Gizli Üye(30-35)+1 yılErkekler masraf falan demislerde. Son birkac yilda masraf var. Yoksa düğün, mobilyalar falan hepsini 50 bine halledebiliyordun eskiden. Yani masraf her sene olan bir sey degil. Peki ben size ömur boyu olan bir seyi söyleyeyim. Kadinin görevleri.
Kadin evlenince omur boyu o evin hizmetçisi oluyor. Cocuklarin bakicisi oluyor. Erkekler o kadar masrafi sana kitleseler sen evlenir misin demis. Yillardir kadinlara ömür boyu hizmetciligi kitliyorlar hangi kadin evlilikten kaçıyor? Oyle piyasasi her sene degisen bir durumda degil bu. Ömür boyu yemek, ev isleri, cocuk bakimi, evin ekonomik stratejisi (market alışverişi, kendine harcama vs bunlarin dengeli olmasi gerekiyor evin ekonomisi icin ve cogu zaman bunu kadinlar hesaplıyor) o kadar masraf, para diyorlar ama ulkenin o zamanki ekonomisine gore degisen bir sey bu.
Peki kadinlarin ki? Calissanda senin ustunde bu görevler calismasan da. Kusura bakmayin ama beyler eve bedava hizmetci aliyor ama daha evliligin ilk asamasinda para hesabi yapiyorlar. Gelin beraber para hesabi yapalim o zaman.
Evli bir kadin evi mutlaka haftada 2 gun temizler. Eve haftada 2 gun temizlikci çağırın. Bugun gundelikci ücretlerinden hesaplayin bunu.
Bir kadin evde her gun 3 ogun yemek hazırlıyor. Bu 3 ogun yemegi hergun disardan soyleyin bakalim ne kadar tutuyor.
Cocuklarin servisi. Cogunlukla anneler goturup getiriyor. Servis parasini hesaplayin burdan.
Özel ders parasi. Anneler cocuklara elinden geldigince ders calistiran, odevlerini yaptiran biri oluyor. Bu bedava özel dersi dışardan tutun bakalim.
Cocuklara bakici olarak 7/24 birini tutun bakalim disardan. Cocuklarin yemegini hazirlayan yediren, uyutan, hastalandiginda bakan bir bakici tutun. Ve dahasi, daha saymayayim
Bunlara paraniz yetmez. Aylik 100 bin de kazansaniz kadinin yaptigi bu hizmeti hicbir sekilde odeyemezsiniz. Bazi gorevler ise paha bicilemez durumda. Paranızla ödeseniz hakkını hicbir sekilde veremeyeceginiz seyler.
Bu kadar sorumluluğa kadin kacmiyorda erkek kaçıyor. O kadar masraf dugun masrafi, o bu masrafi diyorsunuz eşinizin kadinin yaptigi şeyleri disardan isteyin bakayim cebinizde para kalir mi?
Evlenince nerdeyse ömürlük islerinizi halleden birini aliyorsunuz. Yok kizlar cok masrafli, bilmem ne. Kadinin yaptigi ve yapacagi seyleri sizin dugun oncesi yaptığınız masraf dahi karsilamaz. Bu kadar cebinizdeki parayi buyuk gormeyin. Ne annelerin yaptiklarini ne de kadinlarin yaptiklarini oyle buyuk paralarla dahi odemeyezsiniz. cikip cikip masraf demeyin o yuzden. Bahanenizde masraf olmasin.
Kadin ömür boyu hizmetini ikram etmekten gocunmuyorda siz erkekler paranizi vermekten, masrafa girmekten gocunuyorsaniz orada buyuk sıkıntı var.
Bir zahmet totonuzda az bir zora gelsin. Artik bir de kadinin bu kadar yukunun ustune calisan kadin isteyip o masraflara dahi girmek, evin gecindirme yukunu dahi sirtlanmak istemiyorsunuz. Ev işi yapmak yok, cocuk bakmak yok, cocuklarin sorumluluklariyla ilgilenmek yok, e masrafta yapmayayim, evin ekonomik yuku de bende olmasin. O zaman kizlar niye evlensin sizle? Asil kizlarin kacmasi lazim evlilikten. Siz surda totomuz iki zora gelecek diye evlenmiyorsunuz, kadinlar hic evlenmesin o zaman.
hayat kadinlara zor zaten. Kadinlar tum bu yukleri sirtlaniyorda beylere ne oluyor? Empati yapin. bunlarin tumunu erkekler yaşasa, erkekler bu kadar sorumlulugun altinda olsa, evdeki hizmetinizin ve cocuklara bakmanin hicbir maddi ve manevi karşılığı olmasa siz evlenir misiniz?
Evde 7/24 çalışın. Mesai yok. Cocuklara bakin. Her seyle ilgilenin. Bunun takdir edilmek gibi övgülere dahil edildigi de yok. Tam tersine bu yemek niye tuzlu, ben şunu istemistim niye yapmadin, gomlegim niye ütülenmedi diye anında eleştiri hedefi olmakta var isin ucunda. Takdir tesekkur yok, maas yok. Cocukla beraber uykusuz geceler cabası. 7/24 bedavaya calis dur. Siz erkekler bu konumda olmak ister miydiniz?
En kotu annenize bakin, daha da anlayin diye yaziyorum, annenize bakin ne kadar yoruldugunu, emeklerinin tek bir karsiligi ne maddi karsiligi ne manevi karsiligi olmadigini gorursunuz. Kadinlar bu konumdayken yuva kurmak istiyorda size ne oluyor pardon da?
Yukarda dedigim gibi kadinin yaptıklarını disardan para vererek yaptırın bakayim nereye kadar götürürsunuz bu sistemi. Masrafmis, oymus buymuş peh. Bir zahmet o masrafi da yapiverin. Ömürlük eş, ömürlük hizmetini size ve cocuklariniza sunan birini aliyorsunuz yaniniza. Yaptiginiz masrafi da bu kadar cok görmeyin bir zahmet.
32 Yorumla
En İyi Cevaplar
Evlilikten kaçmıyoruz. Maalesef aday yok. E bu yaştan sonra da kolay olmuyor. Yani kendimi bir kadının yerine koyduğumda 40 yaşına gelmiş adamı ne yapayım derdim. Toplumda bu konuda bir sorun var aslında bir türlü niyetli insanlar bir araya gelemiyor gibi :) ben kendimi bildim bileli evlilik taraftarı oldum. Artık nasip değilmiş deyip geçiyorum.
02 Yorumla
Soran+1 yılYaşına uygun birini bul
- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılKaçmayan biri olarak;
Sadece bir kişiyle ömür belki geçirmek istemiyor,
Belki bir çiçekten fazlasını koklama isteği,
Kendini tanıyan bir kadınla karşılaşmamış olması, var,
Konuştuğu şeylerin tam aksini yapıyor olması,
Belki bunlardan kaçıyor olduğundan.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
59Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 65,8b cevap paylaştı. Doğru kişiyi buldukta biz mi nikah basmadık 😎
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 267,6b cevap paylaştı.
u +1 yılKorktukları içindir
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Mutlu olup olmayacağını bilemeyeceğin ve düğün dernek gibi saçmalıkların masraflarının %80 ve üzeri maliyeti erkeğe yıkıldığı için erkekler bu işlerden uzak duruyor bence. Takı, beyaz eşya, gelinlik, düğün salonu v. s. ölüsü 300 bin. Sadece ölüsü. Ortalama normalin bir tık üstü masraf 400 bini geçiyor. Düğün/dernek işleri kadınları eğlendirmek üzerine kurulmuş ve erkeğin ekonomik olarak sömürüldüğü bir düzen.
Günümüzde kadın erkek eşitliği her kurumda ve sosyal hayatta yaygınlaşıyorken neden bu işlere kadınlar evet biz eşitiz ve erkeğe de yazık; bunca masrafı erkek üstlenmemeli ne olacaksa her şey yarı yarıya olmalı demiyor.
Birazdan mutsuz kadının teki çıkıp biz istemedik de ne oldu yazar ve klişe tamamlanmış olur.
31 Yorumla- +1 yıl
Yazdiklariniza katılıyorum ama kadınların hepsi bu şekilde düşünmüyor.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılYazayım sevenlerini.
Kızlar evlenip çocuk yapıp sonra adamı bosuyorlar adamdan tazminat ve nafaka alıp her gece başka birinin koynuna girip keyif çatıyorlar. Boşandıklari adamın parasını sevgilileriyle yiyorlar.
Evlenirken tüm masrafları erkek tarafına kitliyorlar.
Eee niye evlenelim ki.
Nasıl olsa kızlar artık 2 gün çıkınca 3 gün veriyor evlenmeye gerek yok
32 Yorumla
Soran+1 yılEvet haklisin öyle leride var çivisi çıktı iyice sasirdilar
Cevap sahibi+1 yılBu yüzden evlenmiyoruz.
Aşk İlişkileri konusunda 593 cevap paylaştı. Çünkü üzerimize çok sorumluluk kalıyor. Kadına bak, kendine bak, evine bak. Bide şu var ailenden sadece bir şey olduğunda erkek sorumlu oluyor. Bunlar kolay yükler değil. Herkes bu topa giremez. Ve günümüz kadınları çok fazla geniş olmamızı istiyor. Utanmasa aşkım hava çok sıcak bugün çıplak çıkıcam dicekler. Biz sizi artık zapt edememeye başladık. Hadi eyvallah.
20 Yorumla
+1 yılKadınlar ilişkiden çok daha hızlı sıkıldığı için erkeği de öyle düşünür ve onu ilişkiye bağlamak ister. Bunu kimi zaman cinsellik ile kimi zaman evlilik ile sağlar. Sorumluluktan kaçma duygusu ise kadınlarda çok daha baskındır. Erkeklerin kaçma nedeni maddiyat temelli olur genelde.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 11,4b cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü o... yla her gün yatmak elde etmek kızları çok hoşlarına gider sorumluluk almak istemez
12 Yorumla
Soran+1 yıl@derimontsevdalısı komik mi?
- +1 yıl
Bunlar gerçekler
Evlilikten kaçtıkları yok hayat şartları ve her şey o kadar çok pahallandı ki kimse borç altına girecek kadar cesaret edemiyor.
Günü birlik aşklar da çok çoğaldı tabi evlilik tercih etmek yerine yasak aşk yaşamayı tercih ediyor insanlar artık10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılSanada hiç tanımadığın 70 yaşındaki teyzeler mutlu olsun diye ortalama 1 milyon kredi girecek olsa sende kaçardın.
20 Yorumla
+1 yılEvlilik tamamen erkeğin sömürülmesi üzerine kurulmuş bir düzen
30 Yorumla
+1 yılDüğün masrafı vs son zamanlarda artan boşanmalarda etkili
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 645 cevap paylaştı.
+1 yılO kadar masrafı sana kitleseler sen kaçmaz mısın, 😂😂
30 Yorumla
+1 yılevlilik erkege buyuk masraf ondan
bir de sorumluluk almak istemiyor bi cogu30 YorumlaBinlerce nedeni var. Bu ülkede evlilik erkeklere sadece yük ve sorumluluktur. Karşılığında da doyumsuz tstminsiz malum kız 😬
10 Yorumla
+1 yıl
yeterlimi😀
10 YorumlaÇünkü hayatımın sonuna kadar ay sonu kirayı nasıl denkleştircem diye düşünmek istemiyorum.. sorumluluk yüklemek istemiyorum kendime.. saçma geliyor..
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Masraf var, sorumluluk var, cinsellik bedava iken neden birine bağlı kalalım ki derdi var, boşandım nafaka derdi var, kanunlar kadından yana bir çok erkek evlenince korkuyor, evlilik erkek için çok büyük yük.
12 Yorumla- +1 yıl
dinlerken bende
+1 yılBazı kızlarla arkadaş olmaktan bile kaçıyorum, kısmen erkekler haklı bu konuda..
20 Yorumla
+1 yılÇünkü cepleri yanıyor. Evlenirken kızların değil, erkeklerin parası bitiyor ∝
10 Yorumla
+1 yılKadınlar kadar cesur kendinden emin değillerdir. Sorumluluk sevmezler çoğu daha büyümemiştir
18 Yorumla- +1 yıl
Psikolojik rapor atayım istersen kadınların sorumluluktan kaçmaya çok daha yatkın olduğuyla ilgili 😊
- +1 yıl
Sen mi tuttun😅
- +1 yıl
Bilimsel olarak kanıtlanmış bir durum, kendi cinsiyetinize tarafsız yorum yapamıyorsanız bu sizin tercihiniz.
- +1 yıl
Benim de bilimsel olarak kanıtlarım var zaten ama bunu sunma gibi bi çabam hiç olmadı. Tarafsız yorum yapamadığımı nerden biliyosun zaten direk kalıplı bakıyosunuz. İstemem çünkü buna vaktim yok basit bi konu
- +1 yıl
Bilimsel kanıtlarınızı atarsanız sevinirim.
- +1 yıl
Sence bununla uğraşacak ve tartışacak kadar boş muyum? Buna ayıracak vaktimin olmadığını söyledim. Enerjinizi başka yerde harcayın. Ben enerjimi heba edemem
- +1 yıl
Kanıtlamaya uğraşamayacağınız veya yapamayacağınız bir şeyi itham etmeyin öyleyse, iyi günler.
- +1 yıl
Ay klasik cevap... Ben sana kanıtlayamam mı dedim. Hemen kanıtlayamadı gitti moduna giriyosunuz klasik... Neyin hırsı neyin kanıtlama çabası... Allah aşkına git başka yerde ego yarışını yap
+1 yılSon yıllarda hem maliyetli hemde sorumluluk biniyor üstlerine o sebepten
10 Yorumla
+1 yılO prangaya değecek insan bulamadıkları üçün
10 YorumlaÇunku herşeyi yaşayabiliyorlar , geçim derdi , çoluk çocuk onlari sıkıyor bence
10 YorumlaAile yapısına bağlı olmayan, sorumluluktan kaçan sadık olmayanlar kaçar evlilikten
10 YorumlaEvlendikten sonra nasıl bir insana dönüşeceğini bilmiyorum. Kızları iki yüzlü olarak görüyorum. Nankör, pasaklı, aldatan, ilgisiz, sorumsuz, paraya tapan, sürekli kavga tartışma yapıp ev içerisinde neşe huzur kaçıran, edep ahlak bilmeyen, iyilikten anlamayan, birine dönüşür diye korkuyorum ve bu yüzden evlenmek istemiyorum.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 955 cevap paylaştı. geçen gün hesapladım şuanda bir erkeğe evlenirken düşen masraf 550 bin tl. yatak ve çeyizi kızın aldığını hesap ederekten. kaçması normal bence
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı. Yok ben ciddi birisi çıkarsa evlenirim.
20 YorumlaEvli olan düzgün bir erkeğe bu soruyu sor, sana binlerce madde şeklinde yazar. Bazı çeyler hiç öyle anlattığın gibi felan değil.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılYaşım gelmiş, eğer doğru düzgün biri gelse evlenebilirim
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 351 cevap paylaştı.
+1 yılsadece nafakadan dolayı kaçarım.
hatta sırf bu yüzden resmi evlilik yapmamayı düşünüyorum. ne kadar seversem seveyim ne olacağı belli olmaz.00 Yorumla
+1 yılBunun sebebi kişiye göre değişebilir, her insan farklı
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılSıkıntı yaşamaktan her gün aynı pilav mı yoksa çeşitlilik mi çevresini kaybetme falan
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Neden kaçsın bı düşün Allah bı çene vermiş siz kadınlara yetmezmi yani
00 Yorumla
+1 yılErkekler sevip aşık olmadığı kadınla evlenmez amaç sadece 250 gram değil ruhen ve kalben bağlı olmalı insan
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,8b cevap paylaştı.
+1 yılÜzerinde baskı hisseden herkes kaçar..
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet kadin erkek fark etmiyor bu konuda
- Aşk İlişkileri konusunda 47,1b cevap paylaştı.
+1 yılEkonomi sebebleri bir de nafaka mağduru olma korkusu var.
00 Yorumla
+1 yılEvlenecek birini bulamıyorum bende.
16 Yorumla
Soran+1 yılBurcun ne
- +1 yıl
Yay... Senin
Soran+1 yılBalik
Soran+1 yılProfil resmindeki senmisin
- +1 yıl
Evet benim
- +1 yıl
Sen nasıl birisin?
Evlilikten kaçan yok sadece evlilik yapacak biri yok şu anda 😂
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok masraflı bir şey ya düğün flan kim yapacak para biriktir vs kızlar için bir şey yok tabi her şeyi istiyorlar
00 Yorumla
+1 yılÇapkınlık peşinde olduğu içindir belki de. Başka bir sebep bulamadım.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılTasmadan hoşlanmıyoruz o yüzden mümkün olduğunca geç evlilik iyidir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvlenmeden yapan biziz evlendikten sonra yapılan biziz cunku
10 YorumlaRahatları bozulmasın diye bence
10 Yorumla
+1 yılTam tersi can atıyoruz evlenmek için
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,7b cevap paylaştı. Bütün yük omuzlarına biniyor çünkü
10 YorumlaBu zamanda düdükleseler evlenmem
10 Yorumla
+1 yılbu devirde ugrasilmaz
10 Yorumla
+1 yılevlilikten değil sorumluluktan korkar
10 Yorumla
+1 yılparasaal durumdan ve karşıdaki kişiye iyi bir hayat sunabilcekmi diye düşünür ve korkar biraz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOnlar sorumluluktan kaçıyor
10 Yorumla
+1 yılÖzgürlükleri kısıtlanıyor çünkü
12 Yorumla- +1 yıl
Otur evinde yaaa napcan dışarda
Aşk İlişkileri konusunda 6,3b cevap paylaştı. Sorumluluktan almaktan kacarlar
10 YorumlaVala kaçan yok denk gelemedik bir turlu
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Evlilik, erkek için çok ağır bir yüktür.
00 YorumlaEvlenmeye hazır değildir veya istemez
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılÖközlerde ondan.😌😂
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Korkar yapayacagindan
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılkadınlar üzerine atladığı için korkutuyor
00 Yorumla Bi kısmı nafakadan kaçıyor diye düşünüyorum.
00 YorumlaKadınlar daha çok kaçar bence
01 Yorumla- +1 yıl
Swn olayi cozmussun abim
- Devamını Gör (27)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım