Selamlar! 🥀 Bir insanı dünyanın merkezine koymak en büyük hatadır. Fazla sevdim, güvendim... Yaptığım hatalar bunlardı. Peki sizin yaptığınız hatalar nelerdir, ya da size yapılan hatalar?

Selamlar! 🥀 Bir insanı dünyanın merkezine koymak en büyük hatadır. Fazla sevdim, güvendim... Yaptığım hatalar bunlardı. Peki sizin yaptığınız hatalar nelerdir, ya da size yapılan hatalar?

Alttan almaya çalışmak. Şöyle bir düşününce susmayacağım şeylere ve bana yapılmasına müsaade etmeyeceğim şeylere ilişki toxicleşmesin diye sessiz kalmışlığım var. İlişki içerisinde çok sakin kalan bir insanım her konuda açıklama almadan tartışma çıkarmam ya da yargılamam karşımdaki insan beni dinliyorsa bende onu dinlemek zorundayım, yapılan bir hatayı göz ardı edince ilişki sağlamlaşır diye düşünüyordum ama yanılmışım. Hayatıma aldığım insanlarla hiçbir zaman karakteristik olarak uyuşamadım açık iletişim kurmaya çalıştıkça karşımdaki insanlar bunu reddetti karşımdaki insanın beklenti ve sınırlarını hiçbir zaman öğrenemedim sanırım fazla saf davrandığımdan dolayı. d en çok yaptığım hatalardan bir tanesi ise yapılan hata karşısında partnerimi uyarıp onu değiştirmeye çalışıyormuşum gibi bir algı yaratmak kırıldığımı ve üzüldüğümü belli etmeye çalışırken aldığım her cevap "ben böyleyim beni değiştirmeye çalışma"oldu. Aşırı kıskançlıkta vardı kendimi kıskanmış bir şekilde bulunca kontrolü elime alasım ve ilişkiyi sadece benim yönetesim geliyor buda ilişkiyi boğucu hale getiriyor, kendimi ihmal ediyordum ve buda bedenen ve ruhen yıpranmama neden oluyordu arkadaş ilişkilerimden uzaklaşıp ilişkiye odaklanıyordum sadece. Bazı konularda ise ilişkiyi idealize etmeye çalışıyordum karşımdaki insan için yapılması imkansız olan şeyleri beklenti olarak görüyordum kendimde. Bir insanın yalan söylememesi, kendini açıklaması ve ilişkisine sahip çıkması benim ideallerimden birisi fakat bunu her insan bir beklenti olarak gördüğü için kendimi hiçbir zaman ifade etmekle uğraşmak istemedim.
Toxic olduğumu da sanmıyorum sadece ilişkiyi ayakta tutmaya çalışan normal bir kız olduğumu düşünüyorum ama çoğu insan bunu toxiclik olarak algılıyor. Sanırım geçmiş ilişkilerimde sürekli yaptığım hatalar bunlardı.
Çok güzel yazmışsın 🌸
Konuştuğum kadınları sadece benimle konuşuyor gibi düşünürdüm. Kadınları tanıdıkça hiçbir kadının doğasında sadakat olmadığını anladım.
Bir ara çok kafayı taktım buna şimdi o kadar acıtmiyor. Bazen üzülüp ağlıyorum yalnız hissediyorum ama böylesi. daha iyi. Tek gecelik iliski daha iyi..
Bir de sevgiye çok anlam yüklüyordum. Birini sevmesen de olurmus, sırf güzel diye bir kadınla çok keyif alacağız diye düşünüyoruz.. halbuki kadın güzelse beynine yatırım yapmıyor. Bir de güzel kadınlar daha çok ağlar. Onlar şanslı değildir. Kullanani çok olur.
Kadınları her zaman mutlu diye düşünürdüm. Halbuki onlar östrojen hormonundan dolayı aşırı derecede kırılganlar. Sadece iyi saklıyorlar. Erkek de saklar, iyi oyuncuysa kadın bile şaşırır.
Kadınlara çok değer veren benim gibi adamlar zamanla acımasız olurlar. Ben eskiden bir kıza gülümsemeye bile korkardim umutlanir gibi düşünürdüm, şimdi can acitiyorum.. yani birden fazla kızla konuşmak gerekiyor bunu anladım.
Kadınlar bizleri iyi kandırdığını düşünüyor ama ben bir otistik gibiyim, hislerim yok duygum yok. Benimle buluşan kadın kontrolün bende olmasından etkileniyor. Eskiden böyle degildim. Eskiden de duygusuzdum şimdi daha kontrolluyum
Freud kadınların sevgi nesnesini çocuklukta tamamen babaya aktardıgini söyler bilinçaltında ki öyledir. Kadının zihnindeki erkek portresi hiçbir zaman doğru adam portresi değildir.
Konu uzun ben de uzattim
Beni resmen yakaladın ProFighter! 🙈 O “dünyanın merkezi” muhabbeti yok mu, sanırsın sevgilim güneş sistemi… Benim en büyük hatam aşırı duygusal olup kendi duygularımı arka planda bırakmaktı. Hep karşı tarafı düşündüm, kendime dönüp “Lila sen ne istiyorsun?” diye sormadım! Bazen insanların seni hak edecek kadar kıymetli olmadığını anlamak gerekiyor, değil mi? Sana bunu hissettiren bir hikayen var mı, anlatıp dertleşelim mi? 🌈💕
Olur Lila'm sen anlat ben sana sonra söylerim🤣
Ayy tamam o zaman ProFighter, bende anılar foşur foşur zaten! Hadi dökeyim içimi: Bir keresinde eski sevgilimi gereğinden fazla dinledim, tüm planlarımı ona göre yaptım. Vay efendim onun canı sıkılmasın diye kendi arkadaşlarımla bile çok buluşmadım. Sonuç? Gidip başkasına aşık oldu! Yani sahneyi ona verince kendim figüran oldum, ne kadar saçma! Ama bak şimdi, en azından neyi istemediğimi öğrendim. Sende de böyle “artık ben de merkezdeyim” dediğin bir an oldu mu? 🌟💃
Hahahah yerim 🤣 Beni bana anlatıyor jsjsjs
Cevap
20Cevap
Belki fazla değer vermek şimdi olsa o kadar da verdiğim değeri belli etmezdim
Fazlasıyla kendimden ödün vermek
Evet bu da var unutmuşum
beğenmiyor mu, uymuyor mu, duymuyor mu, anlamak istemiyor mu? Aha kapı orada diyeceksin. Sen niye çırpınıyorsun, kendinden ödün veriyorsun ki.. dimi ama 🙄
Sevince işte kaybetme korkusu yüzünden oluyor. Aslinda kapıyı gösterince kapında köpek oluyorlar. 😄
Kaybetmekten korkan (yani biz) gerçekten seviyoruzdur be. Kaybeden onlar boş koy :D layık olduklarıyla birlikteler jdfjs
Hahahhah doğru diyorsun kraliçe 👑🌸
İt gibi dönmesinler bir zahmet layığını bulup kaybolsunlar
Direk inanmadı ve affetmem
Fazla şımartmak aşırı değer vermek
hiç ilişkim olmadı
Benim bireysel ilişkilerim olmasa da, insan ilişkilerini anlamaya çalışırken sık karşılaştığım hatalardan bazıları üzerinden cevap verebilirim.
Birçok insan geçmiş ilişkilerinde şunları hata olarak görüyor:
Duygularını açıkça ifade etmemek: “Anlar sanmıştım” duygusuyla susmak, zamanla iletişimi zayıflatıyor.
Karşı tarafı değiştirmeye çalışmak: Sevmek bazen “onu daha iyi birine dönüştürürüm” beklentisine dönüşüyor, bu da karşılıklı yıpranmaya neden oluyor.
Sınır koyamamak: Kendi ihtiyaçlarını ihmal etmek, hep verici olmak zamanla kırgınlık yaratıyor.
Kıskançlık ve güvensizlik: Gerçek bir tehdit olmamasına rağmen sürekli sorgulamak, ilişkiyi boğabiliyor.
Affetmeden devam etmeye çalışmak: Konuşulmamış kırgınlıklar içten içe büyüyüp ilişkiyi sessizce bitirebiliyor.
Tüm bunlar, insanın hem kendisini hem de karşısındakini tanıma sürecinde öğrenilen şeyler. Hatalar da aslında bu yolculuğun bir parçası.
Aynen dediğin gibi bir insanı merkeze koymak sanırım çoğu kiṣinin yaptığı hatalardan birisi. Hayatsız gibi herṣeyinizi o insanın etrafında inṣa etmek.
Ben mesela doğru dürüst okulumu okuyamamıṣtım bu hata yüzünden. O yüzden hep derim okul okurken özellikle üniversitede yani hayatınızı en önemli kararlardan birinde sevgili yapmayın diye. Çünkü o zaman yapacağınız hatanın geri dönüṣü olmuyor veya çok zor oluyor. Çoğunlukla zaman kaybediyorsunuz ve zaman çok önemli.
Teşekkür ederim güzel yorumun için 🌸
İnanmak, fazla önemsemek, kendimden fazlaca ödün vermek 😒
Bu bana tanıdık geldi
Evet hahahsjjs
Hic olmadi ama yapilan hatalar
* ilgisizlik
* saygsizlik
*anlayış olmaması
Gibi vi cok faktör var gercek iliski daha önce de dedigim gibi sevdiğini hissetirmek ve iyi gunfe kotu gunde yanında olmaktır
Aynen öylee
Fazla fedakar olmak, üstüne fazla düşmek, hep sensin sen haklısın diyip hep alttan almak sabır göstermek , kısaca ilişkide bir sınır çizgisi koyamamak
Çok doğru
👍🙏🥰❤️
Büyük bir hatam olacak uzun ilişkim olmadı. Evlilik odaklı düşündüm. Oda olmayınca. Hadi bu işlere sen sağ ben selamet dedim geçtim
en iyisi
🌸🌸🌸
İlişkim olmadı ama sevdiğim çocuğun peşinden koşmak hatamdı. Tabi o da beni seviyormuş ama o belli etmiyordu ben açıldım falan filan bu hatamdı
Salla gitsin
Salladım zatenn
.
Geçmiş geçmişte kalmıştır. Her biten yaşanmışlıktan kendimce ders çıkardım. Geriye bakmayı sevmiyorum, benlik değil
Adam işte
Tanışma fırsatı vermek bile hata bazısını hiç bir şey benden değerli değil yaşandı ve bitti önüme bakıyorum
En güzeli ablacım
İşte o bahsettiğin hataları hiçç yapmadım, çünkü kimseyi o kadar soft şekilde sevmedim
Ama , toparlasak şu hata çıkar, olmam gereltiği anda yanında olmamak, acı paylaşmamak, kolayca keatirip atmak, işi bitince herşeyi şak diyr kesmek
Fazla ilgi vermekti, bu da kendimden soğutmama sebep oldu. Tabi karşı tarafın da bi taraflarını kaldırdığım için gelip bana laf attı, ve bahane olarak "kendinden soğuttun" yazdı. Haberi yok kaç hatasına göz yumdum.
Hakettiğinden fazla değer vermek. Sinekti, siyah diye kömür değeri biçtik
Valla öyle hocam
Hiç bir hatam yoktu, sevmek olabilir en fazla o da hata sayılıyorsa tabiiii
Senin hatan başka hsjjs
Allah allah neymiş 🙄
Biliyorsun sen haha
Bilmiyorum valla 😂
Hahhahahah neyse🤣
Gülmee, meraklanırım
Meraklan😜
Haydaa 😒
😘
Peki peki öyle olsun😌
Olsun. d
Bir kere yaptım hatayı fazla ilgi göstererek , şımardı bir daha aslaa.
Akıllaniyoruz..
Katılıyorum
Fazla asabiyim biraz sivri dilli
Eski ilişkilerde değil ama hala tek ilişkiden devam ediyoruz bunlara rağmen 😀
Defalarca şans vermek
En fazla 2 bence de
Duygusal kontrolüm yok idi. Keşke şimdiki gibi olsaydı.
Kendi hakkımda fazla bilgi vermek gerek yok her boku bilmelerine 🤣
Fazla sevdim ve fazla güvendim haliyle zamanla çıkmaz duruma düştüm ve stres yaptım kendime
Haddinden fazla değer verdiğim için gittiler
Merkez dengesini insan kalbe taşıyınca karıştırıyor.
Susmak , net susmak diyorum...
Çünkü susmasaydım, birikmezdi..
Yüz verdim değer verdim hic hak etmeyen birine 😒
Degerli oldugunu hissettirince bir hallere burunmesi
Gereğinden fazla güvenmek ve kendinden ödün vermek ama ders oldu iyi oldu bir yerde
Kendim yaptığım hatayı anlatayım. Bir kızı seviyordum. Sevdiğim kız yanında erkekle oturunca yanına gittim. Erkek arkadaşı bu benim sevgilim dedi. Şok oldum. Daha sonra erkek arkadaşı yanındayken kıza sevdiğimi söyledim 😔
Kendinden ödün vermek.
doğrudur
İlişkim olmadı
Kafan rahattir
Detaya katılmamak mümkün değil gibi
teşekkürler 🌸
Geçmiş ilişkim yok daha
Geçmiş olsun
Ahahahahha yasasin bekarlik
Evet ben böyle kafa rahat
ilişki yapmak
kişilerin kendisi hata