Sağlıklı bir evliliğin sırrı nedir? kişi karşısındakini iyi tanımalıdır evet belki ama kendini tanımıyor ise , neye önem verdiğini neye vermediğini bilmiyor tahammül sınırının nereye kadar olduğunu vs bilmiyor ise karşısındakini tanımış olmasının bir faydası olur mu sizce?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- 7 ay
Sağlıklı bir evlilik için, her iki kişinin de kendini ve karşısındaki partneri iyi tanıması önemlidir. Ancak, önce kendini tanıma süreci, bir kişinin kendi ihtiyaçlarını, değerlerini, güçlü ve zayıf yönlerini anlamasını sağlar. Bu, sağlıklı bir ilişkinin temelini oluşturur çünkü kişi kendi sınırlarını ve beklentilerini belirleyebilir. Kendini tanıyan bir kişi, partneriyle olan ilişkisinde daha sağlam bir temele sahip olur ve kendi mutluluğunu sağlayabilir.
Karşısındaki kişiyi tanımak da önemlidir çünkü sağlıklı bir ilişkide empati, anlayış ve uyum önemlidir. Partnerin ihtiyaçlarını, isteklerini ve sınırlarını anlamak, ilişkideki iletişimi güçlendirir ve çatışmaları azaltır.
Dolayısıyla, evlenmeden önce kişinin hem kendini hem de partnerini tanıması önemlidir. Ancak, önce kendini tanıma süreci, sağlıklı bir ilişkinin temelini oluşturur ve kişi, kendi mutluluğunu sağlayabildiğinde, ilişkide daha dengeli ve tatmin edici bir dinamik oluşturabilir.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 3 ay
Bu, kişisel bir tercih ve durumdan duruma değişebilir, ancak genel olarak her iki tarafın da kendini tanıması önemli bir faktör. Kendini tanımak, kişinin kendi değerlerini, hedeflerini ve ihtiyaçlarını anlamasına yardımcı olabilir, bu da sağlıklı ve uyumlu bir ilişki kurma konusunda önemli bir adımdır. Kişisel farkındalık ve karşılıklı anlayış, sağlıklı ve tatmin edici bir ilişkinin temel taşlarıdır.
00 Yorumla
- 8 ay
Kişi kendini tanımalıdır önce. İliskiden ne istediğini bilmeli, kendisini nelerin mutlu ettiğini nelerin sinir ettiğini bilmeli. Daha sonrasında karşısındaki kişiyi de zamanla tanıyarak kendisine uyumlu olup olmadığı, beklentilerine yanıt verip vermediğini anlayabilir
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
24Cevap
- 8 ay
Önce kendisini sonra karşısındaki insanı tanımalı..
10 Yorumla - 8 ay
Bence kişi evlenmeden önce kendini ve kişiliğini bilmesi gerekiyor bir insan kişiliğini bilmeden evlilik yaptığı zaman nice problemlerle baş ediyor ve aynı zamanda evlendiği kişiyi de bu konuda eziyet etmiş oluyor.
Mesela ben fizik tedavi rehabilitasyon hizmeti alıyorum aynı zamanda gitmiş olduğum özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde bazen herhangi bir sorunum olmasa da bir psikolojik danışmanlık desteği alarak ilerleyen dönemlerde evlilik hayatında ne gibi sorunlarla mücadele etmem gerektiğini kişiliğimi nasıl geliştirmem gerektiğini bu konularda bilgi almaktayım.
Aslında günümüzdeki birçok insan bunu yapabilse evliliklerde hiçbir sorun kalmayacak.
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)8 ay
Sağlıklı bir evliliğin sırrı mücadeleci olmak. Abla o eskidendi tam sizin zamanınızda işte 1980 lerde kaldı. Şimdiki devirde en ufak sudan sebepten maddi sorundan boşanan çok. Evlilik kavramı bitti artık takılmalık ilişkiler moda oldu. Üstüne nafaka belası var. Sorun evlilere %75 i mutsuz. Niye çünkü artık kafalar farklı. İnsanlar ne istediğini bilmiyor. İnsanlar evlenince hala bekar gibi takılıp bir kural içinde yaşamıyorlar. Sonra kısıtlayıcı kıskançlıklar meydana geliyor. Evli misin bekar mısın belli değil evlenme kardeşim o zaman madem o kadar geniş hayat yaşayacaksan evlenme bozma yuvanı. Aldatmalar çoğaldı. Kaç tanesine şahit oldum midem bulandı artık otellerde yaşanan yasak aşklardan dolayı. Ve hicbişey olmamış gibi evine gidip yaşayanlar. Kocalarının karılarının haberleri bile yok ne kadar acı. Evlilik pişmanlıktır kardeşim.
10 Yorumla Önce kendini tanımalı.. Evlilikten beklentim nedir? , Nasıl bir eş istiyorum? , Evliliğe hazır mıyım? , Evliliğin sorumluluğunu alabilecek miyim ya da kaldırabilecek miyim? , Benim üzerime düşen ne? , Yeterli olgunluk ve bilinçte miyim? , İyi bir ebeveyn olabilir miyim?…. Bu soruları muhakkak kişi kendine sormalı.. İnsan kendini bildiğinde zaten sorunlar çözülmüş oluyor aslında..
10 Yorumla- u8 ay
Kişi kendini tanımadan hiç bir şey yapamaz ayda başarmaz tabi ki de.. önce kendisi ne istediğini bilmeli.. ondan sonra bir insanı tanımaya çalışmalı. ama karşısında ki insanı da çok iyi anlaması tanıması gerekiyor. bazıları daha birbirini tanımadan bir ilişkiye başlıyor onu geçtim evleniyor bile.. sonrası malum.. toksik ilişkiler ve ayrılıklar.. iletişim çok çok önemli bana göre
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Evet, kişinin kendisini tanıması da sağlıklı bir evliliğin temel unsurlarından biridir. İlişkide açık iletişim, empati, anlayış ve ortak hedefler, hem kendi duygusal sınırlarını hem de eş adayınızı anlamak ve saygı göstermek açısından önemlidir. Ancak, sadece karşısındaki kişiyi değil, aynı zamanda kendi ihtiyaçlarını, değerlerini ve sınırlarını bilmek, sağlıklı bir evlilik için dengeli bir sağlamlık oluşturabilir.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Kişi önce kendini tanımalı bilmeli ki karşısındakine farklı anlatıp evlendikten sonra içinden başka biri çıkmasın. Duyuyoruz hep sen çok değiştin laflarını. Aslında değişen kimse yok yedisinde neyse yetmişinde de odur. Bu konularla ilgili bir kaç tane bence yazmıştım.
10 Yorumla- 8 ay
Vallahi bir insanı ister 5 sene tanı istersen 10 sene tanı aynı evin içine girip yaşamadan ben bunu çok iyi tanıyorum diyemezsin. Tanıman için aynı evde yaşaman gerekli.
10 Yorumla - 8 ay
bence önce kendisini de tanıması gerekir. en nihayetinde ne kendini ne de karşındaki insanı tam manasıyla taniyamazsin. "yeterince" tanımış olmak lazım..
10 Yorumla - 8 ay
Kendisini tanımak bir ömür sürer. Karakteri oturmuş biri olmak gerekiyor. Muhatabı tanımak da tecrübeye ve akla bağlı.
10 Yorumla İmtihanı hep başındaki felaket sanırsın ama birini sevmek, kendini ihmal etmek, üzerine düşeni yapmamak da imtihanı olabilir insanın.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Asıl sorun, hem kendini hem de partnerini Tanıdığını sanması
10 YorumlaÖnce kendini tanımalı, evlilikten beklentisini belirlemeli ve ona göre bir yola girmeli.
10 YorumlaÖnce kendini tanımak lazım ne istediğini bilmek emin olmak lazım
10 Yorumla- Gizli Üye(36-45)8 ay
Bence kız anneleri kızlarına iyi bir evlilik terbiyesi versin. Çünkü kadınların çoğu evlilik terbiyesinden habersiz!
10 Yorumla - 8 ay
Bence ilişkinin sağlığı için ve evliliğin sağlığı için daha doğrusu ilk öncekikle insan kesinlike kendisini tanımalıdır
10 Yorumla - 8 ay
Karşı tarafın hoşuna gidecek davranışlar yaptığın için birliktesiniz zaten kendini değiştirmene gerek yok
10 Yorumla Partnerini tanımış olmalı sonuç evlilikten sonra her şey ortaya çıkıyor şiddet vs
10 YorumlaKendini tanımayan ne istediğini bilemez ki.
10 YorumlaBi'Bilen olarak siz cevap verseniz hani :d
10 YorumlaKendini bence hazır mı vs detaylı düşünmeli
10 Yorumla- 8 ay
Evlenecek kişi önce kendini iyi yetiştirmiş olmalı
10 Yorumla - 8 ay
Önce kendini tanicaksin sonrada karşıdakini
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Hiç evlenmemeli bence
10 Yorumla- 8 ay
Önce kendini tanımış olmalı tabi ki
10 Yorumla - 8 ay
Önce kendimizi tanımalıyız
10 Yorumla - 8 ay
her ikisi de olması lazım
10 Yorumla - 8 ay
Kendini bilen insan herkesi bilir
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 14,9b cevap paylaştı. Kendini bilmeyen, kimseyi bilemez.
10 Yorumla- Gizli Üye(36-45)8 ay
Önce kendi tanımış olmalı
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 11,4b cevap paylaştı. kendini tanımalı insan önce
10 YorumlaKişi kendinizde evleneceği kişiyide tanımalı
10 Yorumla- 8 ay
Karşı
10 Yorumla - Gizli Üye(36-45)8 ay
Kendini
10 Yorumla
Devamını Gör(29)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Sizce evlenmeden önce kişi önce kendini mi tanımış olmalı yoksa karşısındakini mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi