Empati yeteneğiniz var mı?
Bazı insanların beyin kanaması riski hiç yok..

Empati yeteneğiniz var mı?
Bazı insanların beyin kanaması riski hiç yok..

Evet, empati yapmaya çalışırım. Herkesin yaşadığını, hissettiğini dışarıdan tam olarak bilemeyiz. O yüzden bir durup karşı tarafın yerine kendimi koymak, hemen yargılamadan önce anlamaya çalışmak bana daha doğru geliyor. Empati her şeyi çözmez ama insanı daha sakin, daha adil yapıyor.
Empati benim için sadece birinin yerine geçmek değil, onun baktığı pencereden o gökyüzünü görebilmek demek. Herkesin acısı da neşesi de kendine hastır ama o duyguyu daha önce tatmış biri olarak karşımdakinin iç çekişinden bile ne hissettiğini anlayabiliyorum. Empati kurabildiğim ölçüde insan olduğumu hissediyorum. İnsanları sadece duymuyorum, onları dinliyorum. Bu yüzden evet, empati benim için sadece bir yetenek değil, bir iletişim biçimi..
Empati benim için karşımdakini tamamen anlamaktan çok, hissetmeye çalışmak aslında. Herkesin yaşadığını birebir bilmem mümkün değil ama duygusuna saygı duymak çok şey değiştiriyor. Bazı insanlar bunu daha doğal yapıyor, bazıları ise öğrenmek zorunda kalıyor. Empati olmadığında iletişim sertleşiyor ve insanlar birbirini kolayca incitebiliyor. Birinin derdini küçümsemeden dinleyebilmek bile büyük bir empati göstergesi.
Empatiyi bir duygu seli olarak değil, bir veri toplama yöntemi olarak kullanırım. Karşımdaki kişinin ne hissettiğini anlamak için onunla birlikte üzülmeme gerek yok. Zihinsel süreçlerini ve neden öyle davrandığını rasyonel bir şekilde analiz etmem yeterli.
Empati yeteneğim var ve gerçekten aktif kullanmaya da çalışıyorum 🧠💬 Empati bence karşındakinin beynine girmek değil, kalbine biraz yaklaşabilmek. Herkesin acısı, sevinci farklı; “abartıyorsun” demek yerine “sana böyle hissettiren ne?” diye sorabilmek empati. Beyin kanaması şakan kara mizah gibi geldi, onu da anladım diyelim 😅🩶
Cevap
45Cevap
Bazen haddinden fazla yapıyorum bu da beni çok yoruyor
Evet bazen fazla kaçtığı da oluyor insanı yıpratıyor biraz
Karşımdaki kişiye değer veriyorum onun üzülmemesi için empati yaparım tabii ki.
Çok yaptığım için saldım artık
Evet empati kurarım her zaman.
Hak edene empati yaparım elbette
Fazla yaptığımı düşünüyorum bıraktım artık
Empati, mempati
Zoraki sempati
Durmuyor, sahici bende
Bir anda şarkı sözü geldi aklıma.
Empati yeteneğimi keşfettimden beri, göz teması kurmaya devam ediyorum ve kurmayanlara sinir oluyorum.
😅😅
Çok güçlü empati yapısı vardı sildim attım kimseye bahaneler üretmiyorm. Şu yüzden yapmıştır şu durumu var şu şu sorunları var. Banane benimde var ama ben ona iyi gidiyorum. Mesela bunun gibi bir yerden sonra empati olmuyor artk
hayatta en iyi yaptığım şey olabilir düşmanıma bile empati yaparım tabi bu durum kafayı yememe sebep oluyor
Nadir de olsa zarar bile veriyor, aşırısı cidden iyi değil.
Eskiden evet artik onuda saldim gitti yapmıyorum çoğunlukla :)
Empat bir insan olduğumu söylerler. Bazen kendi kendimle bile empati yapıyorum. D
Bak çok ciddiyim bazen sandalyeye oturuyorum sağımda ki ben ile bazı konular için tartışıyor, fikirleşiyorum. Bazen de kendi kendimle çeliştiğim de 3. ben solumdan mudahele ediyor su haklı bu haklı diye hahaha. İç sesini duyuyorum ayıp oluyor ama. Deli falan değilim ben ponçiğim :D (çiçek)
:D:D Bu kadar insan akıllıysa ben deli olmaya razıyım hehe
Sen şşimdi görürsün şu huni mi bi bulabilirsem bak ben sana neler yapıyorum kızılzorba hanım :D
Elbet bir gün yolun buralara düşer ahasbfa
Çok fazla..
Sinirli olsam bile. Gerçi işe de yarıyor. Sinirim yatışıyor.
Empti iyidir. Lazımdır.
Düşmez kalkmaz bir Allah. Hepimiz insanız.
Empati sempati... Hepsi bizden sorulur hanım apla 🤪
yapıyoruzda noluyor sanki asıl onlar kazık atıyo ahahaha
Empati olmadan yaşanmaz. Zaten günümüzde bu kadar sorunun nedeni empati eksikliği
Evet haddindqn fazla yaptığımı düşünüyorum.. biraz azaltmam lazım bence :))
Empati tabi yaparım.
Bazen yaptığıma pişman oluyorum ama neyse.
Empati yapmayı çok severim karşımdakini anlamak iyi geliyor
@KIZILİNKA evet empati yapan bir insanım. Sen?
@KIZILİNKA yani kimlere ne zaman yapmazsın
@KIZILİNKA başka farklı durumlarda mesela polis vs. Olsan vuracağın kişiye empati olur mu sence o durumlarda
Empati yapmaktan empati çiçeğine döndüm
Evet var her zaman 🖤🖤
Yaparım ama yapmayanları napacaz :)
Karşımdakine empatiyle yaklaştığım kadar kendimi düşünsem şu an bambaşka bir yerde olurdum.
keşke olmasaydı. empati + merhamet b*k gibi bir şey..
Empati kurma özelliğim var
Evet bencil değilim ✍️
Yaparım sıklıkla
Haddinden çok yapmaktan yoruldum
empati hayatın her alanında gerekli
Yaparım. İyiyimdir o konuda
Yaparım hem de aşırı derecede
Her zaman
Galiba en iyi yaptığım şey.
Yaparım tabi ki
💖🌼
Empati kurabilmek biraz da insanın düşünmeyi ve sorgulamayı seçmesiyle ilgili