Aldatan eşimi deliler gibi severken boşanıp hakkımı mı aramalıyım yoksa affedip evliliğe devam mı etmeliyim?

Esımı 10 gün önce esc gıttıgını yakaladım Mahvoldum ayrılacaktım söz verdı yemınler ettı kaybetmek ıstemıyorum senı dedı ama arkamı döner donmez aradan daha 10 gün gectı bugün akşam tekrar gıttı esc ıle arabada hemde 😩ne yapacağım ağlamaktan oldum sözde bana ılgılı aşık çok sevıyor ama böyle şeyler yapıyor gecenkını ogrendım de zor bela affettırdı oğlumu alıp gıdecektım bırakmadı yemınler ettı oğlunun uzerıne ama anneme Gıder gıtmez arabaya esc atmış pıslık daha bilmiyor haberı yok zamanı var soylemeyeceım sımdı nıkahımız yok ayrılsam hakkımı arayamam nıkah yapıp ve suç uzerı baskın yapıp öyle ayrılmayı düşünüyorum sızce akıl verın çokta sevıyorum halada sevıyorum esım onu çok sevdıgımı kıskandığımı bağlı olduğumu bılıyor farkında bana hep ayrılmak ıstedıgımde söyle der gıt gıt ızle gör kımlerı kımlerı eklıyorum ıstagrama kız arkadaş yapıyorum bılmem ne yok evlenırım sen gıdersem saçma saçma konuşuyor delır sende kıskançlıktan dıyordu ama cıldırsam bıle kabullenemıyorum ondan ayrılsam başkasıyla olmasına dayanabılır mıyım bılmıyorum ama yanında kalsam kabullenıyorum çıkış yolu bulamıyorum delırcem yok olmak ıstıyorum😭😭😭bu arada 3 yıllık evlıyız 2 yaşında oğlumuz var herkes bana ondan bın kat daha güzel olduğunu söyler oda bunun farkında ama neden böyle yapıyor delırcemmmmmmm ya kıskançlıktan oluyorum suan😭😭😭😭

Aldatan eşimi deliler gibi severken boşanıp hakkımı mı aramalıyım yoksa affedip evliliğe devam mı etmeliyim?