Biraz uzun ama lütfen bir yol gösterin?

Hayatım boyunca sadece bir kez birini sevdim asla tarzım olmayan dış görünüşünü beğenmeyeceğim ve maddiyatı olmayan biri.. onu sevmek için hiç bir nedenim yoktu ama ben çok sevdim aynı iş yerinde çalışıyorduk sevgilisi vardı uzunda bir ilişki sonra bana yaklaşımın farklı olduğunu hissettim sürekli dokunmak falan istiyordu bende seviyordum ya karşı koyamıyordum sonra ona onu sevdiğimi söyledim o da benim sevdiğim kadın hayatımda ben evlenecem eğer bana karşı duygun olduğunu bilsem asla seninle muhattap olmazdım dedi sonra kimseye söyledin mi dedi bende çok yakın bir arkadaşım var ona söylemiştim sinirlendi o güdecek sevgilisine söyleyecek yayılacak falan saf mısın bir daha muhattap olma dedi engelledi her yerden sonra sevgilisine anlatmış her şeyi pişman olduğunu falan söylemiş duygusal anlamda bir şey hissetmedim demiş kızda affetmiş ama iş yerinde herkes benim çok üzerime geldi 1 yıl boyunca her gün ağlaya ağlaya uyudum onunla aynı ortamda olmak beni zorladı başkasının elimi tutup sarılıyordu gözümün içine baka baka. Sonra atandı başka yere gitti kızla nişan yapacaklar diye biliyordum ki beni aradı helallik istedi çok kötüyüm ayrıldık yanıma gel dedi gittim meğer beni yine kandırmıs ayrılmamışlar araları bozukmuş sadece kız yine affetti ama ben çok üzgünüm kız bana benimle arası bozukken kullanmış seni ben takılmıyorum sende takılma dedi ama ben çok üzülüyorum içimde koca bir boşluk beni yine her yerden engellemiş kızla story falan atıyor

Biraz uzun ama lütfen bir yol gösterin?