Evlilik , kayınvalide kayınpeder sorunları.. ne yapacağım ben ?

Zor bela bir nişan süreci atlattık. Söz / nişan birlikte evde oldu neyse nişandan bir gün önce nişanlım eniştemi arayıp takı takılıp takılmayacağını sordu ( babam hayatta değil ) olaylar o gün patlak verdi. Dedik ne demek takı takılacak mı bu aile bilmiyor mu bunu dedik.
neyse tabii ben yine bir set takarlar diye bekliyorum. Nişan günü bana sadece küçük bir halka ( halka bile değil tam ) küpe taktı kayınvalidem. annem bilezik taktı. Bana bohça yapmayı kendi istedi ama işte güya az bir şey yapacağını söylemiş ben çok şey istemişim diye takı alacak paraları kalmamış ve bunu bana dile bile getirmeden küpe alıp getirmeyi uygun görmüş.

Nişanın üstünden 1 ay geçti annesiyle biz çok sık konuşmuyoruz neyse bugün aradım çünkü sağlık raporu falan almaya çalışıyordum nikah için başvuru yapalım diye. nişanlımla eylül - ekim arası düşünüyorduk ama telefonda bunu söylediğimde işte büyüklerinizle oturmadan karar veremezsiniz tarzı bir şey söyledi ( büyükler dediği de sadece kendi ailesi ) işte kilisten babaanne gelcekmiş , kızı üniversiteye gidiyormuş vs. nişan için de aynısını yapmış kızım gelcek kızım gelcek diye ona göre gün vermişti bize ama o gün kızı geldi de noldu çok mu mutlu oldu , çok mu yardımı dokundu hayır. Misafir gibi geldi misafir gibi gitti. Sürekli kızı abisini çok merak ediyormuş düşünüyormuş gibi ona göre gün seçtirmeye çalışmasından bıktım.
benim ailem onlara göre daha az ama sonuçta benim de gelecek insanım var ben diyor muyum bizimkilere göre gün alacağım diye..

neyse sonra bugün ilk defa konu nişana geldi bende dedim ki benim değerim bir küpe değildi anne.. işte dedim nikahta umarım sorarsınız bana ben bekliyorum dedim. Set almadıklarını söyledim. Ben dedim sizden çok bir şey beklemiyorum zaten ama dedim bu da değildi dedim.
neyse işte açtı ağzını herzamanki gibi yok ona masraf ettik buna masraf ettik diye.
kimse kusura bakmasın ama o yaptıysa ben de yaptım. hem bohça yaptı annem hem bilezik aldı üstüne gittim zorla yaptırdığım ( parasını bile ödemediği mutfak dolapları ) dolapların tezgahla , seramik masrafını kendim karşıladım.
gittim tüm beyaz eşyamı aldım.
bana diyor ki daha eşya masrafı var biz çok şey takamayız.
daha diyor sana halı , perde alcam bende dedim ki anne bana halı perde alana kadar kenara bir bilezik koyabilirsin ben senden bunları beklemiyorum zaten kendim alıyorum dedim.

Onların her yaptıkları masraf oluyor ama benim harcadıklarım görünmüyor hiçbir şekilde.
dedim ki eşyaları alamıyorsanız nişanlım zaten destek olur takside bölersiniz o da alır dedim. Bana gelip oğlunu kötülüyor. Onun öyle bir gücü mü var nasıl alabilcek , sen onun alabileceğine inanıyor musun dedi.
ben bıktım artık nişanlımın ailesinden ve isteklerinden. Nikah tarihini bile kendim seçemiyorum. Benim ailem karışmıyor ama onlar hep laf ediyor. Yok gelecek insanım var bilmem ne. Nişanda da aynısını dedi durdu getirdiği dışardan sadece 1 kişiydi geri kalan abisi eşi , nişanlımın kardeşleri o kadar… hiçbir akrabaları yoktu bile.

Evlilik , kayınvalide kayınpeder sorunları.. ne yapacağım ben ?