Sırf maddi durumu iyi olduğu için birisiyle evlenir misiniz, görüştüğüm bir adam var?

Görüştüğüm bir adam var. Kendisi komiser ve durumu çok iyi. Yıllardır iletişim halindeyiz ve benimle çok ciddi düşünüyor. Genel olarak da iyi anlaşıyoruz zaten uyumlu gibiyiz. İlerde beni her anlamda rahat ettirebilir. Kimseye de duygusal anlamda bağlanamıyorum maalesef. Bu herkes için geçerli. Sizce bu kişiyle evlenmek mantıklı olur mu?
Merhaba, sizin yerinizde olsam sadece maddiyata sebep evlenmezdim çünkü parayla saadet bir yere kadar olur. Sevmek, sevilmez lazım bir ilişkiye gerçekten ilişki diyebilmek ve gerçek mutluluğu yakalayabilmek için. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Açıklama ile başlık çelişki içeriyor. Başlıkta sırf maddi durumu iyi olduğu için demişsiniz, açıklamada iyi anlaşıyoruz da demişsiniz yani bu sırf maddiyat içermiyor.
Sırf maddi durumu iyi olduğu için biriyle evlenilirse maddi doyuma ulaştıktan sonra veya o süreçte başka birine tutulma ihtimali çok yüksek bence bu yüzden sırf maddi durumu iyi olduğu için biriyle evlenilmez.
Açıklamaya gelecek olursam sadece çekim yok herhalde iyi anlaşıyorsunuz vs sonradan sever misiniz sevmez misiniz bu muallak... ama içinizde en ufak bir isteksizlik varsa devam etmemelisiniz bence.
Evlilikte maddiyat önemliymiş maalesef evlenince öğrendim evli arkadaşlarımınsa benim de kavga tartışmalarının çoğu maddiyattan oluyor Tabiki ilk önce iyi biri olması merhamet anlaşmak sevgi saygı önemli fakat maddiyat kötü olunca bunlar birer birer kaybediyorsun ben maddiyat önemli değil diye evlenen biriyim ilk tamam diyorum şimdiki aklım olsa ooooo tek komser maaşı alıyorsa yetmez güzelim hiçbietşeye yetmez hemde tek komser maaşı alıyorsa ek geliri var mı ailesinin durumu iyi mi
Ek geliri var kiracılarından ve ailesinin durumu da iyi
Artı olarak bende Öğretim Üyesiyim zaten tek maaş olmayacak evlilikte
Günümüzde inan ek gelir olmayınca yetmiyor maalesef iki kişinin çalışması
Nacizade bir uyarı durumu gerçekten iyi olsun çocuklarına ne verebilirsiniz herşeyi çok iyi düşün ben düşünmedim sen düşün 😊
Seven insan saygıda seviyeli olur
kırmaz üzmez ihtiyaçlarını en ön plana alır
İsteklerine kolay kolay hayır olmaz diyemez
Üzülmesinden çok korkar
Size gelince para varlık üst seviyeli yaşantı birlikteyken güzel olabilir
Ama zenginliğe kapılıp gönlünüzün eşini aman deyip arka plana atarsanız
İleride olacak bir tatsızlıkta ötelediğiniz prensiniz DİKKAT hortlayarak aleve yakıt
olacaktır
Seviyorsanız hiç düşünmeyin
Cevap
103Cevap
Evlilik basit bir şey değildir. Siz şu an en son maddi durumuna baktım dediğiniz anda zaten en önce maddiyata önem verdiğinizi aslında kendiniz itiraf ediyorsunuz ama nedense başka şeyleri öne sürerek kendinizi sadece kandırıyorsunuz. Zaten siz bu adamı gerçekten sevseydiniz böyle bir soru bile sormazdınız. Size tavsiyem maddiyat için biriyle evlenmeyin ve duygularınızdan emin olun öyle karar verin.
Aksine maddi durumu çok iyi diye evlenmedim.
Babam bunlarla biz uğraşmayız yarın bir gün bir şey olsa ensesinden tutup hesap sormada sıkıntı yaşarız, parası var kaçar gider bulamayız dedi🤣🤣🤣 Babam alem adam olumsuz yönden bakıp olmaz dedi. 🤣🤣
Türkiye gibi bir yerde olsam yaparım yalan yok ülkede dehşet ekonomik sıkıntı var bir ekmek olmuş 5 TL yapılır yani her kadın yapar hiç kimse hayır demesin ama Türkiye’de değilsem yapmam en azından karnımı doyuracak param varsa yapmam
Huzur yoksa paran bol olsa boşa.
Sevmediğim biriyle yapamam.
Saçma bir evlilik yolu
Bence sen sevmiyorsan evlenme. Kimseye duygusal olarak bağlanamıyorum deme, bence doğru kişi çıktığı zaman baglanirsin. Önce hayatındaki fazlalıkları temizle, doğru kişi için yer açılsın. Ben buna inanıyorum. Mesela ben de eski sevgilimle konuşuyordum hala, mesajlarına cevap vermiyorum şimdi. Bir flörtum vardı, ama çok kararsızdı. Buluşmayı kararlastirdigimiz gün hiç benimle iletişime geçmedi. Artık onunla da konuşmayı kestim. Kestim ki esas hoşuma giden doğru kişi hayatıma girebilsin, çünkü bunlar benim ona yansıttığım enerjimi etkileyecektir.
Aşık olmadan yapılan evlilik neye yarar ki.. Abdestsiz namaz kılmak gibi bir şey. Ömür boyu başından aşsın parası pulu. Yüreğe dokunan, aşkla bakan bir çift göz yoksa karşımda huzura varamayacağım, sevgiyi hissedemediğim evliliği ne yapayım? (Hayat sizin, seçim sizin) yalnızca kendi düşüncemi paylaşmak istedim..
Sırf maddi durumu için evlenirsen parasız kaldı adam napicaksin ya da tipi için evlendin diyelim hep öyle kalmayacak yaslanacak ozaman napacaksin ya da evi arabası var olduğu için evlendim onlar elinden gittiğinde napacaksin oyuzden bı insanım önce yüreğime vevaklina bakmak gerekir mantığının uyusuyomu anlasabiliyomusunuz bunlara bakmak gerekir...
Senden bir cacık olmaz. İşte evliliğe bu yüzden karşıyım. Siz kadınlar iğrenç varlıklarsınız. Parası için bir erkeği sevmek nedir lan? Sizde ne duygu kalmış, ne aşk, me de sevgi. Erkekler şu konuyu görüp hala evlenmek istiyorlarsa beyinleri yoktur.
Duygusal anlamda bağlanılmayan biriyle evlilik sağlıklı ilerlemez, maddi durumu iyi olabilir, iyi bir insan olabilir, iyi arkadaş olabilirsiniz, ama evlilik akdi çok özel bir şey. Yani bu insan sizin kapı komşunuz olmayacak, bu insanla aynı evi, aynı odayı vs paylaşacaksınız, duygusal bir bağ olmadan (arkadaşlık ötesinde) çok zor olur diye düşünüyorum. İnsanın duygusal bağı olan biriyle de bir evlilik gerçekleştirmesi isterse günlük yevmiye ile çalışsın helalinden olduğu sürece göze görülmez zaten, vel hasılı mantık önemli ama duygunun yanında olan mantık önemli. Salt mantık evliliği bana biraz yavan tatsız tuzsuz gibi geliyor.
Bunu ancak kadınlar yapar ve yapıyorlar..
HİÇBİR ERKEK KARŞISINDAKİ KADINI - PARASI ve CÜZDANI - İÇİN SEVMEZ !
(belki milyonda 1 karaktersiz çıkar , çok nadir.. )
Bu soruyu sormak bile bu zamanda kadınların genel mantığın
AÇIKÇA ORTAYA KOYUYUOR..
@Bluepunk Sende - sadece - güzelliği ve bedeni için değil başka özelliklerine bakanları bul , aramazsan bulamazsın.. ŞU FANTAZİYİ KAFANIZDAN SİLİN ARTIK = erkek köpektir durup dururken ayağımıza gelir. Bunu sadece aldatanlar kısa süreli ilişki yaşayan erkekler yaparlar. Durupdururken kimse hiçbir erkek sende bakmıyorsan sende ilgilenmiyorsan sana GEL-MEZ ! kims eistenmediği yerde DURMAZ. Senin tanışmaya hiçbir çaban YOKSA oturup bekliyorsan , karşındaki erkeğe bakmıyorsan iliglenmiyorsan ya da ona KÜFREDER gibi bakıyorsan kimseyi göremmek için gözlük takıyorsan kimseyi duymamak için kulaklık takıyorsan ozaman düzgün hiçbir erkek zorla sana GEL-ME-YE-CEK-TİR ! neden gelsin ki? Sen evlimisin sözlümüsün nişanlımısın? kimsin nesin hiçbir çaban yok neden gelsin senle tanışsın.. Bunun kiloyla vs alakası YOK çoğu kadın korkak ve kendisi ne istediğini bilmiyor ve bu nedenle karşısınkdai erkekte ondan elektrik alamıyor? Bir erkek önce sana uzaktan bakar sende ilgileniyormusun sende tanışmak istiyormusun diye ama senin bir çaban yoksa soğuksan "bu kızın sevgilisi olabilir yad abeni İSTEMİYOR" der içinden ve döner gide rbaşkasını bulur.. neden sapık gibi zorla senle uğraşsın? TVde zaten sabahtan akşama kadar erkeklere sapıkk katilll tacizcci pisss piss hakaretler ediyorlar bu ülkede , erkeklerde bunu biliyorlar görüyorlar duyuyorlar ve düzün hiçbir erkek artık kendisiyle muhattap olmayan ilgilenmeyen bakmayan kadına zorla gitmez bu nedenle ! .. enazında "düzgün" olanlar
Bu durumda ben evlenirdim büyük ihtimal. Kafalar uyuşup, belli sevgi, saygı varsa daha ne olsun. Aşklar bitiyor çok geçmeden ama yaşın da genç o açıdan yeni birileri de denk gelebilir. Sen bilirsin. O yaşlarda kafama göre, aşık olmam gerek vs diye diye evde kalınıyor.
Büyük konuşmaktan çok çekiniyorum ama Hayır. Çünkü yüzüne bakıyorum Allah'ım bir ömür ben bu yüze bakarak mutsuz mu olacağım diyorum. Üstelik onu da mutsuz edeceğim. Zaten bu şekilde bir ömür geçmez.
Bu dünyada rahat geçinecek kadar imkanım olsun ama yanımda yüzüne baktığımda kalbimin genişlediği, içinme ferahlık veren, gözleri ışıl ışıl bir kadın olsun.
Hayır, beni sevmeyen biriyle asla evlenmem. Kesinlikle beni çok seven, saygı duyan ve sadakat ahlakı olan biri olmalı.
Senin durumunda da o ciddi düşünüyor başka, seviyor seni görmek için çaba harcıyor başka. Kendine "yaşım geldi artık" modunda eş mi arıyor yoksa senden hoşlanıp seninle aile olmak mı istiyor ona bak.
Öylesine evlenen o parayı da vermez ya da sürekli lafını eder. Önemli olan duygusal olarak da bağlanması.
ne güzel anlasıyorsunuz ama senin sorun temeli maddiyatta. kızlarda bu niye var cidden asktan sogudum ya. bir kız bana yaklassa aklıma bu durum gelicek cunku senin gibi bir soru soran daha vardı yakın zamanda.
Bugun var yarın olmayabilir... Sakat hasta olabilir... Kaza geçirebilir... Yanlış yatırım... İnflas eder.. Sonra onu ne yaparsın... Bence önemli niyettir... İkiniz çalışırsanız zaten para sıkıntı olmaz... Denge önemli.. Kimseye güvenip muhtaç olmayınız kızlar... Sadece kendi paranıza güvenin derim..
Yüksek lisans yaparken tanıştıgım bir kız vardı hem güzel hem akıllı hem aileden zengin ama hiç şımarık degildi paraya degil egitime önem verirdi bu kız bizi kaç kere arabasıyla gidecegimiz yere bırakmıştı bana araba sürmeyi bile ögretmişti hatta miss turkey yarışmasına bile başvurmuştu görüşmeye çağırmışlardı ama erkek kardeşi vefat edince katılmak istemedi neyse bu kız bir polisle evlendi sonra polis olan eşi bu kızı kıskançlık nedeniyle öldürdü bu yüzden bu meslektekilere önyargım var
Ya aslında evliliklerde aşk olması gerektiğine inanırım. Ama sen ona sadık kalabileceksen hastalığında yanında olacaksan evlen. İçin alıyorsa yüzüne baktığında ben bu adamla yanyana başımı rahatça yastığa koyarım diyorsan evlen.
karsindaki adamin durumuna bagli bence yani eger ki bunu bilseydi pisman olur muydu seninle evlendigine bunu dusunmelisin belki o da ask evliligi istemiyordur eger oyleyse evlen. Ama adam aşk istiyorsa bunu ona yapmamalisin devam etmez zaten
En İyi Cevap