Aşkı bir şeylere benzetecek olsaydınız neye benzetirdiniz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılAşkı mevsimlere benzetiyorum...
Sonbahar gibi kimi zaman durgun ve yağışlı...
Kış kadar soğuk, hüzünlü ve boğuk...
İlkbahar kadar cıvıl cıvıl...
Yaz kadar sıcak, içi ısıtan harika bir duygu...
Kimi zaman fedakarlık , belki sevmediğin şeyleri bile o mutlu olsun diye yapmak , anlamaya çalışmak, tek düşünmek değilde bir olmaya çalışmak... Sevgi , gösterilen özen, ona dünyanın tek harikası oymuş gibi hissettirmek , iki kişilik yalnızlığa mahkum etmemek, harika iletişim, sadakat, saygı...
Kimi zaman onunla ağlamak , onunla gülmek, onu dinlemek , yanında olmak , iyi hissettirmek , güldürebilmek , harika zaman geçirebilmesini sağlamak... Kimi zaman acı çekmek , bol göz yaşı, özlemek , duygularını gizlemek gizlemek, fikirlerini önemsemek, üzülsende ona kıyamamak...
Aşk bir diğer anlamla kırılgan bir şeye benzeyebiliriz... Bir kırılma noktası...
Aşk'a inancının kırılması ya da sevdiğin birine güvenini kaybederek canının acıması... Fiziksel acılar kadar duygusal acılarda can yakabilir... Bir şey kırıldığında nasıl parçaları yerine gelmezse bu da öyledir... kırılan parçaları geri yerine yapıştırsanda hiçbir şey eskisi gibi olmaz...36 Yorumla- +1 yıl
Yani mevsimsel geçiçi kısa vadeli ruh hali kışın soğuk kızarım yazın severim sonbaharda üzülürüm baharda sevmeye başların senin yorumun tabiri
- +1 yıl
Geçici ya da kısa vadeli anlamında demedim... Birine kızar, kırılırsın ama sevmekten vazgeçmezsin... Ve insan en çok sevdiğine kırılır... Onu gerçekten sevdim. Benim için geçici ya da kısa vadeli bir şey değildi...
Mevsimlere benzettim ama bu geçici kısa vadeli olduğunu düşündüğüm için değil...
Bana tüm duyguları bir arada yaşattığı için...
Her anımız her anımızı tutmuyor... hemen hemen herkes öyledir kimi zaman... her dakika gülüp mutlu olmuyoruz. Herkesin hüzünlendiği , kızdığı , kırıldığı zamanlarda vardır...
Bazen çok çok ağladım, ona çok kırıldım. Çok kavga ettik , birbirimizden uzaklaştık, küstük, inat ettik. Ve mutlu zamanlarımızda çok oldu. onunla çok güldük, bir şeyler paylaştık. birbirimizi güldürmek için çabaladık... belki kimi zaman sevmediğimiz şeyleri yaptık. Ama çabaladım ya. Aşk böyle bir şey değil mi? Kusurlarına rağmen, eksisiyle artısıyla sevmek...
Mevsimler biri bitip biri başlasada her sene o döngü devam eder... Yani her sene bir şekilde o mevsimleri tekrardan yaşamaz mısın?
Ona kızanda sevmekten vazgeçemezsin... sevgini gizler ve kendi kabuğuna çekilirsin. Onun iyi olmasını istersin. Belki seninle mutlu değildir. Nasıl mutlu oluyorsa ve en iyisini dilersin... canın yansada o mutluysa mutlu olmak...
Ondan vazgeçtiğimi söylediğimde bunu başaramadım... hep onu sevdim. Her gün , her saniye , her salise... Ne sevmeyi başarabildim, ne de birlikte mutlu olabilmeyi...
Unutmak istedim kimi zaman... ama bunun için kendimi şartlandırmadım. Zamanla yokluğuna alıştım. Kabullendim...
Ve birini mevsime göre sevmezsin... o sana her mevsimde harika gelir... benim gözümde binlerce insan arasında tek harika tek mükemmel oysa , başka insanların gözünde öyle değildir belkide... Yani demek istediğim şu... birine nasıl baktığın, ona hissettirdiklerin... Duyduğun aşk... iki kişinin hem ruhunun birleşmesi...
Aşk geçici ya da kısa vadeli değildir... Geçtiyse hiç Aşk olmamıştır... birini gerçekten sevdiysen aşkın yerini zamanla sevgi alır. Aşk hiç gitmez... - +1 yıl
Ya arkadaş ne ara yazdın yorulmadınmı kaç gün sürdü bakarken başım dündü sen filozof gibisin araştımacı hocam eline sağlık ikigünde okurum güzel yazmlşın arkadaş kadınlar çok yaratıcı bence sen makale yaz ben okurum içinde aşk olsun
- +1 yıl
Bazen yazmaya çok üşenirim , bazen üşenmem Hahah
Oku ya da okuma sorun değil, canın sağolsun :D - +1 yıl
Sen yaz moralim buzuk olduğunda okurum hiç sıkılmam söyle ne olacak bu memleketin hali
- +1 yıl
Çok içten ve uzun yazılmış inşallah şu an iyisindir.
En İyi Cevaplar
+1 yılAşk bir karın ağrısına benziyor. Bitmek tükenmek bilmeyen bir karın ağrısı.. sabahtan akşama kadar onu düşünmek. Bı mesaj gelmişi ikide bir telefona bakmak. Bugün niye soğuk davrandı diye düşünmek. Niye benimle ilgilenmiyor diye düşünmek..
Aşk Zor zanaat vesselam.. Ama karşılıklı olduğunda hayattaki en güzel şey aşk00 Yorumla
+1 yılAşkı bir köpeğe benzetiyorum ki aşk sadece bir kelimedir. Aslında altında yatan çok şey vardır. Aşk asılında körü körüne kendini yoksaymaktır oyüzden ben buna aşk demiyorum demedim hayaran olmak hayranlık duymak
10 Yorumla
+1 yılBen aşkı suya benzetirim onsuz yaşayamazsın rahat ulaşınca değerini bilmezsin içinde kısa süre kalsan boğulursun onsuz kaldın mı bir yudumu işin herşeyini verirsin 🙂🙂
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
91
Cevap
116Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 265,6b cevap paylaştı.
u +1 yılaşka inanmıyorum maalesef.. çünkü sevmeyi bilen gerçekten kalbi seven kimse kalmadı bu dünyada... ama aşk sevmek ve daima yanında olmak demektir benim için
10 Yorumla Benim hayatımda, benim için önemli, güzel renklerim vardır tabi ki bunlar benim sevdiğim, bana mutluluk huzur veren renklerdir, o renklerimden birisi mavi, ferahlık, güzellik, huzuru temsil eder benim için ve aşkta bende mavi rengini yansıtır, benzetmek değil aslında buradaki açıklamamda anlatmak istediğim, aşk ortamın iyiyse geçerli bu, kişiler arasında mutluluk, huzur, güven ve sadakat varsa geçerlidir bu söylediğim yoksa bunların hiç biri zaten aşk yoktur ama şunuda belirteyim, aşkın tanımı olmadığı gibi belli başlı bir kalıbada giremez o yüzden bende yansıttığını, hissettirdiğini açıklıyorum şu anda benzetim yapmıyorum. 🦋💙
10 YorumlaTabiri caizse:
Aşk bir sudur, iç iç kudur,
Aşk bir vişne, ye ye kişne..Bence aşk çocukluğumuzdaki bayat tekerlemelerden başka bir anlam içermiyor. Zira her şeyin bu kadar kolaylaştığı bir çağda aşk ne menem şey bilmek imkansızdan da öte gibi geliyor bana artık...
Not: Gerçek aşkı bulan, yaşayan vardır onlara saygım sonsuz!
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 453 cevap paylaştı.
+1 yılGördüğünde ölücekmişsin ama onsuzda yaşayamazsın gibi , en sevmediğin şeyleri onunla sevmen gibi , mide bulantısı değil de karnında kelebeklerin uçması o güzel ve tuhaf sancılar gibi , kısacası en acı meyvenin tatlı gelmesi..
20 Yorumla Aşk klâsik araba gibidir çok seversin bakınca dokununca çok mutlu olursun sahip olduğum en iyi şey bu dersin kim ne derse desin sadece sen beğenirsin saklarsın herkesten kimsenin el sürmesine izin vermezsin. Yola çıkınca nerde arıza yapacağını bilemezsin kendi istediği olur her zaman aşk böyle bir şey:D
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,7b cevap paylaştı.
+1 yılAcılı çiğ köfte ashs yerken güzel çıkarken sıkıntı ahsh
42 Yorumla- +1 yıl
😂😂
- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılAşk ölüme kardeştir benim gözümde ölmek gibi birsey herseyden vazgeçmek ama gerçekten aşktan bahsediyorum mesela vatan aşkı gibi gözünü kırpmadan olabilmek gibi nesnenin arkasındaki gerçek için nesneden vazgeçebilmek asktir
10 Yorumla
+1 yılAşk tuza benzer onsuz hiç birşeyin tadı yoktur. Ama aşırıya kaçarsan o tadın da anlamı yoktur.
50 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 644 cevap paylaştı.
+1 yılElma şekeri gibidir aşk
Şekeri yersin sonunda kazığı kalır31 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. insan aşık olunca hep bi benzetme arıyo çünkü yaşadığı şey o kadar güzel oluyo ki gerçek olduğuna inanamıyo. hayal gibi rüya gibi masal gibi..
20 Yorumla
+1 yılUzaktan hoştur ama içindeyken zordur ne demişler dışardan baktım yeşil türbe içine girdim estafurlla tööbeeee 📿
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. Aşk formula 1 gibidir. İzlemesi kolaydır. Yaşamak için şans, başarmak içinde yetenek ve cesaret gerekir.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Sakıp Sabancı aşkı keleme ( lahanaya ) benzetir… bir yaprak alırsın başka bir yaprak gelir sonra diğer yaprak en son elinde sapı kalır
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılNefes almaya benzer aşk çünkü aşık olunca onsuz olamiyosun tpkı nefes almadan durmadın gibi
20 Yorumla Yemek olurdu galiba. Az yesen yarım hissedersin doymazsın ve rahatsız eder, çok yersen yine rahatsız eder, yemezsen çok daha fazla rahatsız eder hatta öldürür. Bence aşkın çoğu da azı da hiç olmaması da zarar bu yüzden nadir bulunuyor.
00 Yorumla
+1 yılAşk aptallık
Aşk denizin ortasında susuz kalmak kadar saçma
11 Yorumla- +1 yıl
Sence
+1 yılPara gibidir sevdiğinin elinde değerli sevmediğinde değersiz
10 Yorumla
+1 yılGüneşli bir bahar günü yüksek bir tepeden sevdiğinle hiç konuşmadan masmavi denizi seyretmektir.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 18,1b cevap paylaştı. Mutluluk uyumlu güzel bir tabloya benzetirim
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılAşk bir deniz kimi kıyısında geziniyor, kimi bir dalıp çıkıyor, kimi açılıyor, kimi derinlerde yüzüyor, kimi ise vurgun yiyor veya bir girdabın içinde, kimi ise boğuluyor
12 Yorumla- +1 yıl
Bir girdabın içinde dönüp duruyor
- +1 yıl
Kimi ise uzaktan bakıyor denize girmeye cesaret edemiyor
- Aşk İlişkileri konusunda 368 cevap paylaştı.
+1 yılMantıksızlığın öne çıktığı yapmam dediğin şeyleri yapacağın bir ruh haline bürünme sebebi
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 400 cevap paylaştı. aşk oksejin gibi hep bir nefes almak istersun ve duyamazsin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGökyüzüne benzer aşk, baktıkça büyüler, yakınlaştıkça senden uzaklaşır. Elinde tutamayacağın kadar soyuttur çünkü.
20 Yorumla
+1 yılBence aşk acı verir sadece ne kadar çok can yakarsa o kadar gerçek aşk olur ha aldatma olayları dışında bide imkansızdır çok imkansızdır çaresi yoktur dermanı yoktur kavuşamamak vardır sevda zordur her insan kaldıramaz bunu
20 Yorumla
+1 yılYağan yağmura, yağmurun dönüştüğü kar tanesi ve kar tanelerinin oluşturduğu kış soğuklarına. ve ardında yağan yaz yağmuruna ve o yağmurun ( o kendini biliyor) göz rengidir.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Aşkı bir şeye benzetekezsin çünkü aşkın ne olduğunu aşık bilir. Aşk kendinden tamamen vazgeçip başkası olmaktır. Siz hoşlantıyı, arzuyu aşk zannediyorsunuz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSigaraya benzer içince yavaş yavaş öldürüyor içmeyince mutsuz, gergin ve agrasif oluyorsun ☺️
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılNefes almak gibi bir şey bence aşk, oksijen gibi. Aşkın bendeki tanımı nefes, oksijen, heyecan, huzur.
10 Yorumla Turşuya yemeyenin ağzı sulanır çok yiyenin midesi bulanır
10 YorumlaAşk kelimesinin kökeni "aşeka"dan gelmektedir. Arapçadan dilimize gelmiş olan Aşeka kelimesi ağacı saran ve ağaçtan beslenen, zamanla ağacı kurutarak ölmesine sebep olan sarmaşık anlamına gelir.🙂
10 Yorumla
+1 yılBoşa çabalamak, boşa zaman harcamak (eninde sonunda seni terk edecek). Akıllı insan aşkın ona fayda sağlamayacağını bilir.
11 Yorumla- +1 yıl
Yani içi boş bir hediye kutusuna benzetirim.
“Aşk kime benzer” dedi..
“Aşk bir neyzene benzer” dedim..
“Aşk bir neyzene benzerse biz neyiz?” dedi..
“Evet” dedim “Çok doğru!…
Aşk bir neyzene benzerse, biz "Ney"iz”
- Hz. Mevlana~10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı. Tahterevalli ye benziyor kimin sevgisi ağır basarsa diğerinin kıçı havada kalıyor...
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAcı çikolataya dışardan güzel gibi gözükür ama içinden yaka yaka mideye kadar gider
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı. Futbol takımı seversin kızarsın ama vazgeçmezsin
26 Yorumla- +1 yıl
Yani konuşulan şeye bak futbol takımı aşktan bahsediyoruz burada
Pul biber olsun. Bazen tatlısı denk gelir, bazen de can yakar.
20 YorumlaHmmm ömür boyu ümit ettiğin ama elde edemediğin bir duygu bana sorsanız. Çünkü hayatımda sadece karşılıksız aşklar yaşadım.
00 Yorumla
+1 yılAşk duş almak gibidir 😂 suyun sıcaklığını iyi ayarlamak gerekir, yanmak da var üşümek de 😂😂
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. 1.9 motor dizel Opel kombo. Sürekli arızalı sürekli gürültülü karşıdan bakınca konforlu içine girince sürekli problem
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı. Aşk milli piyango oyunları gibi artık, hayali bile mutlu edebiliyor insanı ama tutturabilene aşkolsun 😁
00 Yorumla
+1 yılAşk rüya gibidir görürsün biter gerçek aşkına kavuşamasım benim gibi beşyıl sev ama kavuşma
10 Yorumla
+1 yılSadece hak eden aşkı tatmalı böyle dalga geçerek veya kızları kırarak aşk olmamalı sevgi dediğimiz şey bu kadar insana basit gelmemeli aşk sadece hak edene laik çocuk gibi dalga geçerek değil
10 Yorumla
+1 yılSana benzetirdim bir tuş kadar yakın ama bir o kadar uzaksın
10 YorumlaElma bence. Uygun koşullarda saklar yersen kurtlanmaz ama ortalıkta bırakırsan bakımını yapmazsan kurtlanir o elma 🤣
20 YorumlaAşk bok (kabız) gibidir olması için zorlarsın biraz acıtır çıkıp gittikten sonra da rahatlatır ama acısı hafif kalır.
20 Yorumla
+1 yılBumeranga benzetiyorum. dönerse senindir, dönmezse başkasının eline geçmiştir.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılAşk bir kitaptır… aşık olduğunuz sürece farklı farklı yaşam keşfedersin.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Kaktüs. Çiçek açtığında gülümseten bazen dikenleri batan bir şey…
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılTarifi olmayan bir duygu ya. Ama dünya uzerindeki en güzel duygulardan biri. Tecrubeyle sabit.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Motokurye ye gelmek bilmiyor gelsede heves kaçtıktsn sonra soğuyunca yani bi anlamı kalmıyor
00 Yorumlaİyi biri çıkarsa sevdiğin mutluluk.
Ayrılık olursa kıyamet
İki taraflı bir kumar bence00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 628 cevap paylaştı. Muz kabuğuna yanlız muz kabuğuna basınca ayağın aşka düşünce hayatı kayar insanın 😃😃😃🤪
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. Nara benziyor bir tane alıyorsun içinden yüzlerce güzellik çıkııyor
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. Aşk acı biber gibidir. Ağzın yandıkça yemeye devam edersin.
00 Yorumla
+1 yılAşk güneşe benzer cancağızım. Yaklaşırsan yakar Uzaklaşırsan üşütür. Ortasını bulmak gerek.
00 YorumlaAşk bir kalp hastalığına benzetiyorum birine tutunma bağlanma karşılık varsa mutluluk var karşılık yoksa acı var
11 Yorumla- +1 yıl
Ya kardeş bu cümle nasıl cümle böyle hala canın catır catır yanıyor sanırsam ama geçti be kardeşim geride kaldı eğer böyle yaşıyorsan ki birinin sana karşılık vermesi veya karşılık vermemesi durumun vahim. Hayat değişiyor hiç bir şey aynı kalmıyor sevgide aşkta her şey her geçen gün değişiyor unutma rededilmek ağır geliyor ama sor kendine neden ağır geliyor seni reddet edip geride bırkan veya bir gün seven birgün sevmeyen kimdi o küçük çoçukta saklı ve sen güvenme sorunlarında yaşarsın anne ve çoçuk arasında eksik bağlanma diyoruz buna biz
bence aşk ihanet olmadan ve tam bir sevgi çerçevesi içinde olan gözünüzün ondan başka kimseyi görmediği bir andır
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. sen aşk nedir bilirmisin?
ağla ağlaya bildiğin kadar
tüm güzellikler sende
aşk bendedir.
00 YorumlaAşk acı bibere benziyor yedikçe yakıyor ama vazgeçemiyorsun
20 YorumlaSigaraya
Çünkü içmek istemediğim halde bir türlü bırakamıyorum.20 Yorumla- Devamını Gör (147)
Devamını Gör(192)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih