Dengesiz bir erkekten ayrıldım, bu ayrılık sürecinde ne yapmalı ve yapmamalıyım?

Dengesiz bir erkekle beraberdim ve bugün daha fazla katlanamayarak ayrıldım. 2 hafta önce bana karşı sebepsizce kırıcı olmuş, seni sevmiyorum, ağla falan demişti. O buluşmanın sonrasında ondan ayrıldım, böyle dengesiz ve yıkıcı biriyle olamam dedim. Hem beni her gün sevdiğini söylüyor hem de aşağılıyordu. 2 gün geçti, telefon etti. Özürler diledi, haklısın, düzelicem affet beni lütfen, yaptığım çocukçaydı, ben de bilmiyorum neden öyle konuştum falan diye. İlk birkaç gün üzerime düştü, ilgilendi. Ben de düzelir sandım, bir şans tanıdım. Sonraki hafta buluşamadık, yoğunum dedi. Cumartesi günü işleri erken bitti, bana gelebilecekken kuzenlerine gitti ve beni de aramadı, kuzenlerimdeyim oyun oynuyoruz yazdı. Bütün hafta görüşmemiştik zaten. Yine aynı tavır dedim kendi kendime. Sana iyi oyunlar, ben anlayacağımı anladım dedim. Beni defalarca aradı üzerine, aç lütfen konuş diye ısrar etti. Açtım. Kuzenleriyle birlikte iş yapmış o gün, arabası yokmuş falan o yüzden gelemiyormuş. Bana işten izin alacaktım, haftaya hafta içi yapacağımız planları düşünüyordum ben ya falan dedi, nolur bırakma beni dedi, yalvardı, kendimi düzelticem, söz veriyorum dedi, ilaçlarıma da başlayacağım falan dedi (panik atağı var) işte yine beni inandırdı ve ikna etti. Ben de ikinci şansı tanıdım. Pazar sabahı buluşacaktık ama geç uyandı, yine de buluştuk baş başa, sinemaya gittik, yemek yedik, güzel geçti. Hafta içi oldu. Pazartesi gelir dedim, yok. Salı günü 15 saat uyudu, üzerine arkadaşlarıyla dışarı çıkıp gecelere kadar dışarda kaldı ve bana 2 saat telefon etmeye vakit yaratmadı. Buna bozuldum, tartıştık, hep sorun yaratıyorsun arada bir böyle şeyler olabilir diyerek beni suçlamaya başladı. Ben daha ayrılmadan önce yaptıklarını sindirememişken, ondan gönlümü alması için bir şeyler beklerken yine aynı tavrı göstermeye başladı. Ben alttan alıp, empati kurmamız gerek, saatlerce konuşmadık, benimle iletişim kurmanı istemem normal diyerek ona kendimi anlattım ama anlamadı tabi. Diğer gün beraber yemek yemeye sözü vardı ben işten çıkınca. Çarşamba-perşembe mutlaka yemek yiyelim demişti. Çarşamba oldu, tam işim bitti, makyaj yapıyorum. Beni aradı. Arkadaşımla buluştum, o da geliyor dedi. Kız kardeşini al sen de beraber takılalım dedi. Daha biz ayrıldıktan beri bir kez baş başa görüşmüşüz, bana son anda arkadaşımlayım deyince benim iyice sinirlerim bozuldu. Baş başa yemek yiyecektik, bana sözün vardı dedim. Baş başa olmak istiyorum dedim, arkadaşını evine bırak beraber olalım dedim. Hiç uyum sağlamıyorsun, hep sorun yaratıyorsun demeye başladı yine. O zaman gelmiyorum ben dedi, buluşmuyoruz dedi. Bana sözü varken, arkadaşıyla kalmayı tercih etti. Yoklamak için tamam o da gelsin buluşalım dedim. Ha o zaman olur dedi. Anlayacağımı anladım yine. Sonra da vazgeçtim, gelme dedim, ayrıldım. Yaptığı çok saygısızcaydı ama bunu da anlayamadı, beni uyumsuzlukla suçladı.

Bu ayrılık sürecinde ne yapmalı ve ne yapmamalıyım? Arayacağını sanmam ama daha önce aradı, ararsa açayım mı? Ne diyeyim?

Güncellemeler
+1 yıl
Ayrıca bana seni sevmiyorum ağla dediği gün, ben seni aldatabilirim kendime güvenmiyorum falan diye de saçmalamıştı. Sonra da ona güvenemediğim için beni suçluyordu inan seni sevdiğime artık diye.
Dengesiz bir erkekten ayrıldım, bu ayrılık sürecinde ne yapmalı ve yapmamalıyım?