Ona o kadar aşığım ki, istemsizce ona benzediğimi fark ettim düşüncesinde misiniz?
Düşünce yapısından çok, anlık mimikler ve tepkilerde ki benzerlikten bahsediyorum.

Ona o kadar aşığım ki, istemsizce ona benzediğimi fark ettim düşüncesinde misiniz?
Düşünce yapısından çok, anlık mimikler ve tepkilerde ki benzerlikten bahsediyorum.
Her zaman değil. Her insan farklı bir yapıda olmasına rağmen kültür ve gelenek açısından sahip olunan birikimleri birbirine aktardığından dolayı karşı taraftan almış olduğu bir şeyler ya da verdiği şeyler mutlaka vardır. Bu bir kelime, davranış, hobi, tepki vb de olabilir.
Eski sevgilim hmm kelimesini çok kullanırdı yazışmada. Bir zamanlar ben de kullanmaya başlamıştım onun yüzünden. Artık pek kullanmıyorum. Ama karakterimiz oldukça farklıydı. Son zamanlarımızda da farklıydı.
Hayır bezemeyiz.. tam tersi insan benzediği kişiyi sever zaten.. yani zamanla ona benzemez.. zaten ortak özellikleri vardır çoğu konu da iyi anlaşıyorlardır bu yüzden de sevgili olmuşlardır çünkü zıt kutuplar birbirini çekmez iter
Bir zaman sonra insanlar sevdikleri kişinin hal ve hareketlerini almaya başlarlar, bu gayet güzel bir şey, sevdikleri kişiyi benimsediklerini gösterir.
Not eklemek isterim.. genelde baskın ve dominant biri olduğum için bende bu etki olmuyor, ama istisnalar kaideyi bozmaz.
Sanırım haklısınız. Ufacık bir mimik hareketi bile istemsiz bir şekilde karşı tarafa sirayet edebiliyor, seven sevdiğini kopyalamak ister, tabi tüm bu etkenler içten ve samimi sevgiler için geçerli.. zaten benimsemek terimi tek bir kişiye özeldir, umarım hayat böyle kişileri karşımıza çıkarır.
Karanlığınız güzel olsun.
Cevap
10Cevap
Huyun suyun ona benzediği kesin :D
Hayır değiştirmek istediğin kişiye benzersin, o yüzden kimseyi değiştirmeye çalışmaÿın
Değiştirmeye çalıştığın için
evet espriler, mizah anlayışı konuşma tarzı vs benzemeye başlıyor zamanla ve bu tatlı bir sey. ozledim ühü
Böyle bir şey var benimde dikkatimden kaçmıyor, evli çiftleri gördüğümde bir birlerine çok benzetiyorum
yoo benzemeyiz ama erkeklerin hoşlandıkları ve sevdikleei kadınların söz/kelime ve mimiklerini istemsiz taklit ettikleri kanıtlanmış bir şey
Olduğunu sandığımıza veya olmak istediğimize aşık oluruz.
Evet mesela eski sevgilim ilişkimizin 6. ayından sonra ayakta işemeye başlamıştı
Belki de o bize benzer.
Her birey ayrıdır öyle bir şey olamaz
Evet biz çok benziyoruz
Ayna yani..
bence hayır
Kesinlikle
Benzeriz
Evet benzer
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?