Herhangi basit ya da güç bir konuyu erkeklerin ciddiye almaması mı daha büyük sorunu beraberinde getirmeye yetiyor yoksa kadınların çok ciddiye alması mı?

Herhangi basit ya da güç bir konuyu erkeklerin ciddiye almaması mı daha büyük sorunu beraberinde getirmeye yetiyor yoksa kadınların çok ciddiye alması mı?

Bence kişiye göre değişir.. bazen yeri geliyor bakıyorum en küçük olayı bile büyütenler oluyor.. ya da bazen de ciddiye alınması gereken konuyu aman boş ver geçer nasıl olsa diye konuşmayan çiftler oluyor.. zaten en temel sorun da toksik oldukları için konuşmak varken bir şeyi ya abartırlar ya da susarlar.. ortaları yok daha
İki taraftan da bakıp değerlendirmekte fayda var açıkçası.
İnsanın bir olayı ciddiye alma durumu ona duygusunu yatırmasıdır. Çok ciddiye alan bu çoğu zaman kadın bazı zaman erkekler de oluyor çok ciddiye almak aslında önemli olmasa bile verdiğimiz tepkilerle önemli hale getiriyoruz. Kadınlarda bu durumun oluşması işte "bana değer vermiyor, değersizim" Le bitiyorsa kadında olan değersizlik duygusu, benlik kırımı, aslında içinde yaşadığı öz değer eksikliği. Ve bunu çözebilmese herşeyi ciddiye alacaktır.
Erkekte ataerkil toplumun etkisini en berbat kesiminden en yüksek mevkilerde çalışan insanlarda hepsinde görülebilen bir durum.
Kadının benlik saygısının düşük olması olayları bu pencereden görebilmesini sağlıyor.
Erkeklerin ciddiye almaması ise hani günlerce mesaj atmayıp, aramayıp günler sonra pat diye çıkması ve sevdiğini söylemesi bu kafa karışıklığına neden olur. Ve sonra da kadına sen paranoyaksın, kafanda kuruyorsun gibi ezici cümleler onu bu hale getiripte suçlamak, ben bu tarz erkekleri sağlıklı ilişki kurabileceklerini düşünmüyorum.
Ciddiye almaması denilince aklıma bu geliyor çünkü insan olarak belki de bu tarz erkeklerin yapmaya çalıştıklarını görmemden ötürüdür bu tarz erkekleri doğru bulmuyorum. Manipülasyona gelen bir insan olamadım. Bunun için bu tarz çok reddetmiş olduğum erkek var. Yok yani hayat bir insanın egosunu taşıyacağım kadar uzun değil.
İki tarafında doğru analizle ve empatiyle, iletişimle hepsi çözülür
Kadınlar daha detaycı,, olumsuz herhangi bir olay yaşandığında ilişkide, kadının onu atlatma sindirme süreci, erkeğe göre daha uzun oluyor,, olayın sabahında bile adam “dün ne oldu ki, bitti gitti” diyebiliyor,, kadın için öyle değil işte)
kesinlikle doğru tespit..
🙏🏻✨
Teşekkürler..
🌿
Belli bir süre sonra kadın elbette ciddiye alması gerek. Normal olanda bu ama bunları sürekli sorguluyorsa erkekte bir tutarsızlık var demektir.
Bir ilişkideki temel sorun da bu değildir. Temel sorun saygıdır. Saygı yoksa o ilişkiden bir şey olmaz.
Teşekkürler.
Cevap
7Cevap
İkisi de şöyle ki erkek hiç umursamıyor vu durumda kadın çok umursar görünüyor oysaki kadın sadece gerektiği kadar takıyor ama erkek oralı olmayınca işte orada kopuyor kıyamet erkeklerin bu umursamazlık seviyesi kadını zorluyor
Kadınların genel olarak çoğu şeyi abarttığını düşünüyorum
Kadınlar abartıyor diyen erkeklerin çoğu şu an yalnız diye düşünüyorum.🙄😂😂
Olabilir
Aynı frekansı yakalayamamak tamamen. Bu varoluşsal bir denklem. Çokta takılmamak lazım. Yaradılış olarak kadın erkek olarak farklıyız. İletişim odaklı olduktan sonra temel bir sorun olacağını düşünmüyorum.
İlişkilerin temel sorunu beklentilerin uymaması bana kalırsa. Kimse birbirini anlama tenezzülünde bulunmayıp anlayış bekliyor.
Soru cevaplamış zaten. Erkeklerin olayları ciddiye almaması, kadınların çok ciddiye alması. 😄
Kadınlar detaycı ve çok yönlü düşündükleri için Minicik bir ayrıntıyı çok takar büyütürler Erkekse düz mantıktır önemli olan ana unsurlardır Gerisi teferruattır.
bir tarafın diğerinin hassasiyetlerini önemsememesi
Kadınlar çok büyüyor çok büyülü buluyor , abartıyor sonra da sağlam hayal kırıklığına ugruyorlar
En büyük problem kalpten yaşanmaması, mış gibi yapılması. Kalpten seviliyormus gibi yapılması, değer veriliyormus gibi yapılması, guveniyormus gibi yapılması vs. Ama sadece zamanı öylesine doldurma, yani o değil de başkası olsada bir şey degismeyecek.
Kalpten sevenlere ilişki yürütmenin fedakarlığın alanlara selam olsun.
Sevgiyi, saygıyı unutup zamanın içinde menfaatlere boğulup bunun içinde yaşamayı kendilerine layık görmeleri.
Niye günaydın mesajı atmadın
Hemcinslerim hakikaten bazen çok ciddiye alamıyor
bazen de hiç
bence biz kadınlar çok ciddiye alıyoruz takıyoruz kafaya
Temel sorun denkliğe dikkat edilmemesi 👍
çok felfese yapılıyor ve herkes sabırsız
Sanırım kadınların ciddiye alması:(
Sevdiği için her soruya giden ama sevdiğinin takmaması birde ah ahh djdkx
Fkjjfgj
Farklı şeyleri ciddiye almaları bence
İlginç yaklaşım :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?