• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aile & Toplum

35 yaşından sonra evlenmenin bir anlamı var mı?

вуηαяcσѕ
вуηαяcσѕ Takip Et
FenomenMentor Yaş: 38
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
123
Yapay Zekaya Sor
Evlilik Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
15 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Bir 35 yaş erkek ise durum şöyle:

Eğer çocuk istemiyorsan asla ama asla evlenme... Boşuna yormuş olursun kendini.

Çocuk istiyorsan bile o kişiyle min 1,5-2 yıl sevgili kalmış ve ne yediğini içtiğini nasıl tepki verdiğini çok iyi tartman gerek yoksa nafaka ödiyim derken belin kırılır...

Kadın için ise 35 yaş:

Kadın için 20 yaşta 40 yaşta her yaşta evlenebilir ve aslında kadın için evlilik BAŞARIdır. Çünkü evlenince eşiyle ortak oluyor ve erkeğin malı genelde kadının malından fazladır. Yani hem parasal hem de hayat konforu artıyor... Evde pazara giden biri var... bir şey bozulunca tamir etmeye çabalayan biri... Arabayı sürmek ve park etmekle uğraşan angarya ve can sıkıcı işleri yapan biri var artık kendi yerine.

Kadın her yaşta nerdeyse her koşulda evlenebilir rahatlıkla. Hiçte bir şey riske atmamış olur evlenerek çünkü boşanma davası açsa mahkeme haklı bulucak ve nafaka, malın yarısını elde etmek gibi avantajlara eli yorulmadan elde etmiş olucak

7
    1 Yorumla
    • skidji
      skidji
      +1 yıl

Çok doğru tespitler.

Yorumla

En İyi Cevaplar

• doanylmz
    doanylmz Takip Et
    Guru Yaş: 37
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.

Hatırlıyor bundan 10 sene önce belki daha fala 30 a kadar evlenmezsem daha da evlenmem sanırım bir anlamı kalmaz diyordum. Çok istediğim halde 30 olana kadar ne evlenebildim ne de evlilik düşünebileceğim bir kadın oldu hayatımda kadın falan suçlamıyorum burada o veya bu şekilde bilemem hayatıma pek kimse girmedi. Yani ne kadar çok istesen ya da iyi niyetli olsan da bazı şeylerin senin iradende olmadığı çok açık bir gerçek. 33 oldum hala karşılıklı olarak sevgi bağımızın olduğu bir kadın ile birlikte olmak evlenmek istiyorum ama işte istemek sonuca götürmüyor orasını bizzat yaşayarak gördüm.

Bazı kadınlar erkekler evlenmekten korkuyor kaçıyor diyorlar olabilir öylesi de vardır. Benim kalabileceğim biri de pek olmadı o da tuhaf kısım. Kaçar mıydım sevdiğim ve birlikte iken mutlu olduğum bir kadın ile aynı çatı altında olmak benim hayalim olan bir şey kaç mıyım hiç sanmıyorum. Ailenizle yaşarken çocukluktan bu yana görmediğiniz sevgi ilgi ve şefkati bir şekilde aramaya devam ediyorsunuz. Onuda ancak bir evlilikte mutlu olduğun bir kadın ile bulabileceğinizi düşünüp hayal kurmaya devam ediyorsunuz. O da olmadığında bu enkaz büyümeye devam ediyor...

4
    0 Yorumla
  • Sarpergülsoy
    Sarpergülsoy Takip Et
    Master Yaş: 41 , eic 94%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 9b cevap paylaştı.

Onu bende düşünüyorum.
    Ama çıkmadık candan umut kesilmez diye de kendi kendime söylüyorum.

Sonuç olarak elim ayağım tutuyor.
    Bir yaşantım var.
    Kendi paramı da kazanıyorum.
    Evim var.
    Bir aile kurmak için her şey hazır tabi 1 şey haricinde.
    İnsan istiyor ama tabi bu istek tek taraflı olunca sadece olduğun yerde durup etrafı izlemekle yetiniyorsun.

Biri seni görecekte fark edecek ya da birini begeneceksin de o da seninle konuşmayı kabul edecekte.
    Olma ihtimali bu kadar.

3
    0 Yorumla
  • AşkıÖldürmek
    AşkıÖldürmek Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 32
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 13,8b cevap paylaştı.

Evlenmenin anlam ve mantığı yoktur. Ancak üremek için yasal yoldur. İnsan en azından 40 olmadan baba olmalı diye düşünüyorum. Onun haricinde çocuk düşünülmüyorsa evliliğe hiçbir gereklilik yok.

16
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

102

Cevap

80

Cevap

• Hayatİstanbul77 u
    Hayatİstanbul77 Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 49
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 7,7b cevap paylaştı.

Evet var ve doğru kişiyi bulduğunda kişi evlenmeli yaş 25 35 45 olmuş hiç fark etmez..

3
    0 Yorumla
  • Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 261,1b cevap paylaştı.

Hayır anlamı yok tabi ki

1
    0 Yorumla
  • GeceMuhafızı
    GeceMuhafızı Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 98%
    +1 yıl

Neden olmasın ki evlenmenin yaşlı bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum Bir insan neden evlenir önce bunu sormak gerekiyor bir insan hayatında idame ettirebileceği aynı dili konuşabileceği dertleşebileceği bir hayat arkadaşı arar, tabii bunun içine cinsel ilişki vesaire şeyler girebilir ama sadece insan cinsellik için evlenmesin birbirini tamamlamak için birbirine iyi gelmek için evlilik yapar o yüzden 35 yaşından sonra evlenmenin de bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum şahsen kendin bedensel engelliyim şu anda 31 yaşındayım bundan 5 yıl sonra Allah nasip ederse emekli olacağım o zaman da 36 yaşında olduğum ondan sonra belki evlilik yapmayı düşünüyorum o zaman benim için geç mi oluyor?

Mesela genç yaşta evlilikte Bir sene sonra boşanan insanlar da var yani Bir köyde de çocuk oyuncağı bir şey değil tabii ki

2
    0 Yorumla
  • Heavenman
    Heavenman Takip Et
    Guru Yaş: 45 , eic 87%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.

Bilmiyorum çünkü bu yaşlardan sonra insanın içinde kendiyle çelişen iki insan yaşıyor adeta. Biri hayattan uzak, kendine kalacak kadar yaşama ayak uydurabilecek biri, bir diğeri ise hayatın içinde yalnızlığına arkadaş olabilecek o insanın eksikliğini de hisseden. Karmaşık bir döngü içinde hayatıma bundan sonra ne katabilir ya da ben onunkine ne katabilirimin cevabını vermekte zorlanıyorum açıkcası. Çünkü, saadet için samanlıkların seyran olduğu senelerin geride kaldığının da farkındayım. Kimbilir bir gün yalnızlığım ve benim arama arkadaş olarak girebilecek bir hayat arkadaşı bulurum. Nasip...

3
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    +1 yıl

Var. Konu uzun kısaca nedenini belirteyim.
    20-40 yaş arası cinsellik yaşamak, çocuk yapmak, yeni bir yuva kurmak ve daha çok hormonal sebeplerden dolayı evlenilir.
    40 yaş sonrası hayatta artık bir çok şey başarilmistir (iş , ev, araba, çocuk sahibi olmak gibi ) bunun tadını çıkarmak gerekir.
    Çocuklar okutulur, evlendirilir torun torba sahibi olunur. İnsan ömrü uzadı 80, 90 yaşlarına kadar yaşamak normal artık. İnsanın konusabilecegi, dinleyebilecegi hatta zaman zaman tartisabilecegi bir nefes olmalı yanında. Bir kadın 45 yaşına kadar anne bir erkek 80 yaşında bile baba olabilir.
    Bazı şeyleri yaşamak her zaman istatistiki olmayabilir, 17 yaşında da evlenilebilir 60 yaşında da. Amaç can yoldaşı bulmak, ömrü paylaşmak değil mi? Ne zaman denk gelirse olmasında ne sakınca olabilir. 25 yaşında evlenip 1 yıl geçmeden boşanan olduğu gibi, 50 yaşında evlenip 40 yıl sürdüren yok mu? Evlilik bir yaş ve zaman meselesi değil bir nasip meselesi.

8
    0 Yorumla
  • Sevimsizpamukşeker
    Sevimsizpamukşeker Takip Et
    Xper 7 Yaş: 25 , eic 93%
    +1 yıl

Evlilik kaderdir Allah ne zaman yazdıysa bu o zaman olacak insan elinden geleni yapar işi Allah’a bırakır evliliğin bana göre 18 yaşından sonra belli bir zamanı yok insan her şey de hazır hissettiğini de evlenir evinin, eşinin soğurumluğu filan bu ona bağlı olan bir şey o yüzden ha 20 ha 35 ne farkeder ama insan ne derse desin bir eşe ihtiyaç duyar yanında olacak olan bir eş bunu da yaşının bir manası yok bana göre

3
    0 Yorumla
  • Portakal-Çiçeğii
    Portakal-Çiçeğii Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.

35 yaş çok büyük bir yaş değil tabii ki de 35 yaşında sonra da evlenilir aslında evlenmenin bir yaşı yok. Kendini ne zaman hazır hissediyorsa o zaman evlenmesi daha iyi diye düşünüyorum. Kadınlar 45 50 yaşına kadar erkeklerde 60 65 yaşına kadar çocuk sahibi olabiliyor

3
    3 Yorumla
    • doanylmz
      doanylmz
      +1 yıl

Tabi evlenecek birinin de olması gerektiğini unutmamak gerek. İstemek ile evlenilmşyor ne yazık ki sadece.

Yorumla
    • gizemnnn
      gizemnnn
      +1 yıl

60 yasinda emekli dede torunu olacagiy erde cocuk mu yapcak ya yuh yani

Yorumla
    • doanylmz
      doanylmz
      +1 yıl

@gizemnnn katılıyorum

Yorumla
  • cicimod
    cicimod Takip Et
    Guru Yaş: 46 , eic 85%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.

35 yaş hem erkek hem kadın için birçok gelişmiş ülkede tercihtir. Çünkü o yaşta oturuşmuş bir hayatınız olur, kimseden asılı olmazsınız ve olgunlaşmış olursunuz. Yani tabi herkesin aklı o yaşlarda illa ileri seviyede olmuyor. Onca ergen kalmış amcalar var. Ama kemale erdiğini düşünen birey, hayattan ne istediğini tam anlamışsa her yaşta evlenebilir. Sadece 35 sonrası her iki cins için sağlıklı çocuk sahibi olma şansı azalıyor.

2
    0 Yorumla
  • Estacaca
    Estacaca Takip Et
    Yoda Yaş: 106 , eic 86%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Çocuk sahibi olmaksa amaç 40 yaşını geçmese sağlıklı olur diğer şekilde evlenmiş olmak için deyil, sevdiği güvendiği hayat eşim diyebileceği kişiyi bulunca evlenilmeli, ya da hayatı beraber paylaşıp devam edilmeli, ruh elini bulabilmek gerçekten çok güzel

1
    0 Yorumla
  • Prenses00016
    Prenses00016 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 36 , eic 82%
    +1 yıl

Eskilerin bir lafı vardır bazı insanların kısmeti erken çıkar bazı insanların kısmeti geç çıkar yaradan neyi ne zaman takdir ettiyse o zaman olur yani ben öyle düşünüyorum benim bir tanıdığım 50 yaşında evlendi ve şu anda da gayet mutlu

4
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Nedense banada anlamı kalmıcak gibi geliyo. Sanki en cıvıl cıvıl yaşlarım şu an boş geçiyo gibi geliyo. Geç yaşta evlenşrsem sanki sevmeden sanki gereklilik için evlenirim gibi geliyo. Oysaki bende şu an yaşıtlarım gibi evlenip cıvıl neşeli ve mutlı olmak istiyorjm. her şey yaşında ve yerinde güzel. Ama bu da nasip galiba bu yaşlarımızı aşkla heyecanla deilde stres gözyaşı bunalım depreyınla geçirmek düşmüş bizim nasibimizede.

4
    0 Yorumla
  • Sarışıngenc23
    Sarışıngenc23 Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 28
    +1 yıl

Bence hala geç değil umut var diyebiliriz :D

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Kuş ötüyor mu ki? diye sormak gerek hgahaha. Şaka maka bence evlenilmez o yaştan sonra çocuk için evlenmek isteyecektir kişi ama şöyle bir durum var. Ebeveynler ve çocuk arasında yaş farkı arttıkça anlaşamıyorlar Üstelik insan yaşlandıkça katılaşıyor. Fikirlerinde esneme olmuyor. Çok katı anne babalar oluyor.

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Elbette var isterse 65 olsun evlilik başka sevgililik başka ama işte bunu anlamak içinde zeka şart.
    Heleki sevgili olduğun kişi küçükse kesinlikle düşünmelisin sen 35/40 olabilirsin ama karşı taraf küçük ve evlilik o kızın isteyebileceği en doğal hakkı.
    Bir insan seviyorum diyipte evlenmiyorsa ya kendine ya da karşı tarafa güvenmiyordur. ya da sevgisi sahtedir sadece bir hevestir ya da fantezidir.

1
    0 Yorumla
  • Wjej3j3j322j
    Wjej3j3j322j Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 98%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.

En güzel evliliklerin o yaştan sonra olacağı kanaatindeyim.

Toyluk halleri yok , kişiliğin oturmuş, artık kendini de karşındakini de tanıyorsun, çevre baskısı da yok bilinçli yapıyorsun

E daha ne olsun 🥰

3
    1 Yorumla
    • uusluu
      uusluu
      +1 yıl

Kesinlikle 👏👏👏

Yorumla
  • frenchgirl16
    frenchgirl16 Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl

Erkek için gayet normal bir yaş. Ama tabi herkesin hayatı bir ton şeyi değişik. Ne kadar yorum yapsak az. Ama seviyosan birisini en azından değerlendirirsin de bu süreçler yıpratıyor insanı. O yaştan sonra da kimse çekemez valla o süreçleri

2
    0 Yorumla
  • uğurböceği0000
    uğurböceği0000 Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 99%
    +1 yıl

Şöyle düşün bir 20 yaşındasın diyelim ve sevmediğin biriyle zorla evlendin. Hangisini seçersin 20 Yaşında hayatının hatasını yapmak mı? Yoksa 50 yaşında evlenip diğer ömrünün sonuna kadar mutlu yaşamak mı? Karar senin 🤷🏻‍♀️

2
    1 Yorumla
    • doanylmz
      doanylmz
      +1 yıl

İkisini de seçmem ikisi de iyi değil benim açımdan 50 den sonra da ömür bitmiş artık. Genç yaşta yaşayacağın yapacağın bir çok şeyi yapamazsın birlikte. Her şey zamanında güzel diye boşa denilmemiş.

Yorumla
  • Sezen33
    Sezen33 Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 100%
    +1 yıl

Evlilik yapmış ve 3 çocuk annesi bir kadın olarak şunu söyleyebilirim: ""Gereksiz".

3
    0 Yorumla
  • __MütefekkirSeyyah
    __MütefekkirSeyyah Takip Et
    Guru Yaş: 37 , eic 100%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.

Her yaşta evlenmenin bir anlamı var..

70lik 80lik amcalar niye evlenme derdinde? Yatak odası için olamaz..

Evde ses istiyor insan.. Yalnız yaşanmıyor..

#Vesselam

4
    2 Yorumla
    • you4myselfcontrol
      you4myselfcontrol
      +1 yıl

parası olan erkek evlenmeden de eve o sesi getirebiliyor

Yorumla
    • __MütefekkirSeyyah
      __MütefekkirSeyyah
      +1 yıl

Parası olsa da ahlâkî değerleri varsa bunu yapmaz.

Yorumla
  • Bihteeerrr u
    Bihteeerrr Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 100%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.

Var. Her insan beraber yaş alacağı, yüzünün çizgilerini ezberinde taşıyan bir eş ister.

3
    1 Yorumla
    • Croyz1n26
      Croyz1n26
      +1 yıl

8 kişi neyini beğenmedi yorumun acabaa 😅

Yorumla
  • kimleraldı
    kimleraldı Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 99%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.

Evliliğin anlamını arıyorsa bir insan evlenmesin daha iyi çünkü evlilikte anlam yok. Yanındaki kişi ile hayatın anlamını arıyorsa işte yaş 45 te olsa evlenilir.

3
    0 Yorumla
  • ImpossiblePrens
    ImpossiblePrens Takip Et
    Xper 1 Yaş: 36
    +1 yıl

Anlamı oluşturan senin tercihlerin, beklentilerin. Hem neden anlamsız olsun ki? O yaşa kadar neler yaşadığını bilemeyiz, hikâyesini bilmediğimiz birinin karşıtı olmamız doğru değildir. İnsanın severek, isteyerek verdiği her karar onun dünyası için anlamlıdır, anlam taşır.

3
    0 Yorumla
  • Birkirlangicmisali
    Birkirlangicmisali Takip Et
    Master Yaş: 24 , eic 99%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.

Bu kisinin evlilige olan bakis acisina bagli. Isteyen ve uyum saglayacagini dusunuyorsa iki taraf, en basta guzel bir iletisim ve guven varsa elbette anlamli olur.

1
    0 Yorumla
  • Bi_Sus
    Bi_Sus Takip Et
    Guru Yaş: 40 , eic 100%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.

Hep bana yaş ilerledikçe evlilik daha çok isteniliyor hatta tipe bile bakılmayıp nefes alsın yeter moduna giriliyor deniliyordu bende tam tersi oldu benmi anormalim

2
    1 Yorumla
    • you4myselfcontrol
      you4myselfcontrol
      +1 yıl

o kadınlar için geçerli. sendeki normal erkek istemez

Yorumla
  • yanlızkalplerr
    yanlızkalplerr Takip Et
    Yoda Yaş: 37 , eic 100%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 611 cevap paylaştı.

Erken evlenip 35e kadar evlenip ayrılıp duran nın anlamı olu yor ya bizimde olur yeterki allah herşeyin hayırlısını versin

2
    0 Yorumla
  • Öylebi_İçimdengeldi
    Öylebi_İçimdengeldi Takip Et
    Guru Yaş: 92 , eic 100%
    +1 yıl

Asıl o yaştan sonra anlamı vardır, yalnız yaşlanmak istemeyenler için mesela..

3
    0 Yorumla
  • Pmbetrlk
    Pmbetrlk Takip Et
    Bilge Yaş: 29 , eic 97%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 550 cevap paylaştı.

Yalnız halam 58 yaşında şu an evleniyor hemde nişan kına gecesi düğün yapıcak. Umudunuzu kaybetmeyin kızlar 😂😂

1
    0 Yorumla
  • Madamm_
    Madamm_ Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 99%
    +1 yıl

35 yaşına kadar bekar kalırsam asla evlenmem, o yaştan sonra başkasına katlanamam. Gençken yapılır böyle s*laklıklar 😂

2
    0 Yorumla
  • NevHa
    NevHa Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 98%
    +1 yıl

40 yaşına kadar bekar olup evlenen var. Onun için bir anlamı varmış ki evlenmiş. Bir yuvası olsun istemiştir, evlenmiştir.

1
    0 Yorumla
  • Kalbıkırıkbırı1
    Kalbıkırıkbırı1 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28 , eic 92%
    +1 yıl

Hiç evlenmesin çok fazla 25 yaşında falan evlenilmeli

2
    0 Yorumla
  • Derindenizimbenim
    Derindenizimbenim Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl

Aşk varsa değer yalnızca yoksa evlenmiş olmak için evlilik pişmanlıkla sonuç verir

3
    0 Yorumla
  • Lotus____
    Lotus____ Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 99%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Evliliğe uzağım, çok da gerekli görmüyorum. Ama isteyen biri için geç kalınmış bir yaş değil.

2
    0 Yorumla
  • Gumansun
    Gumansun Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl

90dan gelen paranın içine ne derler bilirsin

4
    0 Yorumla
  • daisygiirll
    daisygiirll Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 96%
    +1 yıl

Dur hemen evrensel hangi yaşta ne yapmamız gerektiğini yazan kitaba bakıyım yazıcam hemen

1
    0 Yorumla
  • Akrep-Bir_Adam
    Akrep-Bir_Adam Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 99%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 6,7b cevap paylaştı.

Valla 29 oldum evliliği hala düşünmüyorum. Evlilik bambaşka olay.
    Evliliğe karşı fobim var sjsjsj

1
    0 Yorumla
  • Gkey991
    Gkey991 Takip Et
    Yoda Yaş: 34 , eic 68%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 882 cevap paylaştı.

Kadın için işi bitmiştir her gördüğü erkeğin üstüne atlar ama kimse de istemez tabiki

1
    0 Yorumla
  • isparos
    isparos Takip Et
    Master Yaş: 50 , eic 60%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.

Ne demek o yahu, bunun zamanı olur mu. 70 yaşinda evlenen var onlar ne olacak.

1
    0 Yorumla
  • varrohincco
    varrohincco Takip Et
    Guru Yaş: 87 , eic 98%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.

46 yaşındayım hala bekarım evlenmek hayal mi gerçek mi hala karar veremedim

1
    0 Yorumla
  • Black_jack42
    Black_jack42 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33 , eic 81%
    +1 yıl

30 yasındayım 2 veya 3 sene içinde evlenirsem evlenirim yoksa daha düşünmem

2
    0 Yorumla
  • Ädalineẞowman
    Ädalineẞowman Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31 , eic 94%
    +1 yıl

Ya hayata bir defa geliyorsun yaşı sorun etme bence. Nasıl mutluysan öyle yaşa

1
    0 Yorumla
  • Krkmz555
    Krkmz555 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl

Hocam hayatın 35 kadar anca anlıyorsun bence tam nokta atışı olur.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

35 çok ta büyük bir yaş deģil hatta insanın belli bi okgunluğa geldikten sonra evlenmesi daha igi bence bu yaşlarda evlenen insanların evliliğinin daha iyi olduģuna şahit oldum

1
    0 Yorumla
  • Ayşegülll38
    Ayşegülll38 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27 , eic 100%
    +1 yıl

Ee var tabi
    Niye olmasın ki 35 geç bı yaş değil

1
    0 Yorumla
  • Deli_Sorular_Kafamda
    Deli_Sorular_Kafamda Takip Et
    Bilge Yaş: 40 , eic 90%
    +1 yıl

Evlenilicek kisiyiyle karsilastiginizda.. yasinizin bir önemi yoktur 🙌🏼

1
    0 Yorumla
  • isimsizdiss
    isimsizdiss Takip Et
    Guru Yaş: 39 , eic 100%
    +1 yıl

Abi doğru kişi olmadıktan sonra evlenmenin anlamı zaten yok yasla alakası yok

1
    0 Yorumla
  • Kedistoteles
    Kedistoteles Takip Et
    Xper 6 Yaş: 38 , eic 96%
    +1 yıl

Sen de benim gibisin demek. Çocuk işi olmasa evlenmek akıllı insanın yapacağı şey değil bence.

1
    0 Yorumla
  • beyt_16
    beyt_16 Takip Et
    Guru Yaş: 39 , eic 82%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.

35 den büyük kadını kim niye alsın ama erkeğin 50 ye kadar yolu var 😅

2
    0 Yorumla
  • Milabeni
    Milabeni Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.

Her zaman var ama mantıklı olan 26 - 30 bandı

1
    0 Yorumla
  • Yağmurrluu
    Yağmurrluu Takip Et
    Yoda Yaş: 36 , eic 100%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 547 cevap paylaştı.

Yalnızlık bir yerden sonra çok sıkıcı hale gelebilir. 35 yaşta ne var ki !

1
    0 Yorumla
  • Mineekarakuss
    Mineekarakuss Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 98%
    +1 yıl

Tabikide vardır.35 yaş evlilik için normal bir yaş benim nezhimde.

1
    0 Yorumla
  • AşkınDiliEvrenseldir
    AşkınDiliEvrenseldir Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 93%
    +1 yıl

Neden olmasın ki. O yaşlarda insanın aklı daha bir başında olur

1
    0 Yorumla
  • CoolEmmi72
    CoolEmmi72 Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 99%
    +1 yıl

Neden olmasın ki eskiden insanlar erken evlenirdi ama şimdi devir değişti.

1
    0 Yorumla
  • babyface06
    babyface06 Takip Et
    Master Yaş: 43 , eic 30%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 4,3b cevap paylaştı.

Evlilikte zor iş ya bu devirde, içinde dertleri olan bir dert.

1
    0 Yorumla
  • Wobery
    Wobery Takip Et
    Xper 6 Yaş: 26 , eic 96%
    +1 yıl

Tam vakti, her şeyi görüp yaşayıp sıranın evliliğe gelmesi.

1
    0 Yorumla
  • Neveragain6
    Neveragain6 Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 33%
    +1 yıl

Var.. Doğru kişiyi bulduktan sonra yaşın ne önemi var.

1
    0 Yorumla
  • Frdeliff
    Frdeliff Takip Et
    Bilge Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 440 cevap paylaştı.

Evlenmenin yaşı olmaz yani nasip bu ne zaman gelir belli olmaz

1
    0 Yorumla
  • Lifeisnice
    Lifeisnice Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

Erkek için evet de kadın için amaç farklı olur.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

doğru kişiyle olursa sorun yok evlilik zaten o yaşlarda olur ama sen ne kadar doğru yoldasın orası tartışılır yazık etme kendine diyorum ve çekiliyorum 😂

1
    0 Yorumla
  • Savas86
    Savas86 Takip Et
    Bilge Yaş: 39 , eic 97%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 453 cevap paylaştı.

36 ya merdiven dayamış birisi olarak yorumları okuyunca etkilendim

1
    0 Yorumla
  • maşuka222
    maşuka222 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 37 , eic 100%
    +1 yıl

35 yaştan sonra insan ölüyormu neden anlami. olmasinki

1
    3 Yorumla
    • xgerard
      xgerard
      +1 yıl

kızlar maaleseef bizi öldürüyor, dayı falan diyorlar bu sitedekiler bizim yaştakilere =)

Yorumla
    • maşuka222
      maşuka222
      +1 yıl

@xgerard erkek. kadinlarin en güzel dönemi bence

Yorumla
    • xgerard
      xgerard
      +1 yıl

bencede bi de kızlara anlatabilsek, sonuçta benim yaşıtlarım çocuklu evli ya da dul

Yorumla
  • Devamını Gör (122)
Devamını Gör(167)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > 35 yaşından sonra evlenmenin bir anlamı var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

35 yaşından sonra evlenmenin bir kıymeti var mı? 81 cevap verildi
40 yaşından sonra evlenmenin bir anlamı var mı? 7 cevap verildi
35 yaşından sonra evlenmek dertsiz başına dert almak mı olur? 72 cevap verildi
25 yaşından sonra evlenmenin anlamı kalıyor mu? 194 cevap verildi
Yaş geçtikten sonra evlenmenin anlamı var mı? 3 cevap verildi
35-40 yaşından sonra evlenmek mantıklı mı sizce? 10 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Anatomik bilginiz var mı?
  • Dünya kupasını takip edecek misiniz?
  • Tığ işi sever misiniz?
  • Kadından şoför olur mu?
  • Örgü battaneyileri beğeniyor musunuz?
  • Çöpe attığınız makyaj malzemeleri var mı?
  • Bu estetiğe 10 üzerinden kaç puan verirsiniz?
  • Sizce sürgülü kapı kullanışlı mı?
  • Sizce bu fondöten binlerce liralık fondötenlere taş mı çıkarır?
  • Fiat Egea Nasıl araba sizce?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨