Evett bunu yapan çok oluyor.. ya gerek var bunu anlamıyorum önemli olan neydi normalde insanlıktan çok insanın karakterinden çok hangi dili konuştuğunu nereden geldiğini falan bakıyorlar.. Böyle ayrım yapanlardan nefret ediyorum.

Evett bunu yapan çok oluyor.. ya gerek var bunu anlamıyorum önemli olan neydi normalde insanlıktan çok insanın karakterinden çok hangi dili konuştuğunu nereden geldiğini falan bakıyorlar.. Böyle ayrım yapanlardan nefret ediyorum.

Evrim teorisine göre şu an Dünya da yaşayan insan ırkının ilk kalıntıları, 70-75 Bin yıl önce bulundu. Yani bu demektir ki insanlık tek bir ırk, safkan ırk yok. İnsanların fiziksel özellikleri belirginleştiren nokta ise coğrafik durum, Batı daha soğuk, güney daha sıcak, doğu daha ılıman bu sebeple de insanların fiziki değişiklikleri bu mevsimlere göre şekilleniyor. Yani birisi çekik gözlü bir diğeri siyah tenli diye bu onları kültürel anlamda farklı ırk yapar, köken anlamında ikisi de insan soyu. şu an Dünya da ırkları belirleyen şey Dil + Kültürdür, Bir hintilinin ineğe tapıp reenkarnasyona inanmasını sen tasvip etmezsin, O da senin Allaha inanmanı tasvip etmez. Olay da burada başlıyor, insanın doğasında var bu kendisinden olmayını istemez, sevmez çünkü inandığı doğruluğun geçrekliği tartışılır hale gelir bu sebep. Ben de Kürtleri sevmiyorum, kendi milletini üstün zanneden, kadınlara saygısı olmayan, dilleriyle, kültürleriyle sevmediğim bir ırk.
Tabii ki genelde yapmam zaten ırkçılık doğru bir şey değildir Ama şöyle bir şey söyleyeyim anlaşamadığım Irklar ya da örnek veriyorum anlaşamadığım kişiler olabilir uzak durmayı tercih ederim yaşam şekli kültür yapısı aynı zamanda konuşma şekli ve aşırı bir kavgacı olan insanlarla yapamam ama illa şu kökenden diye uzak durmayı da tercih etmem sadece iletişimim sınırlı olur
pek yapmam ama bazen kendileri zorluyor evet milliyetçiyim ama ırkçı değilim
Ben artık sadece merhamet insanlık istiyorum
Teşekkürler
Rica ederim
Gerçekten bu tarz ayrımlar insanlığa zarar veriyor. Hepimiz doğduğumuz yeri, dilimizi veya kimliğimizi seçmeden dünyaya geliyoruz. Önemli olan, birbirimize nasıl davrandığımız, karakterimiz ve hayata kattığımız güzellikler 💕. Ayrım yapan insanların cehaletinden kaynaklandığını düşünüyorum. İnsanın değerini asıl belirleyen kalbi, vicdanı ve yaptığı iyiliklerdir. Herkesin bunu öğrenmesi ve insanlığı ön planda tutması dileğiyle! 🌍💫
Cevap
31Cevap
ayrım yapmam ben
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 3. maddesi gereği T. C vatandaşı olupta inadına saçmalayanlara dil ayrımı yaparım.
III. Devletin bütünlüğü, Resmî dili, bayrağı, milli marşı ve başkenti
Madde 3 – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.
Türkiye Cumhuriyeti AnayasasıNot: İşine gelmeyen de İsrail pasaportu alıp defolsun gitsin.
yapmam ama keko ve hırt kürtlerden gerçekten çok sıkıldım. her şeye zararlar dokundukları herşeyi ya parçalıyor ya öldürüyor. Şimdi gelip bana ırkçı gibi saçma şeyler yazacak küçük beyinlilere şimdiden söyleyeyim sadece hırt kürtlerden rahatsız olan ırkçı olmuyor gitsin ırkçılığı araştırsın
Gerçekten doğru bir noktaya değinmişsiniz. Öğretmenlik yaptığım okulda maalesef benzer bir durum yaşandı. Servis düzenini adeta ele geçirdiler kalan birkaç gariban insana sistemli biçimde mobbing uygulayarak onları da uzaklaştırdılar. Boşalan her yere kendi çevrelerinden insanları yerleştiriyorlar. Bu tutum hem adaleti zedeliyor hem de çalışma ortamını zehirli bir hale getiriyor.
@Mehlikâ_Sultan Her yere çöküyorlar. Kendileri ırkçılık yapıyorlar aslında. Yabancı kimseyi almıyorlar.
Din konusunda yapmam herkesin dini kendine, dil konusunda da yapmam ama ırk olarak da direk yapmam diyemem ama Türk ırkına karşı aidiyetim var ve bu konuda biraz "arı kovanı" felsefesine yakınım. Arı kovanına yabancı arı girerse arılar onu öldürür ve böyle kovanın düzeni sağlanır.
Haklısın...
Ama ne zaman ki öyle her dil, din ırk a saygımız var diyen birine
" Merry Christmas" desem ters ters bakıyor 😀
Evet böyle oluyor ama insanlığı kişiliği önemli değil miydi
Ben çok ağır bunalımlar geçirdim. Eğer ki kitaptaki hayatta değilse neden okuyoruz diye...
Ancak hiçbir yerde " Dayının oğlunu" işe alıyoruz yazmıyor. Herkes adalet, fırsat eşitliği, renk kardeşliği diyor...
En basitinden şöyle diyeyim :
Kömür karası birini gelin diye getirsem mesela kabul eder miydi ailem?
Hiç sanmıyorum...
Etmezdi herhalde doğru diyorsun bizimkiler de öyle ama onları insan saymamak ayrı bir şey illa ailenin içine sokalım demiyorum sanırım bu soruyu daha çok açıklamalı yazmalydım
İşte ailenin içine sokmakta bile tereddüt yaşıyorsan bu sadece renk farkından değil mi 😀
Yani işte var biraz bişeyler
Hehe 😀
😁😅
Yaradan bile ayırmış, ben neden ayırmayayım?
O biz de ayırım yapalım diye yaratmadı. Belki de hayattaki sınavlarımzdan biri de budur..
O'nun adına konuşma bence, sen garip bir kulsun. Belki de ayrım olsun diye yarattı?
O'nun adına konuşmuyorum senin gibi ben de fikrimi söylüyorum sadece biraz geniş düşünmen iyi olur.
Sen geniş düşünmediğin için sabit düşüncelisin. Şimdi sorsam Yahudileri sevmem diyebilirsin, Avrupalıya gavur diyebilirsin, Müslüman olmayan bizden değildir diyebilirsin mesela
Sanırım beni yanlış anladnz ama neyse sorun değil.. bu dediklerinizi siz de diyebilirsiniz ayırım derken bunlardan bahsetmemiş tüm insan yerine bile koymayan var
Bazıları hak etmiyor mu insan yerine koyulmamayı? Yanlış ama ve o tarzda okuma lütfen, sana tepkim filan yok asla :)
Sen de haklısın tabi teşekkür ederim 🙏🏻
Vatanıma, milletime, devletimin kurucusuna, sahip olduğum değerlere yönelik olmaması gereken tutumlar ve sözler söz konusu ise en âlasını yaparım.
Sosyal yaşamda yapmıyorum.
Sadece evlilik babında bazı noktalar önemli
Müslümanım, Yahudi İsrailli bir kadınla evlenmek nasıl olur sence?
Insqn formundaki kimseyi ayırmam.. İnsan formunda kalabilen... neye inanmış ne giymiş ne yapmış hiç önemsemem.. Diğerleri umrum dişi :))
Asla yapmam
İnsanı insan yapan edeptir asla. Siyahtır çekik gözlüdür demem..
Ama Siyonist olan Yahudiler gözümde hiç bir değeri yoktur
Halbuki mantıklı baktığımız zaman bir tek Türkiye halkı sıkıntılı 😃😃
Ben ırkçıyım inanmıyorum Türkleri sevdiklerini ki ben niye seveyim onları
Hayır yapmam Allah yapanlardan etmesin
Amiin🙏🏻
Nefret ederim bu gibi ırk din ayrımı yapan kişilerden
Yahudilere karşı yapıyorum. Dunyanın en iyi insanı plsa bile yaparım
Yapanlar zihinsel engelli ve ırkçı faşisttirler
Yapmıyorum diyen yalan söylüyordur
Hayır
Ancak aktroll ayrımı yaparım
Hayır ne gerek var ki