Sizce aklı başkasında mı? Ne yapmalıyım?

10 yıllık bir ilişkim vardı, 3 sene önce ayrıldım sağlık problemlerim nedeniyle. Yakın zamanda ise tekrar görüşmeye başladık. Fakat öğrendim ki bir süre önce ise bir kızla tanışmış. Kız yurt dışından gelmiş. Evlenmeyi düşünmüşler, kızın ailesiyle bile tanışmış, o da kızı ailesiyle tanıştırmış. Kız ülkesini gittiği zaman onun için çok ağlamış fakat daha sonra tekrar birbirlerini görememişler kızdan haber alamamış. Onun yüzünden çok ağlamış. Karşısında ağladığı bile olmuş. Kendisinden yaşça genç bir kızmış. Çalışmasını bile istememiş ve sürekli ona zaman ayırmış. Kendi işlerini bile onun olmadığı zamanlara ayırıyormuş ona daha fazla zaman ayırmak için. Kız zaten son zamanlarda yazmamaya başlayınca tedirgin olmaya başlamış. Uyku uyuyamaz hâle gelmiş. Arka arkaya 30-35 tane mesaj yazdığı ve dakika başı aradığı bile olmuş. Çok kısıtlıyormuş ve her yaptığına üzülüyormuş. Ulaşamadığı dönemler araştırmış ama bir sonuca varamamış. Ama benim için bunları hiçbir zaman yapmadı. 10 yıllık ilişkimiz bitti ama benim için hiç bu kadar uğraşmadı. Üstelik ben çalışan bir kadındım ve eve paranın önemli kısmını ben getiriyordum. Ona asla sorun yaratmıyordum, pek tartışmazdık. O kızla ise arada sırada tartışırlarmış kız baskı yapıyorsun diye kızdığı için. Oysa onu hep ilgilenen onu merak eden bendim, bana herhangi baskı da yapmadı, bunaltmadı ya da çaba da göstermedi. Ayrılınca bile böyle olmadı. Bunları düşününce hâlâ üzülüyorum. Ne yapayım sizce?

Sizce aklı başkasında mı? Ne yapmalıyım?