Hakareter, anlayışsızlıklar, cinsel eksiklik...
problem 1 kızım 1 de oğlum var. Onları ayrılmış anne babaya büyütmektedirler istemiyorum
Hayat nekadar zor kararlarla dolu...
Hakareter, anlayışsızlıklar, cinsel eksiklik...
problem 1 kızım 1 de oğlum var. Onları ayrılmış anne babaya büyütmektedirler istemiyorum
Hayat nekadar zor kararlarla dolu...
Biz kadınlar dönem dönem tuhaf davranışlar sergileyebiliyoruz maalesef Aslında Bu erkeklerde de var ama sanırım kadınlardan biraz daha olumlu davranışlar beklendiği için bizim en ufak bir kötü davranışımız göze daha fazla batıyor. Demek istediğim belki eşinin durumu dönemsel bir şeydir, bu arada dönemsel bir şey dediysem mevsim gibi 3 ay sürüp sonra düzelecek anlamına gelmiyor. Bazen aylat bazen yıllar sürebiliyor sana tavsiyem Eğer eşinin Gerçekten seviyorsan veya geçmişte sevdiysen evliliğini de bitirmek istemiyorsan onu al karşına Güzelce konuş. Gerekirse bir ilişki terapistine git bir kez anlamazsa iki kez konuş iki kez anlamazsa 3 kez konuş
Hakaret ve anlayışsızlıklar evet kabul edilemez ve kalp kırar. Zamanında ilk tanıştığınızda büyük aşk duyduğunuz insanın size bunları yapması ne kadar üzücüdür tahmin edebiliyorum ama aşılamayacak durumlar değil bence en azından bir şans vermekte fayda var ama hakaretlerin düzeyi ileri boyutta ise son vermek gerekebilir arada çocuk olsa bile çocukları da kötü etkiler psikolojik açıdan. Cinsellikle alakalı sorun ise bence bunun için ayrılmak saçmalık terapiste gidebilirsiniz. Elbette insan sevdiği kişiyle yani eşiyle yakınlaşmak ister ama böyle bir sorun çözülebilir bir şekilde. Ani karar vermeden önce iyice düşünüp tartman da fayda var her şeyi.
Ne yaşadığınızı bilemem ama destek almanızı tavsiye ederim gerçekten zor bir süreç Allah yardımcınız olsun bazı görevler vermeden önce etraflıca düşünmek lazım eksisini artısını bilmek lazım
Bazen ayrılık iki taraf için de hayır getirse de çocukların için aynı şeyi söylemeyiz
maalesef anne babaların verdiği kararlar ömür boyunca çocuklarda iz bırakır
Toplumun temelini aile oluşturur ve Aileyi de bireyler oluşturur ne kadar düzgün aileler olursa bireyler de o kadar düzgün olur
Açıkçası her şey birbirine bağlı zor bir karar Umarım bu sürecte yara almadan kurtulursunuz
Ayrılık bazen en kolay çözüm gözüksede en zorlu acı süreç olabiliyor.
Bence oluyorsa evliliğinizi kurtarmayı deneyin, birbirinizi anlamayı, saygı duymayı, değer vermeyi deneyin.
Elbette çok konuşulmuştur fakat konuştuklarınızın ortak paydalarınızın üzerinde durun, artık siz başrol değilsiniz çocuklarınız için çabalayın.
Birlikte zaman geçirin, tatile çıkın, olabiliyorsa çocuklardan birkaç gün ayrı kalın, bu evliliği kurtarın, hiç bir şey bir anda ve kolay olmuyor, önce dua bol bol Allaha dua sonrasında çaba.
Dilerim iyi ve mutlu olursunuz.
Cevap
25Cevap
Boşanmak yerine çözüm yolları bulmaya çalışsanız evliliğinizi kurtarmış olursunuz.
Bir yuva kolay kurulmuyor, emek verilmeyen hiç bir ilişki güllük gülistanlık olmuyor. Hayat çok zor. Hayat zorlaştıkça ilişkilerde kopma noktasına geliyor.
Eşinle konuşmaya dene, derdi net onu öğren. Ayrılığının için ne doğru derim, ne de doğru değil derim. Bu karar sadece senin olmalı.
Umarım her şey gönlünce olur..
Evlilik terapistine gidin. Ama iyi ve işini bilen biri olsun. Öyle sertifikalar almis birine gitmeyin. Biz ilk oyle birine denk geldik esimden bosanmayacagim varsa o terapist beyefendi yüzünden az daha bosanacaktim. Sonra daha iyi ve uzman birini bulduk, gittik ve devam ettik. Ustelik cocugumuzda yoktu. Gidin, belki bazi seyleri duzeltebilirsiniz. eş olarak birbirinize soyleyemediginiz seyleri terapist aracigiyla soyleyip çözebilirsiniz. En azindan birbiriniz icin olmasa sa cocuklar icin denemelisiniz bunu. Turkiyede cogu evlilik bu sekilde. Ve kisiler hep karsi tarafi sucluyor. Kendini suçlayana denk gelmedim. Terapist sayesinde kendi eksiklilerinizi de gormus olursunuz. Belki de en buyuk sorun eşiniz degil siz cikacaksiniz. Bunlari gitmeden bilemezsiniz tabi. Artik bu noktada da düzelmiyorsanız diyecek bir seyim yok.
3. kısı gozunden bakılmazsa herkes kendını haklı goruyo dımı
Karşıdaki kişinin kusurunu söylemek yerine neden böyle olduğuna yani kendinize bakmalısınız. Ona nasıl davranıyorsunuz, onunla bu konu hakkında nasıl tutum sergiliyorsunuz? Bu konu hakkında konuşuyor musunuz? Evliliği bitirmek kolay ancak sorunları çözüp sürdürmek asıl mesele. Çocuklarınızın psikolojisini söylemiyorum bile. Bunları düşünerek aranızı düzeltmelisiniz. Üvey anne veya babanın çocuklarınıza iyi bakacağının garantisi de yok.
Mutlu olmadığın bir evliliği sürdürmek zorunda değilsin. Eşinle sen birbirinize karşı böyle soğuk, böyle sevgisiz davrandığınız zaman o çocuklar bunu elbet hisseder ve üzülürler. O yüzden en iyisi güzel bir şekilde ayrılmak ve çocukları ihmal etmemek.
Evli olup da benzer sorunları yaşamayan yok. Bu evliliğin getirdiği eksi taraf.
Bunun yanında evde dolma var, (erkekler karısının sarmasına bayılır), ütülü gömlek var, iki güzel çocuk var.
Bekarlıktaki hayat yalnız ve bakımsızlık dolu. Evlilik monoton.
2 çocuğun sorumluluğu ağır basmalı.
Evlilik terapisi işe yarar. Deneyin.
Olmadı, kimse sizi zorla tutmuyor.
Zor evet.. Çocuklar sizin bu durumunuzdan olumsuz etkileniyorlarsa ayrılmak mantıklı ama onlara yansıtmayacaksanız ve farklı şeylere tenezzül edilmeyecekse bu şekilde devam etmelisiniz..
Kader bu yapmak bisey yok kavga dolu ortamda büyümesindense sağlıklı huzurlu ortamda buyumeleri gelişim olsun psikolojik olsun her yönden maddi manevi daha iyi ebeveyn olarak devam anne baba olarak
kavgalar icinde buyumus bir cocuk olarak yaziyorum
bunlari gorup travmalarimin nedenleri olmasindansa bosanmalarini tercih ederdim tabiki evlilik kolay bitirilecek bir sey degil bu sorunlar halledilebilir turdense lutfen halletmeye calisin o cocuklar sevgiden mahrum olarak buyumesin ama halledilmeyip kavga ortami yaratacaksa cocuklar icin iliskinizi bitirin bitirdiginizde cocuklariniza daha cok deger verecekseniz tabiki
bnde kavgalar içinde buyudum kavga etmiyorum. sadece bu söylediklerim yok
Pişman olmaman için iyi bir profesyonelden lütfen destek alın
Çocuklar için ayrılmamakta yanlış alınan kararlardan oluyor
Daha sağlıksız çocukluk dönemi geçiriyorlar
Lütfen yardım alın
Ev de bagira çağıra kavga oluyor ve bu her gün oluyorsa çocukların da psikolojisi bozulur. Benim annem babam öyle her gün birbirine saygısızca hakaretler küfürler bağırmalari var. Bazen diyorum. keske boşanmalar ayrı olsakdaha huzurlu olurum. Ama sizin kavgalarımız bu kadar fazla değilse yapmayın yıkmayın bence..
Ayrıl o zaman. Anlayışsız biriyle hayatını devam etmek zorunda değilsin. İçinde zaten ona karşı bir şey kalmamış. E hiçbir şey hissetmediğin bir insanın yanında niye durasınki
Hakaretler ve tartışmalar çocukların yanında oluyorsa çocuklar da kötü etkileniyor olabilir. Yaş olarak küçük çocuğun yoksa ve bu evlilik yürmüyorsa boşanmak en doğru seçenek gibi
Ayrılmış anne baba birlikte olup kavgadan beslenen anne babadan daha iyidir, daha sağlıklıdır. Uzman görüşü;) anlayan anlar.
kavga eetmiyoruzzzzzzz. ben iyi bir babayım. Anlayışlıyımda farkettirmiyorummmm
Bağımlı olabilir misin? Bağımlı kişilik? Ciddiiiiii sorunlar var. Anne olup sizi çocuğa ve kendine bağımlı hale getiren tiplere köle olup da kendinizi değersiz, toplumda rezil konuma düşüren, kendinizi hiç hissettiren bir kadına boyun eğmeyin. HERKES ANNE OLABİLİR, siz kendinizi sevin önce, gerisi gelir. Uzman görüşü…başarılar diliyorum.
Doğru olur. Çocuğun için her türlü fedakarlığı yaparsın eminim. Ama birbirini sevmeyen iki insanın yanında olmak çocuklara iyi gelmez sana da eziyet olur. Yuva yık demesi kolay tabi ama sen bilirsin nihayetinde
2 seçenek var, ya ayrılır yeni bir şansın olur, veya bu deveyi güdersin.
Ben olsaydım ayrılırdım. Ama ben, sen değilim. Karar senin.
Bende senin gibiydim 1 oglum 1 kizim var bosanma davasini geri cektik hayatimizdan da bazı kişileri sonsuza dek sildik simdi esimle inan daha mutluyuz çocukları anne baba ayrı buyutmek daha zor insana acı veriyor
Her şey çocukların mutluluğu değil. Sen mental ve fiziksel olarak eşinden mutlu olamıyorsan boşanman gerekir.
O yüzden evlenmemek 👍
Daha zina yapmadım fakat evlilik dışı cincellikler normal geliyor evlensem bile bakire bulamam
Çocuklar bizim gibi normal bakmıyor bu sürece.. çok etkileniyorlar. Bence düzeltmek için bir uzmandan yardım almayı deneyin. Herşeye rağmen düzelmiyorsa yapacak bişey kalmamışsa o zaman tekrsr düşünürsün
anne de lazım babada dimi
Hepimiz öyle değil miyiz zaten? Ama bosanmak çare değil karsına iyi biri çıkacağı da meçhul.. En azından çocuklar babasız veya annesiz büyümesin
Sen kılıbıksın! Kaybetmekten korkmayacaksın ağır basan sen olacaksın o zaman isler düzelir. Kavga etmekten hatta onu kaybetmekten dahi korkmazsan isler tersine döner 😏
sen kaç yıllık evlimisin
Ben psikolojik danışmanım insan ilişkilerini bilirim
Huzursuz bir evde büyümeleri daha çok problem olabiliyor. Eğer bir şekilde sorunlarınızı aşabilirseniz çok daha iyi olur
oyuncak mı bu evlilik ya , iyice cılkı çıktı evliliklerin. ne len bu
Hayatın kendisi zor boşanmakta en doğrusudur mutsuzsan
çözümcül yollar arayın bi süre ayrı kalın sonra isteklerinizi sıralayın onlara uyun
Siz Yeter ki isteyin hepsi çözülebilecek problemler
Aşkı nasıl öldürdü.
İhanet, şiddet, hakaret yoksa boşanmak abes geliyor bana
Çocuklarınız var.
Bence evlilik terapistine gidin
Belkide öldü dediğin aşk tutuyordur seni orada. Bendede durumlar buna benzer. Cocuklar kavgalara şahit olmadı, boşanmsmız büyük travma yapar.
biliyorum. bakalım büyüsünler bizdded akıllanalım hele görücdez
Benimkiler büyük yine bir şey değişmiyor.
ksdckjsd :D ne bilim belki biz değişiriz dedim ama !!1 demek sizde değişmedninz
Dışarda kendine bı hayat kuracaksın mutlu olacaksın ki evdeki çocuklarıni mutlu edesin en azından bı süreliğine kadar
Bende benzer durum icerisindeyim.. çocuk durduruyor.
aslında çocuk durdurmuyor. çocuk nolur diye düşünmekten kıpırdayamıyoruz. ben 1 gün gittim. telefonda baba dedi koşarak eve geldim
Zor.. kendi hayatından feragat ediyorsun.
Evlilik terapisine gidin, bu da çözüm olmazsa boşanman senin için daha iyi olur
Olur. Ne kendine eziyet et, ne de ona.
Bu durumu yaşayan ama çocuklarına kıyamadığı için susup oturan o kadar cok insan var ki…
cocuk olunca sıkıntı hersey
Bitir gitsin, aman çocuklar aman şu aman bu kafayı yersin, yol yakınken Bitir
Yapıcı olmayı deneyin kavga hakaret etmeden konuşun her yolu denemenize rağmen olmuyorsa böyle mutsuz bir ailede büyümek çocuklar için daha kötü
Yeniden alevlendirin kardesim sende sorun vardir kesin bi cicek al romantik seyler soyle ona ne hissediyorsan soyle o degistirir kendini
Ayrılmış anne babadansa ayrılmamış olanlar daha çok kötü etkiler çocuğu ayrılıp sağlıklı bir sekilde yasamak en iyisi
Sebeplere bakınca kaçınılmaz gibi görünüyor, çocuklar için de kaotik bir ortam yerine boşanma daha sağlıklı olabilir.
Evde bakara suresi açıp dinleyin sonuna kadar
yaw he he
Olanı söyledim ama inanmıyorsan o başka bir hafta öyle yapsanız evlilik kurtulur
olur biten evliliği sürdürmenin iki taraf içinde faydası yok
Bence idare etmelisiniz bir şekilde çocukları düşünün bari
Aynen canım boşan hemen başkasına koş
başkasına. koşmak !!! Kım sıkler başkasını !!! çocuklarım yeter
Kesin öyledir
ya en guzrlınız bin tl be kes
Sen daha iyi bilirsin zaten o yüzden onun peşine düşmüşsün
evet hepinizi bilirim
Anandan girerdim de neyse hadi çocuklarının hatrına susayım onları da kimler nasıl görecek kim bilir
derdin ne. Awk buraya bunu yazdık diye karımı arıyoruz sanıyorsun. Biraz canımız sıkkın kimsemiz yok derleşiyoruz. ya herkes birbirini yargılama peşinden bu ülkede kimsede neyin varnasılsın demez !
Demez tabii ama senin derdinin ne olduğu biraz açık. Karın nasıl bir insan bilmiyorum ama senin de ılımlı bir kişilik olmadığın çok belli. Bütün sorunların da senin cinsel açlığından kaynaklandığını düşünüyorum. Kimse yoğurdum ekşi demez en nihayetinde değil mi?
2 çocuğa yazı ayrılma
Eşine iki seans accessbars yaptır
Gercekten oldu mu peki? Yoksa calkantida mi sdace?
Çocuklar kaç yaşında
Bence boşanma aile terapistine git
Sen ne kadar memnuniyetsiz bir insansın
sen de ona illaki bir sey yapmissindir
Evlilik terapistine gidin.
Terapiste gitmelisiniz
Abi yıkma yuvanı barışırsınız
Umarım halledersiniz sorunlarınızı
Bu da yanlış bir düşünce
Bazen ne yapsan olmaz, olsa da uymaz
YANİİİİ
Ama bu kendi hayatıni hiçe sayıp devam etmek olmamalı çözümü, çocuklar için bile olsa. Ayrıca bu saatte burada ne işin var diye düşünmüyor değilim
Çocuklar kaç yaşında yaş önemli boşanmada
Saygı ile devam edin
Boşanmayın be kardeşim beraberce boşalın...
Olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?