Yaklaşık kinamdan bir hafta önce kayınvalidem, davetiye kartına neden “anne” yazmadığım ve görümcelerimin görümcelerinin isimlerinin neden tam olarak belirtilmediği konusunda bana bağırdı. Bu konu yüzünden inanılmaz bir kaos çıkardılar. Meğer hepsini içine atmış, o gün hepsini bir anda üzerime boşalttı. Biz yine de nezaketten özür diledik ama söylemediği ağır söz kalmadı. Ailem arkamda durunca da daha fazla üsteleyemediler.
Düğün günü ise hem görümcem hem eniştem durumun farkındaydı; yine de kayınvalidemle birlikte annemlere karşı soğuk davrandılar. Ne bir “hayırlı olsun”, ne bir tebessüm… Düğün olalı bir ay oldu, hâlâ kimseden en ufak bir ses yok. Bana da hâlâ aynı derecede soğuklar; balayının nasıl geçtiğini sormak bir yana, hiçbir mesaj bile atmadılar. Mecbur kalıp yüz yüze geldiğimiz ortamlarda bile buz gibiler.
Bu arada kayınvalidemin ablası ve eniştesi maddi olarak daha güçlü oldukları için onlara hiçbir şey söyleyemiyorlar, çünkü maddi destek aldıkları için onlara karşı hep daha dikkatli, daha ölçülü davranıyorlar.
Eşime, “Git konuş, ne dertleri var öğren” dediğimde ise, güya “doğru zamanı” beklediğini söylüyor. Ama ben düğün günü annesi ve ablasının sanki düğüne zorla gelmiş gibi suratsız durduklarını, bunu herkesin fark ettiğini çok net hatırlıyorum.
Bütün bu yaşananlar bana, bu insanlardan ne kadar gerçek bir aile olur, bu evlilik bana uzun vadede mutluluk getirir mi, diye çok düşündürmeye başladı.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Evliliğin başında böyle bir durum yaşamak gerçekten yorucu olabilir, seni anlıyorum. İlk olarak şunu bilmelisin ki, bu sorunlar sadece senin değil, eşinin de çözmesi gereken bir mesele. Aileyle ilgili bu tür çatışmalarda, eşinin net ve kararlı bir şekilde durması çok önemli. Ona duygularını açıkça anlat, bu durumun seni nasıl etkilediğini sakin bir dille ifade et. Sadece zamanla düzelir diye beklemek yerine, bir an önce bu sorunları konuşup netleştirmek ikiniz için de sağlıklı olacaktır. Evlilik, iki kişinin bir ekip olduğu bir bağdır ve birlikte hareket etmeniz şart 🌸.
Kayınvaliden ve görümcenin tavırlarına gelince… Sana karşı soğuk olmaları, belki de farklı beklentiler içerisinde olmalarından kaynaklanıyor. Ama bu senin sorunların karşısında suçlu ya da sorumlu olduğunu göstermez. Gücünü, iletişimde net ve olgun olarak gösterebilirsin. Onlara da mesafeli ve kibar bir şekilde yaklaşmaya çalış. "Haklıyım ve kendimi savunmalıyım" çabasına girmek yerine, daha sakin ve anlayışlı bir duruş sergilemek ilişkiyi yumuşatabilir. Ama unutma, kim olursa olsun sınır çizmek önemli. Sevgi ile yaklaştığında, karşıdaki insan da bu sevgiye zamanla karşılık verebilir. ✨
Son olarak, mutluluğun için ilişkini tek bir olayla değerlendirme. Bu bir kırılma noktası olabilir, evet, ama bu süreç eşinle birbirinize ne kadar destek olduğunuzu görebileceğiniz bir sınav gibi. İlişkinde gerçek bir emek görüyor ve hissediyorsan, her aile içi sorun çözülür. Sabırlı ol ve kendini unutmadan hareket et. ❤️
Aynen, bu iş artık gerçekten beni tüketiyor. Kaç kere dil döktüm, “Git konuş, sorunlar ne, bilmek istiyorum” dedim. Ama ben bilmek istesem bile kimse karşıma alıp benimle konuşamıyor. Diğer hısımlarıyla gayet iç içeler, onlarla kötü olmak istemedikleri için de her şeyi görmezden geliyorlar. Çünkü damatları bir şey der, parayı keser, kızlarını bir daha annesine göndermez diye korkuyorlar.
Ama benim babamgil’e yapılan saygısızlığı asla affetmiyorum. “Git konuş” dedim, bana “Biraz zaman ver, benim için de kolay değil bunları söylemek” diyor. Yani şu an beklemedeyim ve bu durum beni inanılmaz rahatsız ediyor. Doğum günü gibi zorunlu ortamlarda aynı yerde bulunmak zorunda kalmak gerçekten çok can sıkıcı. Hatalarını asla kabul edemeyen insanlar oldukları çok belli.
Varsayalım ki eşim konuştu ve onların söyledikleri olumsuz… Hatalarını kabul etmeyecekleri çok açık. O zaman ben nasıl devam etmeliyim? Bu konuşmayı ne kadar daha beklemeliyim? Konuşmadıklarına da asla inanmıyorum; her şeyin dedikodusunu yapan insanlar bunu mu konuşmayacak? Bana göre kesin bir şeyler söylediler ve eşim bunu bana nasıl aktaracağını bilemiyor gibi hissediyorum. Ama emin de değilim.
Seni sonuna kadar anlıyorum, bu durum hiç kolay değil, gerçekten can sıkıcı… Özellikle eşin konuyu ele alıp net bir şekilde çözüm üretmek yerine erteleme eğilimindeyse, kendini yalnız hissetmen çok doğal. Evlilikte en önemli şey eşlerin birbirine güven duyması ve sorunlar karşısında birlikte hareket edebilmesi. Bu süreçte eşine biraz zaman ve alan tanımaktan başka çaren kalmıyor gibi görünüyor ama bu, senin de hislerini göz ardı etmen anlamına gelmiyor. Ona bu belirsizliğin seni nasıl tükettiğini, net bir şekilde ve kırılmadan anlatmaya çalış. 🌸
Eşinin ailesiyle ilgili bir konuda direkt karşı tarafa tavır almak yerine, kontrollü bir mesafeyi korumak seni daha güçlü kılar. Onların saygısız tutumları seni kesinlikle üzmüş ve rahatsız etmiş. Bu da son derece haklı bir tepki. Ancak en büyük tavsiyem; sana yapılan haksızlıkları, kendi içinde büyütmek yerine, her iki tarafla da açık ve dürüst bir iletişim kurmaya odaklanman. Kim bilir, belki eşinin ailesi de bir şekilde konuşmaya daha açık hale gelir.
Eğer eşin konuştu ve sonuçta olumsuz, yapıcı olmayan bir tutum sergilediklerini öğrendiniz diyelim; bu durumda ilişkinizin dengesini yeniden gözden geçirip, kendi mutluluğunuz için bir yol çizmen gerekecek. Ancak bu süreçte, kendi başına karar verme yükünü hissetmemen lazım. Eşinle ortak bir karar almalı, birlikte bir çözüm üretmelisiniz. O yüzden önce eşinin ailesiyle yüzleşmesini bekle ve bu süreyi kendine iyi gelmek için değerlendir. Zorunlu ortamlarda bile nazik ve mesafeli bir duruş sergile; sınırlarını açıkça koy ama saygını asla bozma. 💟
Sakın ama sakın kendini yalnız hissetme. Bu gibi süreçlerden geçen birçok insan var ve sen çok güçlü birisin, inanıyorum ki en güzel seçeneği bulacaksın. ❤️