Selam🤞
#Aşka engel direkt kişilerin kendisidir. Bahaneye gerek yok kalp sevdi mi sever.

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Bebek Bakımı
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Selam🤞
#Aşka engel direkt kişilerin kendisidir. Bahaneye gerek yok kalp sevdi mi sever.

Bunu engel olarak görüyorum, zira yüreğim aşık olamıyor başka bir dine mensup birisine. İnsan olarak cok sevebilirim, böyle fevkalade birisi niye Müslüman değil diye üzülebilirim lakin aşık olamam, yüreğim mühürlü sanki başka dine mensup olanlara lakin şunu da görüyorum ki; Müslüman olmayıp ahlaklı, vicdanlı kişiler gördüm ben, onlar çok sevilesi insanlar, insan gibi insanlar, evvelden namaz kılanlar iyidir derdim lakin yaşadıkça gördüm ki; iyi insan olmak mezheple ve dinle ilgili değilmiş, vicdanı olanlar iyidir diyorum şimdi.
Bununla beraber, hayallerimin adamı da olsa aşk meşk işlerinde bu ayrımı yapıyorum, benim için mühim bir kriter. Bir kere anlaşmazlık, uyumsuzluk olur ki, damak tadımız bile farklı, kırmızı çizgilerimiz farklı, doğduğumuz topraklar ayrı, nasıl ait hissedebileceğim ki hamurum, yüreğim kendi topraklarıma, coğrafyama bağlıyken, tam olamam ki başka bir dünyanın insanıyla, tamamlanamam ki onunla. Misal vermek lüzum gelirse güzeller güzeli Tuğçe Kazaz dinini değiştirdi aşk uğruna, boşandı, tekrar yüzünü Yaradan'a döndü, O'na sığındı, olmuyor, olmuyor, olamıyor, din değiştirmiş olsa da zamanında yarım kaldı, eksik hissetti, özledi ait olduğu coğrafyayı. Bana göre de olmuyor, olmaz.
Bunları genelde aileler ve fertleri engel görür ama benim için engel değil. Ailem benim evet dediğime evet diyecek insanlar hayatımdaki insan konusunda bu şanslı olduğum konulardan. Fikirlerime seçimlerime güvenirler🌸🦋
Evet engeldir. Kültürel farklılık aşırı uçuk noktalarda olduğunda bir evlilik yürümez. Evlenme durumu olmayacağı birisiyle de uzun iletişim süreci yaşamam.
Değildir neden olsun ki
Cevap
57Cevap
Hayır bu gibi şeyler önemsiz ama ben yine de ırkımdan yanayım erkekler dil aynı olunca bile bizi zor anlıyor
Hayır benim için engel değildir.. sadece sevdiğim kadına aşık olmak yeterli
Hayır değildir gadası
Aşk ne için var? Birliktelik için.. Birlikteliğin uzun süreli olması da "huzura" dayalıdır..
Bırakın dil, din, ırkı; aynı kültürden değilsen bile huzursuzluk olabiliyor. O halde aşk için de diğer bütün etmenlerin nerdeyse aynı olması, denk olması gerekir..
Aksi, heves olarak kalmaya mahkumdur.
Aşka hiç bir şey engel değildir, engel tanımaz 😌😅
Hiç önemli değil şimdiki aklım olsa Rus bir kadın ile evlenirim. Kocasını kapıda karşılayan sabah kapıya kadar yolcu eden bir millet. Hem bayramlarda senin annene benim anneme gidecek derdi de olmaz. Kafa rahat oh.
Irk hariç engeldir. Engel değildir diyen kafadan sallıyo. Daha dilini bilmiyorsan sevdiğin kişiyle nasıl anlaşıcaksın. Müslüman olan birisi için dinde engeldir.
Biraz mesela bazı şeyler vardır ki sana terstir ona normal o nedenle illaki bakılır ama şu da var eğer o insanla bir yola çıkmaya karar verdiysem de her şeyi zaten ölçüp biçmişimdir
Dindar olması, büyük bir engeldir.
''Zekânın ölçüsü, gerektiğinde düşüncelerini değiştirebilmekte yatar..''
Albert Einstein
Engel tabi çünkü dil , din örf adet farkları ilerde sürekli sıkıntıya sebep olur ve istemsizce ortaya sorunlar çıkar oyuzden davul bile dengi dengine demişler 🙋
Seviyorsam, hiçbir detay benim için engel değil. Sevdiğim için elimden gelenin fazlasını yaptım, yine yaparım.
Bende bahane yoktur. Hiçbir şey engel olamaz. Ya içimde yaşarım ya da usanmadan o yolu yürürüm.
Engeldir tabi. Şahsen ben her geçen gün bizimkilerden uzaklaşıyorum. 😅 en azından müslüman olmayan birini istiyorum hayatımda.
Bence engel değil ama öyle bir engel oluyor ki mesela:
Alevi-Sünni
Kurt-Turk
Karadenizli-digerleri
Türk-yabanci millet
En en en kotusu bilinen
Türk ve Suriye, Afgan, hindistan
Karşılıklı aşk ve güven varsa dil ve ırk farketmez ama müslüman olması gerekiyor dini inancı önemli. Dindar değil, inançlı olması önemli benim için.
Senin dinine geçerse engel yok
Gerisi adk değil günü birlik ilişki olur
Irka takılmam. Ama diğerleri hayat tarzımı etkileyeceği için önemserim.
Aynı din, dil, ırktan insanlarla bile anlaşamıyoruz : ))
Yoo ama bunları takan birisiyse tabikide engel
Benim için engel değil zaten aşkta engel varsa o aşk değildir
Din olmazsa olmaz şart benim için. Dil ırk vs kısmet
Engeldir asimile olmasın çocuklarım Türk kanı taşısın sadece
Dini benimle aynı olmayan biriyle ilişkiyi sürdüremezdim diğerleri önemli değil
İnsanlar 2ye ayrılır: İyi insanlar, kötü insanlar. Gerisi boş
İneğe fareye tapıyorsa sorgularım. Fark ederse ırk fark eder olursa bir o engel olur gibi
Tabi engeldir din, dil , farklı kültürler bunlar ilerde sıkıntıya sokar insanı
Tarikata falan bağlı değilse sapkın inançları yoksa şeytan tapmıyorsa sıkıntı yok
Engeldir net engeldir çok engeldir ama benim için tabi başkasının şahsi fikirlerine saygılar
Dil dışında hiçbir faktörün engel olacağını sanmıyorum açıkçası
engel, ben hep oğuz olsun istedim istediğim gibi oldu
Dil bende zor ya. İnsanlarla Türkçe anlaşamıyorum yabancı dililmde berbat.. Zor kısaca :)
Hayır hiçbiri engel değildir saygı her zaman en önce gelendir
Evet engeldir.. gavurla olmaz, dilimi konuşmayanla olmaz, Türk olmayanla olmaz arkadaş.
Din hariç doğru. Kızlar islamda farklı dinden biriyle evlenemez. Tabi karşı taraf kalben müslüman olursa o zaman başka.
Kesinlikle gram umurumda olmaz kendi dini beni alâkadar etmez ama tavsiye edebilirim zaten dinde zorlama yokdur dil ırk konusu zaten sevmişim niye engel olsinki
Yani sınırlarım var elbette
Asla değildir
Şimdi herkes hayır dıcek Suriyeli falan de herkes yok dıcek 🤣
Değildir, erkek arkadaşım yabancı zaten yani sorun olmuyor
Bence değilde annem için engel 😀😀 kürt ve alevi gelin getirme der hep
Dil ve ırka bakmam ama din önemli.
Bence de
Asla engel değildir eğer anlaşabiliyorsak sıkıntı yok
Aşkta engel yoktur
Konu aşk ise bütün bahaneler geri plandadır.
Din engel olur
Aynı fikirdeyim canıms 😍 din ince çizgimiz
Evet canım
😍😍
Engelidr geçinebilmek lazım.
Düşünceler, negatif enerji engeldir.
Aşkın bahanesi çok )
Din hariç diğerleri engel değildir.
Aşk benim için başlı başına engeldir.
Ak partili olursa engel
Yo değil ırkçılık yapmaya gerek yok.
Değildir ama suriyeli de olmasın