30 Temmuz, 2023 Pazar 19.31
Geçmiş İlişkinizde Yaptığınız büyük hata Nedir?
30 Temmuz, 2023 Pazar 19.31

Benim geçmiş ilişkilerde en büyük yaptığım hatalar, sevgili olsun arkadaş olsun, her insani hayatımın merkezine çok koymak oldu.
İlişkiye başlayamamak. Hiç bir kıza cesaretimi toplayıp da duygularımı açamadım. Açtığım zamanda da artık çok geç olmuştu. Meselâ orta okulda bir kızdan hoşlanıyordum. O zaman ona aşık bir arkadaşım vardı ki tam anlamıyla arkadaşım da değildi dershanede sınıfımda bir çocuktu sadece. Ona ayıp olmasın diye duygularımı kıza açmadım içime attım. Ama hiç de unutmadım. Sonra bir gün Facebook'ta gezinirken tesadüfen denk geldi gördüm tam 7 yıl sonra tekrar gördüm. Hemen arkadaşlık isteği mesajlar falan derken dedim ki böyle böyle, ben senden o zamanlar çok hoşlanıyordum hâlâ da hoşlanıyorum. Nihayet duygularımı açabildim ama başka birinden hoşlandığını söyledi. Kalbim feci kırılmıştı. Keşke Facebook'ta hiç görmeseydim. Gözden ırak olan gönülden de ırak olurmuş.
Şimdi de bir kıza duygularımı açmakta epey zorlanıyorum. Asker olduğum için yılın büyük bir bölümü dağlarda, operasyon bölgesinde geçiyor. Kızları sadece sosyel medyadan vs görüyorum ama pek konuşamıyorum flört ve sohbet becerim çok zayıf.
Hiç geçmiş ilişkim olmadı maalesef. yani bu zamana kadar sevgilim ya da sevdiğim veya beni seven olmadı ama benim de hatalarım olabilir tabi ki de yani ilişki de değil de ilişki olmadığı için mesela genel de ben sessiz sakin oldum hayatımda her zaman. bu yüzden de sürekli kızlara yazan o tiplerden olmadım. bu da bir eksi tabi ki de çünkü genelde bildiğimiz gibi ağızı iyi laf yapanlar bu hayatta sevgili bulabiliyorlar sessiz tiplerin pek de bir şansı olmuyor ne yazık ki bu yüzden de pek aşk konularında şanslı görmedim kendimi ama sevgilim olsaydı veya eşim olsaydı onu sonsuza kadar severdim sürekli yanında olurdum onu bırakmazdım ya da onu üzecek bir şey yapmazdım tabi ki de bunun dışında genel olarak ilişkiler de yapılan hatalara gelecek olursam da mesela İlişkilerde sağlıklı iletişim önemlidir. Duygu ve düşüncelerin açıkça ifade edilmemesi, yanlış anlamalara ve sorunların büyümesine neden olabilir. Güven, sağlıklı bir ilişkinin temelidir. Güvenin sarsılması, ilişkide ciddi sorunlara yol açabilir. Aşırı kıskançlık ve sahiplenme davranışları, partneri baskı altına alabilir ve ilişkiyi olumsuz etkileyebilir. İlişkilerde başkalarıyla kıyaslamak, partneri değersiz hissettirebilir ve ilişkiyi olumsuz etkileyebilir. Geçmişte yaşanan olumsuz olayları sürekli hatırlatmak ve affetmemek, ilişkideki güveni ve yakınlığı zedeler. Partneri sürekli eleştirmek, suçlamak ve suçlamak, ilişkide olumsuz bir atmosfer yaratabilir. İlişkide önceliklerin ve dengeyi sağlamanın önemi, sağlıklı bir ilişki sürdürmek için önemlidir. İlişkide bir tarafın sürekli çaba gösterirken diğer tarafın ilgisiz veya pasif olması, ilişkinin dengesini bozabilir. ama her ilişki farklıdır ve ortaya çıkan sorunlar da farklılık gösterebilir. Sağlıklı bir ilişki için, karşılıklı saygı, anlayış, iletişim ve empati önemlidir. Sorunların üstesinden gelmek için çaba göstermek ve birlikte çalışmak, sağlıklı ve mutlu bir ilişkinin anahtarıdır.
Eyvallah abi teşekkür ederim 🙏
Rica ediyorum kardeşim
Geçmiş gelecek farketmez fazla. anlayisliyim hoşgörüluyüm.. bunuda insanlar gel tepeme. bin olarak algılıyor.. bu saatten sonra herkes. ederi. kadar
Kesinlikle katılıyorum sana kapak fotoğrafımda yazdığı gibi
Tşkler
Cevap
6Cevap
Ben genel olarak odam noktam yapıyorum tepelere koyuyorum karşılığını göremiyorum yapmamak lazım.
Gerçekten bir çoğumuz aynı hatayı yapıyoruz sonra da nankörlük görüyoruz bu sadece aşk hayatında değil insan hayatında hep böyle
Evet maalesef
Gördüğüm kadarıyla kimseyi takip etmiyor takip isteği kabul etmiyorsunuz
Kendi değerimi bilmemek , kendimden çok karşıdakine değer vermek..
Hak etmeyen insanlara fazla anlam yükledim
Güvenmek ve değer vermek.
Teşekkür ederim kardeşim
Rica ederim ✌️😊
Dostum sana bir şey söylemem gerek ama buradan değil
hiçbir hatam yok çünkü olmadı :)))
Güvenmek diyorum herkese
kendime haksızlık etmek
Yengem
Olmadi
Açık olmak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?