Kafam rahat. Eve istedigim saatte gelirim, karışan yok. İstedigim ortama girerim, nerdesinci bir sevgili yok. Kıskançlık yok. Ooohh misss... Sonracimaa neden onu giydin neden makyaj yaptinci paranoyak adam da yok..
Aslında bunlar bahane. İstesek bütün bunlara ayarında karışacak erkekte çok. Sadece bu ritmi yakalamak zor. Yeniden sevmek zor. Yeniden alışmak, tanımak..
Herşey hayallerini kurduğun o ilk ilişki ile başlıyor. Evlilik hayalini ilk kez onunla kurarsin. Sanırsın ki oyunun sonunda siz evli ve çocuklu mutlu bir aile olacaksınız. Ama sonu hüsran olunca insan yoruluyor. Ve bir daha cesaret edemiyor aynı hayalleri ne kurmaya ne de evliliği düşünmeye. İşte bu yüzden bekarim
bende sanırsam 6 yıldır bu durumdayım. Arada saçmalıklar oldu elbet. lakin o ilk heyecan kalmadı. ben de kendimi şimdilik bazı amaçlar doğrultusunda geliştirmeye çalışıyorum ve bu sayede yalnız hissini avutmaya çalışıyorum galiba :) Allah herkesi mutlu etsin ne diyim..
Çevredeki erkeklere bakicak olursak Kaçı sorumluluk alicak düzeyde? Kaçı bir aileyi kalkindiricak duzeyde Kaçı kadini seks makinesi olarak görmüyo? Kaçı biz oldugumuz icin seviyo? Kaçi hayata karsi dik durmaya hazir Kaci baba olmaya hazir Evlilik agir sorumlulultur kaçı bunu kaldira bilir Kaçi ev geçindirmeye yeticek düzeyde çogunun akli seks kavga artislik Hava atayim kizlar kolarimda olsun hepsi uzerime kosun herkes suçu kizlara atiyor erkeklerde pek melek degil hani bizler anne olucak duzeyde degilsek sizlerde baba olucak duzeyde hiç drgilsiniz
hayatımda çok zorluklar yaşadım ve bakir erkekte degilim yani biçok kez birlikteligim oldu hayatımda anne babayı kaybetdim aileden kimseylede konuşmuyorumda yeri geldi sokaklarda kaldım aç susuz kaldım ama yinede pes etmedim kurtardım kendimi sigaramda alkolümde yok memur oldum kendimi kurtardım sevgili evlilik konusuna gelince karşıma her çıkan beni aldatdı beni gömdü diyebilirim artık dilim çok yandı çoguda beni yolmaya çalıştı ama müsade etmedim yol verdim yaşım gelmiş 27 evlenmemek için sebebim yok beni anlayabilecek geçmişimi dinleyip kabul edecek beni ben oldugum için kabul edecek birisi çıkarsa karşıma kesinlikle evet derim ve bu tür sitelere takılmayı dahi silerim o kişiyle hayatımı kurarım
Aslında bunun için bir sebep aramaya gerek yok. Her insan evlenir diye bir şey yok. Asıl problem insanların kendilerine kurdukları evlenmeliyim baskısı aslında olması gereken soru neden evlenmiyorsun değil, neden evleniyorsun sorusudur.
Çünkü evlenmemek için bir dünya seçenek sayabilirsin ama senin evlenme sebebin yaşlılıktan korkmak, üremek, yalnız kalmamak, gayri ilişkiden uzak durup evlenmek gibi sebeplerse zaten sen evliliği çok yanlış anlamışsındır. Bu tür düşünce de olan biri ile de evlenilmez. Çünkü evlilik bunlardan ibaret değil genelde %90 evlenen insanların evlilik sebepleri bunlar belki de bu yüzden evlenmiyoruzdur.
@benbeninsenkimsin Zaten bu sebeplerden dolayı ayrılık oranları fazla. Çünkü öncelik sıralamaları farklı tabi ki her şey zincirlemedir tabi ki insanın bir sebebi saydıklarımla alakalı da olmalı ama bunlar öncelik olmamalı. Yani evlenmek için bu sebeplerden dolayı evlenilmemeli sırf bu sebeplerden dolayı evlenirseniz bir kaç yıl sonra ben neden anlaşamıyorum diye bu sefer insan kendini yıpratır. Sonra da malum psikolojik sorunlarla savaşma durumunda kalınır.
Evlenebilmek bu ülkede erkeğe zor. Birşeylere sahip olmak zorundayım. Nasıl bir insansın sorusu yerine, evin var mı? Araban var mı? Maaş ne kadar diye sorular yöneliyor ilk. Kimse kusura bakmasın kimsenin rahat hayat yaşaması için kullanacağı, söğüşlenecek enayisi değilim. Gördüm ki sevgi, aşk yalan. Herkesin işi gücü maddiyatla.
İNSAN BÜYÜDÜKÇE YALNIZLIĞI SEVMEYE BAŞLIYOR ÇÜNKÜ HER İNSAN Bİ PARÇA VİCDANSIZDIR SENİN ONUN İÇİN YAPTIĞIN ŞEYLERİ UMURSAMAZ HANİ ÇIKARIP GÖZÜNÜ VERİRSİN AMA ZATEN KÖRDÜ DER O YÜZDEN KİME DENK GELSE HEP ÜZÜLMÜŞTÜR DOLAYISIYLA ARTIK EVLENSE DE PEK İLİŞKİ YÜRÜTEMEYECEĞİNİ BİLDİĞİ İÇİN BEKARLIĞA DAHA İYİ GÖZLE BAKAR
sorumluluktan kaçıyorum bide. bir de şey var. iki yıllık ilişkim var. ama olmasada. bir erkegin nikah sonrası kendi malı gibi hissedicek olcagından , soyadım degişsin istemedigimden evlenmeyi duşunmuyorum. sevgiliyken benimsin modlarına giriyolar evleninceki halleri hiç çeklmez .
Çünkü herşey paraya bakıyor. Evlendin asgari ücretlisin neye yetecek o para. cocuklarin mamasi bezi sosyal aktiviteler hicbiri olmayacak. O kadinin ve çocuklarin ne günahi var. Evlenme en azindan sen tek perisan olursun başkalarının günahina girmene gerek yok
Herkes özel hayattan bahsediyor, çevremdeki evli kadınlar bile hayatıma saygı istiyorum diyor, çalışmak istiyorum, arada arkadaşlarımla takılmak istiyorum diyor, erkekler desen onlar da aynı ve zamanla özel hayat sadece gezmelerle de kalmıyor malesef malumunuz. Yani günümüzde bireycilik had safhada, günümüzde toplum öyle yozlaşmış ki, evlenince bile biz değil hala ben olmaya çalışıyorlar. Yani durum böyleyken neden paramla rezil olayım ki dostlar , o kadar masraf et ve mutsuz ol :D
Aldatmaları, ilgisiz olmaları, güven vermemeleri, sorumluluk alamamaları, evlendikleri kadına bakıcı muamelesi yapmaları. Daha sayayım mı? Kadının kucağına çocuk doğduktan sonra bırakıp her şeyi ben yaparım sen evinde otur çocuğa bak kafası! Asla böyle bir kadın olamam ve aldatıldım zaten güvenmiyorum da!
Bekarken her istediğimi yapabiliyorum zaten. 1 şey hariç. O da sürekli cinselliğe erişim özelliği. Sırf bunun için de onca borca girip istemediğim biriyle sırf güzel diye evlenemem. Hem mantıken düğüne ve ev işlerine vereceğim parayla profesyonel cinsellik desteği alırım daha iyi ve daha karlı 😂 Ama kafa dengi birini bulursam iş değişir çünkü o halde kontrolün bende olacağını sanmıyorum. Söylediklerim her türlü anlamsızlaşacak.
Hiç kimseye sormadan hele şu an çevrendeki kızlara baksana, kaç tanesi anne olabilecek seviyede, kaç tanesi bir erkeği idare edebilecek seviyede, kaç tanesi eşine sadık kalabilecek seviyede? Ben erkeklerde de aynı şekilde nadir görüyorum evine bakabilecekleri. Onlar da sadece maddi olarak evine bakabileceklerini düşünüyorum..
Bazen kadınlar korkutuyorlar. Yani kapris yap uzatma. Tirip at tadında kes. İlgilen, sohbet et kalbe Dokun. Kalbe dokunmaktan vazgeçme. Aşık veysel Güzelliğin beş par etmez, şu bendeki aşk olmasa. Eğlenecek yer bulumazsın şu gönülde köşk olmasa. Düşünen insana çok şey anlatır.
Çünkü kendime tam anlamıyla güvenmiyorum. Sadık kalmak sadakatlı olmak çok önemli bişey aldatmaktan korkuyorum yeterince sevememek güvenememkten sorumluluk alabilirim evet ama henüz buna hazır değilim yani velevki sadık kalamadım bunda o kadının ne suçu var neden haketsin böyle bişeyi yani kısacası tam anlamıyla hazır değilim
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
sedef hastasıyım malesef her yeımde yaralar cıkıyo geçiyo bır ıkı sene sonra yıne cıkıyo hıcbır erkek kabul etmıyor sevgililerime söyleyince bana karsı tavırları degısıyor ve ayrılıyorlar hep bekar kalıcam bu gıdıişle malesef saglıklı olupta evlenmeyen bence yanlış yapıyor evlılık çok guzel birşey toplumu ayakta tutan şey evliliktir Allahın emridir bekar erkekler bekar takıldıgı muddetçe ayak bastıgı yerler ona beddua edermiş dogru değil bekar gezmek
@SonMuhterem aynen yorumlara bakıyorum herkes bı evlilik düşmanı olmuş ne ara bu kadar yozlaştık batılılar gibi olduk onlarda evlenmez çocuk yapmazlar devlet evlensinler çocuk yapsınlar diye ustune para verir.. ne kadar önemli demekki evlilik çunk toplumu duzene koyar bekar orda burda takılan hiçbir amacı olmayan erkekler kadınlarla dolacak toplum yazık valla
Bekarlığa övgü düzen medyaya zihnini igdis ettiren tipler bunlar... Değilse tasvip edilecek bir tarafı yok bekarlığin. Her şeyden önce insan fitratina aykırı bekarlik...
hayat arkadasina cok ihtiyacim var ancak psikolojim bozuk. evliligin getirecegi sorumluluklari yerine getiremeyecegimi, yuvayi idare edemeyecegimi, cocuk yetistiremeyecegimi dusunuyorum. tek cocugum bir de ana kuzusuyum ya nasi olcak bu is bilmiyom...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ne gerek var ki ben hata ettim evlendim şimdi ise boşanma aşamasındayım. 1 yıldır evli olduğum süre içinde karıma inanılmaz yardımcı oldum evi ben temizledim bulaşıkları topladım vs vs böyle yüzlerce şeyler. Bana bahaneler üretiyor devamlı olarak. Benimle ilgilenmedin bilmem ne ben daha ne yapacağım. Yok arkadaş bir daha asla.
evliğin üremekten ibaret olduğu toplumlarda gereksiz diyorum. Evlilik üremekten hediyeleşmekten yemek yapmaktan ve evin ihtiyaçlarını karşılamaktan daha başka birşey. Bünün bilincinde olan kimse pek yok. olsa kaçırmazdım 😇
Evlilik büyük sorumluluktur ve bu sorumluluğun altına girmek istemiyorum. Özellikle de bir çok şeyin kadının omuzlarında olduğu ülkemiz şartlarında. Belki bir ilişkim olsa onun heyecanıyla farklı düşünürüm ama yine de gerçekler değişmez.
Dert evlenmek değil doğru insanı bulabilmek nerde o şiddetli kavga dahi edilse bile 1 saati geçmeyecek küslüğü bitirecek beraber adım atmayı bilen zorluklara karşı gelecek insan vb vb karşındaki kafa dengi bulamadığın için
Bak şimdi bir kız düşün babası imam annesi kuran hocası , bu kız mahallede cennetlik görürler bildiğin melektir ama üniversitede herkesin kucağına bir defa oturmuştur şimdi anama bana kız bak desem bu kıza gitse tabiki arastiracaklar mahalleliye soracaklar ve alacağı cevap bu kişi kaçırmayın bulamazsınız şimdi gelelim konuya anneme guvensem kasarla evleneceğiz ben baksam güvenemiyorum nasıl olacak bu is
Kendi ayakların üzerinde durabiliyorsan çok gerek kalmıyor eşe ama olgun, dürüst, sadık, şefkatli, sevgi ve saygı dolu biri olursa hayat dağ da güzel olabilir😇
Evlenip aldatınca boşanma davası avukat parası nafaka derken baya masraflı oluyor o yüzden bekar kalıp istediğin kadar aldatabilmek mantıklı geldiği için
evlendiğimizde biz kızlar erkeklere köle oluyoruz. ne yemek yapmamıza ne temizliğe ne de çocuk bakmamıza yardım ediyorlar. ayrıca kaynana görümce sorunu yaşıyoruz. o yüzden bekarlık diyorum
Özel bir nedeni; yalnız oluşum. Greencard sürecinde benimle birlikte ABD'ye yerleşmek isteyen kafa dengi birini bulur bulmaz evleneceğim. Oraya yerleşmem vize sürecine bağlı olarak ortalama 1 sene.
-Özgürlügümü seviyorum -Çocuk istemiyorum -Platonik aşkım var kimseyi sevemiyorum.. Ilk iki secenegi herkese söylerim sonuncusunu sadece yakın arkadaşlarım bilir..
Okulu bitiremiyorum bir türlü. Bir de benimle evlenmeye meraklı kimse pek olmaz. Beni beğeneni ben beğenmiyorum, benim beğendiğim de beni beğenmiyor. Böyle böyle gider bu.
@Olgas illa ki oyle. Sevgi buyuk bir guc ve bende bu guce saygi duyuyorum. Zaten bende tam bir ask adamiyim ve aska saygi duydugumdan dolayi boyle dusunuyorum. 😊
Paralı şeyler istiyorlar ve bir yandan sömürülecekmişim düşüncesine kapılıyorum. Evlilikle ilgili düşüncem bu. :D Ama ilerde evlenebilirim de. Sonradan nolacağını kim bilir?
flörtöz biriyim, 1 kişiye bağlı kalmak bana göre bişey değil. rahat olmak istiyorum, kıskanılan biri olmak istemiyorum. beni kim kıskandıysa yol verdim
Evliliği kızlarımızın hayat sigortası olarak görmesi, hayat müşterek gerçekten sevgi için evleniyorsan o zaman bu kadar maddiyat niye talep ediyorsun ev sıfır eşya araba vs
Sene olmuş 2017 Ülkeyi hırsız avanesi yönetiyor. İşte buna aldırış etmeyen halktan yetişen bir hatunla ne evlenirim ne ürerim. Cahille sohbeti kesmek en doğrusu
Temiz erkek yok degil temiz erkekle karsilasmamissin + Kizlar da duygusal oldugu icin erkeklere gore daha temiz zannediyorsunuz Genelleme yok Lutfen :)
korkutuyor beni evlilik çünkü çok büyük sorumluluklar gerektiriyor onun haricinde bu zamanda zaten evlenmek çok zor. ayrıca istediğim gibi bir kız modeli yok
En İyi Cevaplar