Gizli Üye(25-29)+1 yılBir 35 yaş erkek ise durum şöyle:
Eğer çocuk istemiyorsan asla ama asla evlenme... Boşuna yormuş olursun kendini.
Çocuk istiyorsan bile o kişiyle min 1,5-2 yıl sevgili kalmış ve ne yediğini içtiğini nasıl tepki verdiğini çok iyi tartman gerek yoksa nafaka ödiyim derken belin kırılır...
Kadın için ise 35 yaş:
Kadın için 20 yaşta 40 yaşta her yaşta evlenebilir ve aslında kadın için evlilik BAŞARIdır. Çünkü evlenince eşiyle ortak oluyor ve erkeğin malı genelde kadının malından fazladır. Yani hem parasal hem de hayat konforu artıyor... Evde pazara giden biri var... bir şey bozulunca tamir etmeye çabalayan biri... Arabayı sürmek ve park etmekle uğraşan angarya ve can sıkıcı işleri yapan biri var artık kendi yerine.
Kadın her yaşta nerdeyse her koşulda evlenebilir rahatlıkla. Hiçte bir şey riske atmamış olur evlenerek çünkü boşanma davası açsa mahkeme haklı bulucak ve nafaka, malın yarısını elde etmek gibi avantajlara eli yorulmadan elde etmiş olucak
71 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Hatırlıyor bundan 10 sene önce belki daha fala 30 a kadar evlenmezsem daha da evlenmem sanırım bir anlamı kalmaz diyordum. Çok istediğim halde 30 olana kadar ne evlenebildim ne de evlilik düşünebileceğim bir kadın oldu hayatımda kadın falan suçlamıyorum burada o veya bu şekilde bilemem hayatıma pek kimse girmedi. Yani ne kadar çok istesen ya da iyi niyetli olsan da bazı şeylerin senin iradende olmadığı çok açık bir gerçek. 33 oldum hala karşılıklı olarak sevgi bağımızın olduğu bir kadın ile birlikte olmak evlenmek istiyorum ama işte istemek sonuca götürmüyor orasını bizzat yaşayarak gördüm.
Bazı kadınlar erkekler evlenmekten korkuyor kaçıyor diyorlar olabilir öylesi de vardır. Benim kalabileceğim biri de pek olmadı o da tuhaf kısım. Kaçar mıydım sevdiğim ve birlikte iken mutlu olduğum bir kadın ile aynı çatı altında olmak benim hayalim olan bir şey kaç mıyım hiç sanmıyorum. Ailenizle yaşarken çocukluktan bu yana görmediğiniz sevgi ilgi ve şefkati bir şekilde aramaya devam ediyorsunuz. Onuda ancak bir evlilikte mutlu olduğun bir kadın ile bulabileceğinizi düşünüp hayal kurmaya devam ediyorsunuz. O da olmadığında bu enkaz büyümeye devam ediyor...40 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılOnu bende düşünüyorum.
Ama çıkmadık candan umut kesilmez diye de kendi kendime söylüyorum.
Sonuç olarak elim ayağım tutuyor.
Bir yaşantım var.
Kendi paramı da kazanıyorum.
Evim var.
Bir aile kurmak için her şey hazır tabi 1 şey haricinde.
İnsan istiyor ama tabi bu istek tek taraflı olunca sadece olduğun yerde durup etrafı izlemekle yetiniyorsun.
Biri seni görecekte fark edecek ya da birini begeneceksin de o da seninle konuşmayı kabul edecekte.
Olma ihtimali bu kadar.30 Yorumla
+1 yılEvlenmenin anlam ve mantığı yoktur. Ancak üremek için yasal yoldur. İnsan en azından 40 olmadan baba olmalı diye düşünüyorum. Onun haricinde çocuk düşünülmüyorsa evliliğe hiçbir gereklilik yok.
160 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
80Cevap
- Aile & Toplum konusunda 8,1b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet var ve doğru kişiyi bulduğunda kişi evlenmeli yaş 25 35 45 olmuş hiç fark etmez..
30 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 264,8b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır anlamı yok tabi ki
10 Yorumla
+1 yılNeden olmasın ki evlenmenin yaşlı bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum Bir insan neden evlenir önce bunu sormak gerekiyor bir insan hayatında idame ettirebileceği aynı dili konuşabileceği dertleşebileceği bir hayat arkadaşı arar, tabii bunun içine cinsel ilişki vesaire şeyler girebilir ama sadece insan cinsellik için evlenmesin birbirini tamamlamak için birbirine iyi gelmek için evlilik yapar o yüzden 35 yaşından sonra evlenmenin de bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum şahsen kendin bedensel engelliyim şu anda 31 yaşındayım bundan 5 yıl sonra Allah nasip ederse emekli olacağım o zaman da 36 yaşında olduğum ondan sonra belki evlilik yapmayı düşünüyorum o zaman benim için geç mi oluyor?
Mesela genç yaşta evlilikte Bir sene sonra boşanan insanlar da var yani Bir köyde de çocuk oyuncağı bir şey değil tabii ki20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Bilmiyorum çünkü bu yaşlardan sonra insanın içinde kendiyle çelişen iki insan yaşıyor adeta. Biri hayattan uzak, kendine kalacak kadar yaşama ayak uydurabilecek biri, bir diğeri ise hayatın içinde yalnızlığına arkadaş olabilecek o insanın eksikliğini de hisseden. Karmaşık bir döngü içinde hayatıma bundan sonra ne katabilir ya da ben onunkine ne katabilirimin cevabını vermekte zorlanıyorum açıkcası. Çünkü, saadet için samanlıkların seyran olduğu senelerin geride kaldığının da farkındayım. Kimbilir bir gün yalnızlığım ve benim arama arkadaş olarak girebilecek bir hayat arkadaşı bulurum. Nasip...
30 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılVar. Konu uzun kısaca nedenini belirteyim.
20-40 yaş arası cinsellik yaşamak, çocuk yapmak, yeni bir yuva kurmak ve daha çok hormonal sebeplerden dolayı evlenilir.
40 yaş sonrası hayatta artık bir çok şey başarilmistir (iş , ev, araba, çocuk sahibi olmak gibi ) bunun tadını çıkarmak gerekir.
Çocuklar okutulur, evlendirilir torun torba sahibi olunur. İnsan ömrü uzadı 80, 90 yaşlarına kadar yaşamak normal artık. İnsanın konusabilecegi, dinleyebilecegi hatta zaman zaman tartisabilecegi bir nefes olmalı yanında. Bir kadın 45 yaşına kadar anne bir erkek 80 yaşında bile baba olabilir.
Bazı şeyleri yaşamak her zaman istatistiki olmayabilir, 17 yaşında da evlenilebilir 60 yaşında da. Amaç can yoldaşı bulmak, ömrü paylaşmak değil mi? Ne zaman denk gelirse olmasında ne sakınca olabilir. 25 yaşında evlenip 1 yıl geçmeden boşanan olduğu gibi, 50 yaşında evlenip 40 yıl sürdüren yok mu? Evlilik bir yaş ve zaman meselesi değil bir nasip meselesi.90 Yorumla
+1 yılEvlilik kaderdir Allah ne zaman yazdıysa bu o zaman olacak insan elinden geleni yapar işi Allah’a bırakır evliliğin bana göre 18 yaşından sonra belli bir zamanı yok insan her şey de hazır hissettiğini de evlenir evinin, eşinin soğurumluğu filan bu ona bağlı olan bir şey o yüzden ha 20 ha 35 ne farkeder ama insan ne derse desin bir eşe ihtiyaç duyar yanında olacak olan bir eş bunu da yaşının bir manası yok bana göre
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yıl35 yaş çok büyük bir yaş değil tabii ki de 35 yaşında sonra da evlenilir aslında evlenmenin bir yaşı yok. Kendini ne zaman hazır hissediyorsa o zaman evlenmesi daha iyi diye düşünüyorum. Kadınlar 45 50 yaşına kadar erkeklerde 60 65 yaşına kadar çocuk sahibi olabiliyor
33 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. 35 yaş hem erkek hem kadın için birçok gelişmiş ülkede tercihtir. Çünkü o yaşta oturuşmuş bir hayatınız olur, kimseden asılı olmazsınız ve olgunlaşmış olursunuz. Yani tabi herkesin aklı o yaşlarda illa ileri seviyede olmuyor. Onca ergen kalmış amcalar var. Ama kemale erdiğini düşünen birey, hayattan ne istediğini tam anlamışsa her yaşta evlenebilir. Sadece 35 sonrası her iki cins için sağlıklı çocuk sahibi olma şansı azalıyor.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Çocuk sahibi olmaksa amaç 40 yaşını geçmese sağlıklı olur diğer şekilde evlenmiş olmak için deyil, sevdiği güvendiği hayat eşim diyebileceği kişiyi bulunca evlenilmeli, ya da hayatı beraber paylaşıp devam edilmeli, ruh elini bulabilmek gerçekten çok güzel
10 Yorumla
+1 yılEskilerin bir lafı vardır bazı insanların kısmeti erken çıkar bazı insanların kısmeti geç çıkar yaradan neyi ne zaman takdir ettiyse o zaman olur yani ben öyle düşünüyorum benim bir tanıdığım 50 yaşında evlendi ve şu anda da gayet mutlu
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNedense banada anlamı kalmıcak gibi geliyo. Sanki en cıvıl cıvıl yaşlarım şu an boş geçiyo gibi geliyo. Geç yaşta evlenşrsem sanki sevmeden sanki gereklilik için evlenirim gibi geliyo. Oysaki bende şu an yaşıtlarım gibi evlenip cıvıl neşeli ve mutlı olmak istiyorjm. her şey yaşında ve yerinde güzel. Ama bu da nasip galiba bu yaşlarımızı aşkla heyecanla deilde stres gözyaşı bunalım depreyınla geçirmek düşmüş bizim nasibimizede.
40 Yorumla
+1 yılBence hala geç değil umut var diyebiliriz :D
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKuş ötüyor mu ki? diye sormak gerek hgahaha. Şaka maka bence evlenilmez o yaştan sonra çocuk için evlenmek isteyecektir kişi ama şöyle bir durum var. Ebeveynler ve çocuk arasında yaş farkı arttıkça anlaşamıyorlar Üstelik insan yaşlandıkça katılaşıyor. Fikirlerinde esneme olmuyor. Çok katı anne babalar oluyor.
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılElbette var isterse 65 olsun evlilik başka sevgililik başka ama işte bunu anlamak içinde zeka şart.
Heleki sevgili olduğun kişi küçükse kesinlikle düşünmelisin sen 35/40 olabilirsin ama karşı taraf küçük ve evlilik o kızın isteyebileceği en doğal hakkı.
Bir insan seviyorum diyipte evlenmiyorsa ya kendine ya da karşı tarafa güvenmiyordur. ya da sevgisi sahtedir sadece bir hevestir ya da fantezidir.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılEn güzel evliliklerin o yaştan sonra olacağı kanaatindeyim.
Toyluk halleri yok , kişiliğin oturmuş, artık kendini de karşındakini de tanıyorsun, çevre baskısı da yok bilinçli yapıyorsun
E daha ne olsun 🥰
31 Yorumla
+1 yılErkek için gayet normal bir yaş. Ama tabi herkesin hayatı bir ton şeyi değişik. Ne kadar yorum yapsak az. Ama seviyosan birisini en azından değerlendirirsin de bu süreçler yıpratıyor insanı. O yaştan sonra da kimse çekemez valla o süreçleri
20 Yorumla
+1 yılŞöyle düşün bir 20 yaşındasın diyelim ve sevmediğin biriyle zorla evlendin. Hangisini seçersin 20 Yaşında hayatının hatasını yapmak mı? Yoksa 50 yaşında evlenip diğer ömrünün sonuna kadar mutlu yaşamak mı? Karar senin 🤷🏻♀️
21 YorumlaEvlilik yapmış ve 3 çocuk annesi bir kadın olarak şunu söyleyebilirim: ""Gereksiz".
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılHer yaşta evlenmenin bir anlamı var..
70lik 80lik amcalar niye evlenme derdinde? Yatak odası için olamaz..
Evde ses istiyor insan.. Yalnız yaşanmıyor..
42 Yorumla- +1 yıl
parası olan erkek evlenmeden de eve o sesi getirebiliyor
- +1 yıl
Parası olsa da ahlâkî değerleri varsa bunu yapmaz.
- Aile & Toplum konusunda 5,5b cevap paylaştı.
u +1 yılVar. Her insan beraber yaş alacağı, yüzünün çizgilerini ezberinde taşıyan bir eş ister.
31 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılEvliliğin anlamını arıyorsa bir insan evlenmesin daha iyi çünkü evlilikte anlam yok. Yanındaki kişi ile hayatın anlamını arıyorsa işte yaş 45 te olsa evlenilir.
30 Yorumla
+1 yılAnlamı oluşturan senin tercihlerin, beklentilerin. Hem neden anlamsız olsun ki? O yaşa kadar neler yaşadığını bilemeyiz, hikâyesini bilmediğimiz birinin karşıtı olmamız doğru değildir. İnsanın severek, isteyerek verdiği her karar onun dünyası için anlamlıdır, anlam taşır.
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılBu kisinin evlilige olan bakis acisina bagli. Isteyen ve uyum saglayacagini dusunuyorsa iki taraf, en basta guzel bir iletisim ve guven varsa elbette anlamli olur.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Hep bana yaş ilerledikçe evlilik daha çok isteniliyor hatta tipe bile bakılmayıp nefes alsın yeter moduna giriliyor deniliyordu bende tam tersi oldu benmi anormalim
21 Yorumla- +1 yıl
o kadınlar için geçerli. sendeki normal erkek istemez
- Aile & Toplum konusunda 611 cevap paylaştı.
+1 yılErken evlenip 35e kadar evlenip ayrılıp duran nın anlamı olu yor ya bizimde olur yeterki allah herşeyin hayırlısını versin
20 Yorumla
+1 yılAsıl o yaştan sonra anlamı vardır, yalnız yaşlanmak istemeyenler için mesela..
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 550 cevap paylaştı. Yalnız halam 58 yaşında şu an evleniyor hemde nişan kına gecesi düğün yapıcak. Umudunuzu kaybetmeyin kızlar 😂😂
10 Yorumla35 yaşına kadar bekar kalırsam asla evlenmem, o yaştan sonra başkasına katlanamam. Gençken yapılır böyle s*laklıklar 😂
20 Yorumla40 yaşına kadar bekar olup evlenen var. Onun için bir anlamı varmış ki evlenmiş. Bir yuvası olsun istemiştir, evlenmiştir.
10 Yorumla
+1 yılHiç evlenmesin çok fazla 25 yaşında falan evlenilmeli
20 Yorumla
+1 yılAşk varsa değer yalnızca yoksa evlenmiş olmak için evlilik pişmanlıkla sonuç verir
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Evliliğe uzağım, çok da gerekli görmüyorum. Ama isteyen biri için geç kalınmış bir yaş değil.
20 Yorumla90dan gelen paranın içine ne derler bilirsin
40 Yorumla
+1 yılDur hemen evrensel hangi yaşta ne yapmamız gerektiğini yazan kitaba bakıyım yazıcam hemen
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılValla 29 oldum evliliği hala düşünmüyorum. Evlilik bambaşka olay.
Evliliğe karşı fobim var sjsjsj10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 882 cevap paylaştı. Kadın için işi bitmiştir her gördüğü erkeğin üstüne atlar ama kimse de istemez tabiki
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı. Ne demek o yahu, bunun zamanı olur mu. 70 yaşinda evlenen var onlar ne olacak.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yıl46 yaşındayım hala bekarım evlenmek hayal mi gerçek mi hala karar veremedim
10 Yorumla
+1 yıl30 yasındayım 2 veya 3 sene içinde evlenirsem evlenirim yoksa daha düşünmem
20 Yorumla
+1 yılYa hayata bir defa geliyorsun yaşı sorun etme bence. Nasıl mutluysan öyle yaşa
10 YorumlaHocam hayatın 35 kadar anca anlıyorsun bence tam nokta atışı olur.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıl35 çok ta büyük bir yaş deģil hatta insanın belli bi okgunluğa geldikten sonra evlenmesi daha igi bence bu yaşlarda evlenen insanların evliliğinin daha iyi olduģuna şahit oldum
10 Yorumla
+1 yılEe var tabi
Niye olmasın ki 35 geç bı yaş değil10 Yorumla
+1 yılEvlenilicek kisiyiyle karsilastiginizda.. yasinizin bir önemi yoktur 🙌🏼
10 Yorumla
+1 yılAbi doğru kişi olmadıktan sonra evlenmenin anlamı zaten yok yasla alakası yok
10 Yorumla
+1 yılSen de benim gibisin demek. Çocuk işi olmasa evlenmek akıllı insanın yapacağı şey değil bence.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. 35 den büyük kadını kim niye alsın ama erkeğin 50 ye kadar yolu var 😅
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı. Her zaman var ama mantıklı olan 26 - 30 bandı
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 557 cevap paylaştı.
+1 yılYalnızlık bir yerden sonra çok sıkıcı hale gelebilir. 35 yaşta ne var ki !
10 Yorumla
+1 yılTabikide vardır.35 yaş evlilik için normal bir yaş benim nezhimde.
10 Yorumla
+1 yılNeden olmasın ki. O yaşlarda insanın aklı daha bir başında olur
10 Yorumla
+1 yılNeden olmasın ki eskiden insanlar erken evlenirdi ama şimdi devir değişti.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilikte zor iş ya bu devirde, içinde dertleri olan bir dert.
10 Yorumla Tam vakti, her şeyi görüp yaşayıp sıranın evliliğe gelmesi.
10 Yorumla
+1 yılVar.. Doğru kişiyi bulduktan sonra yaşın ne önemi var.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 440 cevap paylaştı. Evlenmenin yaşı olmaz yani nasip bu ne zaman gelir belli olmaz
10 Yorumla
+1 yılErkek için evet de kadın için amaç farklı olur.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldoğru kişiyle olursa sorun yok evlilik zaten o yaşlarda olur ama sen ne kadar doğru yoldasın orası tartışılır yazık etme kendine diyorum ve çekiliyorum 😂
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 453 cevap paylaştı. 36 ya merdiven dayamış birisi olarak yorumları okuyunca etkilendim
10 Yorumla35 yaştan sonra insan ölüyormu neden anlami. olmasinki
13 Yorumla- Devamını Gör (122)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat