merhaba. Ben Hristiyanım. Ama bu ülkede yaşadığım için askere gitmeye zorunluyum. Hangi inanca sahip olursam olayım türküm. Ne mutlu türküm diyene. Ama toplumun çoğu böyle düşünmüyor. Her Türk'ün müslüman olması gerektiğine inanıyorlar. Ayrıca ben Amerikan bayrağı ile Türk bayrağını seviyorum. Renkleri ve şekli cazip geliyor. Türk bayrağının kandan oluştuğuna da inanmıyorum. Uydurulmuş bir saçma masalına inanıyorlar. Herkesin kendi fikri ama çoğu vatandaşların aynı inançta toplanması saçma geliyor bana. Esat Kabaklının bu bayrak marşını dinledim. Fatih Sultan Mehmet istanbulu fethedince hristiyan vatandaşlara özgğrlük tanımış. Bu iyi bir durum. Ama padişahların idam ettirme şekilleri acımasız ve saçma. Ayrıca mehteri seviyor musunuz?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Güncellemeler
+1 yıl
Herhangi bir ırkın dinle ilşkisinin olmaması gerekir
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Türksün diye illa laik veya müslüman olacak değilsin.
Bende öyle düşünüyorum. Laiğim ama müslüman değilim. Hristiyanım. Şeytana tapsam bile türküm
Ayrıca mehter de saçma. Modern birtakım oluşmalı. Rock şarkıları marşlarla buluşturacak
Bunu gel de senden 8 yaş büyük olan birine anlat. Ailemde gericilik tavan ama ben öyle değilim olmyacağım
1. Yanitiniza bende katılıyorum, tüm herkes istediği inanca inanabilir bu irki ile alakali degil dini gorusu ile alakalidir.
Aileniz müslüman ve dindar , katı olabilir ancak tüm dindarlar böyle değiller.
Kulaklığım, kitabım ve bilgisayarımdan başka çevrem de yok. Starbucksta bile kitp ve kulalık
Dindarlık derken nasıl bir dindarlıktan bahsediyorsunuz
Starbucks a gidebilirsiniz o zaman😇
Dindar olmak kesin olarak kuralcı baskıcı olmak demek değil "müslüman olacaksın" gibi bir dayatma değil. Ne demiş Muhammed aleyhisselam, senin dinin sana benimki bana demiş yani
Ben geçenlerde ramazanlarında müslüman oldum diye yalan söyledim ve namaza gittim ama kalbim farklı. Namaza gitmek bence dindarlık değil. Kalp çok aşırı inanıyorsa o zaman dindarlık var
Muhammed bence siyaset adamıydı
Ama bizimkiler inandılar müslüman olduğuma
Şok komedi
Namaz bence saçma
Yalan söylemeniz biraz yanlış olmuş çünkü sanıyorum ki Hristiyanlık inancında da yalan söylemek günahtır. Namaza da dindar insan gider ama, dediğiniz doğru evet kalpten yanıyorsa inanıyorsa dindarlık var.
Muhammed aleyhisselam peygamberdi bu sozunuze katilmiyorum
Yalan söylerseniz inanırlar sonuçta evlatları değil misiniz
Namaz bir ibadet şekli
Sizde de var biraz katı kuralcılık yanlış anlamayın
Muhammed derken aleyhisselam diyorsunuz
Bu da saçma Muhammed derseniz anlarım zaten
Katı kuralcı değilim, Muhammed derken aleyhiselam demem, tıpkı anneme ismiyle seslenmek yerine anne demem gibi bir şey saygı sözcüğü
Yalan konusundaki düşüncenşze katılıyorum ama şnsan bazen zorunlu oluyor çünkğ çok dedikodular vardı
Size, sen demek yerine siz diyorum misal
Saçımı boyatmak istiyorum saçma derler dövmeye gpnah diyorlar
Aramızda muhabbet geçen Ortodoks hristiyanlari oldu hiç İslami bir dayatma yapmadım
Sen de desen olur bir şey farketmez
Evladım heryerine dövme yaptırsa hiçbir şey demem şeytana tapsa hiçbir şey demem
Beden sizin bedeniniz , dövmeyi siz yapıyorsunuz aileniz değil saç sizin ailenizin değil bazı durumlarda yapabiliyorsunuz örneğin saçın beyazladi siyaha boyana hakkın var
Çalışmada hiçbir şey demem
Ben saçım beyazlamadı sadece tarzım böyle
Evladım çalışmadı ve okumadı diyelim bir şey demem
Tabiiki bu biraz kişilik meselesi, kimseye kendi inancimi zorlamam ben örneğin namaz kıl gibi zorlamalar yapmam kılmak için içinden gelmeli zaten
Bu din ile değil kişilik ile alakalı 😊
Boyat yani niye sorun olsun ki?
Yemek yerken yok bacak üstüne bacak atma, suyu oturarak üç yudumda sağ elle içmek, yemek yemeden önce besmele, yemeği düzgğnce otudaral yemek
İşte sorun yapıyorlar
Babam özellikle
Yemeğimi çıplak şekilde yatarak yerim
Yalnız olunca
Sevgilime istediği kadar açık olsun bir şey demem
Bacak üstüne atmak saygı meselesidir, suyu oturarak iç derken size sünnet uygulamaniz icin diyorlar niyetleri kötü değildir dert etmeyin, besmele çekin veya çekmeyin ama gönüllerini hoş tutmak için en azından çekebilirsiniz 🍀
Ben açık giyiniyorum toplum içinde atlet giymiyorum çünkü utanıyorum bakarlar diye gerici oldukşarı için siz nasıl giyiniyorsunuz mesela
Karar sizin yani , Allah'ın size tanıdığı hür bir iradeniz var
Evde giyindigim gibi giyiniyorum ben, niçin.
Siz nasıl giyiniyorsunuz diye sorabilir miyim ve siz de cvp verir misiniz
Evde bizimkiler açıklar ama babaannem dışarda kapalı evde açık
Evde açık mı kapalı mı
Bluz giyiyorum ne açık ne kapalı
Bluz da gericilik bence ama kararınız sizin
Altımda şort, üstüm yalnız olunca ve gelecekte yalnız yaşayınca çıplak
Veya hiçbir şey yok boxer bile yok
Kışın üşüdüğüm için istemeyerek de olsa kapalı
Avrupa yakası dizisini izledinşz mi
Bluz gericilik değil tarz
İzlemedim
O dizi herşeyi anlatıyor
O zaman ailenize de izletin
Biraz çok konuşarak sıktığım için özür dilerim
Ailem izlediler ama komedidsn başka bir şey anlamıyorlar
Sıkılmadım, ben farklı görüşleri duymayı seviyorum.
Ailenizle konuşmayı denedinizmi neden müslüman olmadığınızı, onlarda sizin neden müslüman olmanızı istediklerini söylesinler.
Müslümanım ve ülkemin gerçekten laik olmasını isterim. Nedense herkes Müslümanlığa düşman diğer dinlere laik. Bu da bizim imtihanımız sanırım.
Ben müslümanlığa düşman değilim sadece gerici olarak görüyorum. Bu da kendi düşğncem
Müslüman da olabilir bir vatandaş ama dinin kurallarını yerine getirme zorunluluğumuz yok demek istiyorum
birde senin ideolojine mi kafa patlatalım ne düşünürsen düşün
Sadece size de sordum. Önemli olan fikir alışverişi hepimiz arkadaşız. İyi niyetimden anlattım hemen önyargılı davranmamalısın bence
Çokta umrumda yani hayatımız kararmış
Sen de kendi düşünceni anlatabilirsin
Hayatımız karardı zaten ama fikir alışverişinde bulunup sohbet etmek bence iyi gelir
Yok yyyyr boşa anlat dur bir şey değişmiyor