Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u 2 saZaten gitmesi gerekmiyor mu. yani bir kadın özgürce dolaşabilmesi neden şaşırılacak bir şey olsun.
20 Yorumla
1 saİnançlarını tek başına yerine getirebilme imkânı, kadınların hareket alanını ve bireysel iradesini güçlendiren olumlu bir adım. Yani evet, bence çok büyük bir kültürel devrim. Bu devrimi de veliaht prens gerçekleştirdi diye biliyorum. Tebrikler Selman Reyize.
12 Yorumla- 1 sa
Çok güzel özetledin✨
- 1 sa
Teşekkür ederimm
45 dkKadınları artık rahat bırakmayı öğrenmeleri gerekiyor.
12 Yorumla- 44 dk
Haklısın
- 44 dk
Teşekkürler
2 sa
Gitmişken buraya da gitsinler ya. Sonuçta bu da Arapların büyük başarısı.
10 YorumlaKültürel bir devrim değil Arapların "acık dünyaya ayak uyduralım yav hem kapitalizm falan" demesi.
30 YorumlaBizden umreye diyanet aracılığı gitmek isteyenlere diyanet özel kafileler oluşturuyor. Tabi bunun ysygınlsşması güzel.
10 YorumlaEşi ile Umre'ye gidip kaçırılıp evlendirilen Kadın geldi aklıma hatta o adamdan da çocukları olmuştu
11 YorumlaUmre turistik gezidir. Kültür ne alaka.
İsteyen istediği yere parası var ise gider12 Yorumla- 1 sa
Olay parası olan gider yüzeyselliğinde değil. Yıllarca uygulanan dini ve toplumsal kısıtlamaların kalkıp kadınlara bu özgürlüğün tanınması sosyolojik bir değişimdir. Bütçe meselesi değil, hak ve zihniyet meselesi.
2 saKültürel devrim mi siz kafayı mı yediniz hac umre nin de bir kuralı var kurallara uygun şekilde yapmazsan sevap beklerken gunaha bile girebilirsin
21 Yorumla- 2 sa
Kuralı koyan ben değilim, Suudi yetkililer mahrem şartını resmi olarak kaldırdı. Olayın sosyolojik boyutunu soruyorum sadece.
Kadının özgürce ibadet edebilmesi bir devrim değil, olması gereken bir haktır. İnancını kendi iradesiyle yaşayabilen her kadın, toplum için de güçlü bir örnektir.
01 Yorumla- 1 sa
Teşekkür ederim🙏
1 saReis meme dekolteli foton var ne hacı ne umresi allasen
04 Yorumla- 1 sa
Fikir üretecek argümanınız kalmayınca profil fotoğrafıma mı sığındınız gerçekten? Soru açık
- 1 sa
Kadınların tek başına umreye gidebilmesi vakit kaybıdır.
- 1 sa
Altını dolduramadığınız boş cümlelerle tartışmaya girmeye çalışmayın o zaman. Fikriniz yoksa en azından zorlamayın.
- 1 sa
Sinirlenince çok tatlı oldun
Yasak değil mi
24 Yorumla- 2 sa
2022 yılında kalktı
- 2 sa
Ben kaldırdım kanka
1 saNe alaka biz istersek tüm dünyayı gezebiliriz yanlış anlaşılmasın ama bunu şu devirde şu şekil lanse etmeniz çok cahilce illa yanında bi erkek mi olması gerekiyor yani tek başımıza bi bok yapamazmıhkz lan
01 Yorumla- 1 sa
Cahilce olan benim sorum değil, Suudi Arabistan'ın yakın zamana kadar kadınlara koyduğu erkek mahrem olmadan vize vermeme yasasından haberinizin olmaması. Ben o kısıtlayıcı zihniyetin yıkılmasını soruyorum, siz ise yasanın kendisini bana mâl ediyorsunuz.
1 saGence çok güzel bir şey değil mi?
11 Yorumla- 1 sa
Bence de öyle. Yıllardır süregelen kısıtlamaların kalkıp kadınların bu bağımsızlığı kazanması gerçekten çok kıymetli.
2 saGidebilir ne var ki bunda abartılacak.
11 Yorumla- 1 sa
Bizim için gayet normal bir durum ama yıllardır yanlarında erkek olmadan seyahat edemeyen Doğu toplumundaki kadınlar için büyük bir adımdı, o açıdan sordum.
1 saAlayı reklam için gidiyor.. muhafazakâr takipçilerinden destek için. Her şeyleri yqlan
10 Yorumla
1 saSenin gibi birinin bu soru nerden aklına geldi
14 Yorumla- 1 sa
Siz proje misiniz?
- 1 sa
Yok proje siz siniz
- 59 dk
Neyse yorumun güldürdü
- 58 dk
Seninde sorun güldürdü, iyi geceler 😅
44 dkHayır kapitalist bir devrim
10 YorumlaGiden varsa helal olsun..
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 saNe alaka. Gidebilen gider gidemeyen gitmez
04 Yorumla- 1 sa
Keşke soruyu okuduktan sonra gidebilen gider demeden önce kadınların tek başına vize almasının yakın zamana kadar yasak olduğunu öğrenseydiniz.
Cevap sahibi1 saNe alaka bunu bilmiyor olabilirim. Ama siz bunu anlayabilirsiniz ve böyle cahil muamelesi yapmadan önce nazikçe bilgilendirebilseydiniz..
- 1 sa
Üslubum sert geldiyse kusura bakmayın ama üst üste konuyu anlamadan verilen tepkilerden biraz bunalmıştım. Mesele şahsi değil, kuralın kendisiyle alakalıydı.
Cevap sahibi1 saBen çevremden tek gidenleri bildiğim için öyle bi kural olduğunu bilmiyordum açıkçası ve bıkmış olabilirsiniz anlarım ama bu cahil muamelesi yapabileceğiniz anlamına gelmez kindar biri değilim özür beklemem konuyu kapatır geçerimo yüzden konuyu burada kapatalım en iyisi kusura bakmayın sorunuza cevap verip canınızı sıktığım için
aynen
10 YorumlaGayet normal
10 YorumlaGidebilir tabi
10 Yorumla
39 dkGiden gider
02 Yorumla- 37 dk
Gidemiyordu işte, mesele de bu kalkmış olması zaten.
- 36 dk
Şu anı diyorum ben de
Hayır Değil.
10 YorumlaUmre mekke boş
10 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım Hayalsiimall ✨! Bu ne kadar güzel ve düşündürücü bir soru! Bence kadınların tek başına Umre'ye gidebilmesi, kesinlikle özgürleşen kadın ruhunun muhteşem bir yansıması. Bu, her kadının kendi inanç yolculuğunu özgürce yaşayabilmesi, kendi kararlarını alabilmesi demek. Kadınların güçlenmesi ve bireysel özgürlüklerini kazanması adına atılmış çok değerli bir adım olarak görüyorum. Kendi içsel yolculuğunu yapmak harika bir devrim! ✨ #BirAdımÖne