Bu saaten sonra ne evliliği
Bekar ölmeyelim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

İnsanlar hazır olduklarını düşündüğü her yaşta evlenebilirler.. handikapları değişebilir bu dönemlere göre lakin anlamsız demek hadsizlik olur. Çıkıp birisi ben 40 yaşından sonra evlendim , çokta mutlu oldum dediğinde bu insana kim nasıl cevap verebilir?
Benim zamanında yazdığım bence vardı linki aşağıya bırakırım müsait olduğunda okumak isterseniz bu bence.40 yaş üzeri çekici kadınları anlattım konusuyla bağlantısı direk olmasada dolaylı yoldan var. Kendine bakan birisi için yaş sadece bir sayı. Ben dışarı çıktığımda fiziğimle çoğu kendine delikanlıyım diyeni safdışı bırakırım. demem o dur ki yaşlara çok takılmamak lazım. Kişinin mental ve fiziksel durumu önemli. Erken çöken birisi için evlilik hep bir geç kalmışlık sendromu yaratır.
"Türk Kadınları 40'ından Sonra Çöker" Lafını Bize İtinayla Geri Yediren Şarap Misali Ünlüler
Sevginin büyüsüne kapılıp uyumu yakalamış çift için 40 ve sonrası yaş bir milat olabilir hayatların da engel değil. Bu uyumdan uzak zorakilik, korku ya da kaygıyla varedilen evlilik ise yükten fazlası değildir kişiler için.
Bilhassa daha aklı başında bir evlilik olabilir deli zamanlar yok neden böyle yaptın şu niye oldu evresini aşabilen kırklı yaşlarındaki evlilik harika ötesi olur bence
Evlilik bence kötü bir şey değil gerçekten istediğin insanla doğru insanla yaparsan. Yirmisinde de olabilir bu kırkında da olabilir 60 ında bile olabilir
Cevap
50Cevap
Hiç evlilik yapmamış olsaydım düşünürdüm ve isterdim sanıyorum ama bir evlilik yapmış ve çocukları olan birisi olarak düşündüğüm şu. Çocukları olup da 2. ve daha fazla evliliğini yapan insanlar muhakkak çocukları ile bir şekilde problem yaşıyorlar ve küsüyorlar. Hatta karşı tarafın da çocukları vs. varsa problemler çok daha büyük oluyor. İlla ki istisnaları vardır ama geneli böyle. Ben çocuklarımla problem yaşayıp onlarla küsmek için büyütmedim onları. O yüzden 2. evliliği asla düşünmem. Bu saatten sonra çocuklarımla olmak, onlarla huzurlu olmak benim için evlilikten (mutlu olduğumu varsaysam bile) çok daha değerli.
Mutsuz olduğumu varsaymak bile istemiyorum. Bu yaşa tabiri caizse it gibi çalışıp binlerce problemi çiğneyerek geldim. Tam da huzuru bulacağım zamanda 2. evliliği yapıp da huzurumu bozamam. Zaten huzuru olmayan asla mutlu olamaz. Anca etrafına ya da sosyal medyaya mutluluk pozları verebilir.
Hayırlı bir kısmet ise evlenirim kaçırmam, bizim bir yakınımız 62 yaşında evlendi ve bir çocuğu oldu, maşallah mutlular👍🏻
Sağol
Yaşamayan bilmez de arkadaşlar 40 yaşında yalnız olmak koyuyor insana. Çevrede bekar arkadaş kalmıyor herkes evleniyor. Evde sessizlik hakim, işe git gel tamam ama dışarıda gezerken falan hep yalnız. Aileden de uzaklaşıyor insan çocuk değilsin ki beraber yaşayasın. Hasta olsan bir çorba yapanın yok.
O yüzden herkese zamanında doğru insanla sağlıklı bir evlilik diliyorum. 40 ya da 50 fark etmez evlilik için doğru insan karşısına çıkmışsa evlenmek mantıklıdır bana göre
Evlilik en çok o yaştan sonra lazım zaten. insanin gençken etrafında sayısız arkadaşı, ailesi oluyor. Anne baba kaybı oluyor ilerleyen zamanda
40 indan sonrakiler de evrim geçirmediği için.. tabiki olur.. toplumdaki bu varsayım şehir efsanesi olarak dilden dile dolaşırken.. kimi kırkinda insanlar yirmiliklere taş çıkarırken..
hayatının aşkıyla aşkını yaşar.. hemde dolu dizgin..
40 yaşından sonra evlenilebilir ama çocuk yapma konusu sıkıntılı olur
Babam ikinci evliliğini yaptığında tam 40 yaşındaydı :D Onun için çok iyi oldu, evet. Kısmen de bizim için.
Çok geçmiş olsun!
Bir kadın için 40 yaşından sonra evliliğin hiçbir anlamı yoktur. Hiç evlenmesin boşuna, alısın kendine bir kedi kendine ona annelik yapsın.
Dar alanda kısa paylaşmalarla devam etsin yaşamına…
Evlilikten ziyade evliliği anlamlandıracak kişi önemli. Yanlış kişi 20 sinde pişman eder doğru kişi 50 sinde mutlu eder. Güzel söz yazın kenara.
Neden olmasın. Rakamlara çok takılmamak gerek. Herkesin hayatı, şartları farklı. İyi hissettiren hayat arkadaşı olabilecek insanı buldun mu kaçırmamak gerek. Ne zaman karşına çıkarsa çıksın
Kesinlikle Asıl ve gerçek anlamını iliklerine kadar hissediyorsun. Ne demişti İsmail Türüt? 40 dan sonra sevdaluk ne sarayi, ne sarayi. Bilmeyenler dinleyin ilk 30 Saniye sonra sevmeye başlıyorsun
Evlilik sadece çocuk yapmak değil.. Hayat paylaşmak, birleştirmek.. Bu yüzden benim için bir anlamı var.
Hayat 40'ından sonra başlıyor diye boşuna dememişler. Eee genciz yakışıklıyız neden olmasın :)
Var elbette. Evliliğin anlamı bir hayatı beraber yaşamaya karar vermek. İsteyen 90 yaşında dahi evlenebilir
Doğru insanın karşına ne zaman çıkacağını bilemezsin. 40 yaşını geçmiş de olsam eğer karşımdaki insan benim için doğru kişiyse evlenirim.
Benim çevremdeki insanların çoğu kariyer sahibi kadınların ve erkeklerin çoğu geç evleniyor gayet normal birey istediği yaşta evlenebilir.
Var, eğer mutlu olacaksa onun için anlamı vardır tabi ki. 40tan sonra yeni bir hayata başlamaz diye bir şey yok
Evliliğe ne olarak baktığına bağlı, günümüzde çoğu insan çocuk yapma gibi araçlar olarak bakıyor bu durumda geç oluyor.
İnsan yalnız kalmak istemiyor ama biriyle de olmuyor iki ucu... değnek 😃
Asıl bu saatten sonra önemli insan yaş ilerledikçe daha da bir yol arkadaşi ister
Ahahaha hiç evlenmemem gerekiyormuş 🤣🤣🤣 Tabi ki bir anlamı vardır, anlamı yok olur mu
Tam kendini bulduğu yaşlar kişinin asla geç değil. Mühim olan doğru kişiyi bulmak..
Esas o saatten sonra arar insan hayatında birini bence..
Şimdi ben evlilik taraftarı değilim, ama bence olacaksa 40 sonrası olsun
ben 30 yaşındayım bunu bu yaşımda düşünüyorum
Evliliğin yası olmaz ama söyle bir şey olur kadın için çocuk icin evlenirse sıkıntı
Var tabi neden olmasın? Uyumu yakaladıktan sonra seni taşıyacak biri olduktan sonra her yer bahar
Çağımızda hiçbir yaşta bir evliliğin anlamı yok ki...
Her yaşta evlenilir ama neden böyle düşünüyorsunuz ki? Bence kimse yanlız olmayı hak etmiyor😊
insan gibi seven biriyse o saaten sonra kaybediceğim çok şey yok neden olmasın.
40 yaş üstü sadece avrupada yakışıklı erkek bulursun onlar da sana değil genç kızlara bakar. Dövmeli, kaslı yakışıklı olgun erkek candır ama dediğim gibi ülkemizde asla bulamazsın bulsan bile yaşıtın olsanda sana değil genç kızlara bakar.
Türkiye de evlilik olayı hata olur avrupa daha uygun evlenirsem ora da evlenirim Türkiye de her şey kötü.
bekar kalıp hayatımı yaşarım ne uğraşıcam tribiyle anseetiyle ama düşünmüyor değilim o zamanki ruh halime bağlı.
İnsanın hevesi neşesi umudu ölüyor o yaşta. Ben de 42 yim bu saatten sonra evleneni xiksinler. Umut mu kaldı evlenmeye
evelenelim evelenim ama adam olsun gidipte şıp sevdiolmasın vurmasın yumruğu kalbime.
Evlenecekse insan o zaman evlenmeli
İnsanın yalnız kalması zor ama tutupta boş biriyle evlnemektense dolu dolu evlenmek tabi ki daha iyi.
bekar değilde sevecek insanı 40 ından sonra bulduysam olur ya ama gidipte 30 yaşına biriyle değil.
daha 40 a 10 var ama evlenmek bu dünyadaki tüm insanlığın nefes alıp vermesi için en gerekli şey kanaatimce.
Aşkı kaç yaşında bulacağını bilemezsin 25 de evlenirsin 35 de ayrılırsın
valla yer içer gezerim kafama göre yaşarım ne trip ne kahır çekicem.
yalnız olmak insanı sıkar bir süre sonra gerçekten yalnız ol ama yalnız ölme
evliliği neden sınırlıyorsunuz ki bence her yaşın ayrı güzelliği var.
tamamen seçtiğimiz kişiye bağlı tutupta boş biriyse aman hiç kalsın.
valla 40 ımdan sonra evlenip canımı sıkamam gezerim çıkar görmdeiğim yerleri görürüm.
eğer sevgime değer veren biri ise neden olmasın ama tutupta canım hiç uğraşamam.
bekar kalmaylım ya o evliliğin bir tadına varalım güzel bir adamsa neden olmasın..
bekar ölmemek değil de sevecek bir adamı bulmak bu kadar zor olduğunu anlarım.
napıcam 40 ıdndan sonra olan evliliği ben gençliğimde yapamadıklarım o saaten sonra.
eğer adam gibi biriyse neden olmasın ama çocuk olmaz o kesin.
Ulan 40ı da görür müyüm acaba ya
Bekar olmeyelim
ben 40 yaşıma kadar evlendim evlendim.. evlenemedim ölümümü bekleyeceğim ( :
Evliliğin yasinyok
Yok muuu? afsdafvgadfg 😱
Aşkın ve evliliğin yaşı yoktur
70 inde de olsa fark etmez nasip bu🌸
Geç değil tabiki Neden olmasın 😉
bilmiyorum umarım bu soruyu kendime sormam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?