Böyle bir durumda ne yapmalıyım ki 😔?

Nişanlımın küçüklüğü şiddet ve kavga dolu bir evde geçmiş. Babası annesini çok dövermiş gözünün önünde hala da ara ara yapıyor bunu ve bu onda sanırım bir travma yarattı. Kabul etmek istemiyor ama bence öyle. Fazla nişanlıma ilgisini sevgisini verememiş ailesi. Aile bağları baya kopuk. Bende aksine çok sevgi dolu bir ailede büyüdüm sevmek sevilmek gönül almak değer gören bir ailede. Ailecek birbirimize çok bağlıyız. Asla kıyaslama yapmıyorum. Kendimi onun yerine koyuyorum ve haline üzülüyorum aksine ben ona sevgimi şevketimi ilgimi veriyorum. Ama ne zaman bir kavga etsek ya da tartışsak ne özür diliyor ne gönlümü alıyor öylece kalıyor konu orada askıda. Kaç kere uygun ve tatlı dille anlattım ona ben böyleyim diyor. Kavga edince veya gönlüm alınmayınca çok üzülüyorum ve ağlıyorum. Oda sanırım ailesinden gönül almak özür dilemek nedir görmemiş. Fazla yüklenmekde istemiyorum bu konuda ama fazla sıkıya gelemiyor uzlaşamayınca ayrılalım bitsin diye kestirip atıyor o an. Ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum inanın ve yardımlarınızı fikirlerinizi bekliyorum

Böyle bir durumda ne yapmalıyım ki 😔?