ACIMASIZ olmak gerek.
😟 Soruyu beğenin.

bana karşı empati kurabilenlere karşı evet.. ama sırf ben empati kuran bir insanım diyerek önüme gelen herkese empati yapmam.. neden derseniz, hayatım boyunca pek çok insanın benim için bunu yapma nezaketinde bile bulunmadığını gördüm.. insan hayatı böyledir.. ondan sonra da açıkçası kendimi biraz daha fazla düşünmeye başladım.. adamına göre empati yaparım yani..
Merhaba!
Empati yapmak insan olana yani akıl sahiplerine özgü bir davranıştır.
Bu anlamda bende, empati yapmak için kendimi harekete geçiririm zira insanları anlamanın ve onlar ile en iyi iletişim kurabilmenin yolu empati yapmaktır.
Saygılarımla...
Ben bir empatım. Hiç görüşmesem dahi o kişinin içinde bulunduğu olumsuz durumu biri kulaklarıma fısıldıyor sanki. Dili farklı söylese de kimin neyi neden yaptığını, içindeki gerçek niyetini hemen anlıyorum. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar hissediyor ve görüyorum. Ne söylemek istediğimi ancak ve ancak sadece diğer bir EMPAT anlayabilir.
Evet ama herkes gibi 'karşımdaki kişi olduğumu düşünmek'le yetinmiyorum. Bulunduğum konumu, mal varlığımı, ailemi ve hatta ruhumu bir kenara bırakıp karşımdaki kişinin kimliğine bürünüyorum. O kişinin duygularıyla düşünüyorum ve anlamaya çalışıyorum.
~kısaca empati kurulmaz, ruh değişimi yapılır 📙
Cevap
44Cevap
Evet kurarım. O yüzden de bazı konularda çok dikkat ederim. Ama kime hangi konuda dikkatli davrandıysam aynı özeni görmedim.
Kurmam, kimsenin yerine geçemem net şekilde.
Empati kurmaktan yoruldum mola veriyorum
Artık empati yapmamaya çalışıyorum kendimi yedim bitirdim böyle
En doğrusu 😁
Hihii☺️
Evet ben empati kurarım. Acımasız değilim. Çok pozitif vs çok yardımsever bir yapım var. Kimseyi kırsmam ve aşka kimseyi kırmayı istemem. 😎
Helal olsun 👍🏻
Kurarım evet bir tık fazla hatta ince düşünürüm hep bu dezavantajıma oluyor bazen
Süperr 😄
Kendimi başkasının yerine koyarım. Haksız olduğuna karar veririm sonrasında
😅 hi
Ne yalan söyleyeyim çok nadir kurarım hatta hiç kurmam bile ama kötü bişey tabiki
😂
Fazla empati insanın içini çürütür. Fazla empatiden uzak kalmak insanın karakterini çürütür. 👒
Bazen fazlasıyla kurarım memnun değilim bu durumdan.
İnsanlar genelde yapılan iyi ya da kötü davranışa bakarlar. İyi davranışı örnek alabilmek, kötü davranışında sebebini anlayabilmek için empati kurmak çok faydalıdır
Hassas konular haricinde empati kurabiliyorum. Kişiye ve ne yaşadığına aynı zamanda samimiyetine bakıyorum. Aşırı empati duygusu olmak da insanı yıpratıp hassaslaştırıyor. İnsanların duygularını sömüren zati muhteremlere karşı ne yapmaya çalıştıklarını anlayıp değil empati bir kaşık su veresim gelmiyor bazen.
Çok fazla empati kurarım. Karşımdaki insan kendini üzülmüş, incinmiş hisseder diye ödüm kopuyor. Bu seviyede empati yeteneğine sahip olmak berbat bir şey
Kuruyorum. Hatta bir zamanlar kılıkırk yararak empati kuruyordum. En çokta ben zarar görüyordum. Simdi ise hakedene hakettiği gibi
Empati kurarım ve öyle bı frekansı tuttururum ki çoook uzakta olsa bile onun düşündüğü ve söylediği şeyler dilime gelir.
Subay olmanın baş kriterlerinden biri empati kurmak. Ben size taaruzu değil ölmeyi emrediyorum emri entarinin en üst düzeyidir.
Evet. Empati yetenegim cok yüksektir. Karsimdaki kisinin duygularini cok iyi anliyabiliyorum. Kedi gibi hislerim kuvvetli
İletişimde olduğum herkesle otomatik olarak istem dışı empati kurarım bu da çok yıpratıcı oluyor bu sebepten yanıma insan yaklaştırmıyorum
telepati yapabilen birine empati sormak su olan yerde su var mı demeye benzer :) evet kurabiliyorum fazlasıyla pşhkgflşgf
Hayvanlar bile empati yapar ustam tabii ki kurarız.
Bunu karşımda ki kişiyi anlamak için sık sık kurarım
Kurmaya çalışıyorum diyelim.
Başarılı olmam konusu tartışılabilir
Kurmasam buraya girmem ki ibret alıyorum bu zavallıların yerine koyuyorum kendimi :D
her zaman empati kurarım insanın ne hissettiğini anlamanın en iyi yolu bu çünkü
Bazı durumlarda empati yaparım tabiki ama bazı durumlarda gerek olmuyor çünkü herşey ortada oluyor
Çoğu zaman hatta bazen bu yüzden kendimi kaybedeceğim
Bazı bazı empati yaparım
İşime gelirse iyi yaparım
İşime gelmezse hiç anlamam
Her zaman değil. Gerektiğinde başarmaya çalışıyorum.
Nevet, buna göre konuşurum ve ona göre davranırım. Ama bazen zalım olabiliyorum. 😏
Hayır kurmam. Ben ne düşünüp neye inanıyorsam, çizgimi ona göre çizerim.
Kurarım ama pek faydasını da görmedik.
Zalim olacan
Daha çok çocuklara kuruyorum empatiyi jsjs
😅
Sinirliyken kuramiyom
👍🏻
Kurarım ama kendimi o insanın yerine koyunca kendimden nefret ediyorum
Evet sana empati yaparım dedecum
Teşekkürler kanka 😁
Tamam torun 😀
@Powermen 😂
Empati benim işimdir. :D
İddialısın yani 😆
Tabi ki.
Elimden geldiğince kurmaya çalışıyorum
Sık sık. Bencilliği sevmem çünkü
Empati kurarak insanları tanır ve anlarım.
Evet peşin hüküm verip ön yargılı davranmam
Pek değil kendi hislerim karışık
Evet kurarım çoğunlukla
evet kurarım hem de çok
Tabiki de. Empati kurmayan insan cahildir.
Genelde kurmaya çalışıyorum.
Karşı cinse kurmayı pek beceremiyorum.
Yerine ve karşımdaki insana göre
Kurmuyorum, kimse hiçbir şeyi hak etmiyor.
Evet kesinlikle kurarım
Elimden geldiğince kurmaya çalışırım abi
Çoğunlukla kurmaya çalışıyorum.
Özen gösteriyorum bu konuda.
Ben deniyorum da benimle kim empati kuracak
Evvett
Aşırı hem de
Nadiren.
Evet
Elimden geldiğince
Bazen kuruyorum
evet