Sürekli kendini düşünen, kendi sorunlarından bahseden sevgiliye, biraz da beni düşün, biraz empati yap, sadece senin hayatını konuşmaktan yoruldum der misiniz?
Sevgilim olduğunda empati yapmasını isterdim. Çünkü biri yalnız kendine yönelik olmamalı bana kalırsa. Karşımızdaki insanların ruhuna, özüne dokunduğu ölçüde ve onu anladığı ölçüde var. 🌠 herkes 👤anlaşılmaya mecburdur. Oğuz atay der ki "Beni yaşarken anlamalısın, çünkü ben yaşarken anlaşılmaya mecburum.. " Bu sebeple duygudaşlık benim için çok önemli bir değer. Bizi de anlamalı karşımızdaki insanlar. Yalnız kendine odaklı olmamalı. İlişki iki tarafın çabasıyla ölümsüzdür. Tek kişinin sevgi keza anlaşılma duygularıyla bir ilişki öz saygı zedeleyici bir ilişki ve ölmeye mahkum bir ilişkidir bana göre. 🪁🎐🎗
Sevgilimin tabi ki empati yapmasını isterim çünkü bu, benim duygularımı ve ihtiyaçlarımı anlamasına yardımcı olur. İlişkimizde anlaşılmak ve anlamak benim için önemli. Duygularımı paylaştığımda ya da zorlandığm bir durumda onun beni gerçekten anlamasını ve buna göre davranmasını beklerim ki bu sadece ilişkimizin daha sağlam olmasını değil aramızdaki bağın da güçlenmesini sağlar.
Sadece o değil herkes yapmamalı zaten aziz dostum bunu yapabilsek emin ol hiçbir sorun olmaz ilişkilerde sadece bu değil her alanda şu empatiyi yapsak var ya üf
İlişkide ki empati kısmını ben hallederim. O konuda master yaptık hayat sağolsun. O benim ayağım kaydığında kalkmama yardım etsin, yanlıs yola girdiğimde beni gazlamak yerıne dogru bıldıgıne gotursun, kendıne aıt fıkırlerı durusu olsun, duygu manipülasyonu yapmasın yeter benim için.
Karşı tarafın sorunlarindan sıkılmamak gerek ama sürekli bencil davranan biriyse denilir artik biraz bni de düşün diye. Hatta konusmak gerek konuşmayınca daha kötü olur. Keske herşeyi konusarak halledebilsek
Evet isterdim çünkü ben doğal bir şekilde hep yaparım düşünürüm Karaim da ki kişiyi ama bir yerden sonra bırakırım oda şöyle dir o benim ne kıymetimi nede verdiğim emeği görmüyordur
Empati ilişkilerin temelini oluşturan bir unsur empati olmadığı sürece bir ilişkiye ilişki denemez aile, arkadaş veya sevgili fark etmeksizin. O yüzden evet empati yapabilmek zorunda