Arkadaşlar 10 yıllık bir ilişkim var cinsel hayatımız da aktif, partnerimle ben 25 yaşındayız partnerim bu yaz mezun oldu pratisyen doktor 60-70k arası geliri var ama tus u henüz kazanmadı tusa hazırlanıyor. Erkek arkadaşım evlenme teklifi etti ama daha ilerisine ilişkimizi taşımıyor. Arkadaşları 3-5 ayda bulduğu kızla bile hemen nisanlanırken benim erkek arkadaşım on yıllık ilişkimiz olmasına rağmen sınavımı kazanıyım ondan sonra diyor bende evde küçük bir nişan sözden ne olur diyorum kısa sürede sevgili olup nişanlanan arkadasları varken o kadar seneye rağmen bizi ikinci plana atıyor ekonomik durumu yeterli olmasına rağmen ve değersiz hissediyorum tavsiyeleriniz nelerdir
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılİlişkilerde büyük kararlar alırken hissettiğiniz duygular ve düşünceler çok önemlidir. 10 yıllık bir ilişkinin ardından nişanlanma düşüncesi, ilişkinin doğal bir sonraki adımı olarak görülebilir. Ancak her ilişki benzersizdir ve her çiftin kendi zamanlaması vardır. Partnerinizin sınavını kazanmayı beklemek istemesi, onun için önemli bir hedef olabilir ve bu süreçte ona destek olmak ilişkinizi güçlendirebilir.
Diğer yandan, kendinizi değersiz hissetmeniz ve ilişkinizi ikinci plana atıldığını düşünmeniz önemli konulardır ve bu duygularınızı partnerinizle açıkça konuşmak faydalı olabilir. İlişkinizin geleceği hakkında net beklentileri ve hedefleri paylaşmak, her iki tarafın da ne istediğini anlamasına yardımcı olacaktır.
Bir nişanın sizin için ne anlama geldiğini, nişanlanmanın ilişkinize nasıl bir katkı sağlayacağını ve nişanlanmanın zamanlamasının neden önemli olduğunu partnerinizle paylaşmak, bu konuda bir anlayış geliştirmenize yardımcı olabilir. Ayrıca, bir ilişki danışmanından destek almak da düşüncelerinizi ve duygularınızı daha iyi ifade etmenize ve ilişkinizde sağlıklı bir iletişim kurmanıza yardımcı olabilir.
Sonuç olarak, nişanlanma kararı tamamen sizin ve partnerinizin ortak kararına bağlıdır ve her iki tarafın da rahat hissettiği bir zamanlamada gerçekleşmelidir. İlişkinizdeki iletişimi güçlendirerek ve birbirinizin bakış açılarını anlayarak en iyi kararı verebileceğinize inanıyorum.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkek arkadaşının hedefleri olması ve gelecek için zemin hazırlaması çok güzel. Peki sen neler yapıyorsun çalışıyor musun yoksa evde oturup sadece evlilik mi bekliyorsun? Öncelikle evde oturup sadece evliliği bekliyorsan kafanda birçok soru canlanacak kendi kendini kuracaksın ve karşı tarafla istemeden de olsa tartışmaya çalışacaksın ki sanirim aklinda beni oyalıyor (çevrenin de sana sordugu sorular üzerine) beni kullanıyor düşünceleri oluşmaya başlamış. Daha da tehlikeli bir evreye girmeden kendine oylanacak bir şeyler bulmani öneririm. Calismiyorsan iş arayabilir, bulabilir ve çalışabilirsin böylelikle ikinizde geleceğiniz için bir şeyler yapmış olursunuz.
Ben erken yaşta olan evliliklere biraz karşıyım kişiliklerin biraz daha oturması, insanların ne yapmak istediğine karar vermesi ona göre bir zemin oluşturması gerektiğine inanıyorum. Erkek arkadaşın böyle düşünüyorsa bir sıkıntı yok. Daha yaşınız 25 miş zaten. Belki biraz daha bekleyebilirsiniz. 15-20 yaşları arasında bir ilişki ne kadar gerçek bir ilişkidir ki zaten daha çok kucuktunuz, toydunuz, hayat hakkında ne kadar bilginiz vardı? 20 yaşından sonra gerçek bir ilişki olarak sayabilirsin öncesi sadece arkadaşlıktir bence.
Şunu da iyi gozlemlemelisin erkek arkadaşın iyi konumlara gelip senden daha iyisini bulacağını düşünüyor mu böyle bir planı mı var? Cinsellik olarak kendini kullandirtma. Evlendikten sonra bile insanlar ayrılıyor hiçbir ilişki ölene kadar garanti değil, evlenmeden karı koca olmuşsunuz olmamasi gereken bir durum bence. Böyle bir durumdan vazgeçmeniz lazım. Olası bir durumda ayrılırsaniz avrupada yasamiyorsan senin aleyhine bir durum olur.
Bir süre bazı şeylerden uzak dur ve erkek arkadaşının hareketlerini gozlemle neyin doğru neyin yanlış olduğuna yine sen karar vereceksin. Aklındaki soruları bir kenara yaz ve karşılıklı oturup konuşun. 1 sene içinde her şey netleşir zaten00 Yorumla
+1 yılStajyer doktor olarak konuşuyorum. Yaptığı şey kolay değil. Ve senden güzelce ricada bulunmuş sınava odaklanmak için. Her ne kadar sen "küçük bir şey" desen bile zaman ayırması gereken bir şey olacak. Ve bu durum belki bi sonraki tusa kalmasına sebep olacak. Sevmiyor olsa o kadar süre seninle birlikte olmaz üzerine de evlenme teklifi etmezdi. Yorumlardakiler 10 yıllıksa geç bile kalmışsın diyor da, ne yapacaktınız yani 15 yaşındayken evlenecek değildiniz sonuçta. Hala okuyorken de evlenecek değildiniz. Şahsen benim de bi ilişkim var ve okulla ilgili her şeyi bitirmeden öyle bir yola girmek istemiyorum. Sevgiline karşı anlayışlı ol. Çünkü dünyadaki en zor sınavlardan birisine girecek ve rakiplerinin hepsi çok güçlü, iyi bir puan alıp istediği yeri kazanabilmesi için onu destekle. Eğer ille de bi sonraki seviyeye taşıyalım dersen üzerindeki stresi arttırırsın ve iş gittikçe uzayabilir de. Seninle huzurlu bir evlilik istiyor, bir şeylerin arasında stresliyken aradan çıkartmak istemiyor bu durumu. Güzelce, layıkıyla yapmak istiyor sadece. Diğer yorumlardakilerin bu durumu benim gibi bi bakış açısıyla görebileceğini sanmam. O yüzden lütfen söylediklerimi dikkate al ve kendini kötü hissetme. İlişkiniz için en iyisi bu olur
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılben haklı olduğunu düşünüyorum. böyle bir şey ilişkiye heyecan verir tatlılık katar yüzüğü taşımak. çok büyük bi olay olarak görmediğinizi düşünüyorum bu olayı çünkü cinselliği de yaşıyorsunuz 10 senelik beraberlik de oldukça yakınlık verir insana. en fazla tatlı bir anc tatlı birkaç hafta verir, o yüzden sınav sonrasını da bekletmeye gerek yok diye düşünüyorum ben.
nişan yani sınavı olsa nolur olmasa nolur bu durumda, zaten 10 yıldır berabermişsiniz ilişkinizi herkes biliyordur.
sınava ne kadar var? sınav süreci tam nasıl işliyor bilmiyorum ancak çok uzun bir süreç değilse ve göz ardı edebileceğini düşünüyorsan et bence. kendisi sana iyi hissettiriyorsa şimdi değil ileride yapalım dediği bir nişan için çok ısrar etmeye gerek yok diye düşünüyorum00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
+1 yıl
Merhaba aşko, Aşko Kuşko ben 😎💫 10 yıllık koşuşturmacanın içinde bir tatlı telaş var gibi gözüküyor ama dur bir soluklanalım! 🌟 İkiniz de 25 yaşındasınız, gençsiniz hala, heyecanlı ve dolu dolu bir hayat var önünüzde. 🌈 Erkek arkadaşının mesleği üzerine odaklanması, aslında geleceği için sağlam bir temel atmaya çalıştığını gösteriyor. Bu da sizin geleceğiniz demek. Tabii 10 yıl uzun bir süre ve senin de evlilik konusunda heyecanlı ve belki biraz sabırsız olduğunu anlamakta zorlanmıyorum. 💍
Tatlım, her ilişki kendine özgüdür, arkadaşlarının durumları ilişkinizle kıyaslanamaz canım. Senin durumda önemli olan senin ve partnerinin ne hissettiği, ne istediği. Eğer nişan atlamadan tus sınavını beklemeyi ve birbirinize destek çıkmayı tercih ederseniz, bu da bir yol. Ya da minik bir söz/nişanla adım atarak bu süreci simgeleyebilirsiniz, hem moral hem de aşkınızın gücünü gösteren. 🎈 Ancak en önemlisi senin değersiz hissetmemen. Partnerinle açık açık konuş, duygularını, nişan isteğini, gelecek planlarınızı samimiyetle paylaş. Yaşadığın bu negatif duyguyu onunla da paylaş ve neden bu kadar önemli olduğunu anlat. Belki bir ara yol bulabilirsiniz ki, bu sizin ilişkiniz için yeni bir başlangıç noktası olabilir. Seni değerli hissettirecek bir adım atabilirsiniz belki de. 💖
Hadi, hatırla! Aşk, sabır, anlayış ve birlikte büyüme üzerine kurulu. Sizinki gibi uzun bir yolculuk daha ne maceralar görecek, kim bilir? 😊🚀11 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
93
Cevap
112Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 261,6b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır acele etmiyorsunuz.. biraz daha beklemeniz lazım
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞimdi ben sana kendi hayatımdaki yorumu anlatayım o zaman erkek arkadaşın seninle cidden evlenmek istiyor mu oyalıyor mu daha net anlamış olursun normalde asla yorum yapmam böyle üşenirim. Benim 5 yıllık ilişkim var daha sevgili olduğumuz zamanlar başlamıştı seneye evleniriz tarzı işi gücü var ve diyor ki hatta su an evlensek bile geciniriz ben hallederim zorlarım evlenmek icin geberiyor sürekli annemleri bu yaz getireyim diyip duruyor. Senden uzak olmak istemiyorum her gunumuz beraber olsun diyor. Senin sevgilin evlenmek istemiyor bence cok cokk acık ve net sınavı bahane ediyor ne alakaysa? 10 yıldır berabersiniz cocuk sana alısmıs artık sevgi pek kalmamıs aranızda nasıl olsa beni seviyo dibinde duruyor diyor elinde goruyor seni c…. Te yasamıssınız o yuzden cok onemsemiyor sana tavsiyem bu sekilde devam ederse ayrıl o cocuktan yok cok seviyorum asıgım falan masalını gec insan bu hayatta 1 kez sevmez cok kez sevebilir hayatını yakma cok ozur dileyerek soyluyorum ama asker polis ogretmen doktorlara da guven olmaz… erkeklere zaten olmaz guvende neyse iste canım be oyleee benden de 1 yas buyuksun iyi dusun
20 YorumlaBen senin yerinde olsam onu çoktan şutlardim seninle oynaşıyor resmen senden sıkılmış senin sepetlemek için yer arıyor ama sırf sizin konuşmanız varıyor 10 yıl bir geçmişiniz var o yüzden bir şey yapamıyor eli kolu bağlı ama sen bırakıp gitsen ben senden artık bıktım seninle görüşmek istemiyorum desen dünden razı olur iki kem kümeder üç beş gün zırıl eder bir ay sonra bırakır senden önce davranır O yüzden Aklını başına al git başka erkek mi yok en kısa zamanda bu yoldan dön yaşın daha Çok geçmeden
10 Yorumla
+1 yılBu durumda hissettiğin duygular oldukça anlaşılır ve geçerli. Partnerinin gelecek planlarına odaklanma isteği anlaşılabilir olsa da senin duygusal ihtiyaçlarının da önemli olduğunu unutmamalısın. Duygusal gereksinimlerinin dile getirilmesi ve ilişkinin geleceği konusunda açık bir iletişim kurmanız son derece önemli. Kendini değersiz hissettiğin konusunda onunla dürüst bir şekilde konuşarak duygularını paylaşmanı ve ihtiyaçlarını belirtmeni tavsiye ederim. Ayrıca ilişkinize dair beklentilerini ve endişelerini açıkça ifade etmek, partnerinle birlikte ileride net bir plan yapmanızı sağlayabilir. Unutma, kendi duygusal mutluluğun da en az diğer her şey kadar önemli.
Ancak seninle evlenmene pek de gerek kalmamış 10 yıl boyunca evlenmeden her şeyi yaşamışsın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl10 senelik ilişkiye rağmen, senden bıkmaması bana göre mucize. Bir de doktor, sakın kaçırma ve mümkünse istediği zaman cinsellik yaşama. Zira senden bir bıkarsa, aynı nitelikte bir yüksek değerli erkeği yerine koymakta çok güçlük çekersin. Ama erkek yüksek değerli olduğundan, senden daha iyilerini çok kolay bulur.
15 Yorumla
Soran+1 yılDoktor diye kaçırmamam gerektiği şeklinde düşünmüyorum ailemin durumu iyi bende hukuk okudum benimde ortalamanın üstü bir kariyerim var o yüzden doktor kaçırmamalıyım şeklinde yaklaşmıyorum
Cevap sahibi+1 yılVallah Avukatlıkta, memur maaşı kazanabilen 33-35 yaş altı meslektaş pek duymadım. Sen 25 yaşında kazanabiliyorsan, sen de yüksek değerlisin ve yüksek değerli erkek sıkıntısı çekemezsin diye düşünüyorum.
Cevap sahibi+1 yılMemur maaşı en düşük 32
000 tl
Soran+1 yılSırf maddi durumu iyi diye bana kötü ve değersiz hissettiren beni şüpheye düşüren bir erkeği elimde tutmaya çalışmam açıkçası dediğim gibi ailemin durumu iyi ve partnerim ailemin sunduğu şartlardan daha fazlasını sunacak değil bana
Cevap sahibi+1 yılAynen haklısın. Tekrar soruyu okudum da nişana bile yanaşmayıp sınavdan sonraya düğünü atması, senden bıktığı ve seni yedekte tuttuğu anlamına geliyor. Böyle erkekler, yeni arayış içinde olurlar ve senden iyisini bulamasa öyle sana geri döner. Şimdi sen de yüksek değerli olduğun için, hemen bitirmek istemiyor anladığım bu. Umarım bundan daha hayırlısı ve daha iyisini bulursun. Erkek de kadın da bir başkasının, yedeği olmamalı. Ben de çok kez, yedeğe alındığım için kızı engelledim.
Çok acele ediyorsun gülüm bi 10 yıl daha beklemelisin 🫣 Yahu sen safmısın? Bide aktif c.. hayatımız var diyo. Sırf seni kenarda tutabilmek için formaliteden evlilik teklifi etmiş sende ona istediğini vermeye devam et bravo👏🏻🤦🏻♀️
12 Yorumla
Soran+1 yılCinselliği yaşamak isteyen bendim o değil ve bana bu konulardan sonra bana böyle düşünüyorsan daha yapmayız dedi
+1 yılÇok uzun süreli bi ilişkiniz var ama daha 25 yaşındasınız ve hayata yeni yeni atılıyorsunuz. Teklif ettiyse ve bunu herkes de biliyorsa bence çok sorun yok. Çocuk kazandığı ilk parayla sana teklif etmiş gibi gözüküyor zaten. Aşağıdaki yorumda da sen de sınava çalışıyormuşsun o da sınava çalışıyor demişsin bence çok bi problem yok. Bazı erkekler sevgilerini, isteklerini belli etme konusunda mal oluyorlar, seninki de öyle bi öküz galiba hdhdjdjgf
15 Yorumla
Soran+1 yılEvet kazandığı ilk parayla teklif etti sosyal medyada paylaşım olduğu için herkeste biliyor doğal olarak. Ama insanlar 5-6 ayda tanıdığı kızlara karşı bu kadar hevesli istekli olurken onlar bile nişan isterken hevesle benim 10 senelik ilişkimde erkek arkadaşımda o hevesi ve isteği görememek bana değersiz hissettiriyor ayrılmayı bile düşünüyorum ciddi ciddi
- +1 yıl
10 yılın verdiği bir rahatlık vardır ben bunla zaten evlenecem diğer şeyleri halletmem gerek diye düşünüyordur. takma böyle şeyleri kafaya 10 yıl olmuş , senle evlenmek istemese ne diye dursun bu kadar yıl, senin günümüzdeki ilişkilerden haberin yok galiba , küçük bir yerde mi yaşıyorsunuz siz
Soran+1 yılEvet Karadenizde küçük bir şehirde yaşıyoruz ama üniversiteyi ben İstanbul’da okudum keza etrafımızdaki insanlardan da görüyoruz maalesef günümüzdeki ilişkilerden haberimiz var
- +1 yıl
haberiniz varsa ilişkinin değerini bilin , boş yere kavga etmeyin. zamanla çözülür her şey daha yolun başındasınız
Soran+1 yılTeşekkür ederim tavsiyeleriniz için ❤️🙏🏻
Bence baya uzun süre şahsen geçmişte çok uzun süre sevgili dönemi ve arkadaşlık dönemi geçirdim ve sonra karşı tarafın ailesinden dolayı birlikte olamadık bu yüzden bundan sonra sevgili olursam inanırsam bir söz nişan yaparım evliliğe adım atarım yaş oldu ,27 😀
10 Yorumla
+1 yılAnladığım kadarıyla ikinizde aklı başında eğitimli gelecekte kariyer vaad eden mesleklere sahipsiniz neden evlenmek istiyorsunuz?
14 Yorumla
Soran+1 yılNeden mi evlenmek istiyoruz? 10 yıllık bir ilişkimiz var birbirimize sonsuz bir güven ve sadakatimiz çok yoğun bir sevgi ve bağımız var ve hayatı beraber paylaşmak istiyoruz evlenmek istememiz çok doğal değil mi?
- +1 yıl
Evlilik bu bahsettiğin şeylerin çoğunu kısa sürede harcayıp yok ediyor.
Soran+1 yılDüşüncenize saygı duyuyorum herkesin karakteri farklıdır
- +1 yıl
Benlik bir durum değil ben bekarım dışarıdan gözlemlerim bu yönde.
+1 yılMerhabalar 25 yaşındaymışsınız ve 10 yıldır sevgilisiniz ben bu sürecin 5 yılına yorum yapmamayı tercih ediyorum çünkü o 5 yıl birazcık büyüme süreci. 6 yıl okudu diyorsunuz yeni mezun oldu dediniz. Mantıken sizin nişan istemeniz çok doğal. Yani bence bu 10 yıllık ilişki sürecinde söz yapmak en doğal hakkınız ama sevgilinize bunun nedenini sorun ve ne hissettiğinizi söyleyin. Eminim bu daha yararlı olacaktır. Bu 10 yıl içerisinde hiç evlilik lafı geçmedi mi? Mesela bizim ilişkimizde sürekli gelecek planlarımız konuşuluyor hadi evlenelim vs gibisinden bu konuşmalar hiç geçmiyor mu?
00 YorumlaEğer erkekte Allah korkusu varsa ve Dürüst ise seninle en geç en sonunda evlenir,
Ama ben çok düşük ihtimal görüyorum, Adam kariyer demiş hedefleri var, böyle insanlar etrafındaki insanları kullanır.
Birde ilginç yanı Nişanı kabul etmemesi en fazla bir gece aileler birlikte olacak saçma sapan yüzük takılacak.
Evlilik dersen anlarım adam korkuyor veya hazır değil derdim, ama nişan çok soru işareti bıraktı kafamda.
Kendi psikolojimi bırakıp şu olan durumları inceliyorum benim psikolojim hiç bir şey değilmiş diyorum.
00 YorumlaOn yıl mı? Çok uzun bir süre.
Her şeyi yaşamışsınız ve tükentmişsiniz evlenseniz ne olacak ki?
Keşke her şeye izin vermeyip sınırlar koysaydın. O zaman o evlenmek için peşinden koşardı. Ama artık kosmasina gerek yok. Evlense ne olacağını biliyor ve yolları wyirmak için fırsat kolluyor. Evlilik sınava hazırlık için engel değil.
Aksine daha da mitive olmalı00 YorumlaBunun iki nedeni var
•Sana çok güzel bir gelecek yaşatmak istiyordur
Ama diyorsunki 60-70k arası geliri var ne kadar fazla süper yaşatmak isterki bence yeterli olduğunu düşünüyorum birde bazı masrafları dışına çıkarmak istiyor olabilir
•Tamamen dışarıdan kaynaklıda olabilir ki 10 yıl olmuş saygıyı sevgiyi aşmış olmanız gerekiyor özellikle güven ve saygı 5 yıl birliktelikten sonra evlenseniz 2 sene gezseniz şu an 2-3 yaşında çocuğunuz olur ki kim istemez çocuğunun olmasını
Değersi hissetmen normal ama biraz psikolojiye bağlı oda tamamen karşıya ve çevreden duyduklarına ama bence bunu daha detaylı konuşmanız gerektiğini düşünüyorum ki işin içine cinsel birliktelik bile girmiş sanırım yanlış okumadıysam01 Yorumla
+1 yılAdamın belli ki zor bir sınavı var ona çalışacak. Nihayetinde senin de iyiliğin için kocan olacak kişinin sınavı kazanıp daha çok para kazanıp daha iyi bir mevkide olmasını her kadın ister diye tahmin ediyorum. O yüzden biraz sabret fazla darlama adamı bu sefer kafası atar salar seni gider başkası ile evlenir aman diyeyim.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 444 cevap paylaştı.
+1 yıl@soran. Kişi sana cevabim eğerki sınavdan önce Bi söz nişan yapamazsan sen kaybedersin 10 yıllık ilişkiden bahsediyorsun Nişan senin sınavın tus da erkek arkadasinin sinavi 10 yıllık ilişkiden erkek alacagini almış şimdi geleceğine bakıyor nişanlanmazsa seni kullanmış olacak sende kendini kullanılmış. Hissedecekssin. Kendin için çabala bülöf yap bence
00 Yorumla
+1 yıl10 yıl erken değil mi ya 😂 Siz 40 yıl daha bekleyin, 65'te ölmezseniz nikah kıyarsınız 😂 Gerçekten sorunun ciddi yazıldığına bile inanamadım. Bir de şöyle bir olay var bir erkek genel olarak evlenmeden beraber olduğu kişiyi çok fazla takmaz çünkü kendince ihtiyaçlarının çoğunu zaten evlenmeden de gideriyordur. Her neyse anlamadığım kadarıyla karşı taraf evliliği ciddiye almıyor, sende 10 yıllık ilişki olduğu için vazgeçemiyorsun, tebrik ederim elinde nur topu gibi bir paradoksla karşı karşıyasın.
00 YorumlaBu tip insanlar iki grub ayrılır aslında.
Bir seni oyalamak olabilir yani cebimde kalsın ne olur ne olmaz.
Diğer ise
Tamamen bir hedefimi gerçekleştireyim daha sonra ona daha güzel bir hayat yaşatayım tarzında düşüncesi olabilir.
Ama gönlünü ferah tut çünkü 10 sene devirmişsiniz. Benim 8 senelik ilişkim var ve bizde daha evlenmek için bir adım atmadık.. O istiyor ama ben mesleğim tamamen elimde olsun ki ileride düzenli bir hayatımız olsun. İleride çok fazla kafa yormayayım bir hedefim gerçekleşsin diyerek bakıyorum. Bunu erkek arkadaşımda bildiği için ısrar etmiyor o yüzden için rahat olsun.00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 396 cevap paylaştı.
+1 yılBu işin tadı tuzu kaçmış. Her şey yaşamışsınız zaten ne hevesi ne heyecanı kalmadı bu işin.
Evlenseniz nolur.
Gerçekten seven aşık olan adam kısa sürede (en fazla bir kaç hafta) hele birde maddi durumu varsa hemen karısı yapar. Geçmiş olsun şimdiden.01 Yorumla- +1 yıl
ya nasıl yanı bir kaç hafta karısı yapar derken, yani yeni tanışssa bile mi
Artık birseylerin zamanı ona secenekleri sun ya nişan söz ya da bu durumu gözden gecirelim de dicem ama yatmıssınız onla karı koca hayatı daha evlenmeden eger yatmasan şu an nişan yapmıstı belki acele etmiyor zaten hersey tıkırında ne gerek var yoksunlugnu yaşamıyor ki e artık dr da olmus bu olmassa baskası haydi haydi olur diyede kasar kendini
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 363 cevap paylaştı.
+1 yılBence acele etmiyorsun. 10 yıldır bir ilişki içerisindesiniz. Birbirinizi yeteri kadar tanıyorsunuz. İkinizin yaşı da evlilik için çok uygun. Ama evlilik kutsal bir şeydir. Eğer sorumluluk alabiliyorsan , olgun isen , karşı tarafta böyle ise evlenmeniz için hiç bir engel yok. Yüce Yaratıcı en kısa zamanda evlenmeniz nasip eder umarım.
00 Yorumla
+1 yılAyrilmasi yakindir. Sen bitir bence. Gidisat belli. 10 sene ne ya o kadar sabri var mi insanlarin cidden herhangi bir gelisme olmadan birini beklemeye? 😅 😒
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHemen erkek arkadaşının aylık parasını yazmış. İşte kızlardaki paragözlüğün kanıtı. Kendinden utanmalısın.
17 Yorumla
Soran+1 yılBunu yazma sebebim erkekler evlilikte maddi durumu bahane ediyor ama onun Nisan vs için maddi durumu yeterli bu yüzden belirttim
Cevap sahibi+1 yılTamam
- +1 yıl
Aldınmı cevabını?
- +1 yıl
M#l mısın soruyu düzgün oku sence neden belirtme gereği duymuş anlarsın tabi beynin varsa
- +1 yıl
@sdkdkkfkglg neden bu kadar ciddisin?
Cevap sahibi+1 yıl@Yaş16XGizemliÇocuk He aldım. Sen de aldın mı?
- +1 yıl
@Yaş16XGizemliÇocuk M#l insana tahammülüm yok
Sen acele etmiyorsun zaten zamanı gelmiş nişanlanmanın fakat bana biraz seni oyalıyormuş gibi geldi hem cinsellik yönünden de evlenmeden önce onunla beraber olman baya sakıncalı çünkü seninle ayrılırsa sen hayatına başka birini aldığında sorunlar oluşur
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
+1 yılSınav ne zaman?
Sadece nişan değil, alışverişi var, davetliler var, ağırlaması var... Zor bu işler. Sınav yakınsa sabret kuzucum.
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. 10 yıl emekliliginiz gelmiş:) şaka bir yana uyum varsa sevgi varsa gayet makul bir süre ikinizde hazır hissediyorsanız..
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvlenmeden cinselliği vermeseydin bak gor nasil evleniyordu hemen. Birde Nisan yapip calisadabilir.2 gun ders calismazsa cokk buyuk kayiplar yasamaz zaten. Azimli bir insansa kazanir zaten. Nisandan sonra da sinava kadar nisanli kalirsiniz sonra da evlenirsiniz. Niyetinde evlenmek yok gibi gozukuyor. Once ona karsı biraz daha kendinizi geri cekin bakalim ne tepki vericek.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılBunu onunla konuşmalısın. Belki kariyerini tamamlamak istiyordur önce tıpkı benim gibi. Çünkü ben de çok aşık olsam dahi kaç senelik olursa olsun önce istediğim kariyeri elde etmeden evlilik istemem. Bunlar prensip meselesi.
08 Yorumla
Soran+1 yılKonuştuk açık iletişimimiz var ve dediğim gibi önce sınavlarımızı kazanıp sonra Nisan evlilik istiyor şu an full focus sınavlar olması gerektiğini düşünüyor onlar hallolursa gerisi hemen gelir zaten diyor ama evde küçük bir söz nişanın buna engel olmadığını söylüyorum bende
- +1 yıl
- +1 yıl
Benim ki onyargi degil, genel gozlem ve deneyimlerimin sonucu.
Tabi ki kisiden kisiye degisir ama sen 20 yasindasin, onlar 25
Ne kadar uzarsa, o kadar daha uzucu olacak bu iliski evlilik ile neticelenmediginde.
Ayrica ileride, bir sonra ki iliski icin bir iki sene toparlanma sureci eklersen, 30 yasinda sifirdan bir iliskiye baslamak hic cekici gelmiyor kulaga - +1 yıl
Herkes her yaşta aynı şeyi düşünüp hissetmez daha yaşlı kişiler bile sıfırdan hayat kurabiliyor
- +1 yıl
O da psikolojiye bağlı bir durum ve o da değişkendir. Kimin hangi yaşta daha iyi olacağı kendi elinde olur ve çabuk pes edenler, en kolayı seçiyor yani yaşlı hissetmeyi seçiyor. Oysa biraz zamandan sonra toparlanıp yeniden güzel şeyler hissedip yaşayabilir herkes. Ben mesela pek gençlik yaşayamadım herkes 15-18 yaşlarında çok mutluydu güzel arkadaş grupları vardı ama belki bende bundan sonra yaşarım. Benim gibi olan bazı kişiler ise insanlara küsmüş durumda hiç bir şey istemiyorlar. Duygular da yaşantılar da bir seçimin ve bakış açısının sonucu aslında, çevresel koşullar tabi ki etkiler ama koşullara karşı nasıl duracağını seçmek de kişinin kendi elindedir.
Demekki 10 yılda tanıyamadığın huyları var adamın demekki değmeez o yüzden cidden bekleyin siz ciddi bi yola adım atmak kolay ama gerçekten yürütmek zor
20 Yorumla
+1 yıl10 yıl olmuş geç bile kalmışsınız yahu ne acelesi o kadar seneden sonra ertelemesi çok saçma 10 sene az değil ayrıl bence zor da olsa. Cinsellik de aktfise kullanıyor seni evlenmek istemiyor bence o yüzden sürekli ertleiyor
00 Yorumla
+1 yılevlılıgınız 3 ay 10 gün sürecek 3 ay 10 gunun sonunda evden evrılacaksınız. an ıtıbarı ıle gecmıs olsun gelecekten haberler kötudur senın ılıskın ıcın. ama işlerin yolunda gıdecek para konusunda sıkıntı yasamayacaksın ask mı yenı kısı ıle mutlu olacaksın bu kısı ıle degıl.
025 Yorumla
Soran+1 yıl‘Amaç ya da araç olayı değil direkt idealite olarak yerini almış bu ilişki’ burada ne demek istediğinizi açar mısınız acaba
Soran+1 yılKelimelerle aramın kötü oldugu sonucuna nerden vardınız anlamadım ama herkesin yorumlama tarzı ve niyeti farklıdır benden farklı yorumladığınızı düşündüm o kadar
Soran+1 yılıkımızde aynı yorumlamışımız anladığım kadarıyla teşekkür ediyorum yorumunuz için
- +1 yıl
soran. sen yalakalık yapanlara inan. göreceğiz bir gün değil 3 ay 10 gün. evliliğinin resmi nikahından itibaren say. sana tavsıyem ılk 3 ay korun cocuk dusunme...
- +1 yıl
sen o yalakalık yapana inanma ınanıp yarı yolda kalacaksın. kuzenine dikkat et.
Soran+1 yılİkimizde çocuk sahibi olmak istemiyoruz zaten
- +1 yıl
sen az önce yalakalık yapana inanmaya devam et. sana tavsıyelerıme uy. kazanacaksın maddı yönden ılıskılerın ıyı olacak ama bu kısıyle degıl. bırısını göruyorum ya senın kuzenın ya da onun kuzenı. her neyse sen ınanmamaya devam et. zaman gösterecek.
- +1 yıl
unutma 3 ay 10 gun surecek 11 gun degıl...
Soran+1 yılNe kuzeni neyden bahsedıyorsunuz
- +1 yıl
3 ay 10 gün. sen şu yoruma maydanoz olana güven devamke...
Soran+1 yılNe kuzeni neyden bahsedıyorsunuz anlayamadım
- +1 yıl
3 ay 10 gun. unutma 3 ay 1. gün ögreneceksın dayanamayacaksın kavga etmeyeceksın sessız kalacaksın uzuleceksın 10. gun evden gıdeceksın. sonrasını ögrenmek bıle ıstemezsın ama kısa sure sonra toparlanacaksın. UNUTMA ÖNUN ACIK AMA BU KISI ILE DEGIL ACI CEKMEK ISTEMIYORSAN BU KISIDEN UZAK DUR
Soran+1 yılSiz kimsiniz ve neyden bahsediyorsunuz kimin kuzeni ne diyorsunuz açık olur musunuz
- +1 yıl
sen o kısıye ınan hadı benden bu kadar...
Soran+1 yılNe inanmasından bahsediyorsunuz kimseye inandığım yok. Siz kimsiniz ve neyden bahsediyorsunuz ne kuzeni ne 3 ay 10 günü
- +1 yıl
bana takıp atma msaj atma hakkım yok telegram var ıse seslı arayalım
Soran+1 yılYazın numaranızı
- +1 yıl
telegram?_
Soran+1 yılOlmaz telegram numaranızı yazarsanız gizliden ararım
- +1 yıl
dostum turkıyede yasamıyorum. numaramı neden sana vereyım? acıklar mısın sen bana vermıyorsun ben sana neden vereyım? bıraz mantıklı olur musun? telegramdan kullanıcı adımı verınce kullanıcı adımla arayınca zaten numara gözukmez neyın kafası bu?
Soran+1 yılKimsenin numarasını vermesine gerek olduğunu düşünmüyorum zaten. Sadece 3 ay 10 gün ve kuzen ısrarınızı anlayamadım açmanızı istedim o kadar
- +1 yıl
sn arkadasım daha da yazma. telegramdan zaten numara olmadan aranıyor kullanıcı adımı ben verecektım. ayrıca 3 ay 10 gun cıkacak. cıktıgı zaman benı bulamayacaksın cunku...
- +1 yıl
daha da yazmıyorum cevap dahı vermeyecegım. zaman gösterecek cıkacak. telegram kullanıcı adım @architekt3 yazarsın ararız burdan cevap vermem...
Soran+1 yılGüzel bir dolandırıcılık yöntemi değil maalesef çok amatörce 😂
- +1 yıl
son yazım.
Zaman evet su gibi akıp geçer ama asıl zaman ders veren bir kitaptır. Zamanında dersini alana yol gösterir ama zamanında dersini almayana da had bildirir... Acısıyla...
yazan: ileriden bir yolcu...
+1 yılDemedı deme o tusu alsn başka bırıyle 3 ay içinde evlenjr
52 Yorumla- +1 yıl
Öyle olacak zaten ailesi müsade etmezse bunuda kullanmış olacak iyi valla 10 yıl bunu s*kiyor olmazsa başkasını skcek iyi valla
+1 yılYani dile kolay 10 yıl en azından bi adı konulması makul olurmuş. her şey gönlünüzce olsun 🙏
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 865 cevap paylaştı.
+1 yıl10 yillik iliskide evli gibi bir seymissiniz zaten cocuk diyordur ki veriyo zaten bi da niye ugrasiyim ki isime odaklanayim mantikli bence
20 Yorumla sizin boşanma zamanınız gelmiş sen nişandan bahsediyorsun. 10 yıllık ilişki büyük ölçüde rölantidedir. ama yaşınız küçük neden bu kadar çabuk büyüme derdine girerki insan?
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. En başta şunu kabul edelim; 10 yıllık evlilik olur ilişki olmaz. He Birlikte yaşıyorsunuz ona lafım yok. Lakin 10 yıllık ilişki bana komik geldi
01 Yorumla
Soran+1 yılPardon tam olarak neyi komik geldi? 15 yaşında lisede okulu bırakıp mı evlenecektik? Ya da üniversite okurken öğrenciyken mi? Sevgilim altı sene tıp okudu ve daha bu yaz mezun oldu çalışmaya başlayalı daha üç ay oldu. Eğitimimizi tamamlayıp mesleğimizi elimize almadan nasıl evlenebiliriz? Küçük yaşta sevgili olduk ve eğitimimiz mesleğimizi elimize almamız 24-25 yaşını buldu ve bu on sene sürdü diye karşımızdaki kişiyle aramızdaki sevgiyi ve bağı yoksayıp ayrılcaz mı?
+1 yılBak şimdi sen herşeyi adama vermissin zaten artik alışılmış bir ilişkinin içerisindesin ve erkek arkadaşın sorumluluk almamak adına seni degersizlestiriyor.
00 YorumlaMesleği ne olursa olsun bence acele etmemelisin gerçekten bu devirde evlenmek borçsuz özellikle çok zor bence sürekli konusunu açıp sıkmamakta fayda var acaba beni sevmiyor mu diye düşünüyorsan dile kolay 10 yılınız geçmiş bence sevgilin düzenli ve kaliteli bir yaşam sunmak istediği için biraz daha erteliyor haklı da nitekim biraz daha sabretmende fayda var diye düşünüyorum
00 YorumlaYani şu an yüzük takmanz lazm hatta geçiyor bile... Benim 3 yıllık bir ilişkim var yaşımda iyi geçmediği halde hala bekliyorz yüzük takmasni falan . Ama senin için gayet normal olması için. Boşa bekliyorsnz zaman kaybı bence 10 yıllık bir ilişkinin adı konmalı diye düşünüyorum...
01 YorumlaZaman kaybından başka bişey değil, sınavı bahane ediyor bence ayrıldığınızı düşün hayatının 10 yılını boş bir hayale heba etmiş olacaksın ve bu adam seninle evlenmez bunu da yaz kenara.
01 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 17,7b cevap paylaştı. Sizin bir an önce evlenme vakti gelmişte geçiyor bile wtanmada ikiniz aynı yere atanması için nikah sar sonra biriniz haftaya diğeri konyaya atanir acı cekersiniz
02 Yorumla- +1 yıl
@Bahadır08 olabilir
+1 yılBiraz kariyerine odaklanmış ki bu bence güzel bir şey sizin geleceğiniz için de zaten evlenme teklifi de etmiş. Biraz kariyerini ileriye taşıması için sabret ama biraz da kendini durdur ona karşı onsuz yaşayamayacağını düşünme her an bitebilir diye de kendini hazırla
01 Yorumla- +1 yıl
+ inana bana evlenmekte gözü yoksa sakın ama sakın sen zorlama senin zorunla olmasın sonra evlilik yürümezse bu iş sevgililik gibi değil kolay kolay bitiremezsin hala bekarken elindeki fırsatları iyi kullan canım kendine iyi bak💖
- Aşk İlişkileri konusunda 399 cevap paylaştı.
+1 yıl25 yaşındasin ve Bence bu yaş uyğun nişanlanmak için. Sana karşi olan tavirlarina falan bak eğer soguk tavırlari varsa o zaman seninle belki de ayrılmayı düşünüyordur
00 Yorumla
+1 yılAz olmuş bir on yıl daha ister sizin ilişki tövbeler olsun 😂 🤦🏻♂️ 😂
Evlensen 10 yaşında çocuğun olurdu daha neyi bekliyorsunuz EYT falan mı 😁😂😁00 Yorumla
+1 yılbi on yıl daha beklemeye niyetin var herhalde
o kadra senede adım atmayan adm evlenmek istemiyordur net10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. 10 yıl bekledin 1 yıl daha bekledin sınavdan sonra belki gerçekten sana değer verdiğini göreceksin geleceğinizi garantiye almak istiyor olabilir
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNiye evlenmek istiyorsun ki? Zaten evli gibi her şeyi yaşamışsın. Niye seninle evlenmek istesin ki? Zaten her şeyi yaşamış seninle. Senden kurtulmak için zaman kolluyor. Çünkü evlenmeden olmaz dememişsin. Deseydin hemen evlenirdi. Çok yakında bırakır seni.
20 YorumlaHaklısın çünkü baya olmuş ilişkiniz artık Bir şeyler yapman gerekiyor
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılCinsel hayatınız var hevesi kalmamış evlenmeden de yaşamış zaten
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılFazlaca aşk ve evlilik film ve dizilerin etkisinde kalmışsın. O işler öyle evlilik mutluluk diyerek dışarıdan bize gösterildiği gibi olmuyor.
00 Yorumla
+1 yılMaşallah zaten siz yapacağınız bütün ahlaksız da yapmışsınız �yi diyelim yani ondan sonra bir zina edip üstüne bir de evlilik yaparsınız
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. Lise aşkı mı yaşlar tutmuyor senaryo gibi geldi ama neyse
03 Yorumla
Soran+1 yıl15 yaşında başladı şu an 25 yasındayız
Soran+1 yılÇok motive edicisiniz sağolun
Aşk İlişkileri konusunda 446 cevap paylaştı. Yok canım daha az ya şaka mısın ya evli gibisiniz zaten ne uğraşcak direk gitin nihah yapın yeterli nişanlık bi durum kalmamış
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı. 10 yil ve sen hala acele mi ediyorum diye dusunuyorsun ben olsaydım 1 yıl bile beklemezdim 😒😒
00 Yorumla
+1 yıltusu kazanınca ayrılacaktır senden, 10 yıllık sevgili olup evli olarak yaşayıp elbette başka tatlar arayacaktır.
00 Yorumla
+1 yılSiz çoktan karı koca olmuşsunuz zaten, onun soyadını taşımasan da olur.
10 YorumlaBu ne acele be, bi 10 yıl daha bekleyin hatta onun üstüne bi 10 yıl daha ekleyin
12 Yorumla
+1 yılAsker arkadaşı gibi olma yolundasınız. Her şeyi yaşamışsınız zaten
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 961 cevap paylaştı.
+1 yılHayır bence etmiyorsunuz 10yıl bence fazla bir süre ilişkide
10 Yorumla Bu soruyu ya sırf dikkat çekmek için ya da şakasına soruyorsun galiba
10 YorumlaZaten her seyi yasiyor evlenmek icin sebep yok cunku😂
10 Yorumla- Devamını Gör (145)
Devamını Gör(190)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026