Bugün bunu kabul eden biriyle tanıştım
Nasıl kabul edebildin dedim?
Amaan napiim dedi 🙄
Bu ne rahatlık diye düşünmeden edemedim 😏

Bugün bunu kabul eden biriyle tanıştım
Nasıl kabul edebildin dedim?
Amaan napiim dedi 🙄
Bu ne rahatlık diye düşünmeden edemedim 😏

İkinci eş ile evlenen insanlara acıyorum açıkçası çünkü ikisi arasında adaleti sağlayamayanın vay haline. Kaldı ki ikinci eşin zaruri durumları vardır. Hasta ise, çocuğu olmuyor zürriyeti devam edemiyorsa, veya savaş hallerinde kadınlar mağdur oluyorsa buna ruhsat veriliyor. Ruhsat verilirken de yine birinci eşin rızası olacak şekilde hiç bir baskı altında olmadan kabul ediyorsa evlenebilirler. Ama maalesef bizde bir doyumsuzluk söz konusu olduğu için iki üç dört diye gidiyor. Ruhsat olayı göz ardı edilerek 4 e kadar hakkımız var denilerek yapılıyor tün bunlar. Vel hasıl zor bir dava. Allah yardımcısı olsun o adamın.
Bence her şekilde 2.3.4. Eş doğru değil. O adam bunu göze almış getirmiş, ilk karısıda umursamıyor, hatta adamın o lafından olan çocuğuna bakıyor, doğum günü yapıyor. yani herkes hayatından memnun , hatta o kadar benimsenmiş bu hayat dışarıda orada burada anlatmaya başlamışlar, densiz insanlar ne diyeyim
Bu konuda @KumruSahin de çağdaş müthiş bir bilgi birikimi ve eğitimi olduğu halde eşinin ikinci bir eş almasının hayatını güzelleştirebileceğini yazmıştı ancak kendisi de tabi bu özgürlüğe sahip olarak. Geneli olarak erkeklerin hayalidir ikinci eş. Memlekette yaygın olan bir şey var, ikinci bir kadın. Adını vermeyeyim çok lüks bir sitede geçici görev aldım o dağ başında villalarda köpekleri, kedileri ile oturan kadınların çoğu varlıklı insanların ikinci kadınları idi. Ben buna eminim ki, o adamların eşleri bu kadınların farkındalar. Ne zaman ki insan bu resmiyete dökmek istese, yani 1. Kadına verdiği hakları da ona vermek istese, mevzu değişiyor. Aslında sistemli olarak evlilik kurumuna karşı, paradigmasal bir saldırı hep var. Evlenmek çok pahalı, ayrılmak çok daha pahalı. Bu da genelde erkekleri evlenme konusunda korkuya itiyor. Biraz sevgili hayatı, olmadı mı, gitsin, başkası gelsin, bu maddi güce göre süreklilik kazanıyor, üstelik hiç bir maliyeti yok. Bu arada bu durumu gelir kapısı yapan erkekimsi şeyler de var. Adam aşkından ölüyor, takviyeler ilaçlar, nirvanaya gidip geldiği sevdiceğinin maddi gücüne bağlı olarak, araba hatta ev hatta iş yeri bile elde eeebiliyor. Gerçekten birbirlerine değer veren sevgilileri tenzih ediyorum, kimse onlara bir şey diyemez! Sorunun özüne dönersek, yanlış bilinen bir şey var, inananlar için söylüyorum, islamda ikinci eş ya da 4 eş ancak zorunlu hallerde bir ruhsattır ama o da onlara eşit davranma mecburiyeti ile ve en sonunda derki, iki kadına eşit davranmanız zor 1 eş alın. Bu bir siyasettir. Kölelikte böyle bitirildi. Birden yasak getirilmiş olsa kaos olurdu, onlarca eşi olan insanları önce 4'e sınırladı. Her yanlış harekete 1 köle azad ettirdi hatta zekâtı özgür olmak isteyen kölelere verin dedi. Bu durum zamana yayılarak sona erdi. Üstrlik özgür bir insanı köle yapmayı yasakladı. Hanımlar da bu şekilde sokaklara düşmeden yeni düzene evrildi, sonra aklı olan erek 1 eşle yetindi. Ancak insan oğlu öyle bir şey ki, işine gelen emre zahip çıktı, gelmeyeni unuttu ve yeni köleler vede yeni köle eşler meydana geldi. Memleketin bir kısmı böyle, bir kısmı öyle, hepsine saygım var.
Çok güzel izah etmişsin. Bu şekilde yaşayan gizli bir kesim var ülkemizde, sorsan herkes itiraz eder ama bazende bu tanıştığım Kadin gibi aman napim deyip düzeninin bozulmaması için katlanır, kanıksar hatta zamanla o kadınla arkadaş olur ve onun çocuğuna da bakar. Hayat bu kime ne getireceği belli olmuyor. Teşekkür ederim 🙏 arkadaşım
Ne demek. Dizisi bile var televizyonda, özendirmek için her şey var. Bir şey daha çok takıntılıyım çocuk gelinler konusunda. 18 yaş altında evlenenlere herkes kızıyor, katılıyorum çok haklılar ama 18 yaşından küçük çocuklarla sevgili olanlara, netflix'te 16 yaşındaki çocukların cinsel ilişkiye girdiği dizileri tepki gösterilmemesine ve büyük izleme oranlarına, 30 yaşına gelmiş ya da yaklaşmış kadınların, öğrenci dizilerinde aşırı dokoliteli ve seksi kıyafetler giymesine, onların tavırları sonucu, liseli çocukların cinsel bir obje olarak gösterilmesine de çok kızıyorum.
Ben bunların reyying için olduğuna inanmıyorum. Tv de şu anda en çok izlenilen dizilerden biri Gönüldağı bu dizide asla böyle giyim tarzı ve sahneler yok. Reytingi düşük dizilerde çok var bazen birinci olanlarda var ama ama herkes örtülü çocuk tacizlerini örnek alacaklarına bu dizileri de alabilirlerdi ama almazlar. Evlelik programları döneminde reyyingleri e bakıyordum 30 ila 70 arasındaydılar ama dizi tekrarı konsa daha çok izlenilen zamanlardaki programlar için her gün sosyal medyada sanki birinciler miş gibi reklamları dedikoduları vardı. Amaçları çok başka.
Bu şuna da benziyor. Eziyet görüyor ve bir çok olumsuzlukları yaşıyor ama o evden de gitmiyor. Bazılarının gidecek yeri ve cesareti olmayabilir ama her gün o eziyeti çekmek daha mantıklı mı bilemedim.
Bende 2. Esi alabiliyorsam olur tabii grup şeklinde yaşar gideriz..
Aynen😅
Teşekkür ederim
Cevap
11Cevap
Hayır kabul edilebilir bir durum değil değil tabi ki de. gerçekten seven insan karakteri olan kalbi olan insan bir kişiyi sever hayatı boyunca başka kimseyi sevmez. bunu yapanların zaten gerçekten sevgiden haberi yok amaçları farklı oluyor. ve kimse kabul etmemeli böyle bir durumu ya da kendine saygısı olan kişi etmezdi hiç bir şekilde.
Kadınlar bu duruma sinirli ama her kadın diğer erkeklerden uzun diğer erkeklerden yakışıklı diğer erkeklerden üstün erkeklerden hoşlanır. Eskiden 18 Erkekten sadece 1-2 tanesi ürermiş. Şimdi herkes evli ondan sonra kadın aldatinca suçlu oluyor e kocası yeteri kadar uzun boylu yakışıklı zengin değilse aldatır tabi. Erkekte başka kadınlarla olabilir
Ülkenin %50'si caiz dedi, seçim sonuçlarına göre ! #Hüdapar
Böyle uç negatif durumlar üzerine düşünmemek ve konuşmamak şeklinde bir tabum var.
Valla zaten laik sistemde de 2. eş yok ama metres çok..
Hem kadınlar, hem de erkekler metres. Oh ne âlâ memleket.
Belki fantazidir 🤣🤣
Ne çocuklu baskılar yapıldı cinsel dünya karanlık yüz hiç bilinmez ama tabi 🙄 o kafayı anlamaya çoğu kişi erişemez
Düşünecek kadar bile hayat görüşüme uymuyor.
Kabul etmemelidir
Evli adama nikahsız metres olmak da kabul edilebilir değil benim bildiğim
ne E gerçekten mi
Kabul edin hudapar 3 5 kari vercek simdi size
Tövbe tövbe
Gereksiz
Bütün kadınlar aynı değil mi
gericilik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?