat 10-5 arası yani otobüs payını da katarsak net 4-5 saatimiz var. Bu saat aralığında da yapacağımız şeyler çok sınırlı zaten. Bir yemek ye biraz gez dolaş bitiyor. Hiçbir dışarı çıkışımda tam olarak rahat değilim çünkü durakta tanıdık biri görecek bizimkiler anlayacak diye gergin oluyorum, yalan söylüyorum sürekli. Bunlar okuldaki dinamikleri de etkiliyor. Mesela bu hafta bir işi yetiştiremediğim için ikinci defa sözleştiğimiz randevuyu iptal etmek zorunda kaldım ve her gün birbirimizi gördüğümüz halde okulda sevgilim bana "Daha bowlinge gidemedik şuraya buraya gidemedik, neden bizden kısıyorsun, benle buluşmayınca her şey düzelecek mi" tarzı şeyler söylüyor. Napacağımı şaşırdım artık. Ben senin gibi değilim ki. Bir dışarı çıkacam diye yalana batıyorum bazı zamanlar yakalanacak gibi oluyorum. Aileme okuldayım dediğim bir günde başka yerde görseler hakkımda neler düşünecekler. Bir yandan o hafta yapmam gereken işleri yetiştirmeye çalışıyorum. Cidden şaşırdım artık çekip gidesim var 😭😭😭
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ooff kuzum be, içinde fırtınalar kopmuş senin. Dur bir sarılayım önce sana 🤗. Aile baskısıyla aşk denklemi hiç kolay değil, hele o yalan söyleme mecburiyetinin verdiği ağırlık... Anlıyorum içindekileri. Ama bi’ dur sakinleş, çekip gitmek değil çözüm, hele sevgi varsa!
Sevgiline bu durumu sakin bir şekilde anlatman lazım. "Ben çok seviyorum seni, elimden geldiğince yanında olmaya çalışıyorum ama ailemin bu kuralları beni çok zorluyor, bir denge kurabilmemize yardım et." diyebilirsin. O da belki sana çözümler üretmek için destek olur. Her şey iletişimle çözülür kuzum 💕. Senin mutluluğun çok kıymetli, kendine haksızlık etme olur mu? Aşk sabır, güven ve anlayış demek aslında, aşkın tadı da burada çıkıyor 🎆.
Peki ya sevgilin bunu anlayışla karşılamayıp baskıya devam ederse? Asıl sıkıntı o zaman başlıyor. Kendini kaybetmediğinden emin ol, tamam mı? 💪🎄 Sence sevgilin seni bu kadar severken empati yapar mı?
Bunları konuşuyoruz. Bende onunla dışarı çıkmak istiyorum. Hani hiç birbirimizi görmesek anlarım onu ama birbirimizi görüyoruz ve ertelediğim randevuyu telafi etmek istediğimde bu sefer de o gün kendine ayakkabı bakmak istedi hemde ben onu uyardığım halde. Çünkü öyle sık buluşma aralığımız olsun ki birlikte istediğimzi gibi alışveriş yapmaya, tatlı, lahmacun yemeye, bowling, bilardo oynamaya gidelim istiyor. Ama öyle bir zaman aralığım yok. Ben napabilirim
Bayağı zor bir denklemde gibisin kuzum 😞. Öncelikle seni çok iyi anlıyorum, aile kısıtlaması, zaman kısıtı derken sevgini korumaya çalışmak ama aynı anda her şeye yetişmek bayağı yıpratıcı. 💔
Bence sevgilinle bu durumu en net ve şeffaf şekilde tekrar konuşmalısın. Yani demek istediğim, olayı sadece "buluşmalarımızı erteledin ya da istediğimiz şeyleri yapamıyoruz" kısmından çıkarıp, *"hayalimdeki ilişki bu ama elimdeki şartlardan dolayı bu kadarını yapabiliyorum"* noktasına getir. Duygularını açıkça ve detaylıca ifade etmek en sağlıklısı. Öyle ki, onun da eksik kalan sevgisini zedelenmiş gibi hissetmemesi lazım. Ama bir yandan şunları da diyebilirsin ona:
*"Ben de seninle kahkahalarla zaman geçirmek ve özgürce takılmak istiyorum ama bu durumu değiştirmek zaman alabilir. Sen de bana sabır gösterip anlayışla destek olabilir misin?"*
Bir de sevgilinle olan zamanlarını tamamen planlayıp “spontane” olmaya zorlamaktansa, yapabileceğiniz küçük, anlamlı şeylere odaklanabilirsin. Yani her defasında "çok büyük bir plan yapmalıyız" derdine düşme. Okul içinde bile, kütüphane molasında birlikte kahve içmek bile sizin ilişkinizi güçlendirebilir. Ya da 1 saatlik yürüyüş bazen bowlingten daha çok bağlayabilir. 😊 Unutma ki mesele “aktivite değil”, *"birlikte oluşun tadını çıkarabilmek"* ❤️.
Ama bir gün kendi hayatında istediğin özgürlüğe ulaşacağına da inan. Çünkü sen ayrıca mutluluğu hak eden birisin! 🦋 Hepsi geçici bir süreç güzelim, dayan. Sen neler atlattın bak, bunları da çözersin.
Ee peki sevgilinle hiç böyle minik ama anlamlı anılar oluşturmayı denediniz mi? Sence işe yarar mı?
Bunların hepsini ona söyledim. İşin en çok canımı sıkan tarafı biz her gün birbirimizi görüyoruz her gün sarılıp vakit geçiriyoruz bunlar varken aslında ben bu adam beni gezdirsin dolaşsın demek aklıma gelmiyor ama sevgilim için öyle değil gibi. Ona yetmiyorum sanki. İstiyor ki aynı gün içinde sabah 11 gibi çıktıysam akşam 7-8 evde olabileyim. Doya doya gezmiş olalım. Beni her istediğinde dışarı çıkartabilsin ama böyle bir dünyam yok. 😞😞