- Aşk İlişkileri konusunda 490 cevap paylaştı.
1 yılEvlenince özgürlük biter diye bir algı yoktur. Özgürlükten kastınız rahatça istediğin erkekle konuşmak gezmekse yine evlenirsin evleneceğin kişinin açık ilişkiye açık bir insan olup olmadığına göre seçersin yine sana göre Özgür olursun
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 991 cevap paylaştı. Özgürlük kavramına biraz daha farklı bakmanız gerekir. Sizi kısıtlayan bu.. Siz sanıyorsunuz ki evlenince özgürlük gidecek.. Esas özgürlük sevdiğin insanla oluyor.. Sevdiğin insanı bir daha düşün.. Sen ona o sana hayran.. Onla yaptığın her şey günlük takıldığınla yaptığın herşeyden daha zevkli geliyor çünkü arada hisler var.. Gezmek mi doyasıya gez.. Güven mi sevdiğinde var diğerinde yok.. Daha ne özgürlük isteyebilrisin ki.. Eğer isteğin hergün farklı birinle sevişmekse tek kaybettiğin o olur ama emin ol hislerin olduğu birinle sevişmek ruhsuz birinle sevişmekten daha keyifli.. Bence siz evlenmekten korkuyorsunuz derdiniz özgürlük değil.. Korkmayın boşanmakta okadar basit.. Üstelik kara bir leke de değil.. Birde şunu unutmayın 40 yaşında birini bulmak zorken bunun 50 sini düşünün.. Yanlızlığa bir adım mı atmak isterseniz (dediğiniz özgürlük) yoksa yanında birinle yaşamaya mı?
11 Yorumla- 1 yıl
Hayir boşanmak kadın için çok zor belli bir yaşa gelene kadar o evden cikamaoyorsun buyuzden kadınlara ancak bu durumu kadınlar anlatabilir. Kesinlikle evlenmeden önce bin kere değil milyarlarca kez düşünsünler kadınlara evlilik asla iyi gelmiyor cunki çocuk yapıyor ve kolelesiyoruz.
- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yıl40 yaşından sonra evlenmek mantıksız değil, hatta bazı insanlar için bu yaş daha olgun ve doğru kararlar alabilme dönemi olabilir. Özgürlüğünü kaybetmekten korkman doğal, çünkü hayatında bir denge kurmak istiyorsun. Ama evlilik, doğru insanla olduğunda, hem sevgi hem de saygı üzerine inşa edilirse, özgürlüğü sınırlamaz, aksine hayatına anlam ve mutluluk katar. Eğer sevmek, sevilmek ve sevdiğin insanla paylaşım yapmak istiyorsan, bu düşünceler kesinlikle yanlış değil. Rabbim hayırlısını nasip etsin inşallah!
11 Yorumla
Soran1 yılÇok teşekkürler, öyle güzel yorumlamışsın ki içimi okumuş gibisin 🌺
Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. İnsan, umutla kendine bir arkadaş, yoldaş arar.
Bulamayınca, "Acaba bu daha mı iyi?" diye düşünmeye başlar.
"Kendime yetiyorsam ve bir başkası sonunda gidecekse, ona ihtiyacım var mı?" diye sorgular ve yalnızlığında mutluluğu bulur.
Birini sevmek aslında kolaydır; zor olan, aldanmak ve terk edildikten sonra yalnızlığa yeniden alışmaktır. Kısacası, kaybetme korkusudur.
Sevgi ve tutku, kaybetme korkusunu bastıracak kadar büyük olmalı. Belki o zaman evlilik daha mantıklı gelir diye düşünüyorum.
13 Yorumla
Soran1 yılBir de galiba hayat koşturmacası bize durup "ben gerçekten ne istiyorum acaba" sorma fırsatı da vermiyor.
Soran1 yılDoğru diyorsunuz :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
88Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 261b cevap paylaştı.
u 1 yılMantıksız değildir.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılSevmek için evlenmek mi gerekir sizin için bilemem ama özgürlük bitip gidecek duygular için feda edilecek bir şey değil. 40 yaşındasin ben de seni anliyorum isteklerimiz oluyor fakat bu evlilik dünyasının icince. ihanet diye bir gerçek var. Ve erkekler sadakatli olamıyorlar namus ogretimemmis Türkiye'de çoğuna. Birde işlerine nasıl geliyorsa dürüst değiller ilişkilerde. Bakire alsalarda aynı davraniyirlar bakire olmasada. Değer görmüyor kadın bu ülkenin topraklarındaki erkekelerden Buyuzden bu bile yeterli sebep evlenmemek için eğer maddi durumun iyi ise bence hiç bulaşma ortak bir hayata. Kendin daha onemlisin bu hayatta birileri dışardan iyi etmek için gelmiyor maalesef artık.
10 Yorumla
1 yıl40 yaşından sonra evlenmek mantıklı bir karar olabilir. Bu dönemde daha olgun ve kendinizi tanıyan biri olarak, ilişkilerde ne istediğinizi daha iyi anlayabilirsiniz. Özgürlüğü kaybetme korkusu doğal, ancak sevgi ve paylaşım da büyük bir mutluluk kaynağı olabilir.
21 Yorumla- 1 yıl
bence doğr bi karar ama sevgili olsa daha iyi olmazmı
Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Bunun yaşı yok bence doğru insan olduğunu düşünüyorsanız, sizi aşırı kısıtlamayacağını düşünüyorsanız bence olabilecek bir şey. Mutluluğun hangi yaşta geleceği belli olmaz.. Aslında bu yaşlar en kendimizi bulduğumuz, en ne istediğimizi bildiğimiz yaşlar..
10 Yorumla
1 yılBence oyle. Soyle ki hayatımın en enerjik genç dönemlerinde aşkı yakalayamayip yalnız kaldıktan sonra, muhtemelen ekonomik olarak, sosyal olarak, kişisel gelişim olarak belli bir olgunlukla seviyesine ulaştıktan sonra neden evleniyim ki artık buna gerek yok diye düşünürüm herhalde
10 Yorumla
1 yılBu saate kadar kadar evlenmemissin bende öyle, artık evlenmeye gerek yokki oturmus bir hayatın var. Sevdiğim kişi hep hayatımda zaten hesabına gelmedigi anda gitme özgürlüğüne sahip. O yüzden bu saatten sonra çoluk çocuğa karismayacaksan evlenmeye gerek yok.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 467 cevap paylaştı.
1 yılÖzür dilerim söylüyorum ama bu yazılar da artık moda oldu, ya sevmenin evlenmenin mantıkla ne ilgisi var önemli olan içindeki kalbin sevgisi sevginin yaşı yoktur evlenmenin yaşı yoktur. Her gün açıklıyorum. Bundan böyle sakal bırakacağım belki o zaman dinleyen olur hacı hocam misali 🙂
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılÖzgürlük konusundaki endişenizi anlıyorum cunku bendede durum ayni. Ama her güzel seyin bi ufak eksi yanida oluversin. Zaten birlikte hayati paylasacaginiz birine denk gelince Özgürlük yine bizim anca daha fazla yemek iki tabak daha fazla bulasik. Ondada is bolumu olursa zaten süper olur. Aday var mı ? 😃
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,9b cevap paylaştı.
1 yılHerkes bir gün bu duyguyu tatmalı bence mantık açısından bakma duygularının karşılıklı olduğu biri çıkarsa bas imzayı 😃
11 Yorumla
Soran1 yılDüşünüyorum :)
- Aşk İlişkileri konusunda 326 cevap paylaştı.
1 yılSevgi her zaman lazım o yüzden 40-50 farketmez illa bi karşı cinsin sevgisini sıcaklığını ister insan.
16 Yorumla
Soran1 yılDaha genç yaşlarda çok önemsemiyor insan ama belli bi yaşa gelince yalnızlık daha zor ve düşündürücü oluyor
- 1 yıl
Evet öyle oluyor. Yaşanmışlar, yaşanamamışlar, eksik kalanlar toplana toplana bu yaşlarda daha hassas yapıyor insanı. Bir yanda bu eksikleri tamamala isteği bir yanda karşıdakine bağlı akıldaki tereddütler kararsız bırakıyor çoğu zaman.
İnsan karşıdaki ile birşeyler paylaşıp eksikleri tamalayıp bunun yanında da anlayış bekliyor, sıkılmak boğulmak istemiyor, herşeyine müdahale edilemsin istiyor.
Bu da karşıdaki insandan dolayı hep bir muamma. Çünkü böyle birini bulmak çok zor.
Soran1 yılKaygılarımı çok iyi biliyormuş gibi çok iyi özetlemişsiniz :)
- 1 yıl
Kaygılar kaygılar işte 😊
Ama bazen kaygıları bi tarafta bırakıp insan birşeylere başlangıç yapmak görmek istiyor.
Bu illa evlilik yolcuğu olmanın ötesinde birşeyler paylaşabilir olmak da bazen çok iyi gelir.
Soran1 yılMutlaka öyle, tüm hayatımızı hiç risk almamak üzerine kuramayız tabi ama bir yaştan sonra seçenekler de kısıtlanıyor maalesef
- 1 yıl
Dediğim gibi bazen bazı şeyleri olabildiği kadar yaşamak lazım.
Hayır mantıklı asıl belli bir yaştan sonra evlilik daha kıymetli
23 Yorumla
Soran1 yılBen de şu an öyle düşünmeye başladım, yıllardır her işime kendim koşturuyorum yine koştururum tabii ama evlenip birinin desteğini yanında hissetmek de güzel olur, daha güçlü hissettirir diye düşünüyorum
- 1 yıl
Genelde onlar işlerini senin üzerine atıyor nasıl farketmiyorsunuz bilemiyorum evlenmiş kadınların hayatına baktığınızda ne görüyorsunuz? Ekstra sorumluluk. Koca dediginiz şey evlilikte rahat ediyir cunki arkasını toplayan var. . bence uzak dur evlilikten
- Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı.
1 yılEvlenmedende bunlari yapabilirsin. Sorun anne olmak istiyor musun?
12 Yorumla
Soran1 yılAnne olma hayalim yok zaten bu yaştan sonra zor da
- 1 yıl
Niye yahu. Sadece yas farki olacak.
sevdiğin ve sevildiğin bir evlilik için yaşın önemi yok. bence kendine yazık etme.
13 Yorumla
Soran1 yılBu yaşlarda daha cesur olmamız gerekirken daha temkinli ve kaygılı oluyormuşuz. Geri durmamdaki en büyük faktör temkinlilik
Soran1 yılevet hatta biraz geçtim :)
- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılEvlilik iyidir bence ama galiba böyle giderse ben hiç evlenemiyecegim... Bu devir Bu çağ çok kötü
19 Yorumla
Soran1 yılGaliba hepimiz devir kötü diye diye vazgeçiyoruz 😊
- 1 yıl
Ya hem o var hemde şans vermiyoruz ki kimseye kafamızda kurmuşuz iki sohbet edince kestirip atıyoruz.. Nerden biliyorsun ki herkes kötü herkesi aynı kefeye koyuyoruz..
Soran1 yılDoğru, ama etrafımız o kadar kötü ilişkilerle dolu ki ister istemez temkinli yaklaşıyoruz maalesef
- 1 yıl
Zorlaştırıyoruz bir defa herseyi kafamızda kurmuşuz eskiden bende de vardı çok şükür olgunlasikca hepsinin boş olduğunu anladım.. yasa boya kiloya mesleğe takılıyoruz çoğumuz halbuki önemli olan sana sevgi vermesi saygı duyması sadık olması onunlayken içinde en ufak kuşku olmaması bunlar önemli farz et kaza yaptın bacağın sakat kaldı şu döküldü yüzün yandı bu insan senle kalmayacak mi seni sevmeyecek mi kalmayacak sevmeyecekse zaten hiç evlenme evlenmek kayıtsız şartsız sevmektir kafanda kalbinde onda olacak kalbinde yoksa kafan mantığın olacak o insan var diyeceksin ve başka bir arayış içine girmeyeceksin asla aksi halde evlilik zor
Soran1 yılÇok doğru ama işte bilmiyorsun ki, 10 yıl birlikte olduğu tanıdığını sandığı insandan ihanet gören var. Bir de bir insanın hangi durumda nasıl davranacağını kestirmek imkansız, onu hayatın döngüsü içinde anlayabiliyorsun ancak.
- 1 yıl
Eskiden nasıl oluyordu insanlar birbirbi tanımadan konuşmadan evleniyordu.. Bu tamamen kafa yapısıyla alakalı bisey yaşım gelmiş geçiyor 20 yaşında laylaom bakarsın 30 da ciddi 20 yaşında sevgili olup 30 unda sonra azarsin 20 yaşında gezer tozar 30 unda sonra ciddi bakarsan herseyi yaşamış olduğun için artık sadece huzur istersin bu hayattan akşamları beraber yemek yiyip film izleyip çay içeceğin bir eş istersin
- 1 yıl
Ben misal kafaya koydum bu evlilik işini çünkü sakallarimdaki aklari gördükçe her sabah aynaya bakıyorum ya.. Sevmek sevilmek aşık olmak yuva kurmak benimde hakkım sonuçta ve korkuyorum dehşet şekilde tuhaf olan görüyorum insanları yaşlı insanları parklarda tek başlarına kopek gezdiriyorlar ya da kedi seviyorlar.. halbuki torun sevmeleri lazim ya da çocuk... onlar gibi olma düşünce beni bitiriyor.
Soran1 yılBen de bu yaştan sonra ne diye evleneceksin risk almaya değmez diyenlere 40ndan sonra bulduğun insanın sicili temizse daha bozulmaz diyorum :) Şaka bir tarafa tabiki belli bir yaşa ve olgunluğa sahip insanlar ne istediğini daha iyi bilir, yapacağını daha genç yaşta yapmıştır diye düşünüyorum. Senin de karşına gözün kapalı güveneceğin seveceğin seni seven biri çıkar inşallah
- 1 yıl
Amin inşallah ben takılmıyorum geçmişe hiç biseye zaten insan olsun beni anlasın bana yeter.. Seninde gönlüne göre versin rabbim
Valla ben yanliz yasamaya alismis biriyim sunsaatten sonra zor biri ile birlikte olurum sahsen
12 Yorumla
Soran1 yılRahatımızı kaybetmekten korkuyoruz tabii, ben de aynı kaygıyla evlenmedim şimdiye kadar
1 yılKimi var 20'sinde evlenir evlendiği kişi ona cehennemi yaşatır kimi var 60'ında evlenir evlendiği kişi ona cenneti yaşatır yani demek istediğim onun yaşla değil evleneceğin kişiyle alakası var.
23 Yorumla- 1 yıl
Evlilik sadece cinsellik ya da çocuk için yapılmaz insan yanında bir yol arkadaşı ister.
- 1 yıl
Zefone için durum farklı gibi görünüş yaş vs birliktelik ve birşeyler paylaşıp karşılıklı saygı sevgi olmasa da olur yaşlılık da sanırım 🤭 aferin abi doğru yol sen o yolda ilerle
- Aşk İlişkileri konusunda 353 cevap paylaştı.
1 yılbence evlenme çok zor gelir zira alışmış olduğun bir hayat var ise. hele birde şunu yapma bunu yapma bunu giymeler başlarsa ağır gelir insan 17-18 zinde evlenip 40 dedimi boşanmalı...
10 Yorumla
1 yılNeden mantiksiz olsun ki? Ayrica 40 yas gec bir yas degil artik. Bu devirin 30lu yaslari. Evlilik icin hicbir yas gec degil de onemli olan seni anlayan ve deger veren birini bulmak.
10 YorumlaMantıksız değil, aksine çok mantıklı bir karar.
Öncelikle evlilik kısıtlayıcı, özgürlüğü kısıtlamaz diye düşünüyorum.
Diğer yandan evliliğin güzel yanları birden fazla var. Detayda da yazmışsınız zaten, kalan zamanı paylaşmak ve verimli geçirmek için yeterli bir sebep.10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 543 cevap paylaştı.
1 yılBu yaşa kadar evlenmeyip şu an evleneyim die düşünüosan hiç zahmet etme 40ından sora evlilik saçma olur
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
1 yılSeviyorsan seviliyorsan evlilik güzeldir ama sırf evlenmek için sevmediğin biri ile evlenmek mantık dışı
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılEn ideal evlilik yaşı 30-45 aralığı bence 30 öncesi mantıksız asıl insan 30 yaşından sonra daha sağlam atıyor istisnalar hariç
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 5,2b cevap paylaştı. Bence mantıksız değil yine de iyi bir yaş aralığı ama eğer bu sorumluluğa girmek istemiyorsan sadece ilişki ile devam et
10 Yorumla
1 yılBana göre aşk ve evlilik hayat boyu mantıksız yaş kaç olursa olsun yalnızlık en rahatı.
20 Yorumla
1 yılEvlilik iyidir geç kalmış olabilirsin ama zararın neresinden dönersen kârdır.
10 Yorumla
1 yılYalnız olunmaz
Hadi şimdi böyle götürürsün maçı
Ama 50 ve yukarısı
Hayat işkence olur10 Yorumla
1 yılBence güvenip sevdiğin biriyse evlen çünkü insan sevdiğiyle mutlu bir yuva ister
11 Yorumla- 1 yıl
Yaşı geç değil mi
1 yılİlla kafanın uyuştuğunu biri vardır. 40 yaşında bekar seni görmek istiyorum
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılÖzgürlüğünü başkasıyla paylaş, evlilikse şart değil.
10 Yorumla 60 dan sonra mantıksız. Müge anlı bilee 50 yaşında evlendi 😂😂
10 Yorumla
1 yılEvliliğin yaşı yok bence düzgün insan bulduktan sonra gerisi gelir
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 575 cevap paylaştı. Yaş 37 hala bekarim olmadi nasip bir türlü kaldik oyle ama evlenmeyide çok istiyorum
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 330 cevap paylaştı. Çocuk yapmak mantıksız olabilir de evlenmek neden olsun
10 Yorumlahayatın farkındasındır artık... senin özgürlüğünü kısıtlamaya bir beyle ayle kurmak olur.
15 Yorumla- 1 yıl
İzin verirseniz yazım hatalarını düzeltmek istiyorum.
.
"Hayatın farkındasındır artık,
senin özgürlüğünü kısıtlamayan bir erkekle
yuva kurman daha doğru olur."
.
Öğretim görevlisi ya da bir eğitimci değilim ama,
umarım belirgin yazabilmişimdir❗😉 - 1 yıl
Teşekkür ediyorum çok naziksin 😉😁
- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılİyi bir insana denk gelırsen neden mantıksız olsun?
10 Yorumla
1 yılEvet hala bakarsam bu malla evlenirim woeododkxkx şaka lan şaka sakasi bile kötü @SosyoAltuNn
13 Yorumla- 1 yıl
fkdslmx sen benimle evlenmek mi istiyorsun
- 1 yıl
Cümleyi tam oku anlarsin
- 1 yıl
Hadi sizin nikahı kıyalım evlenin
1 yılevet mantıksız çünkü artık yaşlanıyorsun bu yaştan sonra evliliği bırak hayatını yaşa
10 YorumlaEvlenen çok. Bizim bi tanıdık kocasından ayrılıp 44 yaşında ikiz bebek yaptı xcxcx
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılStandartlarına uygun birini bulursan sıkıntı yaşamazsın
10 Yorumla
1 yılÇok doğru düşünüyorsun. sevmek sevilmek seninde hakkın
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Bende seninle aynı durumda sayılırım. Evlenmek yerine önce hayatına birini dahil etmek beklediğimiz uyumu görmek gerekdiğini düşünüyorum
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. Sahip olduğun özgürlüğü "kaybetmekten" korkuyorsan hem kendi iyiliğin hem de karşındaki kişinin iyiliği için evlenme derim
00 Yorumla
1 yıl40 yaşında sonra ewlenmek mantıksız değilde açıkça imkansız artık kıçını da yirtsan ewlenemiyorsun açık net!!!
00 Yorumla
1 yılBen 35 daha düne kadar evleneceğim kadın 36 yaşındaydı o da aynı bu şekilde düşünüyodu sonunda evlenmemeye karar verdin neyin özgürlüğü bu turşu oldunuz
00 Yorumla
1 yıl20 sene durmuşsun bir 20 daha seks yapmasan ölmezsin 🙂
01 Yorumla
Soran1 yılburada konu seks mi, derdim sırf o olsa seks yapılacak insanı bulmak 5 dakikamı bile almaz. Ama dert o değil, insan bazen hayatı paylaşacak birine ihtiyaç duyuyor
Gizli Üye(25-29)1 yılAile kurman gerek knka Güzel bir duygu anne olmak ve aile olmak güzeldir.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBana göre ben evlilik düşünmüyorum zina hayatım da yok bu şekilde yalnızlık daha iyi geldi
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yıl40yasinda boşanmak mantıklıdır evlenmek mantıklı doğru insanı bulunca boşanmak lazım
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKırk yaşından sonra yaşamak bile mantıksızlık
10 Yorumla
1 yıl40 yaşından sonra evlenip ne yapıcan. hayatını yaşa keyfine bak.
10 Yorumla
1 yılAydilge hayatının aşkıyla 40 yaşında evlendi gayette mutlu
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 578 cevap paylaştı.
1 yıl40 yaşına kadar evlenmediysem daha evlenmem heralde
00 Yorumla
1 yılBen de hayatımı, bir kadınla birleştirmeyi çok isterim fakat Türk kadını ile değil.
Önceliğim yabancı bir kadınla evlenmek.10 Yorumla
1 yılHayır değil yaşlılıkta yanında birini istersin bulamazsın yaşın kaç olursa olsun doğru kişiyi buldunmu evleneceksin
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. O yaştan sonra sevgimi kalıyo
14 Yorumla
Soran1 yılNeden kalmasın? Sevgi insanoğlu nefes aldığı sürece hep vardır
Soran1 yılSeks hayatı da bitmez, vücut belki 20li yaştaki gibi olmaz belki ama çökmüyor da :)
- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılEvlenmeden beraber yaşayamaz mısın?
14 Yorumla
Soran1 yılHayır hiç bana göre değil. Bir insanla beraber yaşama noktasına gelmişsem bi imza atmak da zor olmamalı
- 1 yıl
İmzanın çok bir anlamı var mı
Soran1 yılTürkiye’de var, ister istemez toplum baskısının etkisiyle hareket ediyoruz
- 1 yıl
Ne toplummuş yaw.
Aşk İlişkileri konusunda 847 cevap paylaştı. Doğru düşünce ama umarım bulursun öyle birini
11 Yorumla
Soran1 yılTeşekkürler:)
Gizli Üye(25-29)1 yılkim senle evlenir ki sen sımdı bkırede degılsındır evlenecek kısı kızsızlıktan olen bı bıreydır onlada mutlu olamazsın
00 Yorumla
1 yıltercih meselesi ama 40 tan sonra evlenip ne yapacaksınız
10 Yorumla
1 yılBence o yaştan sonra gerekli öncesi tamamıyla hata😅
12 Yorumla- 1 yıl
Olması gereken ve kendimce doğru bulduğum
- Devamını Gör (79)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026