Size göre aşk çeşitleri ve türleri nelerdir? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Size göre aşk çeşitleri ve türleri nelerdir? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Benim için aslında aşk diye bir şey yok şimdiye kadar hiç yaşamadım maalesef. ama bunun dışında insanların aşkı tanımlama biçimi çok farklı oluyor genellikle Aşk, karmaşık ve çok çeşitli bir duygudur ve farklı şekillerde deneyimlenebilir. İnsanlar arasındaki ilişki ve duygusal bağlantılar birçok farklı şekilde ifade edilebilir. Romantik aşk, genellikle cinsel çekim, tutku ve romantik ilişkilerde hissedilen yoğun duygusal bağlantıyı ifade eder. Bu tür aşk genellikle flört döneminde veya romantik ilişkilerin başlangıcında yoğunlaşır. Arkadaşlık aşkı, derin dostluklar ve samimi ilişkilerle bağlantılıdır. Bu tür aşk, ortak ilgi ve değerler üzerine kurulan uzun süreli ve güvene dayalı bir bağa işaret eder. Kendini fedakar aşk, bir kişinin başkalarının ihtiyaçlarını ve mutluluğunu kendi ihtiyaçlarından önce tutma eğilimini ifade eder. Bu tür aşk, sevgi ve özveriyle karakterize edilir. Kardeşlik aşkı, aile üyeleri veya yakın arkadaşlar arasında hissedilen sevgi ve bağlantıyı ifade eder. Bu tür aşk, güven, destek ve birlik hissi üzerine kuruludur. Cinsel aşk, cinsel çekim ve tutkuya dayalı bir bağlantıyı ifade eder. Bu tür aşk, cinsel çekim ve romantik ilişkilerdeki cinsel yakınlığı içerir. Platonik aşk, romantik veya cinsel olmayan bir duygusal bağlantıyı ifade eder. Bu tür aşk, derin bir sevgi, hayranlık ve bağlılık hissiyle karakterizedir. Tutkulu aşk, yoğun bir tutku, arzu ve cazibe hissiyle ilişkili olan duygusal bir durumu ifade eder. Bu tür aşk, genellikle romantik ilişkilerin başlangıcında yoğunlaşır. Unutmayın ki, bu sadece bazı yaygın aşk türleri örnekleridir ve her bireyin aşk deneyimi farklı olabilir. Aşk, karmaşık ve çok yönlü bir duygudur ve insanlar arasındaki ilişkilerde farklı şekillerde ifade edilebilir.
Don lastiğine döndüğü için çeşitte artmıştır açıklayım kısa kısa
- dötte durmayan don çeşiti
Bu tipler sabahı ayrı gecesi ayrı tiplerdir. En küçük bir olayda bırakıp gittikleri için karşıdaki kişiyi değil kendinin ne hissettiğini bile bilemez
- dötte duran don çeşiti
Dötte durur ama bu sefer yapistigi için ya apış aranı yakar ya da araya kaçar cinsten olan bu ilişki tipi nefes aldırmaz karşıdaki kişiye maliymis gibi sahibiymis gibi benim dediklerim olacak kafasında gittikleri için buda pek tercih edilmez.
-gevşek don çeşiti
Bu don çeşitleri sürekli dotunun tam hizasında gezdiği için bu ismi almıştır tam dotumden düşecek dersin ama o bisekilde o sınırda kalmayı başarır. Bu tip ilişki modelinde ise ne gider ne kalır tipleri mevcuttur yani ne emmeye geliyo ne gömmeye hal böyle olunca da sürekli ilişkiler gel gitli oluyo ki kadınlar sürünmekten hoşlandığı için kullandığı don modelidir
Birde bunun la birlikte
- tam don modeli vardır.
Bu don çeşiti her üst başa gider dotunde rahatlık hissi yaratır ne iner ne düşer ne yukarı kaçar aradığın tam hissiyatı veren bu model hiç kullanılmaz, neden çünkü alismadik dotte don durmaz kelimesi burdan gelir. Bu ilişki tipindeki kişiler efendiler olarakta gecer kendilerini net bir biçimde ifade eder aşkını iltifatıni yapar sahip çıkar ancak bu ilişki tipindeki kişiler çok sıkıcı bulundukları için monoton bir hayat sürdükleri için genelde hiç kullanılmaz ancak aranmaya çıktıklarında hep bu donu aramaya çıkar gibi görünen kişiler etrafta mevcuttur ancak sürekli hep elleri buraya gitsene gözleri diğer don modellerine gittiği için hiç bir zaman bu donu kullanamamislardir umarım anlatabilmisimdir hahah
Yaşanılan duygular her ne kadar bir birine benzemiş olsa bile, gerek karakteristik yapılar, gerek mesafeler yaşanılan duyguları farklı başlıklar altında çeşitlendirmeye itekler.
Takıntılı aşk; Bir tarafın ayrılığı kabullenemeyişi ile başlayan duygusal girdaptır.
Platonik aşk; Bir tarafın diğer taraftan haberi olmayan tavşan, dağ aşkıdır.
Mesafe aşk'ı; Araya kara yollarının girmiş olduğu U dönüşü mümkün olmayan asklardır.
Arkadaşca aşk; önce arkadaşca başlayıp daha sonradan bir tarafın duygusallığı yakalaması ve diğer tarafın bu duyguya ortak olmasıyla başlayan aşk'tır.
Yıldırım aşk'ı; Genelde birbirleriyle çarpışan taraflar vücutlarındaki elektrik akımını karşı tarafa ufak şoklarla iletmesiyle başlayan aşklardır.
Eski zaman aşk'ı; Neden görüldü attın, neden çevrim içi görüldün, neden şu kişi takip ettin yerine... Neden mektuba sevdiğim kokuyu sıkmadın ile başlayan tripli aşklardır.
Cevap
13Cevap
Benim için aşk ikiye ayrılır.
1) Hormonların devreye girmesi sonucu takıntılı şekilde birbirlerini karşılıklı seven çiftler.
2) Yine hormonların devreye girmesi sonucu takıntılı şekilde bir başkasını platonik veya tek taraflı olarak seven kadın veya erkekler.
Kısacası aşk bir sevgi değildir, sevgi bambaşka bir şeydir. Sevgi fedakarlıktır. Sevilen kişi, uzakta olsa da vefat etse de sevilmeye devam edilir. Fakat aşık olunan kişi, sevmiyorsa; o hisler o kişiye yüktür ve o yükten kurtulmak için çeşitli davranış biçimleri gerçekleştirilir. Aşık olunan kişi, vefat ederse çok geçmeden unutulur, bir başkasına aşık olunursa eski etkisini hızla kaybeder. Aşık olunan kişi, 15 - 20 kilo alırsa itici olarak algılanmaya başlanır. Sevgi, yalnızca dış güzelliğe bakmaz; ama aşk yalnızca dış güzelliğe bakar.
Duygsaldan gectim varsa mantık aşkına okeyim ya da yemek aşkı .. zengin olursam yemek aşkısı bulucam😂
😂😂
Karnimiz doyar en azından 😂
Kesinlikle en güzeli.. 😅 Çeşit çeşit yemek olur.. 😄
Sonra kilo aldik diye ayrılırız kdjdjdhd zayıflayınca gel aşkım 😂😂
Benim öyle dertlerim yok.. 😅 Ayrılma sebebi çok mantıklı ama.. 😅
Şişko olmakta suç 😂
Dikkat etmek en mantıklısı.. 😂
Aslında konu aşkta değil güven eksikliğinde, Hep bir acaba ile yaşandığından aşkı unutuyoruz.
Oysaki sevgili günlerindeki Aşk ile Evlilik ten sonraki Aşk eksiliyor
Aşk diye bir şey yok, Doğa annenin oyunu neslilerimizi devam etirmemiz için bir mekanizma ve bi ilizyondur.
Valla bilmiyorum henüz hiçbir çeşidine rastlayamadım
Para için aşk
lüks için aşk
seks için aşk
menfaat için aşk
Platonik aşk vardır (benim gibi ünlülere aşık olmak gibi).
Tek taraflı aşk vardır.
Kara sevda vardır (onu tam bilmiyorum hiç yaşamadığım için)
Bol baharatlı olan aşk..😅
O nasıl oluyormuş ki.. 😅
Şöyle bol İzmir köfteli bi aşk..😍😂
Ah kalbim.. ❤️ Dayanmaz buna.. 😅
İşte gerçek aşk bu ya..🥹😂
Kesinlikle.. 😅
Aşkın türü olmaz aşık olduğun zaman o her haliyle sana kusursuz olur
Aşk diye bir şey yok
Bu zamanda aşk hevesten öte değildir
Aşk yok... başka bişey diyorum
Türünü bilmiyorum ama en güzelinin içindeyim.
Özel olmadıkça aşk demem
Mantık aşkı, duygusal aşk, libido aşkı
Bide cesitimi cikti gcfhji
Aşk tektir başkada yoktur gelince hiç gitmez
Cok var
İLAHİ AŞK
Aşk maşk boş
Aşk ne mk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?