Eşimden şiddet görüyorum, hakaret edici cümleleri var. Ne yapmam gerekiyor?

Eşimle 8 aydır evliyiz severek evlendik ama evlendigimiz günden bu yana bana dışarıda evde aile yanında hakaret edici cümleleri var beni ailemin yanına zar zor gönderiyo ve kendiside 1 ayda bi kere falan geliyo ailemin onun sevmediğini dusunuyo ama o hiç aramıyo sormuyo bense o istediğinde kendi ailesinin yanına gidiyoruz onlar geliyo benim ailem geldiğinde Bike sorunlar çıkarıyor surat asiyo aile içinde biri bisey deyince sert Bi şekilde uyarıyor bagiriyo kalp kıriyo sadece onun bildikleri doğru geliyo ona veya kendi ailesi geldiğinde yüzümde Bi ifade görsün onlar gidince sen benim aileme öyle yaptın ben sizinkilere napiyorjm falan diye cümleleri oluyo.4 5 kez şiddet de gördüm ve bunların çoğu bak ailem caghiriyo gidelim biraz oturalım demekle veya kendi bildiklerini savunduğu için cikiyo gitsem gelsem diyorum güzelce soyledigumm halde hayır diyo ben izin verirsem anca oyle diyo bende ısrar edince sknti cikiyo ama kendi ailesine çevresine çok iyi bir insan. Her yaptığım şeyi yanlış anliyo ben biseyi yapıyorum biliyorum onu yaptığımı hala onu sorgulayan bi insan onu ikna etmek için çok çabalıyorum. Ve son ki siddetinden sonra babamın evine geldim herkes öğrendi öncekileri de bilmiyolardi 5 gün oldu hix aramadı kardsi vasitasiyla konuştum hiç özür yok hicbisey için aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum diyorum yine bağırma çağırma evde yokluğun belli diyo ama konuştukları öyle değil ve ben sevdiğim için gitmek istiyorum ama bu sefer aynı şeyler olsa arkamda durmayacak bi ailem var şu an arkmdalar ve ben o eve gitsem belkide babam bayag bi sure gelmiycek evime şiddet gördüm diye cevram gelmiycek bana tepkili olacaklar ne yapmalıyım?

Eşimden şiddet görüyorum, hakaret edici cümleleri var. Ne yapmam gerekiyor?