Evlenirseniz gözünüz hep dişarda olmaz mi? Veya birlikte olurken iğrenmez misiniz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 424 cevap paylaştı.
+1 yılSinmemişti ama evlendim önceden seviyordum sonra soğudum flort ederken karı koca gibi yaşadık o aralar seviyordum sonra tiksinmeye başladım miğidesi bulamaya başladı ben dedim kızım. Sen hamilesin hisettm ama saçmalama lan dedi değilimdir gel dedim hastaneye götürdüm ve test sonucu bir gün sonra 3 aylık hamilesin dediler eşime bende o şekilde ortatada bırakmak istemedim karektersizlik yapamazdım ortada bırakmadadım ve nikah yaptım falan sonra çocuk dünyaya geldi kızım hep huzursuzduk ayrılma kararı aldık ve ayrıldık.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Böyle bir evlilik yaşadım.
İki kişi de birbirini sevmiyor ama ailelerin zoruyla yaşanmış kötü bir evlilikti.
İki kişi de çocuk masumiyetinde bu süreci işkence gibi yaşadı.
Ben boşandığım gün sanki yeni doğmuş bebek gibiydim. Anında nüfus dairesine gidip medeni hali bekâr yazan nüfus cüzdanımı almıştım.
Ertesi gün 4 tepsi baklava ile işyerine gitmiştim.
Siz siz olun severek evlenin, bu bir; evlilik vasıfları olan kişilerle evlenin, bu da iki.
16 Yorumla
Soran+1 yılBendede. Sevmediğin biri ile evlilik işkence olur. Ne kadar sure evli kaldiniz?
- +1 yıl
9 yıl, bu sürenin 8 yılı boşanmaya karar verip ailenin tekrar zorlamasıyla geçti. Artık 9'uncu yılda iki ailede susup hiçbir demediler. O kadın sevdiği ile evlendi, bense boşandıktan sonra 13 yılımı akademik ve kişisel gelişim ile yurt dışı gezilerine ayırdım.
Nasipse şimdi gerçekten evlenmek istiyorum. İnşAllah...
Soran+1 yılÖzel değilse neden ikinizde sevmeyerek evlendiniz? 9 yil uzun bir süre. Sanirim çocuk olmadi bu surede. Umarım bundan sonra çok mutlu olursun
Soran+1 yılPeki umarım bundan sonra çok mutlu olursun
+1 yılKesinlikle bu hatayı yapmayın …
tamamen her anlamda kalbinizde aklınızda
emin olmadığınız şüphe ettiğiniz
hiç kimseyle evlilik birliktelik
düşünülmemesi gerekiyor
hiçbir şey örtbas edilmemesi gerekiyor
daha sonra bu dertler büyüyor ve
engeller çoğalır çıkmaz kapılar ile başbaşa kalınır Sonra çık çıkabilirsen işin içinden..10 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılHayır, nitekim öyle de yaptım. Sırf iyi biri ve cebi paralı diye tam olarak sevmediğim, içime dinmeyen biriyle evlenmek istemedim. Sana tavsiyem budur. Evlenme.
02 Yorumla
Soran+1 yılBende aynisini yaptım. Kendimi biliyorum sevmesem omur boyu mutsuz olurum. Çevrem evlenmem için baskısı yapiyor. çevremdeki iyi erkekler evlendi ve bana kötüleri kaldı. Bu durumda ne yapmam lazım? Tek ağızdan sözleşmişler gibi tutturmuşlar evlenirsen zamanla seversin diye. Midemin almadığı biriye evlilik işkence olur. Artik kafayı yeme durumuna geldim
- 1 yıl
İçine sinmeyen biriyle evlenirsen ilerde daha çok kafayı yersin ve boşanırsanda toplum sana sevmediysen niye evlendin derler. Benim başıma geldi aynısı. Milletin dırdırıyla canım gibi psjkolojimi bozuk kendimi değersizleştirerek evlendim. Fakat insanın canı çıkmadıkça bdklentileri hiçbir zaman değişmiyor. Siz siz olun kriterlerinizden asl vazgeçmeyin. Ama manevi kriterlerinizden vazgeçmeyin. Maddi kriterlere hiç takılmayın
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
83
Cevap
72Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 20,4b cevap paylaştı.
u +1 yılİçime sinmeyen biriyle evlenmem. Gözüme, gönlüme ve ruhuma hitap etmeli.
010 Yorumla
Soran+1 yılBencede. Çevrem evlen baskısı yapiyor. çevrendeki iyi erkekler evlendi ve bana kötüleri kaldı. Bu durumda ne yapmam lazım? Tek ağızdan sözleşmişler gibi tutturmuşlar evlenirsen zamanla seversin diye. Midemin almadığı biriye evlilik işkence olur
- +1 yıl
Çevren çok meraklıysa onlar evlensin. Nedir bu bekar insanların başını yakma hevesi anlamıyorum. Evlenirsen zamanla seversin diye bir şey yok, inanma böyle şeylere. Bir çatının altına girince tanışıyorlar çiftler aslında..
Soran+1 yılTeşekkürler. Çevremdeki insanlardan ne laflar işittim bu evlilik konusunda artik piskolojim bozuldu. 27 yaşındayım sanki bundan sonra evlenmek istesemde mantık evliliği yapmak zorundaymışım gıbı 😫
- +1 yıl
Alakası yok. Aşkın/evliliğin yaşı yok. :)
Soran+1 yılTeşekkürler 🤩 Ben birde Almanyada yaşıyorum. Müslüman olsun istiyorum. Yaşitlarim hepsi evli sayılır. Piskolojimi bozdular. Hala umut var mıdır?
- +1 yıl
Sen almanyada mı yaşıyorsun :) var tabii, neden umut olmasın? Sen kendini şartlandırma. Psikolojini bozmalarına izin verme. Her şeyin bir vakti zamanı var
Soran+1 yılEvet teşekkürler. Turkiyede yaşasaydim yaşım takmazdin. Hala umudum olurdu.
- +1 yıl
Rca ederim :) sabrın sonu selamettir derler
Soran+1 yılSağolun 😊
- 1 yıl
Ne güzel siz bunu bekarken idrak edebilmişsiniz. maalesef ben bu toplum baskısının kurbanı oldum.
Aşk İlişkileri konusunda 64,4b cevap paylaştı. Hayır, evlilik ciddi bir kurum
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 261b cevap paylaştı.
u +1 yılhayır evlenmem
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle içime sinmeyen biriyle neden evlilik yoluna adım atayım ki? Böyle bir şey yapanın aklından şüphe ederim zaten. Evlilik çocuk oyuncağı veya basit bir şey değil o yüzden evlilik yoluna adım atmadan önce karşınızdaki kişiden iyice emin olmanız gerekiyor, duygularımızdan emin olmamız gerekiyor aynı zamanda o kişiyi iyice tanımadan evlilik kararı almak mantık işi değil.
12 Yorumla
Soran+1 yılYaşim 27 ve bu saatten sonra evlenmek ıstesem sadece mantık evliliği olurmuş çok geç kalmışım. Annem dahil çevrem kötülüğümü istiyor demek ki. Bencede oyle sevmediğim biriyle mutlu olamam. Kendimi biliyorum sevmesem omur boyu mutsuz olurum. Çevrem evlenmem için baskısı yapiyor. çevremdeki iyi erkekler evlendi ve bana kötüleri kaldı. Bu durumda ne yapmam lazım? Tek ağızdan sözleşmişler gibi tutturmuşlar evlenirsen zamanla seversin diye. Midemin almadığı biriye evlilik işkence olur. Artik kafayı yeme durumuna geldim.
- 1 yıl
Sevmediğinle evleneceğine bekar olman daha iyi, hem her zaman bir umudun olacak.
Baba evinde prblm yoksa huzur hakimse kimse sevemediyi biriylə ciddi addım atmaz 27 yşndayım üstmde baskı yok evlen diye bir gün gerçekten birini onunla yaşayacak kdr sevsem evlenirim yoksa aksi takdirde her kes mutsuz olur sevmeyerek evlensem evlendirilsem ya da maleseff eşim olacak adam dahil ailem her kes kendine acısın bir zahmet mutsuzluğumun sebebini here kese ödetirim
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılBen evlilik düşünen biri değilim ama günün birinde evlenecek olsaydım da tamamen içime sinmesini isterdim. Sonuçta evlilik oyun değil sadece aşkla da yürümez.
13 Yorumla
Soran+1 yılİlerde yaşlanınca pişman olmaz misin?
- +1 yıl
Umarım olmam:d
Soran+1 yılUmarım, gönlünüzce olsun her şey
- Aşk İlişkileri konusunda 807 cevap paylaştı.
+1 yılKendine de karşındkine de yazık edersin evlenirsiniz amenna ardından eskaza bir çocuk gelir sonra da toplum bunları yontmak için ugrassin dursun
14 Yorumla
Soran+1 yılYaşim 27 ve bu saatten sonra evlenmek ıstesem sadece mantık evliliği olurmuş çok geç kalmışım. Annem dahil çevrem kötülüğümü istiyor demek ki. Bencede oyle sevmediğim biriyle mutlu olamam. Kendimi biliyorum sevmesem omur boyu mutsuz olurum. Çevrem evlenmem için baskısı yapiyor. çevremdeki iyi erkekler evlendi ve bana kötüleri kaldı. Bu durumda ne yapmam lazım? Tek ağızdan sözleşmişler gibi tutturmuşlar evlenirsen zamanla seversin diye. Midemin almadığı biriye evlilik işkence olur. Artik kafayı yeme durumuna geldim. Sence ne yapmalıyım?
- +1 yıl
Kendi Yoluna bakacaksın nasıl istiyorsan öyle yaşayacaksın elini ayağını zincirleyip köle muamelesi yapıyor olamazlar degilmi
Soran+1 yılHayır tabiki ama piskolojik baskidan daha kötüsü var mı acaba.
- +1 yıl
her şey senin elinde
- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılKimse içine sinmeyen biriyle evlenmemelidir. Yaş biraz ilerleyince çevre baskısı olur, bu doğal. İnsanlar çünkü baskı yaptıkları gencin neler hissettiğini umursamazlar. Ama en doğrusu içine sinen, gönlüne yatanla evlenmektir. Rabbim öylelerini nasip etsin inşaAllah.
20 Yorumla
+1 yılMantık evliliği yapabilirim fakat hiç hoslanmadigim biriyle olmaz en azından sempatik bulmam lazım
13 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel. En azından kendinde o işiği görüyorsun. Ben onuda yapmakta zorlanirim.
- +1 yıl
Neden mi evlilik için aşkı sert görmem aşk hata yaptırir
- +1 yıl
Sart gormem-
Aşk İlişkileri konusunda 739 cevap paylaştı. Hayır evlilik o kadar basit bir şey değil benim için
23 Yorumla
Soran+1 yılBenim içinde basit değil. 27 yaşındayım ve aşiri derecede Piskolojik baskı var. Geç kalmışimda evlilik istiyorsam mantık evliliği olurmuş.
Soran+1 yılTeşekkür ederim 😊
Gizli Üye(30-35)+1 yılüniversitede benle ciddi düşünen biri vardı kaç kere hayır dememe rağmen vazgeçmedi her yolu denedi aklımca sevmeyi denedim arkadaşlarim şans ver falan diye ısrar etti ama yok yani içimden gelmiyordu napabilirdim
112 Yorumla
Soran+1 yılAynisi bendede oldu. Resmen bana aşik bir çocuk vardı. İsinmadim mi olmadı. Başka kizlari bilmiyorum ama ben hoşlanmadiysam ilerde isinma olmuyor. Çevremde bunu israrla anlamiyorlar
Cevap sahibi+1 yılaynen öyle seni anlıyorum mesela o mezun oldu ilk yılında atandı ben okulu uzattım çok geç mezun oldum 27 yaşındayım bekarım hala atanamadım ama ona rağmen düşünüyorum evet deseydim mantık evliliği yapabilir miydim diye yok yani hala aynı düşüncedeyim içinden gelmeyince olmuyo
Soran+1 yılAyniyiz. Mantık evliliği yapan insanlara imreniyorum. Keşke bizde öyle olabilsek. Senin burcun ne?
Cevap sahibi+1 yılBalık senin
Soran+1 yılİkizler
Cevap sahibi+1 yılbenimde yükselenim ikizler
Soran+1 yılBizi seven insanlari sevebilsek şu an çok mutlu olurduk
Cevap sahibi+1 yılbelki de...
Soran+1 yılElden bırşey gelmiyor her insan farklı bizde böyleyiz napalim 🤔
Cevap sahibi+1 yılaynen hakkımızda hayırlısı 🤷♀️
Soran+1 yılOyle, umarim mutlu olursun
Cevap sahibi+1 yılsağol canım sende inşallah
Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. içime sinen biriyle evlendim ama çevremin içine sinmemişti şimdi bir oğlum var ve birtakım problemler yaşadık ve ufak tefek problemlerle daha uğraşmaktayız. Bazen diyorum ki çevreyide dinlemek lazım. Sonra yine diyorum kendi içine sinen ve çevreye de sinen biriyle evlensen de illa problemler çıkıyor kimsenin evliliği hayayı dört dörtlük olduğunu düşünmüyorum.
24 Yorumla
Soran+1 yılKesınlıkle! İyi ki senin içine sinen biri ile evlenmişsin
Soran+1 yıl27 yaşındayım
Soran+1 yılBılıyorum ama insan sevdiğine daha toleranslı oluyor.
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah kimsenin başına vermesin. Evlilik ömür geçirmek niyetiyle karar verilen bir kişiyle olmalı böyle bir durum varsa uzak durulmalı için almayacak miden almayacaksa o insanla bir gün bile zehir olur sakın böyle bir şey yapma kimse yapmamalı karşıdakinede yazık sana da
13 Yorumla
Soran+1 yılAmin. Bencede. Kendimi biliyorum sevmesem omur boyu mutsuz olurum. Çevrem evlenmem için baskısı yapiyor. çevremdeki iyi erkekler evlendi ve bana kötüleri kaldı. Bu durumda ne yapmam lazım? Tek ağızdan sözleşmişler gibi tutturmuşlar evlenirsen zamanla seversin diye. Midemin almadığı biriye evlilik işkence olur. Artik kafayı yeme durumuna geldim
Cevap sahibi+1 yılİtiraz et elbette sana göre birisi vardır. Umutsuz olma bu işler nasip kısmet birazda insanın seçimine bağlı tabi ama karar verme baştan hoşlansan bir çekim olsa tamam derdim ama çok zor sevmediğin bir yemeği yemeyi dene ben denedim en iyi bu şekilde karar verirsin çevrene de ağzının payını ver onlar konuşur durur sana gaz verirler ara bulmaya çalışırlar ama ileride bir sorun olduğunda bir tanesi bile yanında durmaz derler ki bilmiyorduk böyle olduğunu olan sana olur sen evleneceksin sen o adamla olacaksın sen bir yuva kuracaksın 3. Kişilerin sözlerine bakma ailen bile olsa evlilik bambaşka bi şey pişmanlık yaşarsan üzücü olur senin için
Soran+1 yılTeşekkürler. Bencede. İnsan çok aç olsa sevmediği bir yemeği, sirf mecbur olduğu için yer ama gözü hep dişardaki iyi yemeklerde kalir. İnan bu yemek örneğinide bende kaç kez düşündüm. Normalde aldatmak asla karakterimde yok ama insanin gözü ilaki dişarda kalir
Yanında durmak istemezsin zaten evlenemezsin de saçmalık
12 Yorumla
Soran+1 yılYaşim 27 ve Kendimi biliyorum sevmesem omur boyu mutsuz olurum. Çevrem evlenmem için baskısı yapiyor. çevremdeki iyi erkekler evlendi ve bana kötüleri kaldı. Bu durumda ne yapmam lazım? Tek ağızdan sözleşmişler gibi tutturmuşlar evlenirsen zamanla seversin diye. Midemin almadığı biriye evlilik işkence olur. Artik kafayı yeme durumuna geldim
+1 yılEvlenmem. Zorla olanın da gözü dışarıda olur dediğin gibi.
11 Yorumla
Soran+1 yılÇevrem evlenmem için baskısı yapiyor. çevremdeki iyi erkekler evlendi ve bana kötüleri kaldı. Bu durumda ne yapmam lazım? Tek ağızdan sözleşmişler gibi tutturmuşlar evlenirsen zamanla seversin diye. Midemin almadığı biriye evlilik işkence olur. Artik kafayı yeme durumuna geldim. Sevmediğim biri ile evlensem eşimi aldatsam ben kötü kadin olurum. Oysa karakterimde aldatmak yok. Bu durumda ise sadik kalmak çok zor olur.
+1 yılİçime sinmediyse neden evleneyim ki sevgili bile olmam yani
13 Yorumla
Soran+1 yılYaşim 27 ve Kendimi biliyorum sevmesem omur boyu mutsuz olurum. Çevrem evlenmem için baskısı yapiyor. çevremdeki iyi erkekler evlendi ve bana kötüleri kaldı. Bu durumda ne yapmam lazım? Tek ağızdan sözleşmişler gibi tutturmuşlar evlenirsen zamanla seversin diye. Midemin almadığı biriye evlilik işkence olur. Artik kafayı yeme durumuna geldim
- +1 yıl
Evlenip evlenmemen kimseyi ilgilendirmiyor zorla istemeyerek kimseyle evlenemezsin sonradan severim falan Allah aşkına kaçıncı yüzyıldayız nasıl bir düşünce bu. Sonradan sevemezsin. Çevrene karşı net olmalısın herkesin ağzının payını vermelisin. Hem daha gençsin 27 yaşındasın elbet karşına sevdiğin biri çıkacak
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim ☺️
+1 yılEvlenmem tabiki. Bu kötülüğü kendime niye yapayim. Sonuçta insanın içine sinmeli
16 Yorumla
Soran+1 yılYaşin geldiyse? Evlen baskisi oluyorsa ve çevrendeki iyi erkekler evlendiyse ve sana kötüleri kaldıysa. Napardin?
- +1 yıl
Herkes 18 20 zinde evlenecek degil. Kimileri 35 yaşında abla
Soran+1 yılPeki teşekkürler
- +1 yıl
Bunu kafa takma sakın. Herkes evlenmek zorunda da değil
Soran+1 yılElbette sadece ilerde anne olmadığıma pişman olurum. Yoksa evlilik cazip gelmiyor
- +1 yıl
Tabiki hayırlı birini buldun mu tabiki evlen.
+1 yıliçime sinmeyen birisiyle evlenmeyi bırak ona bir dakika bile ayırmam..
02 Yorumla
Soran+1 yılToplum baskısı olsa bile mi? Yaşim 27
- +1 yıl
Toplum baskisi olsa bile hayir hala bekarim bu yüzden :)
Evlenmezdim evlenmedim de böyle bir sorunum oldu evlenmedim ama başıma ne geleceni bildim halde bile bile kendimi başka bir kötülüğe sürükledim şimdi Çelbini kızım la ödüyoruz onun hiç bir suçu günahı yoktu oysa
20 YorumlaHayır tabi ki, bu kötülüğü kendime yapamam, bir şeyler kesin değilse, neden o sorumluluğu alayım? Bence çok sıkıntılı bir durum...
01 Yorumla
Beni çok seviyorsa bile onunla evlenebilirim.. belki bende onun bana karşı olan sevgisini sevebilirim.. aşık olarak evlenenlerin de ilişkileri çok uzun sürmüyor artık bu devirde zaten..
00 Yorumla
+1 yılHer yönden içime sinmesi lazım, evlenmek zor zaten benim için, aklımın ve ruhumun ikna olması gerekiyor.
03 Yorumla
Soran+1 yılÇevrem evlenmem için baskısı yapiyor. çevrendeki iyi erkekler evlendi ve bana kötüleri kaldı. Bu durumda ne yapmam lazım? Tek ağızdan sözleşmişler gibi tutturmuşlar evlenirsen zamanla seversin diye. Midemin almadığı biriye evlilik işkence olur. Artik kafayı yeme durumuna geldim. Bu durumda sen Napardin?
- +1 yıl
Sana tavsiyem sakın ama sakın aile baskısıyla içine sinmeyen biri ile evlenme. İki arkadaşım bu sebepten boşandı. Ailen yaşamayacak bu evliliği. Onlardan kurtulmak için evleneyim de gideyim diye düşünme.
Gerekirse iş bul evden ayrıl kendi hayatini kur ama istemediğin biri ile ve hele ki evliliğe hazır hissetmiyorsan evlenme
Soran+1 yılTeşekkürler. Piskolojik baski var. 27 yaşindayim, almanyada yaşıyorum ve musluman olsun istiyorum evleneceğim kişi. Çevremdeki eli yüzü düzgün tipler evlendi. Geriye kimsenin beğenmediği tipler kaldı. Yapi olarakta mantık evliliği kaldiracak biri değilim Çevremdeki insanlar şu yaştan sonra aşk evliliği unut. Evlenmek istiyorsan ancak mantık evliliği olur diyorlar
+1 yılBu nası bir spru la bi kere ben evliliğe karşıyım ztnde bir insan içine sinmeyen biriyle bırak evlenmeyi elini bile tutmaz skskkd
03 Yorumla
Soran+1 yılÇevrem evlenmem için baskısı yapiyor. çevrendeki iyi erkekler evlendi ve bana kötüleri kaldı. Bu durumda ne yapmam lazım? Tek ağızdan sözleşmişler gibi tutturmuşlar evlenirsen zamanla seversin diye. Midemin almadığı biriye evlilik işkence olur. Artik kafayı yeme durumuna geldim
- +1 yıl
Zamanla seversin lafı dünyanın en büyük palavralarından ibarettir
Soran+1 yılBencede😫 özeliklede benim gibi biri için imkansız. Basit bir ust bile alsam içime sinmez ise onu bile giymek istemiyorum. Kaldiki çocuklarim onun genlerini taşiyacak. Sevmediğim adamin.
Bırak o saydığım ihtimalleri içime sinmeyen biriyle evlenirsem huzursuz olurum rahat olamam ayrıca neden içime sinmeyen biriyle olayimki...
06 Yorumla
Soran+1 yılYaşin geldiyse? Evlen baskisi olduysa ve çevrendeki iyi erkekler evlendiyse ve sana kötüleri kaldıysa
- +1 yıl
😂😂 illa birileri soruyo diye yaşın geldiğini düşündüğüm için evlenmem emin ol bu bı kriter kıstas değil kime göre evlenme yasin geldi neye göre herkes o yaşta mi evleniyo tobe yarabbim bırak sen onun bunun dediğini sen ne hissediyorsun o önemli ayrıca kötüleri kaldı diye bişi yok dua et iyi biri elbet çıkar belki sen kötü zannediyosun. Ama senin için hayırlı biri ama kimsenin baskısıyla evlenme sonra çok pisman olursin
Soran+1 yılBanada pişman olurum gibi geliyor. Çevremdekiler tutturmuşlar evlenirsen seversin, her evlenen severek mı evleniyor vs diye. Normalde zaten istekli bir kiz değilim. Mantik evliliği bana işkence olur
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılKesinlikle allah korusun kimse böyle bisey istemez ve çok korkunç
15 Yorumla
Soran+1 yılAnnem dahil çevrem kötülüğümü istiyor demek ki. Bencede oyle sevmediğim biriyle mutlu olamam. Yaşim 27 ve Kendimi biliyorum sevmesem omur boyu mutsuz olurum. Çevrem evlenmem için baskısı yapiyor. çevremdeki iyi erkekler evlendi ve bana kötüleri kaldı. Bu durumda ne yapmam lazım? Tek ağızdan sözleşmişler gibi tutturmuşlar evlenirsen zamanla seversin diye. Midemin almadığı biriye evlilik işkence olur. Artik kafayı yeme durumuna geldim
- +1 yıl
şu an egee birikimin varsa bence evi terk et uzaklaş bir süre görüşme ailenle çünkü böyle bisey korkunç yani kızları en iyi anneleri anlaması lazım ama neden baskı yapıyorlar madem baskı yapıyorlar uzaklaş ve evi terk et onların dediklerini yapmak zorunda değilsin
Soran+1 yılBaşka eve çikmama ailem izin vermez. Kaldiki madi olarak kazancim Şu an için yetmez.
- +1 yıl
Benim ailem de izin vermez ama şu an bana mantıklı geldi çünkü sevmediğin bir adamın elini bile tutamazsın ki
Soran+1 yılBencede. Çevrem tutturmuşlar zamanla seversin diye
- Aşk İlişkileri konusunda 401 cevap paylaştı.
+1 yılİçine sinmeyen evlilik, iş, anlaşma dahil hiçbir işe bulaşmazdım.
06 Yorumla
Soran+1 yılÇevrem evlenmem için baskısı yapiyor. çevrendeki iyi erkekler evlendi ve bana kötüleri kaldı. Bu durumda ne yapmam lazım? Tek ağızdan sözleşmişler gibi tutturmuşlar evlenirsen zamanla seversin diye. Midemin almadığı biriye evlilik işkence olur. Artik kafayı yeme durumuna geldim.
- +1 yıl
Hayır evlenmek zorunda değilsin. Senin bir kararın olsun. Başkasının senin hayatına müdahale etmesine izin verme. Ben müdahale ettirmedim, tavrımı ortaya koydum hayatımda çekildiler. Böyle işe yaramayan, senin kötülüğünü isteyen çevreye asla boyun eğme. Ben boyun eğmedim yalnız takılıyorum.
Soran+1 yılTeşekkürler 😊
- +1 yıl
Rica ederim senin iyiliğin için bunları dedim.
Soran+1 yılFarkindayim. Tesekkurler
- +1 yıl
Rica ederim:)
- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmem tabikide, malum ülkemizde evliliği başarı sandıkları için, ana baba istediği için bile evlenenler var... sonra boşanmalla ugrasıyolar
00 Yorumla Böyle evlilik olmaz, içe sinmekten öte, can atmak ve kendin olabilmek lazım. Böyle olmadıkça zor herhalde.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. para olunca göz yumuyorlar ama onu napacaz :D :D
03 Yorumla
Soran+1 yılİnan ki çok paralı olanlar denk geldi, istemedim. Çoğu kiz bunun için göz yumarda bende olmuyor.
Soran+1 yılO konuda haklısın
- Aşk İlişkileri konusunda 531 cevap paylaştı.
+1 yılTeşbihte hata olmaz ama istemeden yenen aş ya karın ağrıtır ya da baş.
04 Yorumla
Soran+1 yılÇevrem evlenmem için baskısı yapiyor. çevrendeki iyi erkekler evlendi ve bana kötüleri kaldı. Bu durumda ne yapmam lazım? Tek ağızdan sözleşmişler gibi tutturmuşlar evlenirsen zamanla seversin diye. Midemin almadığı biriye evlilik işkence olur. Artik kafayı yeme durumuna geldim
- +1 yıl
Herkese bakarak hayatını karatma. Evlenirsen zamanla seversin demek seni ikna etmek için söylenen koca bir yalan. Dünya küçüktür muhakkak iyi biri cıkacaktır. İsterseniz özele gelin de size kendimin yaşadıklarını anlatayım. istemiyorsan anlarım sizi.
Soran+1 yılBencede yalan. İnsanin ılakı gözü dişarda kalir. Özelden kimse ile konuşmuyorum, yinede teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim.
+1 yılİnsan içine sinmeyenle sohbet etmek istemez nasıl evlenilsin ya
04 Yorumla
Soran+1 yılBunu dediğimde sanki hayal dünyasında yaşıyormuşum gibi muamele goruyorum. Yaşim 27 ve bu saatten sonra evlenmek ıstesem sadece mantık evliliği olurmuş. Annem dahil çevrem kötülüğümü istiyor demek ki. Bencede oyle sevmediğim biriyle mutlu olamam. Yaşim 27 ve Kendimi biliyorum sevmesem omur boyu mutsuz olurum. Çevrem evlenmem için baskısı yapiyor. çevremdeki iyi erkekler evlendi ve bana kötüleri kaldı. Bu durumda ne yapmam lazım? Tek ağızdan sözleşmişler gibi tutturmuşlar evlenirsen zamanla seversin diye. Midemin almadığı biriye evlilik işkence olur. Artik kafayı yeme durumuna geldim
- +1 yıl
Toplum baskısı kadar iğrenç bi durum yok maalesef bi erkeğin iyi kotu oldugunu nasil anliyolarmis acaba sanki hakkında ayet var sakın istemedigin jcinin sinmedigi biriyle evlenme sonra cok pisman olursun bırak 27yi 57 dahi olsan baski yuzunden evlenme milletin ağzını kapatmak icin gelecegini yakma sakın
Soran+1 yılTeşekkür ederim. Sadece ilerde annelik duygusu tatmasam çok pişman olurum
- +1 yıl
Yavrucum istersen 18indr istersen de 50inde ol nasibinde ne varsa onu yasarsin o yuzden hic anne olamicam vs diye korkma
Aşk İlişkileri konusunda 15,9b cevap paylaştı. içime sinmeyen biri ile nie evleniim hadi öyle bi hata ettim tabiki dışarıda olur gözüm 😂😂
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİş yerinde bir kız vardı içine sinmeyen istemediği yanında pek yakışmaz biriyle nişanladılar 6 ay ağladı her gün bizde görüyoruz tabi bir gün içtim içtim kızı kaçırdım. Peşimize verdiler yaşlarımız tutuyor kimse bşrşey yapamadım 5 senem gitti peşinde 5 sene sona ayrıldım o sevdiğine gitti ben kafama göre
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılO kız beni de sevmedi ama iyi ki kaçırdın ondan midem bulanıyor sen hiç olmazsa öyle değilsin derdi. Demem o ki öl daha iyi içinin almadığını hayatına alma kardeşim her gün ölürsün
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılİçime sinmeyen, duygularımdan emin olmadığım biri ile evlilik elbette düşünmem..
03 Yorumla
Soran+1 yılÇevrem evlenmem için baskısı yapiyor. çevrendeki iyi erkekler evlendi ve bana kötüleri kaldı. Bu durumda ne yapmam lazım? Tek ağızdan sözleşmişler gibi tutturmuşlar evlenirsen zamanla seversin diye. Midemin almadığı biriye evlilik işkence olur. Artik kafayı yeme durumuna geldim. Bu durumda sen Napardin?
- +1 yıl
Evlenmezdim..
Ömür boyu sevmediğim biri ile, bir hayatı paylaşamam. Çok büyük bir baskı varsa, karakola veya kadın sığınma evine gidebilirsin. Kimse bu devirde, baskıyla evlilik yaptıramaz..
Soran+1 yılPiskolojik baski var. 27 yaşindayim, almanyada yaşıyorum ve musluman olsun istiyorum evleneceğim kişi. Çevremdeki eli yüzü düzgün tipler evlendi. Geriye kimsenin beğenmediği tipler kaldı. Yapi olarakta mantık evliliği kaldiracak biri değilim😫 Çevremdeki insanlar şu yaştan sonra aşk evliliği unut. Evlenmek istiyorsan ancak mantık evliliği olur diyorlar
Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Çok kötü bir durum, düşünsene evine gideceksin ve hep yarım olacak her şey.
09 Yorumla
- +1 yıl
Bu tür durumlar sizi yıpratır, spor yapabilirsin, Tiyatro etkinliğine gidebilirsin, dans veya kitap kulüplerine üye olabilirsin böylelikle çevreniz genişler. Çalışma ortamında evliler baskın ise seni o çerçeveden görür ve algılar. Yaşın 30 geçince, maalesef artık bazı şeyleri kabul etmek zorundasınız. Neden 30 diyebilirsin, çünkü artık çocuk değilsin ve geri dönüş yapamazsın. Bir diğer nokta söyleyen kişilerin niyetlerini az sezmelisin, seni mutlu etmek için mi söylüyorlar yoksa gör gününü diye mi söylüyorlar.
Soran+1 yılYurtdişinda yaşiyorum. Almanyada. Müslüman olsun istiyorum evleneceğim kişi. Yapi olarak ise sevmediğim biri ile evlenirsem kendimi biliyorum kafayı yerim. Evlenmemekte sorun değil aslında çevre baskısı ve sanki beli bir yaşa gelmiş kiz evlenmiyorsa 'ne kusuru var acaba' diye hemen altında art niyet aranıyor. Onuda geçtim yillar sonra anne olmadiğima pişman olurum biliyorum. Oyle bir çikmazdayim ki. Bazen diyorum 35 olursam ve hala bekarsam evlat ediniyim. Yine çevremde yapan olmadığı için Ailem bu fikrimede karşı çikar. Biliyorum
- +1 yıl
Kesinlikle sevdiğin bir erkek ile hayat yaşamalısın, sevmeden evlenilseydi hemen 20 yaşında da evlenebilirdin belkide. Evlenip, 3-5 yıl sonra boşanmak yerine, kafa dengi birini bulmak en güzeli. Aynı evde yeri geldiğinde, yastık savaşı yapacaksın. Çocuk istemiyorsan acele etmeye gerek yok.
Soran+1 yılÇocuk istiyorum. Evlenmek yoksa hiç bir şekilde cazip gelmiyor
Soran+1 yılHahaha yok eli yüzü düzgün olsun, boyu posu yerinde olsun gerisinin bir onemi yok
Soran+1 yılAyni sekilde sizde, umarim hersey gonlunuzce olur
Aşk İlişkileri konusunda 955 cevap paylaştı. yani içine sinmeyen birisiyle mutlu olmaazsın ve evlenmezdim
08 Yorumla
Soran+1 yılYaşin geldiyse? Evlen baskisi oluyorsa ve çevrendeki iyi erkekler evlendiyse ve sana kötüleri kaldıysa. Napardin?
- +1 yıl
Kendimi senin yerine koyuyorum. Evet o baskı kötü olurdu. Ama bu yaşa kadar ki yaşın 25-29 arasiysa daha gençsin. Demekki hataların var ya da beğenmedin konseyi ve şimdi çeremesini çekiyorsun.
Velhasıl acele etmezdim. Mutlaka karşına biri çıkacaktır sevebileceğin ve aramazdim. Bir şekilde o seni bulur ya da denk gelirsin düşüncesindeyim
Soran+1 yılUzun bir ilişkim vardı olmadı vs. Genel olarakta zor beğenırım. Bırşey içime sinmez ise zamanla sevemem. Kendimi Biliyorum
Soran+1 yılYurtdişinda yaşiyorum. Almanyada. Müslüman olsun istiyorum evleneceğim kişi. Yapi olarak ise sevmediğim biri ile evlenirsem kendimi biliyorum kafayı yerim. Evlenmemekte sorun değil aslında çevre baskısı ve sanki beli bir yaşa gelmiş kiz evlenmiyorsa 'ne kusuru var acaba' diye hemen altında art niyet aranıyor. Onuda geçtim yillar sonra anne olmadiğima pişman olurum biliyorum. Oyle bir çikmazdayim ki. Bazen diyorum 35 olursam ve hala bekarsam evlat ediniyim. Yine çevremde yapan olmadığı için Ailem bu fikrimede karşı çikar. Biliyorum
- +1 yıl
kafa yaşı önemli. geç olsun ama güç olmasın öyle düşün belki kısırsın belki evlenecegın kişi kısır çıkcaık hiç çocugun olmıcak bunları bilemezsın. takılma böyle şeylere. Akışına bırak işine gücüne odaklan. belki kısmetin gözünnün önündedir belki bir kapı arkasında o kkapıyı açman gerekir. bilemezsin. kafanı rahat tut. Güven bana geç gelen o kişiyi çok seveceksin akısına bırak.)
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim 😊 Erkekler bu konuda daha anlayışlı
- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılİçime sinmeyen biriyle değil evlilik göz teması bile kurmam 😎😎😎
00 Yorumla Hayır. Sonuçta bi ömür boyu diye bu yola giriliyor o yüzden sevmediğim biriyle evlenmem.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiz kadınlar erkekler gibi değiliz sevmeden yapamıyoruz çoğunluk erkeklere delik olsun yeter biz sevmeden igreniriz
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın. Yaşim 27 ve Kendimi biliyorum sevmesem omur boyu mutsuz olurum. Çevrem evlenmem için baskısı yapiyor. çevremdeki iyi erkekler evlendi ve bana kötüleri kaldı. Bu durumda ne yapmam lazım? Tek ağızdan sözleşmişler gibi tutturmuşlar evlenirsen zamanla seversin diye. Midemin almadığı biriye evlilik işkence olur. Artik kafayı yeme durumuna geldim
- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılevlenmem ama sonra da bir şey çıkabilir belli olmaz
00 Yorumla
+1 yılİçime sinmeyen biriyle tabiki evlenmem evlilik öyle basit bir şey değil
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 387 cevap paylaştı. Evlenmem de evlilik baskısı var çevreden, bu gidişle 😂 kaza bela
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılevlenilmemeli çünkü başta sinmeyen daha sonra hiç Sinmez
05 Yorumla
Soran+1 yılAnnem dahil çevrem kötülüğümü istiyor demek ki. Bencede oyle sevmediğim biriyle mutlu olamam. Yaşim 27 ve Kendimi biliyorum sevmesem omur boyu mutsuz olurum. Çevrem evlenmem için baskısı yapiyor. çevremdeki iyi erkekler evlendi ve bana kötüleri kaldı. Bu durumda ne yapmam lazım? Tek ağızdan sözleşmişler gibi tutturmuşlar evlenirsen zamanla seversin diye. Midemin almadığı biriye evlilik işkence olur. Artik kafayı yeme durumuna geldim
Cevap sahibi+1 yılşimdiden. sevmediysen sonra sevmen cokzor.. bu hayatı onlar yaşamayacak sonuçta fikir verebilirsiniz ama bu hayatı ben yasayacagim ve istemiyorum de kestir. at
Soran+1 yılTeşekkürler. Kestirip atiğimda annem dahil başliyor, her evli çift severek mi evlendi demeye. İnan Piskolojimi bozdular
Cevap sahibi+1 yılonlar öyle olabilir ben de öyle istemiyorum de sussin
Soran+1 yılTesekkurler
Gizli Üye(25-29)+1 yılTabkde hayır neden öyle bir hata yapayım aşık olduğum kişiyle bile kolay kolay evlilik düşünmem
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 26,3b cevap paylaştı. Ruhuma kadar sinmeli..
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenirim, karşımdakinin içine sinmişsem çok sorgulamam
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılİçime sinen ile evlenirim
00 Yorumla İllaki bı etkileşim olması lazım yoksa olmaz olduramazsin karşındaki kişiye de yazık bunu ona yaşatmaya da hakkımız yok diye düşünüyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılBencede
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenmem evlenenlerin de Allah içine sindirsin ne diyelim
00 Yorumlaiçime sinmeyen biriyle evlenmeyi bırak aynı ortamda bulunmam dahi
03 Yorumla
Soran+1 yılBencede. Çevrem evlen baskısı yapiyor. çevrendeki iyi erkekler evlendi ve bana kötüleri kaldı. Bu durumda ne yapmam lazım? Tek ağızdan sözleşmişler gibi tutturmuşlar evlenirsen zamanla seversin diye. Midemin almadığı biriye evlilik işkence olur
Soran+1 yılBencede. Teşekkürler. Umarım Piskolojik baskiya yenik duşmem.
+1 yılAha iki aydır aklımda olan soru bence ama iç güzellik kadar dış da önemli
02 Yorumla
Soran+1 yılBenimde çevrem başladi mantık evliliği yap diye. İçime sınmeyen biri ile evlenmekten daha kötü bir şey düşünemiyorum
- +1 yıl
Kalbi güzel olsun boş ver
+1 yılEğer adam yakışıklı ve zenginse ama aşık değilsem yine de evlenirdim Eğer çirkinse evlenmezdim
00 YorumlaTabiki uyumu yakalaman lazim yoksa sonu kötü biter ya ten uyumu kafa uyumu her şey
00 YorumlaEvlenemezdim..
11 Yorumla
Soran+1 yılYaşim 27 ve bu saatten sonra evlenmek ıstesem sadece mantık evliliği olurmuş çok geç kalmışım. Annem dahil çevrem kötülüğümü istiyor demek ki. Bencede oyle sevmediğim biriyle mutlu olamam. Kendimi biliyorum sevmesem omur boyu mutsuz olurum. Çevrem evlenmem için baskısı yapiyor. çevremdeki iyi erkekler evlendi ve bana kötüleri kaldı. Bu durumda ne yapmam lazım? Tek ağızdan sözleşmişler gibi tutturmuşlar evlenirsen zamanla seversin diye. Midemin almadığı biriye evlilik işkence olur. Artik kafayı yeme durumuna geldim
+1 yılYanlış anlaşılmışız çok yazık
01 Yorumla
Soran+1 yıl?
Kimse içine sinmeyen biri ile evlenmez
01 Yorumla
Soran+1 yılBunu dediğimde sanki hayal dünyasında yaşıyormuşum gibi muamele goruyorum. Yaşim 27 ve bu saatten sonra evlenmek ıstesem sadece mantık evliliği olurmuş çok geç kalmışım. Annem dahil çevrem kötülüğümü istiyor demek ki. Bencede oyle sevmediğim biriyle mutlu olamam. Kendimi biliyorum sevmesem omur boyu mutsuz olurum. Çevrem evlenmem için baskısı yapiyor. çevremdeki iyi erkekler evlendi ve bana kötüleri kaldı. Bu durumda ne yapmam lazım? Tek ağızdan sözleşmişler gibi tutturmuşlar evlenirsen zamanla seversin diye. Midemin almadığı biriye evlilik işkence olur. Artik kafayı yeme durumuna geldim
Zorunda kalmadığım sürece hayır
01 Yorumla
Soran+1 yılYaşim 27 ve bu saatten sonra evlenmek ıstesem sadece mantık evliliği olurmuş çok geç kalmışım. Annem dahil çevrem kötülüğümü istiyor demek ki. Bencede oyle sevmediğim biriyle mutlu olamam. Kendimi biliyorum sevmesem omur boyu mutsuz olurum. Çevrem evlenmem için baskısı yapiyor. çevremdeki iyi erkekler evlendi ve bana kötüleri kaldı. Bu durumda ne yapmam lazım? Tek ağızdan sözleşmişler gibi tutturmuşlar evlenirsen zamanla seversin diye. Midemin almadığı biriye evlilik işkence olur. Artik kafayı yeme durumuna geldim
+1 yılEvlencektim az kalsin
01 Yorumla
Soran+1 yılYaşin 19 ise evlenme sevmediğin ile
- Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılYapmadığımız şey değil
02 Yorumla
Soran+1 yılMutlu bir hayat olmaz ki. Yaşim 27 ve bu saatten sonra evlenmek ıstesem sadece mantık evliliği olurmuş çok geç kalmışım. Annem dahil çevrem kötülüğümü istiyor demek ki. Bencede oyle sevmediğim biriyle mutlu olamam. Kendimi biliyorum sevmesem omur boyu mutsuz olurum. Çevrem evlenmem için baskısı yapiyor. çevremdeki iyi erkekler evlendi ve bana kötüleri kaldı. Bu durumda ne yapmam lazım? Tek ağızdan sözleşmişler gibi tutturmuşlar evlenirsen zamanla seversin diye. Midemin almadığı biriye evlilik işkence olur. Artik kafayı yeme durumuna geldim
- +1 yıl
Başlarda mutsuzluk hakim ama başarabilsene mutluluk var ben başardım))
- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılMarkete makarna almaya gitmiyorum. Niye evleneyim?
01 Yorumla
Soran+1 yıl27 yaşındayım ve aşiri derecede Piskolojik baskı var. Akrabalarım ve arkadaşlarımin dediği tek şey- Geç kalmışimda evlilik istiyorsam mantık evliliği olurmuş şu saatten sonra
- Devamını Gör (95)
Devamını Gör(140)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem