Dürüst olacağım maddiyattan daha çok girdiğimiz ortamda saygı duyulan insanlar olur. Herkesin överek anlattığı mert, saygın insanlar olur. Ben öyle birini istiyorum
Yani bence sevmediğin adamla aynı evi paylaşamazsın, dokunamazsın. Biraz açık olacağım, görücü usulü tanıştım, başlarda hiç ısınamadım ama çok iyi biri diye biraz konuşayım dedim, sonradan resmen aşık oldum orası ayrı ama o ısınamadığım dönemde hiç tokalaşmak bile istemiyordum. Sevmediğin, parası için evlendiğin biriyle aynı yatağa nasıl girersin mesela? Yaptığı her hareket batar. Ha adam işkolik olsun, eve uğramasın paramı versin, o istediğini yapsın ben parama bakarım denilirse ayrı, o da zaten farklı bi durum
Kapıya gelmişsin. Evine gireceksin. Anahtarı çevirip kapıyı açacaksın. İçeride eşin var. O kapıyı açarken heyecan duymayacaksan, evde olmak için can atmayacaksan, onunla birşeyler paylaşmak için sabırsazlanmıyorsan, onunla vakit geçirecek olman seni mutlu etmiyorsa, onu öptüğünde ya da sana bir öpücük verdiğinde her şey çok daha iyi olmuyorsa senin için, sarıldığında herşeyi unutmuyorsan, ait değilseniz birbirinize ne anlamı var?
Yine hanımefendiler arsızca sallamışlar. Ne de olsa yazmak bedava. Beyan ettikleri; Maddi durumu iyi diye birileriyle evlenmezlermiş, yüzlerine bakmazlarmış, bi tekmede kendileri koyarmış. Hıııım. Gerçekte olan; maddi durumu iyi biri bulduklarında diğer her şeyleri de gözlerine güzel görünmeye başlar. Fakir ve zengin aynı tip olsa, zenginin tipini daha hızlı benimserler. Karakterlerini olduğundan daha iyi görürler. Her şeyi daha iyiye yorarlar. Yorumlar beş para etmez, gerçeklik barındırmıyor. Sağlam karakterim var gibisinden gösteriş yapacağım diye şirazelerini kaybetmiş bir avuç insan görüyorum hepsi bu. Evet, adamlığa bakarsınız, tabii ki. Tipe de önem vermeyen kesim vardır, onlar da sen daha iyilerine layıksın derler, tipin berbat demekten korkarlar. Ha bu arada maddiyata, tipe, karaktere bir şeylere önem vereceksiniz elbette. Bir şekilde seçilim göstereceksiniz ama bu tip ucuz numaraları ben yemiyorum
hayır, benim için maddiyat aşkın sevginin yerini asla alamaz. Maddi durumu iyi biriyle evlenmek, sevginin net olmadığı bir ilişki ortamı yaratır. Bu durum da samimi ve uzun süreli bir ilişkiye engeldir.
İnsan sevmeli, sevilmeli her zaman. Maddi durumu iyi diye birisiyle evlenmek sağlam temellerde asla olmayan bir ilişkiye zemin hazırlar.
Hayır. Benim orta üst seviyem var, bana denk olması yeterli. Ne çok alt, ne çok üst. Eskilerin dediği gibi davul dengi dengine. Yoksa mutlaka ilerde sıkıntı çıkar.
Evlenmem, çevremde herşeyi maddiyata bağlayan tipler var sorsan adamın karakterinden zerre bahseden yok. Neyseki hepsi ağzının payını alıyor her şey maddiyat ile olmuyor bilhassa gönül işleri.
Tanrı dilerse daha çok versin ama benim kimsenin rızkında gözüm yok
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
tercih meselesi bazı insanlar mantık evliliğini başarabiliyo ben başaramam mesela genellikle mantık evliliği yapan insanların maddi duruma baktığını düşünüyorum