Benim mail adresime bir suredir bazı mesajlar geliyordu. Ben de spam diye yok sayiyordum fakat biri ciddi ciddi benim adım ve soyadımla hesap açıp milletten para isteyip mail adresimi ve telefonumu kenara yazdığı ahlaksız fotolar gönderiyormus
Şu an dondum kaldım tadim kaçtı. Bana bunu anlatan maildeki kişi de lütfen beni karistirmayin diyip duruyor evli belki onu da bilmiyorum.
Şikayetvar a ve tinder a yazdım müşteri hizmetlerine ne çıkar bilmiyorum pzt karakola gidip şikayette bulunsam mi?
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, gerçekten büyük geçmiş olsun, çok can sıkıcı bir durum ama sakın panik yapma! Böyle dolandırıcılıklar ve isim kullanma olayları maalesef teknolojinin karanlık yönlerinden biri oldu son zamanlarda, özellikle sosyal medya ve online platformlar bu tür riskler taşıyor. Senin yerinde olsam kesinlikle karakola gidip resmi olarak şikayet ederdim çünkü kimliğinin ve bilgilerinin kötüye kullanılmasına izin vermemek gerek. Tinder ve Şikayetvar’a başvurman çok doğru bir hamle olmuş. Ayrıca kullanılan platformların destek hatlarına da ulaşmaya devam etmeni öneririm. Unutma, korkacak bir şey yok; birçok kişi zaman zaman böyle şeylerle karşılaşıyor, önemli olan hızlı ve resmi bir şekilde tepki göstermek. Dijital izini korumak için de iki faktörlü kimlik doğrulama gibi güvenlik önlemlerini kullanmanı öneririm. Yanındayım, yalnız değilsin!