Yaşıtların çoluk çocuğa karışmışken sen neden hâlâ bekar kalmayı tercih ediyorsun?

Yaşıtların çoluk çocuğa karışmışken sen neden hâlâ bekar kalmayı tercih ediyorsun?
Açıkçası seni tanımasam yine bekar kalmayı seçecektim. Çünkü evlenmeye değer kişilerin sayısı azaldı. Herkes birbirinin kopyası oldu, ilişki içinde herkes aynı taktikleri uyguluyor falan. Kendi olan insan sayısı çok azaldı. Baktım sen kendin, ben kendim. Ayrı gayrı olacağımıza bir olalım dedim
1. Yıllardır bunu söylüyorum ve bu sebepten dolayı bu ilk madde olsun istedim:
"Evlenmek için evlenmeyi istemiyorum."
Bu cümleyi idrak edemeyenler için tercüme edersek; kişinin evlilik eylemini sadece üremek, cinselliği resmi kayıt ile gerçekleştirmek ve biri ya da birilerinin dediği olsun mantığı ile sonlandırmak istemedim.
2. Fiziksel bir uyum dışında ruhsal ve mental olarak uyum gösterecek ya da o uyuma yakın herhangi birini tam anlamıyla bulamadım.
3. Din ve inanç, etnik köken, mezhep ve felsefi uyumsuzluklar ve bazen de maddi kaygıları olan insanlara denk geldiğim için evlenmedim.
Bekar kalmayı değil, yanlış bir insanla birlikte evlenmekten kaçınmayı seçtim. Bu ikisi arasında önemli ama çoğu insanın halen ayırdına varamadığı bir fark var.
"Bekar kalmayı değil, yanlış bir insanla birlikte evlenmekten kaçınmayı seçtim." 👌
Aynen öyle 👍
Teşekkür ederim 🙂
Rica ederim
Hem Sahip olduğum anlamsız şu hastalık yüzünden hem de bir de gerçekten flört evresinden çıkıp sevgili olacak kadar bile böyle değecek bir adam göremedim kaldıki evlilik.
Bir kere aşık oldum açıkçası böyle üstüne birkaç ayar kurdum oda olmadı evlilik gibi bir niyetim de yok zaten hiçbir erkekte benimle evlenmeyi kendi gururuna yedirmez diye düşünüyorum aşağıya da ufacık bir şey bırakıyorum daha açıklayıcı olur🌺🌺🌺🌺
https://www.instagram.com/reel/Ciw40KFLRUV/?igshid=YWJhMjlhZTc=
**** my only love i would never marry another man🤓
Senin yüreğini yerim ben🥺
Seviliyorsun çiçeekk🌺💙
love u ♥️
Teşekkür ederim çiçekim🌺
Rica ederim bitanem
Gençlikte evlilik fobim vardı. Şimdi yaş ilerledi fobi, mobi kalmadı. Nasibimde varsa evlenmek? Kader kısmet artık. Doğru insanı bulana kadar bekar kalmaya devam. Geç olsun ama doğru insan olsun. Evlilik aceleye gelmez. Bu bir çocuk oyuncağı değil. Çok ciddi bir sorumluluk.
Kesinlikle. Bi de evliliklere bakıyorum. Zaman-e ilişkilere bakıyorum. Aldatmaları gördükçe kendimi geri çekiyorum. İhanet kaldırabileceğim bir şey değil. @Pilly_bhebek
Bi de şunu eklemek istiyorum 12 sene öncesi ex nişanlım 💍 beni aldattı. Yazmayı unutmuşum. Aklıma geldi. @pilly_bhebek.
Cevap
78Cevap
Hissedebileceğim samimiyeti ve sevgiyi yaşamadığım için. Ama bu saatten sonra samimiyeti ve sevgiyi yaşatacak bir karşıma çıkarsa umarım o da evlilik istemez de böyle bir hayat sürdürürüz.
Evlenmiş olmak için evlenmem asla. Aşık olmalıyım delicesine, sevilmeliyim delicesine ki evleneyim. Ama aşk fobim var işte shdh
Evlenecek kişinin olmaması 😅
Ben seçmedim çünkü seven kişi çıkmadı
Görseldeki yazı iyiymiş jsjsj
Evlenmek de kolay, evli olmak da kolay, çocuk yapmak da kolay, hatta kötü gitse de o evliliği bile sürdürmek kolay galiba yani her durumda bekar kalmamak kolay.
Zor olan herkes aynı şeyi yaparken, aynı şeyleri yaşarken, çemberin dışında kalıp zor olanı yapabilmek. Herkes sevgi, ilgi kırıntıları peşinde koşarken bununla yetinmeyip aşkı aramaya devam edebilmek.
Zoru sevince böyle oluyor 😀
Hmm bunu okumak iyi geldi bana bir 5 yıl daha bekar devam edebilirim şu an qwsjswj
Çocuğum olmaz sonra o kadar bekleyemem dsdddj
Kızlarım benim dünyam ☺️☺️☺️
Allah uzun ömürler versin prenseslerime 😍
Çok teşekkür ederim canım benim ☺️🙏
@Üyeismininapığcan teşekkürler.
@Üyeismininapığcan haklısın valla anlamaz 😾erkek milleti işte boş ver
@Üyeismininapığcan ama ben dört yıllık dostuyum farkım olsundu sksjsj
Niyeti belli oldu arkadaşın ah bu küçük xpercikler ahh 😄 salla zlo
=) salladım zaten cano :)
Ayy yazdıkça şikayet ediyorum siftah yaptım bol bol sksjsh
@Üyeismininapığcan hanımıyla da arkadaşim relax tatlım, sen dostluğa cinsiyet biçersin zihniyet farkı diyelim buna biz
Evlendim, boşandım. Çocuklarım da var. Aşk evliliği idi çok şükür. Yine aşık olursam yine evlenirim. Olmasa da içimde bir ukde kalmaz, aklımda kararsızlık kalmaz evlilikle ilgili.
Allah bağışlasın
10 yıl önce babam hastalandı ve 4 ay önce vefat etti. O zamandan beri annemle ona baktık evimizde son ana kadar huzurlu olsun diye o yüzden aşk meşk sosyalleşme zaman ayıramadım. Bekarım.
Mekanı cennet olsun
Teşekkür ederim.
Sevgili olunca çok masraflı oluyor her şey helede bu zamanda zor
Hem kapris naz trip çekmeyi sevmem.
Hem bekarlık ta yaşanır
Hem sevgili olsada geçici bir süreç olacak.
Avutsun bahaneler bahaneler
Avutsunlar beni avutabilirseler onlar
Pek sanmam, hiç sanmam
Elimi çektim altından taşın, kurtuldu ezilen parmaklarım 🎶
Ne demek istedin anlamadım
Kısmet olmadı. Aramadım da zaten o nasılsa bulur beni dedim. Cık bir türlü bulamadı sanırım adresi şaşırdı. 😂
Çekingen birisiyim, sosyalleşmedim kimseyle tanışamadım haliyle, görücü usulü de ben istemedim.
Ne diren ne zorla. Yolunu değiştirene izin ver. Sana uğramak istemeyenin yoluna çıkma. Birlikte yürümen gerektiği kişiyle, kendi yolunda yürürken karşılaşacaksın. Senin olan seni bulacaktır.
Ben de bu kafadayim👆 bakalım sonumuz ne olacak 😄
Benden yaşça küçüksün, sana naçizane tavsiyem, işini şansa bırakma, beni bulur diye bekleme, çok geç oluyor sonra. Bu sefer de yaşıtlarımız bile daha küçüklerini tercih ediyor, kadın olmanın dezavantajı ne yazık ki.
Bekarlık ya da evlilik kişinin kendi seçimi değil. Bugün bekarım ama yarın da bir bakmisim bir tane s'alak beni almış.@🤣
Hahaha çok tatlı bir görüş 。♡
Çünkü hayatımın aşkından öyle bir kazık yedim öyle bir kazık yedim ki. .
Ne beyin kaldı ne kırılmadık bi yer kaldı kalbimde.
☹️
🤦🏻♀️🤷🏻♀️🥹
Ablam okursan evlenebilirsin de diyor Ne alaka?
Evliliğin maddi zorluklarına değinmiş bence ) okursan maddi gücünü eline alirsan mis gibi de yuvanı kurarsın diyor yani
Ben 21 yaşında evlendim evliligim de 6 yıl sürdü sonra boşandım onun tavırları ve yanımda olmayışı yüzünden ve tekrar evlenmek istiyorum birisini arıyorum yani ben bu yasa kafar bekar kalmadım 😁 sadece şu an bekar kalıyorum 😁
Çünkü muhteşem harikulade mükemmel sevgimi hak eden birinin olduğunu düşünmüyorum 😂
Kal evde otur öyle bende öyle yapıyorum
Ahah evet katılıyorum bak buna kedilerim var zaten başka birisine gerek yok
4 sene bekarlığa ara vermiştim ama geri döndüm mlsf :D
Biz daha adım bile atamadık vay be 😄
Kadınlar adım atmaz genelde ztn erkekler adım atar ama sana kimse teklif etmemiş ya da red etmişsin illa ki biri olur 😊
Evlilik teklifi aldım evet kabul etmedim
İlla ki haklı sebebin vardır ama teklif ederler merak etme :) sizinkisi genelde kadere kalıyor bizimkiside knedi kanderini kendin yazmaya giriyor
Yok ben kadere bırakmam evlenmek isteyeceğim bir adam çıkarsa karşıma teklif ettiririm gerekirse ben ederim
Yok genelde bizler teklif ederizde o yüzden dedim bunu, biz erkekler için hiç kadere bırakamıyoruz olmuyor nedense
Hayatı yaşayıp, doymak istedim. Evlendikten sonra aklım yapamadıklarım da kalmasın diye. Yapmak isteyipte, yapmadığım ve yaşamadığım bir şey olmadı. He bir iki şey kaldı gitmek görmek istediğim. Onu da artık evlenince hanımla yaparım. d
Evlilik bambaşka bir olay gerçekten :) Sanırım Evliliğe fobim var :D
Ya da öyle zannediyorsun daha doğru kişi karşına çıkmadığı için...
bak o kadar haklısın ki :/ Belki de karşıma çıktı farkında olmadan ayrıldık falan :D
Yok be sen zeki adamsın çıkmış olsa gözünden kaçmazdı ajsksj
Teşekkürler canım sjjsjs :D
Zamanında yanlış bir evlilik yaptım zaten şu an gayet iyiyim
Yaşıtlarıma bakıyorum lise biter bitmez evlenip, çoluk çocuğa karıştılar şu an çoğu boşanma aşamasında. Demekki erken evlilik hiç de güzel bir şey değil.
Evlilik zor, bir sürü maddi ve manevi zorluğu olan saygın bir şey ve şu an bunlara hazır değilim zaten günümüzde güvenilir insan sayısı da az bu nedenle evlenmedim ve düşünmüyorum henüz.
O çoluk çocuk sahibi olanlar. Büyük bi kısmı keşke evlenmeseydim bekarlık sultanlıktır dedikleri için. Ve kimse iki kişilik bi evlilik düşünmüyor kendi zevkleri kendi istekleri Herkes benci olmuş
Ama yüzeysel bakıyorsun
Eminim benim gibi birçok kişinin birden fazla sebebi vardır kimisi sorumluluk duygusu kimisi maddi yetersizlik kimisi de uygun insanı beklemedir. Benimki eskiden sorumluluğu kaldırmayacağım korkusuyla sonra aday bulamama ve maddi olarak zorlanma gibi sebepler öne çıktı:)
Maddi durumum el vermiyor zaten düzgün insanda yok bu devirde olsa da azdır eli yüzü düzgün belki ileride düzgün bir işim de olur karşıma çıkar kısmetim bilemeyiz hayat bazen şaşırtır insanı.
birine cok guvendim cok buyuk darbe yedim, kadinlara guvenimi kaybettim evlenmekten sogudum, korktum. bu surecte de zaten evlenebilecegim biride hic cikmadi karsima
Nafaka düğündeki takılan altınların kadına verilmesi bide çevremde ve tv lerde çok fazla aldatan kadın göruyorum çocukları kocadan çıkmayan bile var
He anladım İyi kaymalar
Yaşımın evlenmek için daha çok genç olduğunu düşünüyorum ikinci bir sebep ise maddi durumlar ve ekonomi hiç uygun değil her şey alıp başını gitmiş bu zamanda evlenmek akıl karı değil.
öncelikle bekar kalmadım (ama boşandım) çocuklarım elbette var , bekar kalmaya gelince bunu kim bilir? bunun bir zaman dilimi yok ki bakmışsın yarın belkide yarından da yakın
Evlilik bana göre değil...
Bir kadınla evlenip diğer kadınları bensizliğe mahkum edecek kadar vicdansız ve karaktersiz değilim...
Çok güldüm ya álemsin 😄
Neden güldün söyler misin Ece? 😃
Karakterine 😄
Karakterimi takdir etmek anlamında mı yani? 😃
Çapkınsın falan ama karakterini severim senin, karakterine laf yok takılıyorum öyle
Teşekkürler Ece, çok tatlısın... 😇
bana göre değil evlenip ç0cuk sahibi 0lmak ben böyle mutluyum kurulu bi düzenim var ve kafama göre yaşıy0rum 😎
Okuduğum için bekar kalmayı seçtim, ama bana kalırsa bundan sonrasında, okulumu bitirdiğimde de evlenmem.
Buna tercih demem, böyle işler zamana ve karşına çıkan insanla alakalı.
Evlenilecek kişiler azaldı ve bana denk gelmiyor bence. Ayrıca zaten evlenmeyi düşünmüyorum.
Böyle daha özgürüm , daha rahatım , daha az sorumluluğum var.
benim secimim degil cok hizlisin nedir ya bunun aciklamasi olamaz bence
Tercih meselesi değil benim ki, bı turlu kismet çıkmadı
Dürüst insan yok. Ve her şey den önce herkes çıkarcı olması rahatsız edici durum.
Koç burcu aradığım içindi ama artık aramıyorum çünkü en az 40 dan sonra düşünüyorum
Bu tamamen insanın kendisinin belirleyeceği bir şey değil. Kısmet.
Kafama göre birini bulamadım
Bunu bende bilmiyorum gezmeyi sevdiğim için bu baktım Yaş geçmiş 😂
16 yıllık evlilik ve berbat bir boşanamdan sonra bekarlık en doğrusu
Arkadaş ortamımın türlü bahanelerle oyalayıp aşkı bulmama fırsat vermemeleri yüzünden bekarım.
Bekâr kalmayı seçmedim. Beni isteyen olmuyor. Ayrıca, @Mandarinia adlı üyeye de sonuna kadar katılıyorum.
Okul askerlik derken yaş 30 oldu tabi bu arada iş kuruldu ama şimdide kız arkadaş eksik tamamlayamadım o eksiği 🤷🏻♂️
Evlilik istiyorum ama uygun bir tane kadın yok.
Benim seçimim değildi elde olmayan sebeplerden
Kariyer hedeflerim olduğu için ve her şey in zamanı var 😊
Yaşım erken çocukluk travmam var devir tuhaf
Açıkçası seni tanımasam yine bekar kalmayı seçecektim. Çünkü evlenmeye değer kişilerin sayısı azaldı. Herkes birbirinin kopyası oldu, ilişki içinde herkes aynı taktikleri uyguluyor falan. Kendi olan insan sayısı çok azaldı. Baktım sen kendin, ben kendim. Ayrı gayrı olacağımıza bir olalım dedim. Bilirsin deliyim ama sadece sana. d
Seçim denemez biriyle birlikte olacak şeylere sahip olamadım
Selda Bağcanin dediği gibi, hiçbir erkek benimle evlenmeye layık olmadığı için 😂
Selda Bağcan ne derse doğru der 😍
Sen niye bu yaşına kadar evlenmedin peki Pilly? 😏
Üniv oku kariyer yap derken evde kaldım 🙄
Evde kalmış sayılmazsın ya hem bir kadın için kariyer de önemli bir basamaktır. Asıl ben evde kaldım. 🙄
Henüz gezmediğim, tatmadığım, yapmadığım, görmediğim, denemediğim şeyler var. Hiç gözüm onlarda olmadı. Hele ki şu devirde hiçmi hiç mantıklı gelmiyor
Doğru kişiyi bulamadığımdan kaldım, evlendiğimde ne sosyal hayatım ne de başka bir şey aksayabilir müsaade etmem.
Ben seçmedim hayat beni bu yaşa kadar itti bakalım nasibimiz nerede
Balım ben mi seçtim🤔 ne zamandır ben soruyorum kendime nerde yanlış yaptım diye zaten 😊
Aldatılmaktan basımı alamadım ki Bı evleneyım
Karşıma evlenecek kadar adam olan birisi çıkmadı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?