Ya evlilik çok saçma değil mi yani insanlar hep birbirinin hayatlarını kisitliyorlar neden evleniyorlar ki özgürlüğüne zincir vurmaya
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılDemi sağa sola savrulup, canın sıkılınca birisinden ayrılıp bir başkasına gitmek varken, kafana göre istediğin saatte istediğin yerde takılmak varken neden evlenilsin?
Yaşlanmaya yakın bir enayi bulunur, maddi durumu falan da varsa o zaman evlenilip hayat durgunken 2 kelime edebileceğin bir insan olur.
019 Yorumla
Soran+1 yılYa bak bu böyle söylenince hoş olmuyor evet kulağa kötü geliyor ama mantıklı
- +1 yıl
Mantıklı mı sen ciddi misin?
Soran+1 yılNeden mantıklı değil ne kadar insan o kadar şey katar insana illa sevgili olmasın erkek arkadaş olsun ya cidden arkadaş olsun ama evlenince erkek arkadaş ile görüşturen koca bir elin parmağını geçmez
- +1 yıl
Şimdi hemen hemen her insanın bir libidosu vardır değil mi ama insanların inandığı din ve kişisel inançları da vardır şimdi bu inançlar nikahsız ilişkiyi yasaklıyorsa bu eylemi gerçekleştiremezsin ama insan bünyesi yokluğuna da dayanamaz bu da demek oluyor ki helal gözüken yolu takip edebilirler. Bu ilk evlenme nedenlerinden birisiydi.
İkincisi insanlar evlenip çoluk çocuk sahibi oluyorlar ve doğan çocuklara daha doğru bir hayat ortaya koyabilmek için planlı bir hayat şart bu nedenle de aile olmak şart eğer dikkat edersen aile yapısı iyi olmayan, bu tarz çocukluk yaşayan kişiler psikopat olma eğiliminde olan insanlardır.
Üçüncüsü de insan yaşlandığında dayanak arayabilir kendisine.
Ben evlenmeyi düşünmeyen birisiyim ama sebebi özgürlük falan değil tamamen işte bu kişiyle evlenmem lazım diyebileceğim birisinin çıkacağına inanmadığım için bu fikirdeyim.
Her gün bir yerlerde kafaya göre takılmak özgürlük değildir yoksa. - +1 yıl
He sen elimin altında erkek olsun diyorsun yani sen evlenme tabiki.
Soran+1 yılNasıl yani elimin altında erkek
- +1 yıl
Evliyken erkek arkadaş edinme ihtiyacını neden duyuyorsun mesela var mı net bir fikrin?
Soran+1 yılKız arkadaşı neden ediniyorsan o yüzden
- +1 yıl
Edindiğimi nereden biliyorsun?
- +1 yıl
Kız arkadaşı neden ediniyorsun derken neden arkadaş oluyorsak kafasında diyorsan eğer senin bir kız ile paylaşabileceğin konular bir erkekle paylaşacağın konularla aynı mı sence?
Soran+1 yılYanlış anladın sen dedin ya "neden erkek arkadaş ediniyor bir kadın" ben de diyorum ki o kadın neden kız arkadaş ediniyorsa kız arkadaşı neden varsa aynı sebepten dolayı erkek arkadaşı vardır
Soran+1 yılErkek arkadaşınla bazı konuları konuşmazsin
- +1 yıl
Bak arkadaşım bir erkek ile konuşacağın konular bellidir ki bu konulardan çok daha fazlasını kız bir arkadaş ile daha da rahatça konuşabilirsin.
Sevgili dediğin, eş dediğin insanla aynı zamanda bir arkadaş gibi konuşamıyorsan zaten evlenmenin anlamı yok.
İşin özeti erkek arkadaşlarım da olsun işin kılıfı başka bir şey değil.
Ama ben senin anlattıklarına göre çok net söyleyebilirim ki bence evlenmemek senin için daha uygun olabilir gerçekten.
Soran+1 yılNeden yaa uygun değil
- +1 yıl
Aradığın gevşeklikte bir erkek bulman zor da ondan.
Soran+1 yılAma ya neden öyle diyorsun
- +1 yıl
Gevşek erkekler de var ya piyasada.
Soran+1 yılA kırıcı
- +1 yıl
Hayır gerçekçi.
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılYanılıyorsun. Özgürlük bir yere gitmiyor. Kasdettigin özgürlük nedir ki senin. Milyarlarca insan evleniyor deli mi sence. Evlat gibi tatlı bir şey var mı. Profil resmime baksana onun icjn ciğerimi elimle çıkarır veririm.
011 Yorumla
Soran+1 yılMesela evli bir kadın gece kız arkadaşlarıyla kız kıza kahve içemiyor özgür değil. İnsanlar cesitli sebeplerle evleniyor evet. Çocuk çok çok severim ama kendi çocuğum olunca nefret ediyorum
- +1 yıl
Ben hayatımda çocuk sevmemiştim ve nefret ederdim. Zamanla duyguların değişecek seni temin ederim. Düşünsene senin cigerinden bir parça ve sana anne diyor sanq muhtaç. Sütünle doyuyor. Uyuyor
Hele banyo yaptırırken o minik vücut. Ancak yaşaman lazim. Diyorum
Soran+1 yılÇocuk gerçekten seviyorum bebeklerin o tatlı hallerine bitiyorum kendimden geçiyorum ama iş kendi çocugun olunca rengi değişiyor en basidi ya ondan önce sen öleceksin ya o senden önce ölecek benden önce o ölürse kahrolurum ondan önce ben ölsem ona bu acıyı çektirmek istemem en basidi yani bu
- +1 yıl
Yok be kuzucuk. Çok ileri düşünme. Bu doğa gerçeği. Ölüm haktır. Bazı guzellikleri yaşadıktan sonra ölüm viz geliyor ki. Şu an çok umrunda değil.
Soran+1 yılAma annem azıcık grip olsa ben çok üzülüyorum neden çocuğumda o üzüntüyü yaşasın ki ya da ben belki istemeden bir hata yapicam ve çocuktan travma oluşturucam yani bu kaygılar ile nasıl o çocuktan huzur alabilirim ki ayrıca anlamadım ne umrumda degil
- +1 yıl
Ölmek ya da ölüm umrumda değil. Senin kalbini çalan biri çıksın bak nasil yelkenleri suya indiriyorsun. Sen şimdi mevcut şartlar üzerinde. Durumu degerlendiriyorsun. İlerde fikrin değişecek. O zaman dersin bir abi demişti.
Soran+1 yılYani diyorsun ki mantıksal yaklaşma duygusal yaklaş ilerde birine bir şeyler hissedince zaten duygusal yaklaşacaksın ister istemez
- +1 yıl
Aynen öyle. Mantığa ters ama kalbe uygun. Kalp daima ağır basar. Dilerim karşına öyle bir adam çıkar ki. Ayaklarımı yerden kesip tüm bedenini doldracak. Onsuz nefek alamayacağın adam gibi adam.
Soran+1 yılSen evli misinn
- +1 yıl
Profil resmindeki ellerinden öper. O benim yaşama sebeplerimin en küçüğü. Birde abisi var.
Soran+1 yılMaşallah Allah hep gonlunce şeyler çıkarsın karşılarına
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
10Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik hem erkek he kadin icin ozgurluge zincir vurma degil. Tam tersi beraber birseyler yapmaktir beraber ufuga bakmak ve beraber ayni hayati paylasarak ozgurluge gitmektir
012 Yorumla
Soran+1 yılValla bir kadın gece arkadaslariyla kahve içmeye gitmek istese erkek onun ağzına eder bu mu özgürlük
- +1 yıl
Erkeginle gidersin sende?
Soran+1 yılAma kız kıza gidilecek bir yerse
- +1 yıl
Erkekde okuz degil izin eder herhalde yani
Soran+1 yılÖküz işte vermiyor
- +1 yıl
Aksam oldugu icin
Soran+1 yılİşte saat kısıtlaması
- +1 yıl
Nerede yasiyorsun sormamda mahsuru yok ise?
Soran+1 yılEskişehir
- +1 yıl
Peki su anda sokagin ne kdr tehlikeli oldugunu biliyormusun?
Soran+1 yılAma tehlikeli ise nefes de almayalım
- +1 yıl
Hey Allahim ben erkek oldugum halde gece cikmiyorum disari
Evlenilse bile kisitlanmasi yine doğru değil ki.
Ben mutlu olmak için evlenirim kisitlanmak hapis hayati yaşamak için değil.047 Yorumla
Soran+1 yılKarın gece kızlarla kahve içmeye gitmek istese kabul eder misin
Soran+1 yılErkek arkadaşı olabilir mi yani arkadaş gerçekten
- +1 yıl
Linclenmek istemiyorum. Diğer hesabim bu yüzden kapandı. Ben veya eşim birbirimizi değiştirmek kısıtlamak koparmak için birbirimizle evlenmicez. Örneğin arkadaşı benden önce vardı ben gelince de olacaktır çünkü benden önce erkek arkadaşları vardı ve kimbilir ne yardımları dokundu vs.
Ama tabi bazı şeyler abartilmamasi da lazim.
Soran+1 yılBu düşünce tarzı sahibi birisi karşıma çıkarsa evlenebilirim ki bu çok çok zor
- +1 yıl
Kadın gece gündüz evde ve çocukla uğraşacak bunalacak. Ve kadın bir müddet sonra kriz geçirip mutsuzluğu kocasına yansiyacak. Bunu düşünmek lazım. Arada arkadaşlarıyla çıksın gezsin tozsun bekarken kendisine huzur veren şeyleri evliykende devam ettirsin ama evine huzur versin yeter.
İnsan bir zaman sonra huzuru arıyor..
Soran+1 yılNeden kadın ilgileniyor ki zaten çocukla babası da ilgilensin zaten
- +1 yıl
Ya şimdi erkek çalışıyor oda yoruluyor. Kadın evde olursa tabiki çocuğa bakar ama erkek dışarıda stresini atıyor. Birakta karımda gece kız arkadaşlarıyla çıksın gezsin stres atsın veya ben işe gittikten sonra evine cagirsin arkadaşlar ini sohbet muhabbet dedikodu yapsın. Rahat olsun yani. Bunaltmanin kisitlamanin lüzumu yok.
Soran+1 yılKadın da erkek de ikisi de calisiyorsa
Soran+1 yılAma kadın doğuruyor
Soran+1 yılSaygı anlayış sadakat ucu bir arada olsa tadından yenmezz
Soran+1 yılEvet ama zaten benim erkek arkadaşlarım ile aramda bir sınır var evlendikten sonra da o sınır korunur
Soran+1 yılSen kız arkadaşların ile devam eder misin
Soran+1 yılAma sen hoşlanmadığınız kızlar sorusuna kısıtlamayan kisitlanmayan kızlardan hoşlanmam demissin
Soran+1 yılAh ahh siz erkekler yok musunuzzz😃 soruna gelecek olursam erkegime güveniyorsam sadakatine inanıyorsam tabii yiyebilir
Soran+1 yılAnlayışını yesinler😃😃
Soran+1 yılAy ne zor şöyle bir erkek bulmakk
Soran+1 yılAslında sorun erkek bulmak değil sadakat ama bu çok çok zor erkeklere guvenemiyorum
Soran+1 yılYaa evet düşünsene karın senin için dusunu almış bornozunu giymiş kırmızı ruj frikikler veriyor kapıda seni karşılıyor enn çekici bakışı ile sonra erkek yorgunum ne yemek yaptın diyor
Soran+1 yılİşte güveniyorsan için rahat olur guvenmiyorsan ya ben yokken başka kızlara bakıyorsa düşünüyor durre
Soran+1 yılGünaydın nasılsın
Soran+1 yılAa oyle mi neyi tatlı geldi sohbetin😃
Soran+1 yılBurcun nee
Soran+1 yılYengeç
Soran+1 yılAyy Koç'un sınırı hiç çekilmiyor ya😃
Soran+1 yılYazma artık girmiyorum buraya
Yooo değil denk birini bulduysan hayat harika gidiyor
04 Yorumla
Soran+1 yılBuldun mu
Soran+1 yılOoo kelin ilacı gibi bisiy oldu şimdi:))
- Aşk İlişkileri konusunda 3,7b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanın kendine atabileceği en büyük kazıktır ama atıyor işte 😂
03 Yorumla
Soran+1 yılYani evet üstüne birde çocuk falan ayy
- +1 yıl
Tamamen çıkmaza giriyor😅
Soran+1 yılOf of felaket
Kesinlikle saçma
Hemde bu dönemde evliliklerin 3_5 yıldan fazla sürmedi donemde06 Yorumla
Soran+1 yılYani evet üstüne birde çocuk falan ayy
Soran+1 yılYani geçen bir çocukla markete gidioruz ona çikolata alıyorum ya o olmasa ben iki tane yerdim diyorum kendime ikinci çikolatayı alıyorum ya o olmasaydı ben üç tane yerdim sonra üçüncüyü alıyorum bu böyle döngüye giriyorerrrr üstüne uğraş hatta hayattaki en kıymetli olan şey vaktini verir sonra anaaa bir bakmışsın 15 yaşında sana kafa tutuyo
Soran+1 yılBen sevgiliye de karşıyım ya😃
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendine göre doğru kişiyse neden olmasın uyumda olmalı bazı insanlar yanlizlgi sever böyle biri isen sana çile çünkü bir sorumluluk var
04 Yorumla
Soran+1 yılNasıl bir insanim
Cevap sahibi+1 yılÖzgürlüğü seven birisin gibi tabi tanımadan önyargılı olur bu görüş belki daha farklıda olabilirsin evlilik konusu seçimin ile alakalı bence birbirini iyice tanıyan çift sorun yaşamaz sorun olsada birlikte çözerler hayatın tek başına belli noktadan sonra zorlasacagi evreler olucak yakınlarını kaybetmek başka birçok sorun bu esnada seni kollayan güç veren biri olması başka olur seni hayata karşı sevgi aşılar bende evlenmedim ama evlenmeyi bu kafada olan biri ile dusunebilirim ancak
Soran+1 yılYa evet kafam karışık ama zamana bırakıyorum
Cevap sahibi+1 yılKendini hazır hissetmelisin tabiki basit bir şey değil şu zmanda bozuk insanda çok artık önceden erkekler kadına kibar turkcesi süper hitabeti güçlü insanlardı kadınlarda öyle ama şimdi bakıyorsun ne isteğini bilmeyen hayattan ne istediğini bilmeyen insan dolu hayalleri olmalı ileri görüşlü olmalı günü birlik yaşayan bir insanla zor örnek para biriktirip ilerde hayalindeki şey dünyayı gezicem mesela böyle düşüncesi olmali
- Aşk İlişkileri konusunda 64,5b cevap paylaştı.
+1 yılSosyolojide evliliğin tanımı, mal varlığına ortak olma isteği gibi değerlendiriliyor
01 Yorumla
Soran+1 yılSaygı duyuyorum
Evlilik kadar güzel bir şey yok ileride dersin evlenmek istiyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden
Çoğu insan özgür olmaktan korkar..
00 Yorumla
+1 yılGüzel bir düşünce teprik ediyorum
04 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
Evlilik sacma özgür olacak insan demi ama