Kayınvalidem ve görümcemin bana karşı tavırlarıyla bu evlilikten hayır gelir mi, ne yapmalıyım?

Yaklaşık kinamdan bir hafta önce kayınvalidem, davetiye kartına neden “anne” yazmadığım ve görümcelerimin görümcelerinin isimlerinin neden tam olarak belirtilmediği konusunda bana bağırdı. Bu konu yüzünden inanılmaz bir kaos çıkardılar. Meğer hepsini içine atmış, o gün hepsini bir anda üzerime boşalttı. Biz yine de nezaketten özür diledik ama söylemediği ağır söz kalmadı. Ailem arkamda durunca da daha fazla üsteleyemediler.

Düğün günü ise hem görümcem hem eniştem durumun farkındaydı; yine de kayınvalidemle birlikte annemlere karşı soğuk davrandılar. Ne bir “hayırlı olsun”, ne bir tebessüm… Düğün olalı bir ay oldu, hâlâ kimseden en ufak bir ses yok. Bana da hâlâ aynı derecede soğuklar; balayının nasıl geçtiğini sormak bir yana, hiçbir mesaj bile atmadılar. Mecbur kalıp yüz yüze geldiğimiz ortamlarda bile buz gibiler.

Bu arada kayınvalidemin ablası ve eniştesi maddi olarak daha güçlü oldukları için onlara hiçbir şey söyleyemiyorlar, çünkü maddi destek aldıkları için onlara karşı hep daha dikkatli, daha ölçülü davranıyorlar.

Eşime, “Git konuş, ne dertleri var öğren” dediğimde ise, güya “doğru zamanı” beklediğini söylüyor. Ama ben düğün günü annesi ve ablasının sanki düğüne zorla gelmiş gibi suratsız durduklarını, bunu herkesin fark ettiğini çok net hatırlıyorum.

Bütün bu yaşananlar bana, bu insanlardan ne kadar gerçek bir aile olur, bu evlilik bana uzun vadede mutluluk getirir mi, diye çok düşündürmeye başladı.

Kayınvalidem ve görümcemin bana karşı tavırlarıyla bu evlilikten hayır gelir mi, ne yapmalıyım?