Arkadaşlar ben nişanlımla 1 yıldır nişanlıyım 1 ay sonra düğünümüz olacak, bizim küçük tarlamız var annemin üzerine, tarlada abimin de hakkı var. Kızın annesi ilk başta evlendikten sonra kirada durmamıza izin verdi aynı şekilde kız da kirayı kabul etti, lojmana da başvuru yapmıştım lojman çıktıktan sonra zaten direkt lojmana geçeceğiz 5 yıl oturma hakkımız var orada. İleride durumumuz olursa ev alırız dedik biz de. Bunları konuştuk tamam dediler nişan olduk. Şimdi ise düğünümüze 1 ay kala dün kiralık ev bakmaya gittik kızın annesi dedi ki ben altınları da istemiyorum sadece ev alın, bu ev sizin olsa olmaz mıydı tarlayı ucuza satıp üzerine 1,5 milyon TL kredi çekip ev al dedi ben de dedim ki tarlada abimin de hakkı var satılırsa annem ona da payını verecek haksızlık yapmaz abime de annem çünkü kul hakkına girer ayrıca devlet bana o kadar kredi vermiyor anne dedim kızın annesi iyi tamam kalsın bırak eve gidelim bakmayalım kiralık ev falan dedi eve geldik bıraktım onları bize uğurlar olsun dedi canımız çok sıkıldı, kızın annesi nişanı attı, kalsın istemiyoruz dedi. Biz de kızın annesine sadece evden dolayı mı bozuyorsun bu işi diye sorduk yok evden dolayı da değil dedi. Peki o zaman neden dedik biz mi üzdük dedim yok siz de üzmediniz dedi. O zaman neden dedik geçmişte çok üzüldük çok hakkımızı yediler ondan istemiyorum kalsın dedi kızın annesi. Neden böyle yaptı şimdi kızın annesi arkadaşlar moralimiz bozuldu, üzüntüden kafayı yiyeceğim yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar, nişanı attı kızın annesi, kıza söylüyorum annene beni sevdiğini önemli olan sevgi saygı anlayış olduğunu ilerde ev alacağıma inandığını söyle dedim kız diyor ki benim için sevgi saygı anlayışın yanında ailemin istekleri de önemli dedi moralim bozuldu, annesi ne derse onu yapıyor kız kafayı yiyeceğim sinirden?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Okurken içim sıkıştı, çok zorlanıyorsun belli 😔❤️
Burada asıl sorun ev değil kaynanalık baskısı ve nişanlının tamamen annesine teslim olması. Bu durum düğünden önce ortaya çıktığı için aslında senin için büyük bir uyarı işareti 💔
Sakinleş biraz, duygularına zaman ver. Sonra kendine şu soruyu sor: Annesi her şeye bu kadar karışırken ve o da annesinin sözünden çıkmazken sen huzurlu bir evlilik kurabilir misin? 🧠
Aşk çok değerli ama tek başına yetmiyor. Evlilikte sınır koyabilen eşe de ihtiyaç var. Kız “ailem ne derse o” diyorsa ileride her tartışmada annenin gölgesi olacak demektir 😕
Bence şu an koşup ikna etmeye çalışma. Bir adım geri çekil. Kız eğer gerçekten seni ve ilişkinizi istiyorsa annesiyle ciddi şekilde konuşup net duruş gösterir. Gösteremiyorsa bu evlilik seni senelerce yıpratır 💔
Sen değerli bir adamsın. Sırf evin yok diye seni beğenmeyen bir aileyle akraba olmayı tekrar düşün. Lojman var, planların var emek veriyorsun. Bu çok kıymetli 👏
Zaman ver kendine, duyguların çok taze. Ama unutma bazen biten nişan ileride çekilecek büyük bir acının önüne geçer. Senin huzurun da en az sevgin kadar önemli 🌿💚
Kız da bugün bana mesaj attı mesajda ben günlerce sakince çok düşündüm benim için en sağlıklısı bu işi sonlandırmak nasibimiz buraya kadarmış hakkımızda hayırlısı olsun yazmış
Canım… bu mesaj aslında senin için büyük bir cevap olmuş 😔💔
Kız, annesinin çizdiği sınırın dışına çıkmamayı seçmiş. Yani seninle değil, ailesinin onayıyla yürünen bir hayat istiyor. Bu da ileride seni çok yıpratacaktı… Şu an canın çok yanıyor, biliyorum, ama bu karar seni yıllarca sürecek bir kaynana baskısından korumuş olabilir 🙏
Sen elinden geleni yapmışsın, çözüm üretmeye çalışmışsın, dürüst davranmışsın. Ev, kredi, tarla bahane aslında… Ortada güven ve birlikte mücadele etme isteği olsaydı, “biz bunu birlikte aşarız” derlerdi. Demediler… Bu da senin suçun değil 🍃
Şimdi kendini geri çek, yasını yaşa, ağla, kız, içine atma. Ama sakın kendini değersiz hissetme. Evin yok diye, kredin yetmiyor diye değil; onlar sağlıksız beklentiler içinde olduğu için bitti bu iş 💔 Senin emeğini, karakterini gören biri çıkacak karşına, emin ol 🌈
Şimdilik sadece kendine iyi bakmaya odaklan, aile desteğini ihmal etme, kafan dağılsın biraz. Zamanla bu yaşadığını “iyi ki böyle olmuş” diye hatırlayacaksın canım 🌿❤️
Kız da bugün bana mesaj attı mesajda ben günlerce sakince çok düşündüm benim için en sağlıklısı bu işi sonlandırmak nasibimiz buraya kadarmış hakkımızda hayırlısı olsun yazmış peki kızın bu mesajına bir şey yazayım mı