İyi akşamlar. Arkadaşlar son zamanlarda Annem ve kız kardeşim canımı sıkıyor. Kız kardeşim birini buldu. Sözü oldu. Söze tüm arkadaşlarını çağırdı. Evli olanda vardı. En az 25 30 kişi geldiler. Kızlardan üçü mutfağa girdi. Bana bir tanesi emri vaki yapıyor. Tabaklara onu koy şunu koy diyerek. Çok kızdım. Ama bir taraftan da mutfaktaki işi çok çabuk hallettik. Sadece kızdığım tarafı başkasının evinde emri vaki yapması. Kız kardeşimde söz gününe gelene kadar bana beraber kuaföre gideceğini söyledi. Bende içten içe seviniyorum beraber gideceğimiz için. Söze 1 gün kala kız kardeşim bulaşık İçin benimle kavga etti. Sana sinir oldum filan. Ben hergün kız kardeşimin sigara külünü bile atıyorum. Hergün bulaşık yıkıyorum. Kimseyede şunu yapıyorum demiyorum. O tartıştığımız akşam gece hiç uyuyamadım arkadaşlar. İçimden ağladım. Sabah oldu. Kız kardeşim çekti gitti öğlen olunca evden. Ben oturdum düşündüm. Sonra oturduğum semtte elimdeki nakit parayla kuaför kuaför gezdim. Dağınık Topuzu yaptırabilmek için. En son çarşıda gittiğim kuaförde buldum. Yaptırdım saçımı. Eve geldim kız kardeşim ve arkadaşları gelmiş eve. Arkadaşlarından bir tanesi benden laf arıyor. Siz beraber ayrı kuaförlere mi gittiniz diye. Arkadaşlar o gün çok sinirlerim bozuldu. Annemde bir misafir gelince arkamdan atıyor. Ben atanmayı bekliyorum. İnsanlara küstü filan diye. Böyle aile olmaz arkadaşlar. Ben gerçekten içimden çıkarttım bunları.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
gercekten üzüldüm durumuna ama senın ıcın yapılması gereken en guzel sey ne bılıyor musun kendı paranı kazanmaya baslayıp o evden gıtmen evlılık fılan bos ıs kım evlenıpte mutlu olmus kı kendını her konuda gelıstır mesela kuafor mu geregı bıle yok kendın yapmayı ogren ben oyleyım saclarımı hep kendım sekıllendırırım kımseye hıcbır konuda hıcbır sekılde muhtac olma ve enet aılen gercekten sıkıntılı asla da bende bırını bulayım da evlenıp gıdeyım dusuncesıne kapılma cozum degıl ıcını rahat tut ve atanmayı beklıyo olabılırsın ama bos durma gır calıs basıt bır seyde olsa calıs evde durma
Canım benim öncelikle beni anladığın İçin teşekkür ederim. Babam her konuda yardım eder. Parasal olarak. Ama o gün çektiğim sıkıntıyı asla unutamıyorum. Bende evliliği kurtarıcı olarak görmüyorum. Annem ve kız kardeşim çok sıkıntılı. Ve en azından gönül almasını bilir insan. Oda yok.
anlıyorum ınan senı cunku benım aılemde oyle ama olay para degıl aıle her seydır lafı her konuda cok dogru hem olulu anlamıyla hem olumsuz goruyorum kı senı uzuyorlar sana sıkıntı verıyorlar uzaklasman en ıyısı olucak calıs paraya ıhtıyacın oldugu ıcın degıl uzak kalmak ıcın
Evet canım her konuda olumlu olumsuz üzüyorlar. Canım ben bunlardan ayrılınca gerçekten içime bir mutluluk geliyor. Şu an içerde misafir var. Annem misafirlere oraya başvur şuraya başvur küstü diye arkamdan konuşuyor. Kendi odamdan duyuyorum. Evet canım bunlardan uzak kalmak ruhuma çok iyi geliyor. Bir de beni üzen sözde kız kardeşimin Arkadaşı mutfağa girip emri vaki yapması. Bu evden bazı sırlar çıkıyor ki onlar o davranışları yapabiliyor.
aynen oyle oylesı olmasa da olur gercekten uzulmene bıle degmez bende cok uzuldum ama degmıyor sen kendı uzulmenle kalıyorsun cıddıye bıle alınmıyor ne saygı goruruyorsun ne deger degmez boylesıne baksan kız kardesın kardesın dedıgın kısı senınle degıl el ıle mutlu ıste
Aynen kardeşimin olmasına bile gerek yokmuş. Yani el ile mutlu olsun olmasın artık önemi yok. Bir de canım o gün gittiğim kuaförde saçımı yapan erkekti. Bana maaşallah sende de ne saç varmış haset haset söylüyor. Grip oluştum. Hastalığım yeni geçmişti. Boğazlı kazak giymiştim. Saçların bozulmaması İçin kazağı kesersin artık dedi. Sanki sinir olmak İçin yaratılmıştı.
ay ne tuhaf ya valla ne dıyeyım takma boş ver kendınle mutlu ol sen
Aynen canım.
Burada ilk kez gördüğüm türden bir mesaj olmuş, kesinlikle içinizi ne kadar sıktığınız buraya bunları yazmanızdan belli oluyor. Öncelikle geçmiş olsun, muazzam narsist bir aileye sahipsiniz gibi, kız kardeşiniz hep mi böyleydi bilemeyeceğim için demek isterim ki siz büyük olduğunuzu unutmayın ve olgun davranışlarınızdan vazgeçmeyin, sabrın sonu selamet. Belki de içerisinde bulunduğu tempodan dolayı size pek önem verememiştir. Sizi bu yoğun üzüntüden kurtaracak bir şey varsa o da bu kadar duygusal anlamı sizi üzen aile bireylerinize değil başka birine ya da bir şeye vermenizdir.
Şöyle söyleyim ben hep büyüklük yaptım. Kız kardeşimi savunuyorsunuz. Ne yoğunluğu Allah Aşkına. Bana o güne kadar gideriz diye söz vermişti. Siz yorumunuzla taraf tuttuğunuzu belli etmişsiniz zaten. burada büyük çocuğa yapılan haksızlığı göz astı ediyorsunuz. Aile bireyleri hatalı.
Hayır yanlış ifade ettiysem kusura bakmayın ben kimseyi savunmuyorum zaten bundan hiçbir çıkarım da yok neden savunayım. Tek yaptığım sizi rahatlatmaya çalışmak çünkü aşırı stresli olduğunuz belli ancak ben fevri davranışlarla hiçbir yere varamayacağınızı hatırlatmak istedim. Sizi bu denli üzen şeyleri düzeltemiyorsanız onlardan uzaklaşmayı, bu ilgiyi hakeden başka bir şeye vermeyi deneyebilirsiniz
Evet ne desem haklısınız. Mesela yalnız bişey yapmaktan keyif alıyorum. Kendimle vakit geçirmekten. Onları yapmayı deniyorum. Duygu ve düşüncelerimde yalnız olduğumu biliyorum. Fakat içten içe Anneme çok kızıyorum. Şu an içerde misafir var. Misafirlere oraya başvur buraya başvur küstü diyor. Ta kırk yıllık babaannemin lafını konuşuyor.
Anladığım kadarıyla Türkçeniz iyi, hitabınız iyi, bir şeyler yazmayı seviyorsanız bir defter alın stresini bir şeyler yazarak atın ya da bir blog sitesi açın orada bir şeyler karalayın. Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama bu da çok iyi gelir yani kısaca demek istediğim hatta yukarıda da söylediğim ve sizin de belirttiğiniz üzere kendinize vakit ayırın. Sizi üzen strese sokan insanlara değerli vaktinizi harcamayın, sizi asla anlamayacaklar.
Tekrar teşekkür ederim. Beni üzen bir de kız kardeşimin arkadaşı. Mutfağa girip emri vaki yapması. Ama demek ki evden bazı sırlar çıkıyor ki bunlar emri vaki yapma cesaretini kendinde buluyorlar diye düşünüyorum.
Ne demek ben teşekkür ederim. Sizin iyi niyetinizi ve sakin biri olduğunuzu öğrendiği için hadsizlik etmeyi kendisinde hak görmüş demek ki, biri bans kendi evimde emrivaki yapsaydı karşılığını alırdı.
Evet iyi niyetli sakin biriyimdir. Fakat o kişi kız kardeşimin arkadaşı olduğu İçin bazı sırlar çıkıyor ki bunları yapma cesaretini kendinde bulabiliyorlar. Bir de o gün gittiğim kuaförde saçımı yapan erkekti. Bana sende de ne saç varmış maaşallah diye haset haset laflar söylüyor. Boğazlı kazak giymiştim. Grip olmuştum. Hastalığı yeni atlatmıştım. Saçın bozulmaması İçin kazağı kesersin artık diyor bana. Sanki o gün hepsi sinir etmek için yaratılmıştı.
Evet maalesef her şey üst üste gelmiş :/ Ve evet evdeki şeyleri bilmese emrivaki yapacak cesarette olmazdı, ne yazık ki başlıktaki gibi narsist bir aileye sahipsiniz ama olmuş bitmiş bir gün üzerine daha fazla düşünerek kendinizi üzmeyin, elimizden bir şey gelse geriye dönüp neler neler yapmazdık ki... Dediğim gibi kendinize daha çok değer verin bunu hakediyorsunuz, hayatta mutluluklar dilerim