Bazı insanlar evliliği neden pranga olarak görüyor? Toplumsal bakış açısı evlilik kurumuna karşı neden bu kadar kötüleşti?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Türkiye'de evlilik evde ev hanımı olmak algısı yaratıldığından özellikle koç aslan yay kadınları evliliğe pek sıcak bakmıyor çünkü özgürlük alanlarının kısıtlanmasından endişeliler. Zaten evliliklerin çoğu muhafazakar aile gibi baskı ve kısıtlamalardan kaynaklı gibi görünüyor. Buda toplumsal kültür haline geldi.
05 Yorumla- 9 ay
Biliyor musun hiç öyle öyle baskıcı bir çevrem ve hayatım yok ama böyle bakmıyorum. Bence tezini yeniden değerlendir
- 9 ay
Senin olmayabilir ama senin gibi şanslı olmayan çok kişi var.
- 9 ay
Evet haklısın. Halime şükrediyorum zaten. İnsanlar çeşit çeşit ve ben de tek değilim bunu biliyorum.
- 9 ay
👍🏻🙏🏻
- 9 ay
👍🏻👍🏻
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 622 cevap paylaştı.
9 ayDün haberlerde gördüm :
Evlenme maliyeti 850 000 gaymeye dayanmış.
Yani asgari ücret alan bir gencin 40 aylık parası gibi.
Bu gencimizin aile yanında kaldığını ve hiçbir masrafının olmadığını varsayarsak gelin adayının tam 40 ay beklemesi gerekecek. ( O kadar bekleyenini bulursan tabii)
Hadi biraz birikim var diyelim 20 ay olsun...
Şimdi esas olaya gelelim /
Asgari ücret 22000 TL
Türk çekirdek aile standardı haline gelmiş olan 3+1 ev kirası minimum 25 000 gayme.
Yani bu çift, hiç yemese içmese bile her ay 3000 gayme içeride
Şimdi bu abi evli, klasik anlayış da " Erkek adam evine bakar" şeklinde olduğu için bu koşullarda iki seçeneği var :
Kuryelik vs gibi ek iş yapacak. Gece 01:00 gibi evine gelecek. Ama yine para yetişmeyecek
Bu sefer de karısı " Bırak bu ayakları bu saate kadar nerde kiminleydin?" diye hesap soracak.
Para yetişmediği için "kredi kartı" devreye girecek, eşi kredi kartına çökecek.
Çok değil, iki aya kadar o kredi kartı patlar, kocasının eline verir kartı. " Al bunu öde, ödemezsen adam değilsin" diyerek.
3 ay oldu sanırım..
Ondan sonra kadın "aç kaldım babamın evinde böyle değildi ühü ühü " diye zırlamaya başlar.
4. Ay da zaten boşanma celbi gelir.
Kadın " Elin adamına hizmet edeceğime, baba evine geri dönerim" der.
Yani azizim tüm bu olacaklar için 850 000 gayme harcamaya değmez.
120 Yorumla- 9 ay
Haklı olduğun yerler var ama bu biraz da evlendigin kişinin nasıl biri olduğuyla alakalı. Evet babasının evinde yokluk görmeyen biri evlenince asgari ücretle olan bir yaşantıyı istemez. Bunu anlamak gerekiyor çünkü takdir edersin ki kimse gördüğünden geri kalmak istemez ama diğer yandan lüzumsuz harcamalara gerek yok. Yani evlenmek için düğün yapmak zorunda değilsiniz. Belediyeye gitseniz kıyar nikahınızı yani hiç durumunuz yoksa bu evlenmek için yeterlidir. Herkes ayağını yorganına göre uzatsın. İmkanı olmayan kimse düğün diye tutturma hakkına sahip değil
- 9 ay
Ama maalesef bazı kızlar bunu anlamıyor.
Asgari ücretin yaklaşık iki katını almama rağmen " Git doğru düzgün iş bul, aşk karın doyurmuyor " demişlerdi bana.
540 gram altın, 4+1 ev +araba bir de havuzlu düğün istediler.
Eğer ailelerin evlenmesini istemiyorsanız, bir birey olarak birikim yapmış olsan bile bu talepleri karşılayamazsın.
Sonra sordum :
" Almazsam ne olur? " diye.
Kendilerinden emin bir şeklide
"Kızı alamazsın" dediler.
" ALMIYORUM" diyip kalktım masadan.
Sonra " Yaa niye böyle oldu?" oluyor 😀 - 9 ay
Gerçi benim de dilimin ayarı yok
" Satıyor musunuz kızı?" demiştim babasına😀 - 9 ay
Görücü usulüydü bu sanırım. Bu arada haline şükretmelisin bence. Görücü usulü iyidir hoştur ama evlilikte sadece ailelerin sözü geçiyorsa o evlilikten bi cacık olmazdı zaten. Kızın söz hakkı yok mu da onun yerine ailesi cevap veriyor sana? Kız birey değil mi? Onlar önce kızlarını insan yerine koymayı öğrensinler mesela
- 9 ay
Aile rızası önemlidir, rıza alınmalıdır eyvallah ama evlenip evlenmeyecegine evlenecek kişiler karar verir. Onlar kim de tek söz hakkını kendilerinde buluyor?
- 9 ay
Eee sen insan gibi konuşmazsan o zaman alacağın cevap da bu olur kusura bakma
- 9 ay
O da zaten kızın hatası.
Annesine o kadar bağımlıydı ki benimle çıktığı zaman (ki ben şehir dışından onu görmeye gitmiştim) anası "terlik al çıkmışken" demiş. Yarım saat aynı yerde bakındı bir terliği seçemedi.
Sonra çarşıda bir yere oturduk. Bir yere oturdu - kalktı, oturdu - kaktı. Ay burası pahalı, burası kazıkçı diye. Baktım rezil ediyor beni aldım ordan kızı başka yere götürdüm.
Ha bu arada görücü usulü değildi ama kız babasına " Sevgilim var" diyemediği için " Görücü" statüsüne düştüm.
Adım atsam anasına yumurtluyordu. Mesela ben maaşımı kıza söylemiştim. Ertesi gün " O maaş yetmez" diye anasından duydum.
Babası da davar satar gibi nutuk çekiyordu: " Bu kıza çok masraf ettik vs diye..
Bu altın meselesinden iki sene sonra
" Hiç bir şey istemiyoruz, evlenelim babam beni sana verecek " diyince daha da sinirlendim ve evlenmemiştim
- 9 ay
E yani söylediğimin hala arkasındayım.
Herkim bana bir şey dayatırsa alır cevabını. - 9 ay
Ben en çok şeye takıldım. Böyle gördüğün bir kızla neden 2 sene görüştün?
- 9 ay
Ben aslında anlattığım şeyler olunca olmayacağını anlamıştım. Ama " Varoş" vs diye etiketlediklerinde biraz gururumu incitmişlerdi. Ben de kızı evlenmelik kategorisinden " Eğlenmelik" kategorisine aktardım. İntikam soğuk yenen bir yemektir 😎
- 9 ay
Yani başkalarına kinlenip karakterinden ödün vererek omurgasızlık yaptın. Kızma bana ama gerçekler acıdır
- 9 ay
Açıkçası insan gibi davransalardı evlenirdim o kızla..
Herkesin bir gururu var. Bunu hatırlatmış oldum 👏😎😎 - 9 ay
Ailesinin yaptığının acısını kızdan çıkarmak ne kadar adil ve insanca?
- 9 ay
Kızın yaptıklarını anlatmadım
" Adam değilsin" diyen kızdı
Beni arkadaşlarının kocaları ile karşılaştıran oydu.
Ailesinin her lafını kendi düşüncesiymiş gibi anlatan
" Babanın evini sat" diye iki saat beni ağlatan oydu.
Zaten ayrılırken de
" Dalga geçiyordum seninle sonradan aşık oldum evlenelim" demişti.
Bu süreçte ne zaman ayrılsam başkalarına gitti.
Sonra bana geldi, "o iyi biri değildi " dedi.
Benim alnımda şey mı yazıyor? Daldan dala konsun sonra bana gelsin? 🙄🙄 - 9 ay
Sen de kabul edip olmayacak insanla vakit kaybetmeseydin öyleyse. İntikam için yıllarını vermek işsizliktir ve kompleksli biri olduğunu gösterir aynı zamanda. Eğer kendine güvenen biri olsan sana bu söylenenler bu kadar dokunmazdı. Ciddiye almaz yoluna bakardın. Bunu yüzüne bu şekilde vurmak istemezdim ama fark et diye söylüyorum
- 9 ay
Onu çok sevdiğim için travma oldu bende yoksa dediğin gibi hala anlatıyor olmazdım
- 9 ay
Seni rezil eden, halini tavrını beğenmediğin bir kızı mı seviyordun?
- 9 ay
Bugün de buna inanalım
- 9 ay
Buna psikologlar hayalindeki sevgiliyi sevmek diyor. Zaten o beni rezil ettiği günden sonra bir daha yanına gitmedim.
Ama onun bittiğini anlamasını bekledim - 9 ay
Peki
- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 9 ayGenel gözlemimi anlataym evli biri olarak. Evliler genelde eşiyle yaşadığı sorunu anlatır, güzel günleri anlatmaz. Eşiyle delicesine kavga eder akşama sarış dolaş film izler. Sana ettiği kavgayı anlatır sadece. Sorsan hepsi şikayetçi ama evli olan da çok. Evlenirken tipine parasına vs bakarsan zaten mutlu olamazsın. Ben ikisine de bakmadım, zaten param vardı ama zamanla daha da artacağını biliyordum. Adamın karakteri güzel olsun dedim ve eşimin karakterine vuruldum. Sonuç olarak hayatımdan çok memnunum. Bizi kısıtlayacak insanlarla işimiz olmamalı
13 Yorumla- 9 ay
Çok güzel yazmışsın ve çok haklısın. Teşekkür ederim :)
- 9 ay
Eig için teşekkür ederim 🌸 her şey gönlünce olsun❤️
- 9 ay
Ben teşekkür ederim. İnşallah çok sağ ol 🥰♥️
9 ayEskiler erken evlenip hayatını yaşayamadıkları için öyle düşünüyorlar ve eski düşünceli erkekler fazla daraltıcı oluyorlar ama Şu an öyle değil birbirini her koşulda sevip evlendikten sonra bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum
11 Yorumla- 9 ay
Katılıyorum
Yapay Zeka Cevapladı
Evlilik, tıpkı diğer bağlar gibi kişinin nasıl yaşadığına, ilişkideki dengelere ve toplumsal algılara göre farklı anlamlar kazanıyor. Bazıları yanlış bir eş seçiminden ya da özgürlük alanlarının yeterince korunamamasından dolayı evliliği pranga olarak tanımlayabiliyor. Toplum, bazen evliliği bir zorunluluk gibi dayattığı için insanlar bu baskıya karşı tepki geliştirebiliyor. Ama doğru kişiyle, uyumlu bir şekilde yaşanan bir evlilik, aslında özgürlüğün ve mutluluğun kapısını da aralayabilir. 🌸 Bu yüzden evlilik, bireyin kendisiyle ve partneriyle olan bağlarını nasıl yönettiğiyle anlam kazanıyor.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
25Cevap
Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı. Evlilik sevgi ve saygıyla yaşanırsa özgürlük verir elbette ayrıca zorunluluk ve baskı olursa pranga olur. İnsanların evliliği pranga olarak görmesinin sebebi genellikle kontrol ve kısıtlanma hissetmeleri ya da kötü deneyimleridir. Toplumun evlilik algısı değişirken bireysel özgürlüklerin önemi arttı ve ne yazık ki evlilik daha fazla sorgulanır hale geldi..
11 Yorumla- 9 ay
İnsan evliyken de kendi bireysel alanı olabilir ki olmalıdır da zaten. Evlilik buna engel olarak görülmemeli. Bu da evlenen kişilerin bakış açısıyla, hayat görüşüyle alakalı tabi
9 ayBen özgürlük olduğunu düşünüyorum yeni bir yuva kuruyorsun , hayat arkadaşın oluyor belki bir çocuğunuz oluyor kendi planlarınız , hayalleriniz oluyor beraber eğlenip , öğreniyorsunuz çünkü artık kendi çekirdek ailenizden ayrılıp bunları yapıyorsunuz ama kısıtlama yoksa..
——-
Peki neden pranga olarak görülüyor. Çünkü eğer evlilikte saygı ve sevgi bitmişse , anlayış varsa ve aşırı kıskançlık ve kısıtlama varsa , güven yoksa özel alana saygı yoksa o mutsuz evliliktir , prangadır. Aynı zamanda maddi ve manevi olarak evlilikten insanları soğuttular..
11 Yorumla- 9 ay
Evet maalesef
- Aile & Toplum konusunda 691 cevap paylaştı.
9 ayAtaerkil bir Orta Doğu ülkesinde yaşıyorsun. Evlilik kadın için modern köleliktir.
Eşin çok çok iyi olsa ailesi, ailen, çevre bir şekilde çelme takar, kanatlarını koparır.
Sadece insanların olmadığı, doğayla iç içe olabildiğin anlarda özgür olabilirsin; bir evliliğin veya ailenin içinde değil..
26 Yorumla- 9 ay
Ailenin sözleri dinlenir, tavsiyesi alınır fakat ailesinin sözünden çıkmayan, kendi aklını kullanmayan bir erkekle evlenecegimi nereden çıkardın ki?
- 9 ay
Ailesinin sözünden çıkmayan diye bir şey yazmadım ben. Sen öyle algıladın.
Anlamıyorsun ne demek istediğimi.
Bir gün anlarsın. Hayat anlatır itinayla. - 9 ay
Hayır bahsettiğin şeyi çok net anladım ve bu yorumu da buna göre yaptım zaten. Çevresinden kolayca etkilenip ona göre hareket eden insanlar için geçerli bu dediğin diyorum. Şahsen benim evlenmek isteyeceğim kişi de benim gibi biri olur. Kendi aklı ve fikri olan, bi vizyonu olan biri olmalı. Başkalarına göre, toplumun ne dediğine göre yaşayan biri bana göre olmaz
- 9 ay
Hatta bence kimseye göre olmamalı
- 9 ay
Haklısın bak çok doğru düşünüyorsun. Bu doğrultuda devam et. Kimse için doğrularından vazgeçme.
Yalanlar söyleyecekler, sözlerinden dönecekler..
youtube.com/shorts/nq8GNKjf0v0?feature=shared - 9 ay
Teşekkürler
Öncelikli sebep ekonomik zorluklar, diğer sebep de hukuki zorluklar. Kadınların hukuk önünde özellikle boşanma davalarında ayrıcalıklı olduğunu düşünen çok fazla erkek var ki ben de öyle düşünüyorum. Bir diğer sebep de sosyal medyanın kontrolsüz ve bilinçsiz kullanılması. Aldatmaların çok artması gibi şeylere sebep oldu mesela. O yüzden erkekler kadınlara, kadınlar da erkeklere güvenmiyor. Bunun dışında özel sebepleri olanlar da var benim gibi.
18 Yorumla- 9 ay
O yüzden insanda önce karakter ve vicdan aramak lazım. Karakteri olan aldatmaz zaten
- 9 ay
Karakteri olan bozuluyorsa bozulduğu andan itibaren karaktersizdir gözümde. Adam olsunlar bozulmasınlar o zaman
- 9 ay
Ben beni ilgilendiren kısma bakıyorum artık
- 9 ay
Amin hepimizi
Aile & Toplum konusunda 348 cevap paylaştı. Boşanma hikayeleri ile evliliğe plan güven sarsıldı, insanlar güzel bir örnek görmek istiyor. Pranga mı dersen, tamamen evlenilen kişiyle alakalı, evliliğin kendiyle değil. Özgürlük de olur pranga da, kafa dengi, huyunu suyunu öğrendiğin biri ile evlenmek lazım bu yüzden
11 Yorumla- 9 ay
Evet çok doğru
- Aile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı.
u 9 ayEvliliği evlenmiş olmak için yapmadıysan prangalanmış hissetmezsin kendini. Önemli olan en az 90% uyum yakaladığın biriyle evlenmek sanırım.. cinsellik dahil, fikir ve düşüncelerin, aktivitelerin, ailelerin birbiriyle uyumlu olması. Hani hem arkadaşın, hem yoldaşın, hem eşin, hem ateşin, hem de huzurun olabilecek biri. Bunlar varsa özgürleşirsin eğer yoksa diri diri mezara girmiş olursun.
13 Yorumla- 9 ay
Evet haklısın ama %90 uyum biraz fazla geldi çünkü bu oran imkansız gibi bişey. Ben %70 diyorum :)
- 9 ay
Ona da razıyız djfj
- 9 ay
:)
9 ayBenim gördüğüm özgürlük değil. Çünkü evlilikte ister istemez belli sorumluluklar ve kısıtlamalar oluyor. Artık sadece kendin için değil, eşin ve ailen için de düşünmen gerekiyor. Bu yüzden bazıları bunu pranga gibi görebiliyor. Aslında evliliği nasıl yaşadığın önemli; doğru kişiyle olursa yük değil, destek olur. Ama yanlış kişiyle olursa gerçekten özgürlükten çok uzak bir hal alabiliyor.
10 Yorumla
9 ayEvlilik zorlaştı boşanma arttı toplum çok sekulerlesti bozuldu dindar nesil başaramadılar dindar oranı azaldı feminist kanunlar süresiz nafaka var
12 Yorumla- 9 ay
Dindar nesil diye bişey mi vardı ki zaten? Insanlar yaşadığı kültürü din zannediyor, bir de çok doğru yaşıyorlarmış gibi kendilerini dindar sanıyorlar
- 9 ay
Maalesef öyle zannedildi
Özgürlük her zaman var olan bir şey fakat evlilik olduğu zaman insanın dikkat etmesi gereken şeyler vardır
11 Yorumla- 9 ay
Elbette
9 ayDoğru kişi ise bence sonuna kadar özgürlüktür. Yeter ki yanlış birine denk gelmeyelim
11 Yorumla- 9 ay
Evet bence de
9 ayDoğru insanla yapıldıktan sonra birlikte de özgür olunabilir güzel bir şey bana göre
13 Yorumla- 9 ay
Bence de
- 9 ay
🥰🥰
- 9 ay
🥰🌸♥️
Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Ben isterim evlenmeyi doğru kisiyle, pranga olarak görmüyorum.
13 Yorumla- 9 ay
Sana katılıyorum. Doğru kişi olursa pranga olmaz zaten
- 9 ay
Kesinlikle 🌸
- Aile & Toplum konusunda 856 cevap paylaştı.
9 ayEvlilik, Allah'ın emridir. Yani eskisi gibi rahat olmasan da bu sorumlulukları yük olarak görmek de yanlış. Anlaşabildiğin, aranda sevgi olan bir kişiyle gerçekleşirse bana göre huzurdur.
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Hayatını cennete çeviren birisiyle evliysen özgürlüktür. Ama seni kısıtlayıp, ket vuranla evliysen prangadır evlilik.
10 Yorumla
9 ayYok deyildir çünkü erkek çalışacak karıya bakca k ve çocuklar kadın yemek tariflerinden yemek yapacak
10 Yorumla
9 ayBence yanlış insanla pranga olur. Doğru kişiyle güzel olabilir
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Prangalı özgürlük
11 Yorumla- 9 ay
İlginç
- Aile & Toplum konusunda 541 cevap paylaştı.
9 ayDaha sözlenmeden bile yaşlandım resmen
14 Yorumla- 9 ay
Neden? Eğer hayatındaki insan sana huzurdan çok stres ve sıkıntı getiriyorsa o ilişkiyi yeniden değerlendirmelisin
- 9 ay
Kendisi değil ailesi
- 9 ay
Fark etmez. Ailenini her şeye karıştıran, dengeyi sağlamayı beceremeyen adamdan da hayır gelmez canım maalesef
- 9 ay
Öyle herkes durması gerektiği yeri bilmez. İnsan ailesi de olsa durması gerektiği yeri gösterebilmeli. O kararlılıkla ve o duruşta olabilmeli. Bunu yapamayan adam sadece ailesi değil başkalarının dediklerinden de etkilenir, onlar da sorun olur yani. Ailesi çok müdahil olan adamın ilişkisi yürümez. Ya dur diyecek, dur diyemiyorsa bi duruşu yok demektir zaten
- Aile & Toplum konusunda 498 cevap paylaştı.
9 ayÖzgürlük evlendiğin kişiye bağlı
13 Yorumla- 9 ay
Katılıyorum
- 9 ay
Teşekkürler
- 9 ay
Rica ederim
Aile & Toplum konusunda 499 cevap paylaştı. evlilik erkler için tasmalanmş köpek gibi hissettiriz özgürlük biter
00 Yorumla
9 ayNe özgürlüktür ne pranga sorumluluktur sadece artı varsa eğer aranızda aşk ve sevgidir
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 932 cevap paylaştı. Doğru insanla özgürlüktür
10 Yorumla
9 ayBu kişiden kişiye değişir.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
9 ayBu evlenilen eşe bağlı olarak değişir
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
9 ayEvliliğe göre değişir
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bence ikisi de değildir
10 Yorumla
9 ayBence evlilik bir hediye
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Bağımsızlığını kaybetmektir
10 Yorumla
9 ayNe istediğine ve beklediğine bağlı
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,9b cevap paylaştı. Özgürlük anlayışına göre değişir
10 YorumlaBazen özgürlük bazen pranga djejsj
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 9,8b cevap paylaştı.
9 ayevlendiğin kişiye göre değişir
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. her şey evlendiğin kişiyle arandaki bağa bağlı
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı. Kişiye göre değişir
10 Yorumla
9 ayYerine göre değişir
10 Yorumla
9 ayHiçbiri değil. Ortak hayat
10 Yorumlaİkisi de
20 Yorumla
9 ayPranga
00 YorumlaYerine göre degisir
10 YorumlaPranga
013 Yorumla- 9 ay
Niye ya
- 9 ay
Peki
- 9 ay
Bu arada eğer gerçekten pranga olduğunu düşünüyorsan evlenmemelisin derim
- 9 ay
Elbette oylesindir ama pranga olduğunu düşünüyorsun evliliğin. Öyleyse pranga olarak gördüğün bir şeyi neden yapasın ki?
- 9 ay
Çünkü insanın bir hayat arkadaşına ihtiyacı var bu bir zorunluluk. Ben de daha az zararla süreci geçmek istiyorum. Zira evlenmemiş olmam evlenmiş olmamadan daha kötü bir durum. Fakat bu evliliği 4 4lük yapmaz. Biz insanlar her yaptığımızı gönlümüzden coşacak yapmıyoruz. Bazı şeyler de mecburiyetten gelişiyor. Bu da hayatın kanunu. Bunun bilincindeyim. Sanki herkes evliliğinde inanılmaz iyi de sanki herkes hz hatice ile hz peygamber de ben böyle düşünüyorum
- 9 ay
Evliliğin pranga olduğunu söyleyip insanlara evlenmeyin demiyorum. Sadece bunun bilincinde olun hazır olun diyorum. her şey tatil balayı canım cicim zamanları değil. O işler geçiyor. Sel gider kum kalır. İnsanlar saman alemine kapılıp evleniyor, sonra bir senede boşanıyor. Hepsine sorsan hepsi de çok aşıktı evlilik harikaydı ilk günler
- 9 ay
Evliliği pranga olarak görmemek demek evliliğin 4 4 lük olacağını düşünmek demek değil ki. Herkes biliyor hiçbir şeyin hiçbir zaman mükemmel olmayacağını. Mükemmeli aramıyoruz zaten. Genel anlamda sevdiğin insanın yanında olmanın huzurundan, mutluluğundan bahsediyoruz. Buna direkt pranga olarak bakmak seni şartlar ve mutluluğu yakalayamazsin
- 9 ay
Anladım
- 9 ay
İnşallah dediğin gibi olur o zaman. Hakkında hayırlısı olsun
Aile & Toplum konusunda 439 cevap paylaştı. Bence pranga
00 Yorumla
Devamını Gör(26)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi