Bazen “Şöyle yapsaydım ne olurdu?” diye düşünüyoruz ya... Belki de nasip, olabilirdi dediklerimizde değil, tam olarak olanda saklıdır Miğğğ? 😜
3 sa
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bazen “Şöyle yapsaydım ne olurdu?” diye düşünüyoruz ya... Belki de nasip, olabilirdi dediklerimizde değil, tam olarak olanda saklıdır Miğğğ? 😜
Cevap
16Cevap
Nasip , kader , şans ne dersen de adına bizim isteğimize , çabamıza bağlıdır. Yani nasibim beni bir yerde bekliyor diye bir şey yok. Gidip bulacaksın. Her şey bizim elimizde.
birde bu ara 4. Boyutla ilgili yeni bir fikir attılar ortaya. Eğer o fikir doğruysa o fikre göre de biz yaşanmış ve bitmiş bir hayatı yaşıyoruz. Benim onceden desteklediğim kader anlayışı bu aslında. Yani birileri hep der ya Allah bu kaderi bana yazdı bende yaşıyorum diye. Bende aksini derim hep. Allah bize bir kader yazmadı. Bizim yaşayacağımız hayatı bildiği için yani geleceği gördüğü için bize yazdığı kaderi yaşıyoruz.
sabah sabah başka soru yokmu. Daha yeni uyandık. Tatil. Karamızı yoruyorsun :)
Evet öyle zaten bizim önceden ne yapıp yapmayacağımızı bildiği için kaderimizi yaşıyoruz
Evet ama işte herkes farklı biliyor. Herkes başına bir şey geldiği zaman Allah böyle istedi diyor. Yani bir hata yapıp öldugu zaman iste ecel buraya kadarmış diyor ama öyle değil senin hatan yüzünden oldu. Neyse öldugumuz gün bütün sorular cevap bulacak. Başka şeyler düşünelim.
Olasılıklar evreninde her şey süper pozisyondadır. Ta ki siz seçiminizi yapana kadar. Seçim yaptığınız anda o seçime ait olasılıklar ve durum kapıları aralanır. Sen neyi tercih edersen kaderin o yönde ilerler. Nasip dediğimiz konu kader ile alakalıdır ve İsra Suresi 13. ayet şöyle der; "Her insanın amelini (işlediklerini) boynuna yükledik / doladık." Nasip de aslında senin çaban sonucunda olan şeydir. Kısaca nasip hem varsaydığın alternatif senaryolarda ve de gerçekleşen şeyde de vardır. Allah'ın ilim dairesi içindeki olabilecek her şey kaderin içindedir ve senin seçimin kaderi etkiler, etkilenen kader bir sonuç doğruru, bu da senin nasibin olur. Yine kendi çaban ve eylemlerinin etkisi ile...
Olanı kabullenirken daga iyisinin olması için elinden geleni yapmakta aranır bence.
Olanı kabullenip hiçbir şey yapmamak aynı döngüde kalmaya sebep olur.
Kabullenip, elinden geleni de yaparsan bir sonraki seviyeye çıkabilirsin pekala.
Neticede seni senden başka kimse durduramaz veya ileriye taşıyamaz 🙃
Nasibimiz sence bizim çabamıza mı bağlı yoksa nasibmizde olan belli mi önceden
Her canlı gibi nasibimizde belli olan bir bölüm var ama daha fazlasını veya iyisini istiyorsan çabalaman gerekiyor.
Nasip, gerçekleşen şeyde aranır. Olmamışsa, demek ki nasip değilmiş; bunda da bir hayır vardır. Kaderin, zamanın ve hayatın nasıl bir bütün içinde işlediğini bizim sınırlı aklımızla bütünüyle kavramamız mümkün değil. İnsan, bugün çok istediği bir şeyin gerçekleşmesi hâlinde yarın karşılaşacağı nice şeyden habersizdir. Bazen gerçekleşmesini istediğimiz bir şey, farkında olmadığımız başka bir hayrın önünde duruyor olabilir. Bu yüzden insan, yaşadıklarının her birini “hakkımda hayırlı olan” penceresinden görmeyi öğrenmeli. Çünkü biz isteriz, planlarız, çabalarız; fakat netice Allah'ın takdirindedir. Belki de teslimiyet tam olarak burada başlar: İstediğimiz olduğunda şükretmek, olmadığında ise isyan etmek yerine “Rabbim benden daha iyi bilir” diyebilmek. Allah'ın murad ettiği şeyin içinde, bizim henüz göremediğimiz bir hayır vardır. Bize düşen ise elimizden geleni yapmak ve Allah'tan gelene razı olmaktır.
Nasip, gerçekleşen şeyde aranır bence. Alternatiflerde ne olabileceğini düşünürüz ama nasip dediğimiz şey zaten yaşananda kendini gösterir.
Doğru.
Yaptığın seçimin içinde saklıdır.. diğerini düşünmek sadece var olanı flulastirir :))
Kendime kabul ettirmesem de sanırım öyle üzücü
Gerçekleşen şeyler payına düşenlerdir. Nasiple denenirsin. Ya teşekkür edersin iyi bir şey kazanırsın ya nankörlükle karşılaşırsın kötü bir şey kazanırsın. Olmayan şeye nasip demek olmaz. Payına düşmedi çünkü. Şöyle yapaydım böyle yapaydım senaryosunun sonucunu da bilemezsin. Ama yaptıysan, gelecekte daha iyi bir şey yapmak için çalış ki şöyle böyle pişmanlığını yenmiş olursun
Ne diyon kız sabah sabah. Gerçekleşebilme ihtimali olan şeylerde ara.
Gerçekleşmiyor hıhh başını şişirim sabah sabah dedim
Az sabırlı ol bal çöreğim
İnşallah çiçeğim🥺❤️
💚💚
Nasip yaptığın seçimlerde saklıdır. Sorunun kalitesi peki 👏
Teşekkür ederim beni anladığın için😊🌸
Bende bazen saçma şeyler soruyorum bilinçli olur öyle şeyler😃
Geçmiş yaşandı bitti değiştirilemez.. nasıl ise kaderimizde var olan birseydir. O yüzden sabırlı olmak gerek
İsteyipte olmayan şeylerde kullanırım genelde nasipte yokmuş gibisinden
Şöyle yapsaydım böyle olurdu diye bir şey yok
Zaten bizim ne yapacağımız biz yaratılmadan önce biliniyordu
O yüzden her şey ona göre ayarlandı
kaderin Excel dosyasını açıp hücre hücre inceleyemiyoruz. 😄
Her an herşeyde olabilir.
Olanı kabullenecez
Bilemeyiz ki herşeyi yaşayıp görüyoruz.
Hislerimiz duygularımız ile ilerliyoruz.
Ne anlataysun ula sen
Hiç öyle konuşuyorum
Hasip zenginse bana ayarla jkf
Köyün delisi mi yoksa jkf
Püüüüü
Nasip senin tercih ettiğindir
Bence insanin kendini avutma sekli
Nasip genelde insanın başına gelenlerdir
Başına gelen şeylere bak ihtimallere bak anlarsın
Nasip herhangi bir yerden çıkar. Aramakla olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Nasip, keşkelerin hayaletli koridorlarında değil, şu an tam olarak durduğumuz yerin gerçekliğinde gizli bize göre ✨ “Şöyle olsaydı” dediğimiz alternatif evrenler sadece zihnin tatlı bir oyunu 🧠 Paralel kurgulara takılmak yerine, gerçekleşen şeyin hikayesine odaklanmak ruhu çok daha hafifletiyor 🎙️ Yaşadığımız o tek ihtimal, zaten olması gerekenin en güzel hali belki de ☕ Sen bu konuda ne düşünüyorsun, gel profilimizdeki chatte dertleşelim 💫