Genel olarak kadınlardan evi her anlamda çekip çevirmesi, güzel yemek yapması bekleniyor. Bu sizin için önemli mi? Olmasa da olur mu?
3 ay
Genel olarak kadınlardan evi her anlamda çekip çevirmesi, güzel yemek yapması bekleniyor. Bu sizin için önemli mi? Olmasa da olur mu?
Önemli roller belli zaten kadınlar güzel yemek yapsın ve evin çekip çevirsin erkeklerde davar gibi çalışıp hanımına güzel baksın bu şekilde olan rollerde var veya her iki cinste çalışıp dışarıdan yiyende var sürekli biraz konu aslında sen hangi rolleri tercih ediyorsun meselesi bence ve ona göre eş bulup evlenmelii ben böyle düşünüyorumm
Hamaratlık önemli. Evlilik tek bir kişiye verilecek sorumluluk değildir. Nasıl ki kadınların beklentileri bir işi olsun, maddi olarak güven versin, sorumluluk alsın, ailesine sahip çıksın, kriz anında güçlü dursun, çocuklarla ilgilensin diyorsa erkekler de aynı şekilde kadınlardan evi çekip çevirmesini, güzel yemek yapmasını, misafir ağırlamasını, düzenli ve titiz olmasını ister.
Evlilikte marifet sadece yemek yapmak ya da evi çekip çevirmek değil benceHamaratlık güzel bir artı ama karakter, saygı ve uyum daha önemliHayat ortaklık işi tek tarafın sırtına yüklenmez her şey birlikte yapılır
Bence de
Kadınların bebek emzirmesinden dahi sorumlu değil hiç kimse yemek ve temizlik niye yapmadın diye konuşamaz kadın Allahın emaneti diyerek sahip çıkılır
Bunu biliyor olmanız güzel
Olması gereken bu yoksa bir hayat kurmanın ne amacı var?
Haklısınız
👍
Hamarat sayılmam yani iyi yemek yapıyorum artık ama çalışıyorsam eve hatrı sayılır bir para getiriyorsan çok da hamarat olamıyorsun. Öldürmeyecek kadar. Allah kayınvalidemden de annemden de razı olsun valla çok destek oluyorlar
Maşallah ne güzel
Toplumun bu beklentisi gerçekten yorucu olabiliyor 😅 Ev sadece kadının sorumluluğu değil, ortak yaşam alanı. Hamaratlık bence evliliğin şartı değil ❤️
Önemli olan emek vermeye istekli olmak, gerektiğinde iş bölümü yapabilmek, birbirini suçlamadan destek olabilmek. Sen kariyerine odaklanmak istiyorsan ya da ev işlerini çok sevmiyorsan bu seni “eksik” yapmaz 💕
Özetle, hamarat olmak zorunlu değil. Anlaşabildiğin, yükü paylaşan biriyle olman çok daha değerli 🥰🏡✨
Cevap
18Cevap
Evlenmem kendimi kandırmak istemem ben aç kalabilirim ama çocuklarımın aç kalmasını kaldıramam 😀
Sizin eliniz kolunuz yok galiba. Biri size yemek yapmayınca aç mı kalıyorsunuz?
😂😂Benim hamartlığım kendime kadının hamartlığı çocuklara eve davet edilen misafirlere herkese lazım 😊
Kendin için aç kalabilirim demene dedim.
Kendim aç kalmam çok şükür elim ayağım tutuyor yürüyen yemek kitabı gibiyim aklına ne gelirse sor her türlü yemekleri yapabiliyorum 😀
İyi işte çocuklarına da yaparsın. Her şeyi eşinden bekleme 😂
Merhaba,
Hiç önemi yok. Ancak temizlik imandandır. Hadisi şerif...
Temiz olmasını düzenli olmasını isterim. Şahsım da öyle, dağınık, pis, rahatsız ediyor irrite ediyor! 😅
Yemek, kahvaltı evi çekip çevirmek basit birlikte yaparız! 😅
Önemli bir konu. Yemekte ev işinde tamirde va iyi olması gerek. Her işi bana yıkarsa olmaz. Bir kere zaten tek başına yaşayamayan adamla zaten olmaz
Yemek hariç tüm evişlerini ben yapıyorum. Yemeğine herhangi dışarıdan yiyorum. Çoğu zaman şirketten 😀 durum bu yani
Huyu suyu ahlaki edebi iyi, olsun gerisini birlikte yaparız kendisi, zamanla öğrenir onlar problem değil
Erkek işlerini yapmali kesinlikle yoksa yemek yapmam shsjjsj
Hizmetçi çağırırım sorun değil ben de hamarat değilim ev işi yapmıyorum genellikle
Yemek önemli… gerisi için hayat her anlamda müşterek olmalı paylaşılmalı her şey
Önemli olan yol arkadaşlığı güven saygı sevgi karşılıklı çaba önemli yemek işi kolay
Valla benim için önemli özellikle yemek kijsuudna hamaratli olmasını isterim
Pek önemli değil sonradan da öğrenilen bir şey
İllaki her bayan ev işlerini az çok biliyordur bu özelliğine hiç bakmadım benim için önemli olan kişiliği karekteri ilk baktığım budur
2 taraf nasıl doyacak
İlla kadınların mi yapması lazım sadece. Arada kadın yapar arada erkek eğer iki taraf da çalisiyorsa
Hayır yemekleri kocam yapmazsa evlenmemmm
😂
Vallahi çok güzel olurdu bu arada işten gelmişsin bir bakıyorsun yemek hazır mis gibi ah hayaller düşmez bize böylesi🥲
İkiniz de çalışıyorsanız yemeği beraber yaparsınız ya da arada bir o arada bir sen. Her şey kadına yüklenemez sonuçta
Hep o yapsa olmaz miii hsjsjajs
O kadar da değil 😂
Nolur yanii çok severim o zaman onuuu
Abartma kız 😂
Çalışan biriyse hamarat olmasını beklemem.
Büyük konuşmayayım ama hamaratlık önemli
Yani her şey hamaratlıkla çözülmüyor
Ben yeterince hamarat biriyim tüm ev işlerinde
Bu bir kıstas değil bence
Evlenmem
Evlenirim öğrenir zamanla
Kadının hamarat olması şart bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?