Eski nişanlım yaptıkları ve bozulan psikolojim?

Herkese merhaba. Bu konuyu konuşabilmek için üye oldum. hayatımın en kötü senesini yaşıyorum. Anlatmak istediğim çok fazla olayım var ama sınırlı tutmak zorundayım.5 yıldır hayatımda olan ve türlü fedakarlık ve acılar çektiğim ilişkimde geçen Haziran itibariyle nikahımız olacaktı. eşyalarım ve birçok hazırlığım ile nikaha 1 ay kala ayrıldık. Ayrılma sebebimizin en başında onun annesine karşı aşırı vericiliği, beni ezdirmesi, beni savunup arkamda duramaması oldu. eşyalarımızın bir çoğunu ben almıştım öncesinde. o koltuk takımını aldı ve sadece 3bin tl gibi annesinden para aldı o da ağlaya yalvara. ve bu kadın bana birgün olsun bir ihtiyacın var mı diye sormayıp bir ampül bile almayıp kendisine 2 köpek aldı hem de 15bin tl verip. benim ailemin yaptığı fedakarlık ise biz kirada yaşamayalım diye kendi oturduğumuz evi bize bırakıp onlar yazlığa yerleşiceklerdi. Sadece kışın dedemlerin yanında oturacaklardı. ben bunu nişanlıma söylediğimde asla kötüler şekilde söylemedim. çok kırıldığımı söyledim kimse yanımızda değil ben kimseden büyük fedakarlık beklemiyorum sadece ilgi bekliyorum diyip ağladım. anlıyorum sen de haklısın diyip idare etti beni çünkü ailesine ne sözünü geçirebiliyodu, ne bir tavır gösterebiliyodu. ve kadın öyle bir kadındı ki görüşeceğimiz zamana, sıklığına, gideceğimiz balayı yerine ve dışarda yediğimiz yemeğin parasına bile laf edebilme hakkına sahipti. ben tepkisiz kalamıyodum nişanlımla sürtüşüyoduk bu konular yüzünden. nikah günü aldığımız zamanı kutlayalım diye sahile inip birer kahve içecektik 1 saatlik yoldu vardığımızda kahvemizi söylediğimiz andan 15 dakika sonra kalkmak zorunda kaldık. neymiş efendim sorumsuzmuşuz evde işleri varmış sormamışız düşünmemişiz. böyle şeylerle uğraştım bizim ayrılmamıza sebep oldular sonunda. tartışmalar yüzünden sorun çıkaran, problemli ilan edildim ve nişanlım birgün annesinin dolduruşuyla evime geldi. tek başımaydım ailem yazlıktaydı. annesi sözde beni korumak istiyor gibi yapıp beni arayıp “oraya geliyor kapıyı açma sana zarar vermesin”dedi. ben buna ihtimal dahi vermediğim için o sinirlense bile bana vurmaz en fazla bağırır diyerek onu savundum. içeri aldığımda ilk işi nerde o telefonun diyip telefonumu alıp ekranına vurmak oldu. sonra beni sarstı itekledi ve en sonunda tokat attı :( kendimi odaya kilitledim telefonumu alıp annesini aradım ağlayarak “bunu burdan alın bana zarar veriyo dedim” konuşmamı duyunca daha da delirdi kapının camını kırdı. O an yaşadığım duyguları tarif bile edemem. Korku, şok, ne yaşadığını anlamlandıramama…annesi ve kız kardeşi geldiler. annesi ağlayıp affet kızım sana bunu yaptığı için ben utanıyorum bu insandan evime almayacağım sokakta yaşasın dedi. ben o anda bile o senin oğlun böyle bişey yapma diyip yine onu düşündüm. biliyorum APTALIM. ve bu aptallığım son değildi.

Bu insan yaptığına pişman olup bana yalvardı, ağladı affedeyim diye ve ben aşk denen şeyin büyüsüne kapılıp affettim. Sonrasında toparlayamadık çünkü karşıma sürekli olaylarla geliyodu.

Güncellemeler
+1 yıl
Beyaz Eşya bakmaya gidecekken evinde çıkan tartışma ve kavga sonucu hazırlandığım halde gidemedik. Her seferinde ailesinin yüzünden ya da ailesine öncelik tanıması sebebiyle 2. plana atıldım. ve artık kendimi evlenecek gibi hissetmemeye başladım. içimde ne bir heyecan kalmıştı ne de heves. Ve bana çok kötü davranmaya başladı. ilgilenmiyor, beni itiyordu. ve birgün bitti. Bittiği an belki aynı gün bana para muhabbeti yaptı. annesi ise verdiği 3 bin tlyi istemiş:) ben delirdim.
Güncellemeler
+1 yıl
Sormak istediğim ben bu yaşadıklarımı, yorgunluğumu,5 yılımın yaptıklarımın çöpe gidip değerimin asla bilinmeyişini nasıl unutacağım? İçimde hazımsızlık var. Sürekli ben bunları hak etmedim diyip kendi kendimi yiyip bitiyorum. Onu öyle güzel sevmişken bu kadar fedakarlık yapmışken bana nasıl böyle davranır diye sorup duruyorum. En sonunda bana hayatımda biri var beni birdaha rahatsız etme dedi. Mutluluklar diledim. Ama içim? İçim yangın yeri.
Eski nişanlım yaptıkları ve bozulan psikolojim?